למה "פתאום"? עוד בתגובה הראשונה דיברתי בפירוש
על מאמר "שמציע לבטל את החלוקה לתתי-מין כלשהם מאותן סיבות שהמיעוט הקולני מתיימר לבטל את הגזעים באדם".
אני מכיר את מאמר העופות והוא באמת היחיד שנתקלתי בו שמציע קריטריונים מספיק נוקשים על-מנת להכשיל את גזעי האדם. הגעתי למאמר במהלך הדיון הקודם בפורום, כשקישרתי ל
מאמר אחר שבו נכתב:
The most stringent criterion that has been
proposed for subspecies recognition is reciprocal
monophyly (Zink 2004). A number of objections to
monophyly as a subspecies criterion have been
raised; perhaps foremost is that in phylogenetic
classifications it is a species-level criterion and
inappropriate for application below the species level
(Goldstein et al. 2000; Patten and Unitt 2002).
כלומר (א) זה המאמר עם הדרישות הנוקשות ביותר ו-(ב) הדרישות האלה מתאימות יותר לסיווג למינים מאשר לתתי-מין. סחטיין שמצאת את המאמר (תהיתי באמת אם תמצא אותו...), אבל לא נראה לי שהוא יתפוס. לא פלא ש-97% מהמינים שנבדקו נכשלו; הוא דורש מרחק של 2Nef דורות בין האוכלוסיות (פעמיים גודל האוכלוסיה הנקבית). לפי הקריטריון הזה כנראה שאין דבר כזה קויוט (הם סתם זאבים רגילים, אפילו לא תת-מין) ואולי גם אין דובי קוטב (הם סתם דובים חומים בצבע לבן).
בכל מקרה זה עדיין לא עונה על הדרישה שלי להחלת הקריטריונים שנהוגים באדם על מינים אחרים. מעניין שהקריטריון הזה דווקא לא מוחל על האדם - אולי בגלל שכל המטרה היא להראות שהאדם הוא הומוגני באופן חריג ולא ש-97% מהמינים הם הומוגניים... (ע"ע ההרצאה של גרייבס שמקושרת למטה). דוגמאות לקריטריונים ספציפיים שמחילים על האדם:
- Fst מעל 0.25 כמינימום לחלוקה לתתי-מין.
- אם באחת הקבוצות יש מגוון גנטי גבוה יותר מאשר בשאר הקבוצות ביחד, מבטלים את כל הקבוצות.
- אם דגימה גאוגרפית רציפה (ללא קשר לגודל האוכלוסיה) יוצרת cline, מבטלים את כל הקבוצות.
- אם ניתן למצוא תכונות שאינן בקורלציה עם החלוקה לקבוצות, מבטלים את כל הקבוצות. למשל אם יש כהי עור בדרום אסיה ובמלנזיה, מבטלים את כל הקבוצות.
לגבי הדרישה ל-Fst מעל 0.25 ראה הרצאה של ג'וזף גרייבס
כאן (מספיק לראות 2 דקות - זה קישור ישיר לדקה 23:35). הפרופסור הנכבד מייחס את הדרישה הזו לסיוול רייט בכבודו ובעצמו - שלהערכתי כבר בחצי הדרך לסין מרוב התהפכויות בקברו. תאר לך שמישהו היה טוען ש-Fst מעל 0.1 (כשידוע שבגזעי אדם זה בערך 0.15) זו הפרדה גדולה שמחייבת סיווג לתתי-מין. מן הסתם היית זועק גוועלד! גזענות! וסביר להניח שהייתי מצטרף אליך. פרופסור גרייבס טועה ומטעה, אך ספק אם מישהו אי פעם העיר לו על כך. הוא ימשיך לטעות ולהטעות, כי ההטיה שלו היא בכיוון הנכון מבחינה פוליטית.
"אני מקווה שבהמשך החיפוש שלך כבר תסתדר לבד."
אני מודה שבמקרה הזה אני לא מסתדר לבד, אבל אני לא מצפה שתעזור לי אם זה לא מעניין אותך. תודה בכל אופן.
"ובעשרות השנים האחרונות גם מצופה להראות שהמאפיינים האלו מתפלגים באופן דיסקרטי ולא רציף."
מיני טבעת: אם *מינים* יכולים להיות רציפים, קל וחומר ש*תתי*-מין יכולים. תת-מין לא נעלם רק בגלל שיש בני כלאיים, ואבוי לשיטת שימור מגוון ביולוגי שפועלת לפי העיקרון הזה.