ראיתם את זה?

ראיתם את זה?

אותי הכי הצחיק שהרופא שתמך במתן החיסון הזה "שכח" להזכיר בוועדת הכנסת שהוא מקבל מימון מחברות התרופות שמייצרות את החיסונים.

ומצחיק עוד יותר איך הנציגה של משרד הבריאות מגינה בחירוף נפש על החיסון הזה כאילו נמצאה התרופה האולטימטיבית לסרטן ושלא יבלבלו אותה עם העובדות ("לא כל מה שקורה בסמיכות לחיסון קשור לחיסון"... כן... פתאום נהיו התקפים אפילפטיים, שיתוק וכו' וזה לא קשור לחיסון. המדיניות האולטימטיבית של משרד הבריאות... אח"כ הם עוד מבקשים שנסמוך עליהם... פחחח).

חובה להפיץ שזה יגיע לכל אימא בישראל שיש לה ילדה בגיל הזה, כדי שייזהרו מהרעה החולה הזו!
 
לא חדש - זו הנורמה

מתוך ישיבת הועדה המייעצת למחלות זיהומיות וחיסונים, 11 בפברואר, 2013, דיון על הכנסת חיסון וירוס הפפילומה בשנה הבאה לבתי הספר לחיסון נערות בכיתה ח':

פרופ' רון דגן: "יש כאן מתן זריקות לבנות בגיל העשרה שחלק נותנים ב-3 מנות. צפויות תופעות לוואי רבות. בשבוע אחרי קבלת החיסונים צפוי שיקרו בלי קשר לחיסון הרבה ארועים רציניים: התעלפויות, פטירות ופירכוסים. צריך להביא זאת בחשבון. גם אם זה לא רציונלי, הרי אם הדבר יקרה בכתה זה עלול לפגוע במעמד החיסונים . הדבר קורה בכל העולם כל הזמן... לגבי תופעות הלוואי, אנו צריכים להיות מוכנים מראש ולא לפעול אחרי שיקרו. מציע להוועץ בנציגים מאנגליה איך עשו זאת. יש להערך למתן החיסון החדש"

לפי הצהרת פרופ' רון דגן על ניגודי עניינים (2011):
"אישי: כעת – נהנה מדמי ייעוץ מהחברות GSK, MSD, Pfizer , רשום על הגשת פטנט לחיסון חדש.
לא אישי: כעת – נהנה ממענקי מחקר מהחברות MSD, Pfizer"
(MSD + GSK - יצרני שני החסונים נגד וירוס הפפילומה).

דרגת ניגודי העניינים ע"י ארגון הבריאות העולמי: "פוטנציאל לניגוד עניינים משמעותי". (עמוד אחרון כאן).

בדיוק הכחשה מוטמעת ושיטתית זו בישראל של הקשר בין חיסונים לתופעות לוואי - היא שמאפשרת למשרד הבריאות להכריז על "אפס סיכון" על חיסון (שידוע שגורם נזקים, ולא רק שיתוק). בישראל באמת יש "אפס סיכון" למשרד הבריאות. רק לציבור יש סיכון...
 
נזכרת עכשיו בעוד משהו מעורר גיחוך בתגובה שלה:

שההחלטה ביפן להפסיק את ההמלצה לחיסון "לא נשענת על בסיס מדעי". זלזול מוחלט ברשויות הבריאות ביפן.

מעניין על איזה בסיס מדעי מאשרים את החיסון בארץ, על בסיס המימון שהד"ר המתלהב מקבל מחברות התרופות?
 
אגב רפואה ביפן. קראתי כתבה לא מזמן שהרופאים

ביפן לא מרוויחים הרבה כסף והם רואים במקצוע שלהם סוג של שליחות ציבורית ממעלה ראשונה ולכן לא נחשבים עשירים או עושים כסף מרפואה פרטית ובכלל כפי שעושים בעולם המערבי וכן... גם פה.
כך שבמצב עניינים כזה, אני סומכת יותר על הגישה של הרופאים ביפן מאשר על הגישה החומרנית הגרידית של הרופאים בארץ ובמדינות אחרות במערב (ארה"ב ואנגליה).
 
