"קשר רציני" - מה זה בדיוק?

davidhazan

New member
"קשר רציני" - מה זה בדיוק?

מישהו או מישהי יכולים להסביר לי פעם אחת ולתמיד מה פירוש המונח "קשר רציני"? האם יש קשר שנועד מלכתחילה להיות לא רציני? האם קשר רציני הוא קשר בו מובטח שכעבור 24 שעות או יותר הקשר יהיה ממוסד ויתחיל להשפריץ צאצאים? האם קשר שהותר אחרי חודש לא היה רציני והאם יש דרך לצפות זאת? אם קשר הוא לא רציני מה הוא כן? קשר בצחוק, קשר שבאמצע שלו יוצא יגאל שילון עם הסיגר ונותן גביע לזוג הלא רציני. כל קשר הוא פוטנציאל לקשר רציני אפילו אם לא מכריזים על זה. יש מישהו שמתחיל קשר ומצהיר תשמעי זה לא קשר רציני שיהיה ברור, זה קשר בצחוק ואם כן יש לשני, הרי בקשר יש שניים מינימום, את כל הזכות להחליט אם מתאים לו או לא, ואם הוא החליט שמתאים לו אזי זה קשר רציני. קשר לא יכול להיות רציני לפני שנוצר אלא רק אחרי שנוצר ותוך כדי קיומו, כל אחד מהצדדים יכול להחליט אם זה קשר רציני או קשר יניצר (ההיפך מרציני) ואצל כל אחד מוגדר המינוח "קשר רציני" באופן אחר אם ההגדרות לא מתואמות הרי שהקשר לא יחזיק ומה זה משנה אם הוא היה רציני או לא?

קשר רציני זה קשר

שלא אוהב לחייך הרבה

MaYcHuK

New member
הרי ברור שהכוונה היא

לקשר שרק מתחיל שהפוטנציאל שלו הוא קשר שעתיד לגדול , להתפתח ולהפוך לרציני. ברור שאף אחד או אחת לא מחכוים לטבעת עוד לפני הדייט הראשון וברור שיש לעבור כמה שלבים במערכת היחסים . אבל אנחנו לא תמימים יש חברה שבא להם זיון ויש חברה שמתאים להם קשר, מערכת יחסים . לנטוע גרעין ושיהפך לעץ! < אגב התכוונתי גם לבחורות וגם לגברים>

המטרה, לא מחייבת

ולא בהכרח זה מה שיהיה בפועל. גבר יכול להצהיר, ואף להתכוון לכך , שהוא מחפש קשר רציני, בלבד. להפגש עמך וכל מה שהוא ירצה זה להכנס איל בין רגליך. והצד השני של המטבע, לא כל אחד שנמשך ורוצה סקס, אומר בהכרח שהוא לא רוצה מערכת יחסים וזוגיות. אנשים מיניים פועלים שונה מאנשים פחות מיניים. (נכתב בלשון זכר, הכוונה גם לנשים). לא כל אחד שאומר "זהו, אני מחפש את הרציני, המחויבות" אכן מחליט באותה נשימה שכל האפשרויות האחרות מתבטלות לחלוטין. זה לא משהו שניתן לשלוט בו, כימיה שנוצרת בין שני אנשים, ועוד הרבה אלמנטים שמשפיעים על הכל - חזקים יותר מכל הצהרה, כוונה ומטרה של אדם, שנאמרה בינו לבינו (או בכרטיסו). את הפוטנציאל, לדעתי, יודעים רק אחרי 50 שנה, שיושבים ביחד ומספרים לנינים איך הכרנו... פוטנציאל יודעים רק בדיעבד. הוא לא קיים בהתחלה (או לחילופין, הוא קיים בכל התחלה, באשר היא). פעם היית שואלת איך יודעים אם זה חבר שלי או לא... הידיעה הגיעה רק בדיעבד. נשאר - חבר שלי, נגמר - לא.

דרורk

New member
אתה מכיר את המודעות למכירת רכב...

