ראיה לאמיתות התורה

הנה משהו שכדאי לך לדעת

קודם כל, "בליסטרי" אין פירושו "זואולוג" כפי שטוענים רפי-השכל ב"הידברות" אלא קלע, איש המשתמש בקלע לידות אבנים, או אולי המשתמש בחץ וקשת. ועכשיו לעיקר: ארנבת ושפן אינם מעלים גירה. אם תתעקש ותטען שה-Caecotrophy הוא העלאת גירה (כפי שטוען הרב יעקב סגל ב"תשובותיו"), הריני לבשר לך שיש עוד שתי חיות לפחות שעושות זאת בוודאות, ואינני מדבר על הספורטיב למור, הקנגרו או הקביה. יש לך הזדמנות להודות שאין כאן ראיה לאמיתות התורה, ואולי הדבר יוסיף לך אפילו קצת כבוד כאן בפורום. אם תמשיך להתעקש עד שאחשוף את המידע שבידי, עליבותך תתגלה אחת ולתמיד במלוא הדרה. מה אתה אומר?

ואם כבר עליתי לפה - בועז מצגר יקירי

מה קורה עם המחקר שלפני חודש וחצי כמעט אמרת שעוד חודש הוא יהיה מוכן?

אתה חושב שאני מבלף? ../images/Emo13.gif

חביבי, אני נותן לך כאן סולם. אתה יכול להראות גדלות לפני שאני מביא את הנתונים, או להתבזות לאחר מכן. האם אתה עדיין מחזיק בדעתך שמדובר חד-משמעית בראיה לאמיתות התורה?

פספסת את ההזדמנות שלך

מחב"ת עלוב. http://morfz.com/coprophagy2001.pdf http://www.morfz.com/suppl_coproph_2002.pdf

Providence

New member
הבעיה היא שרק אנו יכולים להתרשם

מהמאמרים עליהם הצבעת. הבחור אינו מכיר צורת אות לועזית...

Providence

New member
אוי, לא יותר פשוט להודות שאינך מכיר

צורת אות לועזית? לא אענה בשם סייברדין עמיתי הנכבד, אולם, לנכח העובדה שהרב המוחלט של החמר המקצועי באינטרנט הוא באנגלית, אפילו אם שפת האם של המחבר אינה אנגלית - אל לו למי שאינו יכול לקרוא חמר טכני (זה לא שייקספיר) להכנס לויכוחים. זה לא הוגן ולא הגון להגיב ב- "איני מסוגל לקרוא" על ראיות מוצגות. וכי מה רצית? שנתרגם, נערוך ונתמצת את החמר?

אין ספק שאין לי הנאה לקרא מאמר

ארוך באנגלית. אתה קורא מאמרים באנגלית ואני קורא בארמית. לא אתבייש להודות שהיייתי שמח לו יכולתי לקרא באנגלית כמו בעברית. לידיעתך, אני כותב מאמרים בתחומים חילוניים, ואין לי פנאי מיותר לקרא מאמרים שלא בתחום מיומנותי.

זהו מאמר מקצועי

ושלא כמו תשובותיו רצופות-הנאצות של הרב יעקב סגל ל"דעת אמת", כמעט כל משפט בו מוסר מידע של ממש. על כן מן הראוי שמי שבאמת מתעניין בנושא וחשוב לו לדעת ימצא זמן לקרוא אותו. אך כדי לא להשאיר דברים באוויר, אתן את עיקרי הדברים ולפני זה אציג את עיקרי טענותיו של יעקב סגל, להן מאמר זה מהווה תשובה: 1. השפן המקראי הוא מה שכיום אנו קוראים בשם "ארנבון" 2. הארנבות למיניהן (ובכללן הארנבון) הן היחידות המבצעות Caecotrophy, שהוא עיכול שני מוסדר ושגרתי בדרך של אכילת "גללים" מסוג מיוחד, ומכאן הוכחה שהתורה צדקה והארנבת והשפן הם היחידים ה"מעלים גירה" ולא מפריסים פרסה 3. לגבי הקביה (חזיר-הים) המבצעת - כך מסתבר - אותה פעולה בדיוק, טוען הרב סגל שאינה נחשבת משום שהיא שרץ, קטנה ודומה לעכבר. אני מתעלם מטעויות קטנות וגדולות רבות מאד אחרות אצל הרב ועונה רק לסעיפים 2 ו-3: א. עוד חיות מבצעות Caecotrophy, ביניהן האופוסום והקפיברה ב. שתיהן גדולות מהארנבון ודומות לעכבר פחות או יותר כמוהו, כך שלא ניתן להגדירן כשרץ מבלי להגדיר את הארנבון עצמו כשרץ. ומכאן נובע שהרעיון, כאילו התורה זיהתה את ארבעת החיות היחידות בעלות סימן כשרות אחד וזו הוכחה לידע אלוהי, הוא שקרי. אפרופו, הרב סגל מטיל ספק במהימנותו של חוקר שטען שגם הספורטיב למור מבצע Caecotrphy, ועל כן - מכיוון שהעניין עדיין אינו ידוע לי לאשורו - נתתי לו ליהנות מהספק והוצאתי את הלמור מהחשבון. מהיכרותי עם המחב"תים ודרכיהם, השערתי היא שינסו כעת למצוא דרך להגדיר בכל זאת כל חיה שבעולם המבצעת Caecotrophy (מלבד הארנבת) כשרץ. מבחינה ביולוגית יהיה כל ניסיון שכזה עקר, אך אין בליבי ספק שעוד "נזכה" לדון בנושא רבות...

תודה על ביאור.

