ראיתם את זה?

ממש לא. דבריי מבוססים על המציאות

(אולי את חיה ביקום מקביל, מה אני יודע).

אחיות לא מפשפשות כי הן לא בודקות ומאבחנות, זה לא תפקידן. אני לא רואה אחיות אלא כשאני צריך לעשות בדיקת דם או חיסון או משהו כזה או לחבוש פצע (אבל הן לא צריכות לפשפש בו). מי שמפשפש לי באף, באוזניים, בעיניים, בגרון, בפצעים על העור, בפי הטבעת וכו' הם רופאים. מי שעושה ניתוחים ומפשפש בקרביים של אנשים, הם כירורגים (מנתחים).

אני לרגע לא מזלזל בעבודתן הקשה והחשובה של האחיות, אבל לטעון שרופאים לא מקבלים את כל הדברים האלה? (+ האחריות הנילוות) נו.


אני לא צריך להיכנס לפורום כדי לדעת מה קורה, אני מכיר אנשים ואני חי כאן. מי שהולך ללמוד רפואה בחו"ל, ועוד בשפה שהוא לא מבין וצריך להתמודד גם איתה בנוסף ללימודים עצמם (שלא לדבר על החיים בארץ זרה והריחוק מהמשפחה, החברים וכו') עושה זאת בלית ברירה (לרוב אחרי שניסה להתקבל כמה פעמים בארץ ולא הצליח) והוא ממש לא מלקק דבש. ואחרי זה כשהוא חוזר לארץ הוא עדיין צריך למצוא מקום שיקבל אותו להתמחות...

"רוב הרופאים שהם לא זוטרים"... רק שרוב הרופאים כן זוטרים. רובם לא מנהלי מחלקות ולא בעלי קליניקה פרטית משלהם. כפי שכתבתי למעלה לתלתולית, השפיץ נהיה דק בקצה הפירמידה. כמו כן כדי להגיע לשלבים האלה שבהם אפשר להחזיק לבד קליניקה פרטית... לא, זה ממש לא פשוט וזה שלב שמגיעים אליו בדרך כלל אחרי עשרות שנים, לא פעם אחרי התמחות ספציפית שהיא עצמה הייתה הרבה שנים (כי יש התמחות על התמחות).

אני חושב שאחת ההוכחות ל"כמה טוב" להיות רופא היא שכל הרופאים שדיברתי איתם בנושא עד היום אמרו בכנות שהם לא רוצים שילדיהם יהיו רופאים. אני מכיר מקרוב בחור, בן לאב רופא שהלך ללמוד רפואה למרות מחאות חריפות מצד אביו שעשה הכל כדי לשכנע אותו לרדת מזה.
 
בכלל שהרופאים הצליחו להגביל את מספר הרופאים

משיקולים גילדאיים באמצעות שליטתם בבתי הספר לרפואה, במשרד הבריאות ובמועצה המדעית של הר"י אז נוצר עודף ביקוש אדיר ללימודי רפואה שהביא להעלאת דרישות הקבלה כך שרק גאונים מצליחים להתקבל, ואז התוצאה היא שאותם גאונים חושבים אח"כ שהיו יכולים להרוויח יותר ולעבוד פחות בהיי-טק.

אבל הם מתעלמים מנקודה מכרעת והיא הקביעות שיש להם במגזר הציבורי, הן בבתי החולים והן בקופות החולים.

והקביעות הזו שווה לעובד המון כסף, אולי פי 5 משכרו הנוכחי עם קביעות, כפי שעורך דה-מארקר גיא רולניק מראה בטורו מאתמול:
http://www.themarker.com/markerweek/thisweek/1.2098933

מה גם שכמובן בהיי-טק שעות העבודה מטורפות לחלוטין ושיעור התעסוקה הולך ופוחת בגילאי 40-50 בעוד שבמסלול הרפואה הציבורית השכר רק הולך וגדל בגילאים אלה בזכות זחילת השכר והוותק.

לכן בשורה התחתונה הם מקטרים (אולי) אבל בפועל לא עוזבים וגם לא היו עוזבים את עבודתם (כמעט) בעד שום הון שבעולם.

