קשה חברים,קשה מאוד.

shin5

New member
גם אני חרדי נשוי ומתלבט כמוך

אולי תיצור עמי קשר ונתלבט ביחד? (אתה יכול לשלוח לי הודעה לאימל)

אמנון היקר../images/Emo24.gif

סליחה על חוסר התגובה שלנו,הצעירים. אולי פשוט אנחנו מרגישים שאיננו יכולים לייעץ לאיש גדול ולמוד ניסיון כי מי אנחנו? צוציקים! (ואגב-ניסיתי לשלוח לך אתמול פעמיים מסר ולא הצלחתי...) ראשית כל,עלי לברכך על האומץ שלך,כשאתה כבר בעל משפחה,לחפש את דרכך בעולם. זה מראה על יושר וכנות גדולה מאד עם עצמך. טוב ,אז כמו שיערה אמרה (וצדקה!) , לא כדאי לעשות צעדים חפוזים שקשה לחזור מהם. אולי תנסה למצוא חברה פתוחה יותר שתקבל אותך כמו שאתה, ולא חברה סגורה כמו שאתה חי בה היום... בעולם הכיפות הסרוגות ,אתה יכול להשתלב מצויין , רק צריך להתחיל לחפש אפשרויות ולמצוא מה טוב ומתאים לך. אשמח לשמוע מה קורה איתך. ו...

המון תודה על ההתייחסות.

לגבי הדואר-יש לי בעייה כרגע עם תיבת הדוא"ל שלי. אני כנראה צריך לפתוח חדשה.

אחר

New member
יש משהו שלא ברור לי

האם אתה החלטת כבר כי האמת אינה במחנה החרדי ואתה רק מתלבט האם במצבך כיום כדאי לצאת או שאתה עדיין מתלבט בשאלות אמונה וכדו´

ההתלבטות-הסיפור המלא...

שלום, אחר?...
קודם כל עולה מכתיבתך הבעיתיות של המילה "מחנה", אני רואה את העולם החרדי יותר כ-"כת",יש לה את כל המאפיינים הכיתתיים שיש לכל כת אחרת בעולם,גם מבחינה מספרית וגם מבחינת המבנה החברתי-סוציואקונומי כולל מערכת מוסר וערכים יחודיים. אני עדיין בבדיקות של טיב האמת,דבר זה לוקח שנים על גבי שנים, הרי הוכחות מרעישות לגבי המסורה שלנו אין לנו כיום ועלינו להסתפק בפירורים של מימצאים ארכיאולוגים והצמדתם לטסקטים מקראיים, למרות שכיום הדעה הרווחת היא שהתורה נכתבה בשלבים עד תקופת עזרא הסופר. (וכמו שכתוב בסנהדרין שעזרא שכתב את התורה מחדש לשפה שונה. ועל כן הדרך., ישנם הרבה "שינויים" יזומים,ואלה הם חלק מבניית השקפת העולם החדשה שלי, שדברים כאלה מהותיים צריך לבדוק היטב לפני שסומכים את ידי האמונה עליהם, מה שגם מאמר החפץ חיים בחיבורו על התורה מציין שם :"שאל לנו לבדוק את טיבה של האמונה שבדקו חכמינו משום שאנו סומכים עליהם", אז אני בנקודה הזו לא יכול לעצום את שתי עיני ולקיים את מאמר החפץ חיים. והמבין ישכיל לדעת שאמת זה דבר סובייקטיבי בעיני המתבונן. וזה הקושי הגדול ביותר-להגיע למקסימום אמת.

neXos

New member
מה דעתך על

לא להשאר חרדי - אבל להשאר דתי?? אתה מתלונן על עולם צר של החרדים , וממספר תשובות כאן של חברי הפורום המתלוננים על החרדים , אפשר להבין זאת לא הדרך. אבל מכאן ועד לפסול את כל המכלול שנקרא תורת משה רבינו? דבר ידוע לכולם שקיצוניות (כל קיצוניות) לא טובה. וברור לכולם שהחרדים הם קיצוניים בדעותיהם (אמנם ביניהם יש יותר קיצוניים או פחות - אבל ככל , יחסית לשאר האוכלוסיה הם קיצוניים בכיוון מסוים) אז אם הקיצוניות היא הגורמת לך למשבר , אל תהיה קיצוני ! חסר דתיים שעולמם לא נמצא בדרך שמובילה מהכולל לבית? שמעורים יותר בעולם הזה? שההשקפה שלהם יותר רווחה? שהם פתוחים לדעות השונות משלהם? הרמב"ם אומר שאם מישהוא דתי או מישהוא שמייצג את הדת בעיניך , גורם לך לזלזל בדת - בבחינת "ככה דתיים מתנהגים?!" או "אם הוא דתי - אז צורה לדת.." אז תאשים את אותו אדם , ולא את הדת. כי היא לא אשמה שאנשים מתנהגים ככה.. אם אתה מרגיש שהעולם החרדי לא בשבילך - אז תעזוב אותו. אבל לא את הדת.. חיים טובים

עלא-כיפק,ממש פתרון 10

אתם לא מבינים שהבעייה היא שורשית,אין לי בעייה בהתאמה שלי לעולם החרדי, עובדה שאני 8 שנים חי איתם... הבעיה היא פגמים וסתירות פנימיות בתוך העולם שמייצג טוב כ"כ את היהדות, ומתיימר להיות נכון,אמת, ושאר מושגים.

neXos

New member
אכן פתרון 10

אם אנחנו לא מבינים סימן שאתה לא הסברת את עצמך כראוי. אז אין שום צורך להיות ציני כשאנשים מנסים לעזור לך כשהצגת את הבעיה שלך - דברת על העולם החרדי "וקשה לי חברים,קשה לי מאוד, אני חושב שהעולם הפנימי צומצם מאוד למימדים החרדיים,שכל עולמם כולל-בית. (החוזרים בשאלה מבינים היטב שהעולם החרדי מאוד מאוד מצומצם,חסר אישיות וחסר מסלולים להתפתחות אישית אינדיבידואלית)." וחוץ מזה - כן יש לך בעיית התאמה , וזה שאתה חי 8 שנים איתם לא אומר כלום כי עובדה שבסוף אתה אומר שיש לך בעיה. אז תחליט מה אתה רוצה - תחליט איך את רוצה לומר את זה ואחרי שתהיה מובן לכולם תוכל להיות ציני על חשבון אחרים עד אז - לא תוכל

למעלה