"קשר רציני" - מה זה בדיוק?

MaYcHuK

New member
אם לא קשר רציני מחפשים

קשר לא מחייב קשר חד פעמי ידידות הנה כבר 3 קשרים שהם לא רציניים במובן שאנחנו מתכוונים

לדעתי בכל מה שקשור לזוגיות יש

הפתעות, אתה יכול להחליט שלא מתאים לך לפתח זוגיות או קשר רציני אלא בא לך על סטוץ אתה נפגש עם בחורה ואתה רואה שהדייט זורם בכיף שמאוד מעניין לך עם הבחורה, שהשיחה בניכם קולחת ובנוסף היא לטעמך, אתה מחליט להמשיך להפגש איתה וכך הרגש מתחיל להתעורר יש רצון להפגש בתדירות גבוהה, הקשר הופך להיות קשר מחייב הרי אם טוב לך איתה ואתה אוהב אותה לא תחפש אשה אחרת (מקווה שאני לא טועה) ויכולה להיות סיטואציה הפוכה שתרצה קשר רציני ובדייט מאוד תתאכזב ולא תהיה פגישה נוספת. כך שלדעתי אין טעם להגדיר מראש מה רוצים מהקשר כי אי אפשר לדעת מראש איך יתפתח קשר, פשוט צריך לזרום.

פלטרון

New member
חוסר רצינות הוא עניין עקבי..

ולכן מי שלא רציני יודע את זה. ומי שרציני.. גם יודע את זה. שורה תחתונה - זה עניין של אופי.

אתה מתכוון ל"מטרת הקשר"?

בבלוג שהיה לי פעם הלכתי ועשיתי ניתוח לב פתוח לכל הטופסולוגיה בכל אתרי ההכרויות. חלק גדול ונכבד היה ניתוח של שאלת השאלת "מטרת הקשר". אני אתחיל מהשאלה הכי אהובה עליי בכרטיסים הללו, אני מניחה שגם אתכם היא מעסיקה/העסיקה לא מעט: מטרת הקשר. תראו, תשמעו.. זו שאלה שאסור לזלזל בה, היא הקובעת האמיתית, הרגע בו המסך עולה וכולם נחשפים. כאן המקום לומר, להצהיר, לדרוש בדיוק את מה שאתם רוצים ומחפשים. עולם מלא באפשריות ואתם רק צריכים להקליק. פשוט, לא? אז זהו, שממש לא! מחט בערימה של שחט זה מה שזה. יש שם כל כך הרבה אפשרויות, עם הבדלים של פסיק בין אחת לשניה שאתה לא מבין ומבחין בהבדלים הללו בכלל. אני אמנה מספר דוגמאות: מתוך J-date - בן זוג, ידיד, נישואים, יחסים לטווח ארוך, נישואים וילדים. מתוך קופידון - נישואין, קשר רציני, חברות, בילוי, טיול, אחר. מתוך בליינד-דייט - חברות, בילוי, טיול, נישואין, אחר. אני צריכה לחתום על זה וזה קביל בבית משפט אחר כך?! אני אמורה לומר גם כמה ילדים ומה שמותיהם, או שמא זה פתוח לדיון. מה זה אומר שהגבר לא רוצה ילדים?! עד כמה אפשר להתייחס למילה הכתובה כמחייבת? האם המטרה המוצהרת היא המטרה האמיתית? האם יש טעם בכלל למטרות הללו או שהן סתם כיסוי תחת, להרגיע את המצפון. זה אחד הסעיפים הכי בוערים בכרטיסים הללו ובעולם ההכרויות הוירטואלי בכלל. כולם רוצים לדעת "מה את/ה מחפש/ת", איזה סוג של קשר כמה ולמה. אף אחד לא טורח לבדוק את מהימנות המידע הזה, ואני יכולה לומר לכם: אפס מהימנות. זה רק מילים, זה כל מה שזה. פעם הייתי היסטרית בכל הקשור למילים הללו שמתארות את המטרות. מהר מאד הבנתי שכל קשר בינן לבין המציאות תלוש וקלוש. מישהו אמר שגבר שרשם "נישואים" אכן יציע לך בפגישה החמישית, הרי אותו גבר יכול לנסות להשכיב אותך כבר בראשונה... הגדרות די סתומות גם ככה אם חושבים על זה מעט, בילוי (חשבתי שעל כל סוג של קשר יש בילוי.. הקימו מוסד עצמאי רק לזה?!), אחר (איזה עוד נשאר אחרי שהם פירטו הכל... אה... זה המקום לרשום The f` word) יחסים לטווח ארוך (זה אומר שהוא רוצה לחיות איתי שנים ואז לזרוק אותי?! אני אמורה להבין מזה שהוא נגד מוסד הנישואים או מפחד מהתחייובות ומחויבות?! מה זה זה...). מה זה משנה מה הוא יכתוב שם, זה משנה מה יהיה במציאות. אף אחד לא יילך לבית משפט על סמך כרטיס באתר הכרויות. אתר אחד הבין את זה ממזמן והחליט להשמיט את השאלה הזו, speedy dating (כן, כן.. הלכתי ועשיתי מחקר מקיף בשביל הפוסט הזה..) והיו בטוחים, שלמרות כל הנאמר כאן.. הדבר שהכי חסר בכרטיס שם זה מטרת הקשר. אנשים.. go figure אבל הם יצרו מליון דברים אחרים במקום, שבהחלט מטשטשים את ההישג בנקודה הזאת. מה זה קשר רציני? אין דבר כזה, יש "מטרה רצינית" וגם על זה אין ממש מה להסתמך. "קשר בצחוק" - זה העלה חיוך ענק על פניי!

davidhazan

New member
תשובה מרשימה

עם מסקנה יותר מרשימה. אני חושב שכל קשר הוא קשר רציני (כן כן גם סטוץ הוא סוג של קשר מאד רציני ברגע שהציפיות מתואמות כמובן).

