קראתן? קראתן?

למה בדיוק לקרוא טוקבקים?

אצלנו בבית, קריאת טוקבקים נחשבת כגורם ישיר לאולקוס, ואסורה לחלוטין מטעמים חברתיים, רגשיים ופרקטיים (בזבוז זמן יקר)

mise

New member
בעלי מכור לטוקבקים.

לדעתי רק בגלל זה הוא קורא כתבות, כדי להגיע לטוקבקים.

debby12

New member
מנהל
כן. נפלא

היא כותבת בהארץ באופן קבוע? ממתי יש בהארץ בלוגים? (ממש ירד לעם העיתון הזה שבד"כ מורמעם
). יצא לי לפגוש אותה בכמה הזדמנויות - היא חברה של חברה.

ס ו ל ה

New member
או הו, איזה יופי, הגיע הזמן לקרא

משהו כזה שיופיע ברבים, וכן אנחנו תרבות מעוות בנוגע להריון, לידה ותינוקות! אבל מה אומר גם אני הייתי שם פעם ולאט לא יודעת איך בדיוק השתנו תפיסותי, בעיקר חשיבה אינדוידואלית ובדיקה שלי דברים שכביכול לגיטימיים. אוי אלוהים איך עזבתי את בכורתי לנפשה בתינוקיה והתפלאתי למה היא כזו בכיינית? איומה שכמוני! עד היום אני לא מבינה זאת בחיי! דרך אגב אני מקשרת לתקופה זו הרבה דברים שאני רואה בה עכשיו ושכביכול אינם מובנים לנוכח החינוך היומיומי שלנו היא חרדתית מיסודה ההפך הגמור מאחיה לדומא ולא יעזור לי בית דין להרגיע את נפשה כשהיא דואגת או חוששת.

debby12

New member
מנהל
אז מה אני אומר ../images/Emo7.gif

שעזבתי את בכורתי לנפשה ל-5 שבועות בפגיה.... וגם היא, בניגוד בולט לאחותה, חרדתית, פחדנית, לא-עצמאית, בכיינית וזו רק התחלה של רשימה ארוכה. לדעתי זה משהו שמעצב את האישיות לכל החיים

../images/Emo201.gif

אויש נשמע נורא... זה ממש צובט את הלב מבינה אותך כי גם אני ב"זכות" הצוות הנפלא והבורות שלי השארתי את ירדן 9 שעות לבד מאז הלידה... בלי לינוק פעם 1...

סטיוויה

New member
לא נורא,חצי נחמה,אפשר לעשות להם

"תיקונים" בצורת פרחי באך,קינסיולוגיה ועוד כל מיני כאילו.מקסימום לא יעזור,לא יזיק.כשיגדלו,נשלח אותם לשרינק טוב ונצייד אותם בפתק עם התובנות שלנו

debby12

New member
מנהל
שרינק טוב זו תמיד איסטרטגיה טובה

ככה היא תוכל לספר לו שאמא אשמה בכל
. האמת היא שאין לי ממש רגשי אשמה כי פגות ברמות האלה זה לא משהו שאתה יכול להוציא איתו תינוק הביתה (ולהזכיר שגם לאבא שלה היה SAY בעניין). יש לי רגשי עצבות. תגידו - עושים פרחי באך לילדים?

סטיוויה

New member
כן. יש כל מיני גישות

יש גישה שאומרת שההורה(לרוב האמא) לוקח עבור הילד. בבכור טיפלתי כמה פעמים,בעיקר אחרי הלידה של השני שהיתה עבורו מאורע קשה מאד.וזה מאד עזר לו לרכך את החוויה.הבן השני מגיב חזק מידי לתמציות(TOO MUCH TOO SOON ) אז החלטנו לא לטפל בו בצורה הזאת.

תNר

New member
../images/Emo45.gifגמני נתתי בזמנו לבכורי.

לא זוכרת למה. מכת בכורות?

אני פשוט לא מפסיקה להניק ../images/Emo6.gif

אניק אותו עד האוניברסיטה זה בטוח יחזיר את השעות האבודות
אבל ברצינות אני ממש מרגישה איך זה שהוא יונק זה כ"כ תורם לו עדיין מבחינת חוזק נפשי אתמול היה לו יום עייף (האנטיביוטיקה מעייפת אותו וגם מזג האויר המעיק...) אז הוא כל היום בא אלי כל שעה בערך ואמר "אמא תני לי ציצי שאני ארגע קצת" ואני נמסה כל פעם מחדש כמובן שקיבל וכל היום די היה על הציצי... מדהימון של אמא...

ס ו ל ה

New member
קיבלה גם קיבלה ומקבלת לסרוגין באך,

וכן צריך להתחיל לכתוב את ספר התובנות....

debby12

New member
מנהל
וגם בלי תמ"ל?

מתרשמת המקום המרשים בו ילדת אם הצליחו 9 שעות לא לדחוף לו תמ"ל וחוצמזה מה שלומך? מזמן לא עדכנת. מתי התל"מ? התכנית לידה מוכנה?

אוף.. רוצה לחשוב שלא נתנו...

על כל העריסה שלו היו מליון מדבקות של הנקה בלבד כאילו מאלוהים... שלומי טוב אבל לחוץ נורא... לא עדכנתי כי ירדן היה חולה בלי הפסקה עד שגילינו דלקת באוזן שהסתתרה מעיני הרופא... גם עוברים דירה והכל בטירוף... התל"מ ב28 לאוקטובר תכנית לידה כרגע כמו שכתבתי אז - לא הייתה לי שניה לשבת עליה... אבל לא נורא עוד מעט נהיה אחרי המעבר ומקווה ללא מחלות לירדן ויהיה לי סופסוף זמן לעצמי... אבל יש גם דברים טובים: מצאתי דולה מקסימה התחלתי יוגה להריון התחלתי גם בשיעורי דימיון מודרך שאמורים לעזור לי למצוא את הקול שלי והחוזק שלי בהתמודדות אסרטיבית כללית בחיים - מה שלתחושתי יעזור מאוד בלידה בבי"ח

למעלה