יכול להיות שיש רופאים שכבר הרוויחו בקריירה כל כך הרבה, מיליונים על גבי מיליונים (50,000*12*20=12 מיליון ש"ח למשל), שמבחינתם הילדים שלהם כבר לא צריכים להתאמץ כמותם להפוך למיליונרים כי יש להם ירושה מובטחת, ולכן הם מייעצים להם לעבוד פחות קשה וליהנות מהחיים ומהכסף של ההורים.
 

פולספגן

New member
אכן, יש להם את הפריבילגיה שתמיד יצטרכו אותם

ושכרם רק ייעלה עם השנים ולא יירד לעולם.
 

פולספגן

New member
האם אתה טוען שכל הרופאים בקופ"ח הם לא זוטרים?

אז, אתה טועה, כי יש לי חברה שסיימה את ההתמחות שלה וישר הלכה לעבוד בקופ"ח.

שלא תבין נכון, אותם רופאים עובדים קשה מאוד והרבה שעות והם מוגדרים כמעמד הבינוני בדיוק כמו מרביתנו.
הבכירים מביניהם כבר נמצאים בפירמידה למעלה.

לגבי החיים בארץ זרה, הם חוויה במיוחד באיטליה וזה כ"א ייספר לך ..., אז די עם רחמיך ...
 
אני מבקש לא לעשות זילות למושג "לעבוד קשה"

לעבוד קשה זה לעבוד בבניין תחת השמש הקופחת, לא לשבת במשרד מאחורי המחשב גם אם זה יותר מ-9 שעות ביום (וזה כמעט אף לא כשעסקינן ברופאים מומחים).

גם שום רופא לא נמצא במעמד הבינוני, כיום כולם נמצאים בעשירון העליון ורובם בעשרימיון העליון.
 

פולספגן

New member
מה אתה אומר?

לעבוד קשה, זה שיש לך מטופל שמה לעשות נדרש לו יותר זמן מאשר תכננת וזה גורר עיכוב נוראי של התור, יש חולים מרוגזים שיושבים לך על הראש, יש כאלו שבתכיפות יותר גדולה והם עוקפים את התור ואז התור עבור רוב האנשים מתארך עוד יותר.
מעבר לכך, טעות שלך יכולה לגרור לאסון ותיתבע על כך.

בכלל, עבודה עם קהל זו עבודה קשה ולא משנה מה המקצוע שלך.
 
בעיני שום משרת צווארון לבן לא יכולה להיות קשה

"עבודה קשה" זה מושג ששייך אך ורק למשרות צווארון כחול.

ברור לי ש"קושי" זה מושג סובייקטיבי ורלטיבי ומותר לחלוק עלי, אבל אני מרגיש שלא בנוח עם השימוש במושג זה ביחס למשרות צווארון לבן.
 

Markup

New member
לעבוד קשה כ"צווארון לבן" זה אומר

להכיר מערכות גדולות על בוריין ועל יחסים בין-אישיים לא פורמליים של החברים בהן, זה אומר לקחת החלטות בלי לטעות כי טעות עלולה לעלות בכלכלתן של משפחות רבות, זה אומר לתמרן בין החוק לבין המציאות אחרת לא תהיה לך משרה, זה אומר להיות אחראי על פעולותיהם של אנשים שאתה כלל לא מכיר, ועוד ועוד. לא רק שמש. גם עבודה מנטלית היא קשה.
 
לעמוד שעות בחדר ניתוח זו לא עבודה קשה?

משמרות ארוכות של שעות בבית חולים שגם בהן עומדים הרבה על הרגליים ומפשפשים באיברי גוף של אנשים זה לא קשה?
בפרט שאתה יודע שטעות קטנה עלולה לעלות בחיי אדם או לפגוע משמעותית באיכותם.

אז נכון, יש לא מעט רופאים שבסופו של דבר עיקר עבודתם היא ישיבה במשרד וקבלת קהל. גם זה לא תמיד קל... אבל הם עבדו קשה ועברו הכשרה ארוכה ומתישה כדי להגיע אפילו לשם. יש דרכים הרבה יותר קלות ומשתלמות להגיע לעבודה משרדתית.
 