התרבות היפנית

בכנס החיסונים בארה"ב פגשתי דוקטורנט בהרווארד, יפני במקור. שאלתי אותו על הפער בין תכניות החיסונים בעולם לזו ביפן.
הוא אמר לי משהו כזה:
ביפן, יש הסכם בלתי כתוב בין הרשויות לציבור. הרשויות נוהגות באחריות ויושר עם הציבור, והציבור הולך להתחסן. עניין תרבותי...
 

zlp

New member
למד גם אותנו

מה יכולות הרשויות בארץ ללמוד בנושא הגינות מרשויות הבריאות ביפן?
 

zlp

New member
ידיד של אבי מת ביפן מהתקף לב

הרבה בתי החולים בסביבת טוקיו סרבו לקבל אותו בטענה שהם בתפוסה מלאה. עד שמצאו לו בית חולים בכרך הענק היה מאוחר מדי.

אבל אין ספק, אם הם הפסיקו את החיסון נגד וירוס הפפילומה מערכת הבריאות היפנית היא הטובה בעולם!
 
לא יכולה להתייחס לפרטי המקרה

לא יודעת... אולי יש להם שם מדיניות שונה לגבי זרים מאשר לאזרחים? אין לי מושג. אני בטוחה שאם הם היו נוהגים כך כלפי אזרחים של המדינה, היתה מתעוררת שם התקוממות בנושא. לא מדובר במדינת עולם שלישי.
מה שכן, אם זה היה קורה לו בארה"ב, שבה הפרקטיקה הרפואית היא הטובה בעולם כנראה, אם הוא לא היה מציג ביטוח בתוקף או שולף כרטיס אשראי, כנראה שגם שם הוא היה מת.

הזלזול שנשמע במה שאתה אומר הוא די ברור וגם ממש לא מובן. מערכת הרפואה ביפן טובה ביותר. אנשים מגיעים אליהם מכל העולם לטיפולים רפואיים, בדיוק ואולי יותר מכפי שמגיעים לארץ.
באופן אישי, אני מעריכה יותר מערכת רפואית שקשובה לאזרחים שלה ומתייחסת אליהם כאל אנשים אינטילגנטיים ובכבוד ולוקחת בכובד ראש את הטענות לתופעות לוואי ומחליטה להשעות תוכנית חיסונים או להשעות אותה עד לבדיקה מלאה של הנושא. ככה רוכשים את אמון האזרחים שמתבקשים ללכת להתחסן.
אני מעריכה מערכת בריאות כזו הרבה יותר ממערכת הבריאות שלנו בארץ שפועלת עדיין במחשבה שהציבור מטומטם ולא מבין כלום (אנחנו הרופאים, אנחנו מבינים יותר טוב ממך. מה אתה מבין בכלל?) ופוסלת על הסף כל סיכון אפשרי (ואפילו עובדתי) מחיסון (מספיק לראות את נציגת משרד הבריאות בתחקיר ולגחך...) וזאת בניגוד גם למדיניות באירופה ובארה"ב שמכירות בכך שחיסונים עלולים לגרום נזק ומפצות בהתאם.
כשמערכת הבריאות שלנו תתעורר (ואולי המדינה בכלל) ותעבור במנהרת הזמן משנות החמישים של המאה הקודמת שבה המידע היחיד שאיליו אנשים נחשפו זה המידע שהפקידים רצו להעביר, למאה העשרים ואחת שבה אפשר להגיע לכל מידע בקלות, שבה אנשים היום הרבה יותר משכילים ודעתניים ממה שהיו אז, אז אולי הם יתחילו לפעול אחרת ולהתייחס אלינו האזרחים יותר כבני אדם ופחות כחיילים (כנראה שהמדיניות של הצבא מחלחלת גם לחיים האזרחיים והתינוקות שלנו צריכים להיות חיילים מרגע לידתם) שצריכים להגיד "נעשה ונשמע". אז אולי אני אעריך אותה יותר...
 

Markup

New member
אל תבלבלי יפנים עם חרדים. זה כאן שאסור

לטפל בגוי בשבת. כנראה לא מבוצע בפועל אבל זה פסק הלכה. שווה לנסות.
 