סוג של קשר ../images/Emo13.gif

אבל קצת קשה לי לקרוא לו רציני, במונחים של "קשר רציני". סטוץ זה סוג של קשר, ואם שני האנשים שחולקים אותו מתאומים בנוגע לציפיות שלהם, הכל מצוין. נכון, מדובר בקשר לכל דבר, אבל זה רק סוג של... קשר רציני - לא כזה שמצהירים עליו, אלא כזה שחיים אותו (הווה אומר זוגיות אמיתית), כולל מרכיבים שאין בסטוץ/קשר מיני, שהחשוב ביותר הוא הרגש והמחויבות (בעיקר הרגשית). מחויבות זה מרכיב חשוב, לדעתי, והוא בולט בעדרו בקשר מיני. לא מספיק שמדברים, צוחקים, נהנים זה עם זו ומזדיינים בשביל שזה יהיה "קשר רציני". הדבר היחידי הוא שככל הנראה שני הצדדים לוקחים ברצינות את הקשר, גם אם זה רק סטוץ. לקחת ברצינות, וקשר רציני זה שני דברים שונים. וביננו, מה שקורה ויש בין שני אנשים, זה בין שני אנשים. הם היחידים שיכולים להגדיר את מה שיש בינהם... אם להם זה רציני, אז זה רציני. מילים, מילים, מילים....

salsa48

New member
נראה לי שאתה מנסה לתת לגיטימציה

לסטוץ כקשר רציני אבל בתוך תוכך אתה בטח יודע שסטוץ הוא קשר שנגמר בדיוק עם הגמירה שלך.

פלטרון

New member
השאלה איך רציני מתייחס ל-עבודה ?

קודם אענה על השאלה שלי - רציני מתייחס ל-עבודה, כהשקעה והתמדה, נחישות לעשות אותה (העבודה) על הצד הטוב ביותר, לרצות להתקדם בדרגים אם אפשר.. ( ואני מניח שיש עוד כמה תכונות) אז לשאלה שלך אם ליצן זאת עבודה רצינית - אם מדובר על חלטורה, אז לא. מתי ליצן זאת עבודה רצינית - אם אדם אוהב ילדים, רוצה להצחיקם, רוצה לגרום להם אושר, הוא נהנה מעבודתו מהחיוך של הילדים, הוא מנסה ללמוד בדיחות חדשות, טריקים חדשים (להצחיק), משיג עזרים חדשים, והכל לא רק מתוך הרדיפה אחר השקל, אלא כי הוא רוצה להתקדם. זאת רצינות בעבודה כליצן. חלטורה, פירושה - אני בא, דופק הופעה, והולך. בעצם במחשבה שנייה, אולי אהבת העבודה לא חייבת ללכת יד ביד עם רצינות. רציני יכול להיות גם מי שלא אוהב את עבודתו. אבל לרוב זה לא הולך בנפרד. וגם .. רציני בעבודתו (למשל כליצן) חייב לרצות להצחיק.. כי זאת עבודתו. אז למה אני מדבר על ליצנים ? .. כי זה ממחיש לך נקודה שכתבתי לך גם למעלה - רציני מתייחס לקשר, כאשר המטרה היא לבנות משהו, ולטווח ארוך. במונחים של קשר, סטוץ' אינו מספק "בנייה" או טווח ארוך. במונחים אנושיים, מספר שעות או משגל אחד אינם "טווח ארוך" ובטח לא "בנייה".

קשר רציני הוא מונח

שמצהיר על הכוונות שלך בלבד. אין לו תכונות אופי כאם דרך שאתה סולל בכדי להצליח בקשר או לא. כמו להגיד:"אני רוצה בחורה אירופאית"

ניאו30

New member
סוגייה שאותי אישית מאוד מטרידה בכל

מה שקרוי "עולם ההכרויות" של בני ה-30 + ,ועל כל שאר עמדתי בנושא כתבתי כבר בשרשור דומה לפני כמה זמן(בהמשך השרשור,ובכמה הודעות נפרדות).

ד נ י ת3

New member
אם היה לי שקל

על כל בחור שאמר לי "קשר רציני" ובעצם התכוון לסטוץ.... ועל זה כתב אדם מוכשר ממני: "מילים מילים ואת משמעותן יבוא עוד גל, יסחוף אותן". בקיצור - גם אם מכריזים שרוצים קשר רציני זה לא אומר כלום. אני מאמינה במבחן התוצאה והזמן.

tom4780

New member
אם היה לך שני שקלים

מסכים איתך על התוצאה אבל לפני זה חייבים לקפוץ למים אחרת לא נגיע לתוצאה המקווה

ד נ י ת3

New member
לא אמרתי שלא.

תקרא שוב את מה שכתבתי. ואם אני אסכם: מי שמכריז שרוצה סטוץ - רוצה סטוץ אבל! לא כל מי שמכריז שרוצה קשר רציני באמת מתכוון לכך. זה לא אומר שכל מי שאומר שרוצה קשר רציני לא מתכוון לזה. אוףףףף כואב לי הראש.

למעלה