השאלה איך רציני מתייחס ל-עבודה ?
קודם אענה על השאלה שלי - רציני מתייחס ל-עבודה, כהשקעה והתמדה, נחישות לעשות אותה (העבודה) על הצד הטוב ביותר, לרצות להתקדם בדרגים אם אפשר.. ( ואני מניח שיש עוד כמה תכונות) אז לשאלה שלך אם ליצן זאת עבודה רצינית - אם מדובר על חלטורה, אז לא. מתי ליצן זאת עבודה רצינית - אם אדם אוהב ילדים, רוצה להצחיקם, רוצה לגרום להם אושר, הוא נהנה מעבודתו מהחיוך של הילדים, הוא מנסה ללמוד בדיחות חדשות, טריקים חדשים (להצחיק), משיג עזרים חדשים, והכל לא רק מתוך הרדיפה אחר השקל, אלא כי הוא רוצה להתקדם. זאת רצינות בעבודה כליצן. חלטורה, פירושה - אני בא, דופק הופעה, והולך. בעצם במחשבה שנייה, אולי אהבת העבודה לא חייבת ללכת יד ביד עם רצינות. רציני יכול להיות גם מי שלא אוהב את עבודתו. אבל לרוב זה לא הולך בנפרד. וגם .. רציני בעבודתו (למשל כליצן) חייב לרצות להצחיק.. כי זאת עבודתו. אז למה אני מדבר על ליצנים ? .. כי זה ממחיש לך נקודה שכתבתי לך גם למעלה - רציני מתייחס לקשר, כאשר המטרה היא לבנות משהו, ולטווח ארוך. במונחים של קשר, סטוץ' אינו מספק "בנייה" או טווח ארוך. במונחים אנושיים, מספר שעות או משגל אחד אינם "טווח ארוך" ובטח לא "בנייה".