ראשית שלום לכולם

גלית1

New member
יש לי רעיון!

קודם כל, כל הכבוד שהורדת במשקל. ואם נעצרה קצת הירידה זה לא נורא זה לגיטימי. חוץ מזה מי אמר לך שהירידה גם לא תעצר גם אם תעשי ניתוח? אני מציעה לך ללכת לדיאטנית או למשהו כזה ופשוט להמשיך את הירידה לבד בלי ניתוחים ובלי שטויות. אני מאד סבלתי מהניתוחים האלה והיום הוצאתי את הטבעת. כמעט שנתיים מאז שהוצאתי. והיום אני מורידה בלי כלום-פשוט דיאטה. והרבה יותר נחמד לי...

עדי.פ

New member
וואו דיאטנית .. איך לא חשבנו על זה

העצות שלך ממש מצוינות איך לא חשבנו על זה קודם. האמת היא שחשבנו קודם לעשות ניתוח, אחר כך אולי ניתוח אחר אבל דיאטה אף פעם לא ניסינו. הרי לפי דעתך כולנו אנשים רזים ויפים שלא התמודדו עם עודף משקל מעולם. אז מה קרה ? אז עשית ניתוח שלא הצליח בגלל המנתח או בגללך או בגלל סופות החול בסהרה המערבית. העובדות הן שאחוזי ההצלחה של הניתוח הם 80% אז את חלק מה 20% שלא התאים להם הניתוח. מי שניסה הכל והוא מוכן לשנות את החיים שלו ולעבור ניתוח עם כל הכרוך בזה עומד מול סיכוי של 80% (לא רע בכלל) ודרך אגיו רויקו הוא אחד האנשים שיותר מנוסים (על בשרם) בנושאי ניתוחים,הצלחות וכשלונות.

מירי,

New member
אם אני זוכרת נכון...

אז לגבי הניתוח שאנו עשינו אני לא חושבת שיש ממש סטיסטיקות , כי הצלחה נמדדת רק בטווח של 5 שנים!! באץ נדמה לי עושים LAP-BAND רק 9-8 שנים , ובהתחלה בטח לא היו הרבה מנותחים כאלה... מה גם שהסטיטיסטיקה שאני שמעתי עליה לא מודדת כמה כישלונות היו רפואיים אלה כמה ירדו למשקל בריא ולא עלו חזרה ובאמת איך לא חשבנו על דיאטנית? :p

עדי.פ

New member
ה FDA אישר את הניתוח בשבוע שעבר

זה אומר בדיקה מדוקדקת של הפרוצדורה על ידי הרשות המחמירה בעולם. רק אחרי שהוכחה הצלחה תוך צזעור סיכונים ורק אחרי שהוכך שהנזק מעודף משקל חולני גדול מהסיכון הכרוך בניתוח אושרה הטבעת בארה``ב מצ``ב הודעת ה FDA וכתבה בנושא

מירי,

New member
האישור של ה FDA

הוא מול הסכנות ולא מול הצלחה או אי הצלחה לרדת במשקל וזו כמה שזכור לי נמדדת על פני 5 שנים ...

רוייקו

New member
מירי, את קשירת הקיבה עם הלאפ-בנד

החל דר` סובחי לבצע ב 1996 בלפרסקופיה. בעולם החלו לבצע אותו ב 1992.

רוני#

New member
מירי ועדי - קבלו תיקון ........

והפעם אני מצדיק את גלית ....... על פי סטטיסטיקה של מרפאת מיוקליניק - אחת הגדולות בעולם עולה שאחוזי ההצלחה של מנותחי LAP BAND עומד על כ- 37% . ומה זו ההגדרה המדוייקת ל-``הצלחה`` ? ובכן - ירידה שם 50% מעודף המישקל - כעבור 3 שנים . וזה לקוח ממאמר מדעי . וסתם לידיעתכם - לגבי מעקף קיבה יש הצלחה של 72% - לפי אותם ההגדרות . אז שתבינו למה ניגשתי לניתוח השני ..... רוני

עדי.פ

New member
הי רוני מה שלומך ?

אני שומר את תמונה שצילמת אותי שלושה ימים אחרי הניתוח אצל רויקו ובשבילי היא התמונה של הלפני. תאמין לי כל פעם שאני מסתכל עליה אני מברך את ד``ר סובחי ומצטער שהתלבטתי שנה אם כן או לא. אבל מוטב מאוחר מלעולם לא שבת שלום עדי

עדי.פ

New member
רוני בארה``ב זה היה נסיוני עד עכשיו

מאיו קליניק היא אמנם אחת מהמרפאות המתקדמות בארה באבל כמו בכל דבר אחר בחיים הנסיון מביא לתוצאות. בארה:ב ע ד כה נעשו ניתוחי לאפ בנד רק במסגרת מצומצמת ונסיונית ולכן ההצלחות היו בהתאם. בארץ עושים את הניתוח כבר 5 שנים וישנם רופאים עם נסיון של מאות מנותחים אני אישית העדפתי את ניתוח הלאפ בנד בגלל היותו ניתוחון לעומת ניתוח מעקף קיבה. עדי

