ראייה אל-חושית - בקשת מידע

gwizard

New member
ראייה אל-חושית - בקשת מידע

ערב טוב. לאחרונה התחלתי לחקור ברצינות את הנושא של ראייה אל-חושית או מה שבאנגלית נקרא Psychic Vision. אין לבלבל עם Clairvoyance שבעברית גם נקראת ראייה אל-חושית אך שונה במקצת ממה שאני מתכוון אליו. פעם ראשונה הצלחתי לחוות את זה באחד השיעורים של הקורס וויקה שלימדתי. זה היה השיעור על המעגל וכל תלמיד לפי תורו היה צריך להקים מעגל, לשהות בתוכו כמה דקות כדי להרגיש איך זה ואז לפזר. אישתי הדריכה מקרוב ואני שימשתי בתור המבקר מרחוק וצפיתי בכל המתרחש. ברגע מסויים עלה לי הרעיון לנסות לראות את הביצוע עם עיניים עצומות אז עצמתי אותן וממש התחלתי לראות את מעברי האנרגיה. ראיתי איך התלמיד מעלה את האנרגיה (כל אחד עושה את זה אחרת מסתבר) ומקים את המרחב המקודש. אני לא דמיינתי את זה, אלא ממש ראיתי את זה קורה בזמן אמת כאילו לא עצמתי עיניים בכלל (מה שמוכיח שאין לזה שום קשר לראיית הילות). מאוחר יותר תיארתי את מה שראיתי לתלמידים וקיבלתי פידבק שהכל נכון ואני הצלחתי לראות בדיוק את מה שהם עשו (עוד הוכחה שלא דמיינתי את זה). עכשיו, אני רוצה לפתח את הכישרון הזה ולצערי ברשת יש יותר מדי דברים הקשורים לשם הזה. אם אתם יודעים משהו על הנושא או התנסתם בזה בעצמכם ויכולים לשתף אני אשמח מאוד מאוד לשמוע. כנ"ל לגבי לינקים או בעצם כל חומר שיכול לסייע לי בנושא. תודה מראש
אלון.

Mist2

New member
על חושי

לצערי מה שיש לי לומר לך לא יתקבל על ידך בברכה. (מניסיוני) אם תרצה הוכחות והסברים ו......אני לא יכול לתת אותם לידך במדיה זו. הדבר הראשון והחשוב שעליך לדעת שאין כל קשר לעל חושי. אתה מתאר תיפקוד שבדרך כלל לא פעיל בבני אדם, חוץ מאלה הנולדים עם התיפקוד מפותח ברמות שונות. ניתן לפתח את התיפקוד גם אם נולדת בלי כל קישרון לכך, אבל כאן דרושה תאוריה ומישהו שיכול להדריך. נכון תיפקוד זה לא שיך לחמשת החושים ולכן אנשים מכנים אותו על חושי, אבל בכך הם טועים ומחשיבים אותו למשהו לא טבעי. לאמיתו של דבר קימים בנו עוד חושים רבים שלא ידועים למדע, וכול אותם החושים נחשבים לעל חושיים או על טיבעיים. אותו תיפקוד השולט בחושינו הרגילים שולט גם בחושים אלו, אנו זקוקים רק למידע ודרך ללמוד את אותו התפקוד. להכיר את האפשרויות והיכולות שלו. ברגע שאתה מכיר אותו יודע היכן הוא נמצא ואיך הוא פועל, יכול אתה להשתמש בו כרצונך. לא ניתן לתאר את הדרך לכך בכמה מילים או משפטים כאן, זו דרך שלמה הנלמדת בצעדים קטנים, כאשר רק הצעדים הקרובים ניתנים לתלמיד. עוד דבר אחד, אדם אשר פיתח תיפקוד זה לרמות גבוהות, רק פיתח עוד תיפקוד ארצי. אין כאן מדובר על שום דבר גבוהה. כיוון שאחד הדברים הנשלטים על ידי תיפקוד זה, הן האנרגיות השונות שאנו צורכים לתיפקודים שונים, יהיה בעתיד קשה מאוד ואולי בלתי אפשרי לכוון אנרגיות אלו לכיוונים שונים, כמו התפתחות האדם ותפקודים גבוהים. לכן הכל קשור במטרה של האדם, אם מטרתו לפתח תפוקוד זה ועוד תפקודים הדומים לזה, או להגיע למשהו יותר גבוהה....