שרשום שם..."לרצינים בלבד"...
זה על אותו משקל...למה אני מתכוון?! לכך שתמיד כשאתה מעוניין למצוא או להציג משהו, אתה נתקל בכל מיני מטרידנים למיניהם עד שאתה מגיע למצב שאת מכריז בצורה מסויימת שנמאס לך מזה ומעתה רק מי שרציני רק איתו אני מתכוון לדבר... כך זה גם בקטע של להכיר מישהו...אתה מחפש משהו רציני ולא פחות מזה ואתה גם מדגיש את זה בגדול...דהיינו שמעתה רק רצינים בלבד יענו...לא שזה עוזר במשהו, אבל זה גם לא יכול להזיק...

straycat

New member
קשר רציני -- מספר קריטריונים

בקשר שמוגדר כרציני צריכים, לדעתי, להתקיים מספר תנאים: - לויאליות (נאמנות ואמינות) - בלעדיות (אקסקלוסיביות) - הדדיות - יציבות (לאורך זמן שנמדד ביותר ממספר חודשים מועט) רצוי גם, שקשר כזה יהיה מבוסס על אהבה ושתהיה בו משיכה פיזית הדדית. לדעתי, קשר כזה בהחלט לא מחוייב להיות במטרה "להשריץ" צאצאים. להערכתי, ניתן לדעת, פחות או יותר, לאיזה כיוונים קשר עשוי להתפתח, כבר בשלבים התחלתיים. כמובן, שצריכים להתקיים כאן תיאום ציפיות ותיאום עמדות. זה יותר פשוט מכפי שזה נשמע, בתנאי שקיימת כנות (ע"ע סעיף לויאליות).

davidhazan

New member
לא הגיוני

זאת אומרת שאי אפשר מראש לדעת אם קשר הולך יהיה רציני או לא, בגלל זה אני לא מבין את אלו שמחפשות "קשר רציני", איך אפשר לדעת מראש אם תהיה אהבה, משיכה וכו'. בכל מקרה לא ניתן לדעת מראש אם קשר יהיה רציני או לא, ולא הגיוני לכתוב שמחפשים קשר רציני, אול מקווים שהוא יהיה רציני. כי אם לא מחפשים קשר רציני איזה קשר כן מחפשים?

חמימות הדדית ארוכת טווח

נתינה, השלמה הדדית, חיפוש של אושר רגעי, אפשרות לתת מעצמך וההיפך. זוגיות , זרימה ארוכת טווח, אין הגדרות מיוחדות.

advak

New member
קצת מפתיע...

שבפורום שכזה אנשים שואלים שאלות כאלה, באמת. הרי כמעט כל אחד מאיתנו התנסה בקשר שמראש היה לא למטרות רציניות, אלא למטרות אחרות- סטוץ, להעביר את הזמן, רק כדי שלא יהיה קר בלילה, להנות מחברת מישהו וכו'- כל אחד והתשובה שלו. מגיע גיל/הבנה/מודעות/מוכנות שבה מחליטים שמחפשים רק קשר רציני, או לזה שואפים. אני מניחה שזה מה שכולנו מחפשים פה, אחרת היינו בפורום אחר. אבל, אל נא נהיה תמימים... בתחילת קשר רציני, לפי נסיוני, הרגשות, המחשבות והתחושות אחרות, אפילו קצת. אה, ואני אדוה, נעים מאוד. מהצפון הרחוק, שאני רואה די מקובל פה. סטודנטית, בת 26 (עוד מעט 27... אמאלה), ונראה לי שזה מספיק לפורום הכללי...

מפתיע??? חכי שתקראי עוד קצת...

הכי לגיטימי לשאול דווקא פה במקום הזה שאלות שכאלה... זה חלק מאינטראקציה שאנחנו מנסים ליצור פה... מענין מאוד לקרוא את האנשים פה על דעותיהם ומחשבותיהם, וזה שכולנו נמצאים בפורום שכזה לא הופך אותנו לזהים בדעותינו... הפורום הזה, על כותרתו לא שונה מפורומים אחרים בהם מתקבצים אנשים בגילאים כאלה או אחרים, בסטטוס כזה או אחר, עם אהבות שונות ומשונות... קפיש?
ברוכה הבאה
יופי.

פלטרון

New member
מה לא רציני בלהיות לא רציני ?

כל השרשור מדבר על - קשר רציני. סטוץ' הוא בהגדרתו קשר לא רציני. קשר של מספר שעות.. ולא בעל כוונות רציניות. ( לא במובן ש-רציני מתייחס ל-קשר בין בני זוג ). לא הייתי אומר שסטוץ' הוא סקס לא רציני.. או הנאה לא רצינית. אבל כ-קשר, הוא לא רציני, מעצם ההגדרה.

למעלה