פולספגן

New member
אני לא אשמה שאתה לא זוכר מה שאתה כותב -

אני כתבתי "רוב הרופאים שהם לא זוטרים עובדים בנסוף גם ברפואה פרטית ואפילו באותו חדר שבו הם מקבלים חולים מן המניין (יש להם ימים שבו הם מקבלים שם באופן פרטי)"

אתה השבת ""רוב הרופאים שהם לא זוטרים"... רק שרוב הרופאים כן זוטרים. רובם לא מנהלי מחלקות ולא בעלי קליניקה פרטית משלהם"

לכן, שאלתי אותך ובצדק "האם אתה טוען שכל הרופאים בקופ"ח הם לא זוטרים?"
כי הרופאים שאני דברתי אליהם הם רופאי קופ"ח כאשר יש להם יום (לפעמים יומיים) בשבוע שהם מקבלים פרטי באותו מקום שבו הם מקבלים את החולים של הקופה.
 
אני זוכר מצוין מה אני כותב, לא הבנתי מה שכתבת

ועכשיו אחרי שהסברת אני מבין למה טעית לחשוב כך. ובכן, רוב הרופאים בקופת חולים שאני מכיר מקבלים בסניפי קופת החולים. יש רופאים שיש להם קליניקה פרטית והם לכאורה (טיפה) פחות זוטרים אבל בפועל לא ממש, כי הם אמנם לא מקבלים בסניף ועדיין הם מקבלים את רוב (אם לא כל) הפציינטים מקופות החולים...

ומי שיכול להחזיק קליניקה פרטית באמת, עם פציינטים פרטיים (והוא לא רופא שיניים, אצלם זה הרוב כן פרטי), אז לא, הוא לא זוטר. אבל זה ממש לא הרוב. הרוב כן זוטרים.
 
וזה עדיין לא אומר שהם מקבלים בהכרח פרטי

שלא לדבר על כך שכללית היא הקופה הגדולה במדינה...
 

פולספגן

New member
בכללית רק רופא עם וותק של 20 שנים יכול לשבת

בקליניקה פרטית ולקבל שם חולים מהקופה.

בדבר אחד אתה צודק, כללית הקופה הכי גדולה ולכן באמת אני צריכה לשנות את זה ולהחליף את "הרוב" למילה "הרבה".
 
נו, גם זה משהו...

וצריך לקחת בחשבון שקליניקה "פרטית" לא אומרת שהרופא באמת מקבל פרטי בפועל (כלומר שיש לו נפח פעילות של פציינטית פרטיים). רופא שמקבל מקופות חולים, יבואו אליו דרך קופות החולים. הרי כולם מבוטחים בקופות חולים לפי חוק, אז קודם הולכים לרופאים של קופת החולים ויש רשימה ארוכה ותמיד יש רופא כזה או אחר שמקבל, לא משנה אם בסניף או בקלינקה כזאת או אחרת... אז למה שיבואו אליו פרטי וישלמו לו הרבה כשהוא מקבל דרך הקופה? ואם לא הוא, אז רופאים אחרים מהקופה (ולפעמים במקרים קיצוניים אנשים עוברים קופה כדי ללכת לרופא מסויים). בסופו של דבר כדי להיות רופא שאנשים באים אליו במיוחד ומשלמים לו פרטי רק כי יש לו שם ומוניטין בתחומו צריך להיות מומחה רציני ולעמדה הזאת מגיעים אחרי עשרות שנים. זה כמובן לא רופא זוטר. אבל הרוב לא במצב הזה, כאמור.
 

פולספגן

New member
מהסיבה הפשוטה של זמינות תורים ושל משך השהייה

אצלו.
הרי לא תוכל, לשבת ולהראות לו אלפי מסמכים שייקרא (שקשורים אליך מרופאים אחרים בתחומים שונים ובאותו תחום) כאשר בפרטי כן תוכל.
 
למעלה