Mist2

New member
לא הבנתי אם זו שאלה

או קביע...לא היה סימן שאלה בסוף. אבל אני רוצה להגיב על כך... השאלה הנכונה האם השימוש במה שאתה מכנה מאגיה הוא טבעי או לא? השימוש במאגיה, אם השימוש הוא נכון ומאוזן יכול להיות טבעי ביותר. אבל שימוש לא מאוזן הינו שימוש לא טבעי מהבחינה השלילית. מה הכוונה לא מאוזן? כל דבר בגוף ונפש האדם קשורים זה לזה, אם אנו משנים דבר מה, צריכים אנו לשנות במקביל את כל שאר הדברים שקשורים אליו. הבדיקה הפשוטה ביותר היא התבוננות על פעולת הגוף שלנו, למשל פעולת האכילה שלנו, מפעילה אוטומטית מאות פעולות מקבילות, פיזיות או אחרות, רק הלעיסה אפילו ללא בליעת מזון, מפעילה עשרות תגובות של הגוף. לכן כשאנו משנים משהו, כמו למשל צורת נשימה, תנועות מסוימות, אכילה, או עובדים על הרגשות שלנו, ובמיוחד אותם הדברים שאנו מנסים לשנות או לשפר בתוכינו במטרה להגביר את היכולת המאגית שלנו, ללא שינוי כל המכלול, מוציא אותנו מהאיזון. אם ברצוננו לשנות הכל חייבים אנו להכיר הכל, לכך דרושה עבודה מאומצת לפני השינוי עצמו. אדם שעובד עם מכונות חייב להכיר את המכונה בצורה הטובה ביותר, כל המכונות המוכרות לנו עובדות בצורה זו, כל דבר משפיע על דבר אחר. כך גם גופינו והנפש שלנו, אנו זקוקים ללמוד ולהכיר אותם טוב, אם ברצונינו לשנות דבר מה בלי להרוס דבר אחר. אם יש לך את הידע והיכולת לשנות דברים ללא הריסת דברים אחרים, אזי השימוש שלך במאגיה טבעי בהחלט! יש עוד דברים שנחשבים בעיני לא טיבעיים, אך מהבחינה החיובית. הטבע לא מפתח אותנו בצורה הסופית. אולי אף לא מעוניין לעשות זאת. אך יש אפשרות להתפתח מעבר למה שהטבע מאפשר. אני לא מדבר על כוחות כאלה או אחרים שרובם לדעתי טבעיים לחלוטין.

ההגמון

New member
לבני אדם

גם להיות "לא באיזון" זהו דבר טבעי לחלוטין. זה מובנה בתוך הצורה המחשבתית שלנו, בצורה שהגוף שלנו בנוי וכן הלאה. כמוכן, להרוס בכדי ליצור משהו אחר, גם הוא דבר טבעי לחלוטין. קורה גם בטבע; שרפות קורות סכדי שהאדמה תהיה יותר פורייה אח"כ. גזעים נכחדים בכדי לפנות מקום לגזעים אחרים. הרס הוא משהו טבעי. וכך גם מאגיה, היא משהו טבעי. זהו לא משהו שמייחד אותנו. כל אחד יכול להיות מכשף, כל עוד הוא חזק מספיק ורוצה את זה מספיק, הוא יכול לפתח את האזורים במוח שלו ששולטים במאגיה. אני מסכים איתך שזה חשוב להשאר באיזון. אני אף מסכים שזה נחמד ליצור דברים מבלי להרוס את הקיים. אני פשוט אומר שגם אם הרס או חוסר איזון כבר קורים, זהו דבר טבעי לחלוטין.

Mist2

New member
האם

חוסר איזון בעיניך הוא דבר טבעי כי זו הנורמה? כי אנו רואים כל יום חוסר איזון בעולם זה? כן יש חוסר איזון בכל מקום ובאנושות במיוחד (חיות מאוזנות יותר) אך לדעתי זה מצב תת טבעי. הטבע הורס ובונה בצורה מבוקרת, אמרתי שאם אתה מכיר ויודע את כל המכלל של עצמך, הרוס ובנה . הבעיה שאנשים לא יודעים מספיק ולא מכירים את הגוף והנפש שלהם, ואז בעודנו חושבים שאנו בונים משהו, אנו הורסים הרבה יותר.

ההגמון

New member
מהי ה"נורמה"?

אין כזה דבר תת טבעי כמו שאין כזה דבר על טבעי. איטס אול גוד. הכל טבעי. בקשר למודעות עצמית וסביבתית, או שאיפה לכזאת, שוב, אני מסכים איתך.

Mist2

New member
זו הגישה שלך

אני דוגל בגישה שהאדם היה אמור לתפקד בצורה טובה יותר בעולם ובעבר אף תיפקד טוב יותר אבל אם אנו רוצים להמשיך את הנושא אנו צריכים להסכים על הנקודה הזו. אם אין הסכמה אז כל אחד והגישה שלו.

ההגמון

New member
האדם

היא אמור לתפקד בצורה יותר טובה בעולם. כן, אני מסכים. בעבר הוא אכן תפקד יותר טוב. גם על זה אני מסכים. אני לא מסכים עם כך שיש משהו "טבעי" ויש משהו "לא טבעי" (על טבעי או תת טבעי גם נפסלים אצלי על הסף).

gwizard

New member
לדעתי

הכל טבעי ואין דבר כזה על-טבעי כי כל מה שאנו רואים, מרגישים וכ"ו נוצר מהטבע. לפי רציונל זה המונח על-טבעי הינו מושג שקרי שפשוט בא לבטא את המגבלה האנושית כחברה (להבדיל מאדם בודד) להבין תהליכים אלו או אחרים הקוראים בטבע.

Mist2

New member
האדם

הוא היצור היחיד על הכדור הזה שיכול כן לפתח משהו על טבעי! אבל אין לכך שום קשר למאגיה או למה שאתה שאלת לפני כן.