1- איני אחראי על הרב סגל, אך דע לך ש"דעת אמת" מלא בחצאי אמיתויות והטעיות מכוונות. אם אתה רוצה נרחיב על כך. 2- שפן הסלע הוא מעלה גרה גבולי, גם לפי הגדרה מדעית (יש לו מעי עוור כפול), כך סח לי אתמול בן דודי שהוא ד"ר לחיות ובירר הדבר עבורי. אשאל אותו גם לגבי שאר החיות המסופקות. 3- פנאי..... יש רק 24 שעות ביממה. אין לי פנאי גם לפעילויות שחשובות לי מאד. בקרוב אצטרך לוותר גם הפורום הזה.

Providence

New member
"שפן הסלע הוא מעלה גרה גבולי, גם

לפי הגדרה מדעית" לא. קרא כאן: http://www.ultimateungulate.com/ ואח"כ חפש ולחץ Hyracoidea ראה גם מאמר בענין השוואת דרכי העכול: http://ourworld.compuserve.com/homepages/gr_frank/dig_anat.htm נא לא להתבלבל. אמנם Rock Hyrax מוצג לצד Sheep, אולם זה נעשה רק לצרך השוואה. ה- Rock Hyrax מסווג כ- Non-ruminant herbivores.

כל אחד יכול להגדיר איך שהוא רוצה

במקרים גבוליים. השאלה איך התורה הגדירה "מעלה גרה". יש הרבה מלים בעברית של התורה שמשמעותם השתנתה הרבה מאוד במשך הדורות: "תכלת"-אינו שם של צבע, שם של חומר בצבע אדום או כתום או ארגמן. "כחול"- כנאה שם של חומר בצכע שחור. "נכד" "נין"- משמעות לא ברורה. נין יותר קרוב מאשר נכד, הפוך מעברית של ימינו. הרשימה עוד ארוכה.

Providence

New member
"כל אחד יכול להגדיר איך שהוא רוצה

במקרים גבוליים" מה שיך מקרה גבולי? אם אתה טוען שאין אנו יודעים היום מהו שפן של אז, אזי נסתים הויכוח בהכרעה ש_אין_ מופת, מכיוון שאין אנו יודעים על מה דברה תורה. אחרת, הרומיננטים האמיתיים מעלים מקיבה ראשונה אל פיהם. השפן בולע מחדש גללים "רכים" שנפלטו מפי הטבעת. אם _שני_ אפני תזונה אלה נקראים "העלאת גרה", אזי מינים רבים נוספים שלא נזכרו ב"ויקרא" נוהגים כך ושוב _אין_ מופת. 'השאלה איך התורה הגדירה "מעלה גרה"' הצע רעיון מהו "מעלה גרה" על פי התורה...

ואם אין מופת, אז מה? צריך להבין את

הכתוב בתורה. השאלה האם בוצעה הדמיה לבדוק העלאת גרה מינימלית. אנו יודעים מדיני נדה שהרופאים מתעלמים מדימומים מועטים (דם חימוד). אצלנו זה חשוב מאד, וידוע לנו על התופעה בקבוצה קטנה של נשים.

איננו עוסקים ב"דעת אמת"

ואם כי הם העלו לראשונה את הנושא הזה, לא לקחתי כאן שום דבר משלהם. כפי שאמרתי, הרב סגל מציג ראיות לכך שהשפן המקראי הוא הארנבון, ולא שפן הסלע של היום. ואפילו אם כן, עדיין אין זה מהווה תשובה לעובדה שהאופוסום והקפיברה "מעלים גירה" בדיוק כמו הארנבות...

דוד1000

New member
ומה ששאלת אותי שגם הקפיברה

ומה ששאלת אותי שגם הקפיברה מעכלת שנית את גלליה ולא רק הארנבון והארנבת, הרי כבר כתבנו על הקביה שהיא נחשבת שרץ על שהיא נמוכה כי רגליה קצרות והיא נראית כשורצת על הארץ, ובדיוק כמו הלטאה והחולדה ושאר שרצים, וגם הקפיברה היא מאותה המשפחה כמו הקביה, וגם היא שרץ מהודר, שרגליה קצרות ונראית כמו חולדה. ולמרות שהיא ארוכה וכבדה, הרי גם כל סוגי הנחש והלטאה הם שרץ למרות שיש מהם ארוכים כמה מטרים ושוקלים מאות ק"ג, כי גופם מזדחל על הארץ. והרי יש פסוק מיוחד בתורה הכותבת שהשרצים אינם כמו החיות והבהמות שיש מהם כשרים ויש אסורים, אלא השרצים הם כולם אסורים: ויקרא י"א מ"א: וכל השרץ השורץ על הארץ שקץ הוא לא יאכל. רש"י: ואין קרוי שרץ אלא דבר נמוך קצר רגלים שאין נראה אלא כרוחש ונד. וכבר הבאנו בעבר את הרש"י מבראש' א' כ': "שרץ - כל דבר חי שאינו גבוה מן הארץ קרוי שרץ. בעוף כגון זבובים בשקצים כגון נמלים וחיפושים ותולעים ובבריות כגון חולד ועכבר וחומט וכיוצא בהם וכו'". ובפסוקים ל' ול"א כתובים שמונה סוגי שרצים שמטמאים במותם, וכמה סוגים מהם ארוכים מאוד. והוא הדין לעוד שרץ ששאלוני עליו שהוא נמוך עם רגליים קצרות: האופוסום. ואילו הארנבת והארנבון רגליהם ארוכות וגופם מתנשא לגובה ולא לאורך כחולד ולטאה, ועל כן נחשבים לחיות ולא לשרצים. Capybaras are sparsely haired, brownish rodents, with blunt snouts, short legs, small ears, and almost no tail. Britannica Encyclopædia

למעלה