מה בין שמיטה להר סיני??

מרוב שהתגובות שלך כל כך לא קשורות וכל כך חסרות לוגיקה בסיסית, אין טעם בכלל להתייחס אליך.
 

פולספגן

New member


אני מתפלאת שעדיין הוא לא הזכיר את ההומיאופתיה שזה השפן שלו.
 

Markup

New member
נו, אז בטח לא תהיה לך בעיה להביא 10-15 שרשורי

דוגמא, כמובן לא כאלו מפורום הומאופתיה...
 

Markup

New member
לא ביקשתי התייחסות לתגובה הזו אבל אם את

חייבת לכתוב משהו כדי להראות משהו, תכתבי...
 
גם בישראל רוב הרופאים לא עובדים ברפואה פרטית

ואינם עשירים... מי שרוצה להתעשר לא הולך ללמוד רפואה. זה מקצוע קשה, תובעני בעל מסלול הכשרה ארוך ומפרך ואחריות רבה שעלולה לעלות בחיי אדם. קשה להתקבל אליו (יש אנשים שמנסים במשך שנים ומוציאים אלפי שקלים על שיפור בגרויות ופסיכומטרי) אז תהיי בטוחה שמי ששורף כל כך הרבה זמן וכסף עושה זאת מתוך רצון עמוק (בזמן הזה הוא יכול לעבוד ולהתקדם). גם העבודה עצמה לא קלה - עובדים לא פעם במשמרות ארוכות ומתישות, מפשפשים בקרביים של אנשים, נוזלי גוף, הפרשות, פצעים, מוגלות, ובכלל, הפציינטים הם ברובם אנשים חולים... שלא לדבר על המפגש הקרוב עם המוות. כיף, אה? בקיצור, אם את חושבת שמי שהולך לתחום לא עושה זאת מתוך שליחות אלא כי הוא חושב שזו דרך קלה, מהירה ונוחה להתעשר, אין לי מושג באיזה יקום חלופי את חיה...
 
אם אתה רוצה להתמקד בבועה הזאת, אחלה...

אתה יודע יפה מאוד שאני מדברת על "הרופאים הבכירים" שגם אתה לדוגמא מדבר בשבחם (אלו שקבלו החלטות כאלו או אחרות על חיסונים), אלו שכבר עברו את השלב של:

"גם העבודה עצמה לא קלה - עובדים לא פעם במשמרות ארוכות ומתישות, מפשפשים בקרביים של אנשים, נוזלי גוף, הפרשות, פצעים, מוגלות, ובכלל, הפציינטים הם ברובם אנשים חולים... שלא לדבר על המפגש הקרוב עם המוות. כיף, אה?".
אתה יודע יפה מאוד שאני מדברת על אלו שכבר עברו את השלב של להיות סטאז'רים לרפואה או מתמחים וגם מקבלים מימון מחברות תרופות כדי למכור את התרופות שלהם, אלו שמקבלים מימון מחברות תרופות והופכים להיות לוביסטים בכנסת של חברות התרופות (מספיק שתלמד איך תרופות נכנסות לסל הבריאות, עזוב חיסונים כרגע...). הייתי מספיק זמן בטיפולי פוריות ברפואה הפרטית כדי לראות שגם שם זה קיים.

באמת לא הפריע לך בתחקיר על וירוס הפפילומה לשמוע את הרופא "הבכיר" אומר שהוא "שכח" להזכיר שהוא מקבל מימון מחברת התרופות שמייצרת את החיסון? לי זה הדליק נורא אדומה זוהרת... ומביא אותי לשאול: כמה רופאים כאלו "שוכחים" לעשות זאת כשהם מנסים לדחוף תרופה X על חשבון תרופה Y שיכולה להיות יותר טובה עבור המטופל (ואולי לפעמים יותר זולה). אני בטוחה שלא מעט.

אז אם אתה חי בעולם שבו אתה חושב שהרופאים שמקבלים החלטות על בריאות הציבור בארץ עובדים ממניעים אלטרואיסטים, אז אין לי מושג באיזה יקום חלופי אתה חי...
 
למעלה