Azaruk

New member
על טבעי

באופן אישי, אני מוצא את השימוש במונח "על טבעי" מביך במקרה הטוב. אם דבר מסוים קורה, הוא טבעי, אם דבר מסוים איננו קורה, הוא שקרי. האדם בפרט הוא חלק מהטבע, ולכן גם השפעות מעשיו הם טבעיות. אני מוכן לקבל ביטויים כמו "מטאפיזי" או "פראנורמלי", אבל אמירה כמו " האדם הוא היצור היחיד על הכדור הזה שיכול כן לפתח משהו על טבעי" מעידה בעיקר על מידה מסוימת של ראיה אתנוצנטרית, לפיה האדם מרומם מהטבע. בלי להכנס בכלל לשאלה האם האלוהים הוא הטבע, אני חושב שלא יהיה זה מוגזם לקבוע שהאדם לפחות, ומעשיו, הם טבעיים לחלוטין. דמיאן.

Mist2

New member
תודה

אך לא נאמר שהאדם מרומם מהטבע אמרתי שלאדם יש את האפשרות לברוח מכללי הטבע ולהגיע למצב גבוהה יותר מהטבע. הטבע שאני מדבר עליו הוא כדור הארץ והחוקים החלים על כדור הארץ.

gwizard

New member
תסביר לי משהו

איך בדיוק אדם יכול "לברוח" מחוקי הטבע ?

Mist2

New member
אנסה להסביר

אבל ישנה בעיה, לפני שאנו ננסה לברוח מחוקי הטבע עלינו לברוח מחוקים רבים אחרים: חוקים שנוצרו על ידינו, על ידי הסביבה הקרובה שלנו, והסביבה היותר כללית. אלה חוקים אשר משפעים עלינו במיוחד, והם תוצאה של חוסר איזון. אנו כל כך מושפעים מהם, שלחוקים אחרים קשה לחדור את מעטפת החוקים המלאכותים שנוצרו על ידינו. רק לאחר עבודה מאומצת של גילוי אותם החוקים ראיה ברורה של צורת ההשפעה של אותם החוקים עלינו ואז עבודה על עצמינו להשתחררות מהחוקים, יכולים אנו להתחיל לדבר על השלב הבא. השלב הבא: הצעד הראשון הוא להבין שאתה, לא הגוף שלך ולא הנפש, חוקי הטבע פועלים על שניהם אבל לא עליך. אני לא מדבר על הבנה שיכלית, אלה על הבנה מנסיון והתבוננויות רבות. זה הוא אם כן הצעד הראשון, אך הוא רק ההתחלה, מכאן העבודה מתרכזת על הגעה למצבי תודעה גבוהים ושהיה בהם לאורך זמן. צר לי אך קשה לי להסביר תהליכים אלו במילים רגילות, ובכמה משפטים. אני יכול להפנות אותכם לכתבי אלפטון, "משל המערה". התאור שאפלטון מתאר שם את מצבה של האנושות והאפשרות שניתנה לאנושות לברוח מהמצב, מעניין מאוד. אותו התאור, בדיוק מדהים מופיע בקלפי הטארות.

gwizard

New member
אני לא רואה שום בעיה

משל המערה מתאר מצב שבו שינוי תפיסה מביא לשינוי הכרת המציאות, אך הוא לא מדבר על כך שהאדם יכול להתעלות מעל חוקי הטבע כי האדם הוא חלק מן הטבע בדיוק כמו שהטבע הוא חלק מן האדם. הדוגמה שהבאת לא מתאימה למה שאנו מדברים עליו. "הצעד הראשון הוא להבין שאתה, לא הגוף שלך ולא הנפש, חוקי הטבע פועלים על שניהם אבל לא עליך." אם 'אני' זה גם לא הגוף וגם לא הנפש אז מה לדעתך מכיל את האני ? שוב, השאלה הזו לא רלוונטית כי גם אם נגדיר חלק אחר שמכיל את האני הוא עדיין יהיה חלק מן המערכת ולפי כך לא יכול להיות מעל המערכת ולפי כך אדם לא יכול לברוח מחוקי הטבע בדיוק כפי שאתה אף פעם לא תוכל למצוא הסבר שיוכל לספק את הרציונל לכך. אתה ואני שנינו אנשים ושנינו יצירי הטבע כי לתוך המערכת הזו נולדנו ובתוך המערכת הזו נמות. המערכת זה לא רק המישור הפיסי שאתה רואה עם העיניים שלך, אלא כוללת את כל הבריאה על כל חלקיה. להבדיל ממה שאתה אולי חושב, המערכת מאוזנת להפליא והאיזון הזה נשמר באופן תמידי ע"י תגובת שרשרת אינסופית של סיבה ותוצאה. או במילים אחרות, התנסות ולמידה. אותו התאור, בדיוק מדהים מופיע בקלפי הטארות.

Mist2

New member
הבהרת את עצמך מצויין ../images/Emo6.gif

יש מישהו שמכיר את משל המערה ומבין אותו שונה?

למעלה