רוני#

New member
עדי - רק ביקשתי לדייק בנתונים

רב האנשים בוחרים ב- LAP כי הוא פחות פולשני , ויותר ``קל`` . אין לי טענה חלילה - כנראה שהרב הגדול החליט ככה כפי הבנתו . אגב - סובחי דיבר על תחילת ניתוחים מסוג זה , שגם הוא יתחיל לנתח (מעקפים) - אז כנראה שלא סתם הגיע להחלטה זו . שבת שלום רוני

רוייקו

New member
צריך להתאים את סוג הניתוח למנותח

ולא ליישם סוג אחד של ניתוח, כמו הלאפ-בנד, עבור כולם. זו גישה שגויה זו בעיה קצת להתאים את סוג הניתוח למנותח כי לא יודעים כיצד ינהג לאחר הניתוח. למשל, בניתוח הלאפ-בנד - שהוא ``ניתוחון`` ביחס לשאר הניתוחים נגד השמנה, צריך המנותח יותר כוח רצון ומשמעת עצמית על מנת לרדת במישקל ואחר כך, על מנת לשמור על התוצאות. בניתוחים המגבילים יותר, אפשר להעזר יותר בניתוח שיוצר הגבלה ברורה יותר של הכמויות וסוג המזון שמסוגלים לקלוט. במעקף קיבה השינויים שהמנותח נידרש להם קטנים יותר והוא יכול להמשיך ולאכול יותר סוגי מזונות, זאת בגלל המעקב הקטן שגורם לאי ספיגה חלקית של השומן או הסוכרים במזון. אז אם מועמד לניתוח יודע שהוא לא יעמוד בפיתויים של דברי מתיקה ומיני מזונות עתירי קלוריות ובנוסף לזה הוא שמן מאוד, עם BMI גבוה מאוד, הסיכוי שלו לרדת במישקל עם לאפ בנד קטנים יותר. לעומת זאת, אם יבחור בניתוח ע``ש סקופינרו או במעקף קיבה עם זרועות ארוכות, יתכן ויוריד את כל המישקל העודף ואף יצליח לשמור על הישג זה לאורך שנים רבות. לאפ-בנד מתאים לכאלה שיש להם כוח רצון חזר ומוטבציה לעמוד בפני פיתויי אכילה. המנותח צריך לדעת קודם שהוא הולך לניתוח איזה סוגי ניתוחים קיימים ומה רמת ההגבלה של כל אחד מהם ולהעמידם מול הצפיות שלו מהניתוח וכו וכו ...

רוייקו

New member
רוני, עשה לי טובה קטנה, אסוף לי קצת

חומר על סטטיסטיקות אלה אין לי אנרגיה לחטט ברשת. אני חושב שראיתי כבר את כל האתרים שעוסקים בבריאטריה. נימאס לי. אני לא ספץ באינגליש. טוב ?

רוני#

New member
רוייקו .......

אתה יודע מאיפה יש לי את החומר והמקור לא ממש ``ידידותי לסביבה`` ..... אבל ננסה לעשות משהו אגב - תשאל גם את רונית - נתתי לה עותק בזמנו של כל המאמרים האלה . זה היה לקראת הניתוח שלה . רוני

רוייקו

New member
מה זאת אומרת לך לרונית ...אתה צוחק

עלי ? אתה שולח אותי לחפש את עצמי ? עזור לי קצת, מה יש ... רק תרכז לי את הסטטיסטיקות המעודכנות. קרציה.

רוני#

New member
תגיד - אני נראה לך מינה צמח ???

מזה תרכז לי סטטיסטיקה ? - B-p סתתתתם - אני אחפש לך את זה ואם לא נמצא - נכתוב איזשהו מאמר רק תגיד כמה אחוזים אתה מזמין (כמו לקראת הבחירות) - B-p ביי - רוני

גלית1

New member
חמודה שלי..

את העצות שלי אני נותנת על-פי נסיון. הרי גם הניתוח מלווה כולו בדיאטנית כי גם עם הניתוח אפשר לא להוריד אם אוכלים שוקולד וגלידות זה לא חכמה. אני אגלה לך סוד קטן הטבעת לא ממש משפיעה-הכל פסיכולוגי!!!!!! עובדה היא שלפני שמנפחים את הטבעת מרזים וזאת למה? בגלל הדיאטה הטבעת אולי קצת מקלה לא יותר מזה. מה שכן את צריכה שוב לבדוק את אחוזי ההצלחה, אני לא יודעת מי מכר לך את השטויות האלה של 80% ו-20% תבדקי מה שקורה באמת בשטח לפני שאת מדברת. חוץ מזה תוקפנות לא תתרום לך בכלום, אז כדאי שתשני גישה. ואותי ממש לא מעניין עם רוייקו כן בעל נסיון או לא בעל נסיון אבל חלק מהדברים שהוא אומר ממש מופרכים בלי שום בסיס. אז לבדוק מה שאומרים לפני שאומרים כי הרבה אנשים זורקים להם מילה והם נתלים בה ובסוף הם נתלים באוויר. אז קחי זאת לתשומת לבך חמודה.

אייל^^

New member
גלית,קצת עדינות לא תזיק

בסה``כ את נורא מתוסכל מהניסיון שלך ולא כולם ``אכלו אותה`` כמוך,אז אל תפחידי כאן אנשים ! אם מצליח לך בדיאטה אז תספרי לנו איך מצליח ולא תתקפי אנשים שחושבים אחרת ממך. סובלנות זה לכבד דעות של אחרים אייל

למעלה