כתבה שמשה12333 לא יביא לפורום:
[URL]http://www.ptnow.co.il/articles/1976/[/URL]
"
ראש העיר עו"ד איציק ברוורמן ענה לחבר המועצה גרינברג:
קודם כל אני מסכים איתך שצריך לשדרג את רחוב בר כוכבא ולטפל בו ואני גם מסכים איתך שהיו תכנונים ותכניות ב-2007 ו-2008, אני נבחרתי להיות ראש העיר ב – 2013 ואחת השאלות הראשונות ששאלתי היא למה לא עשו את זה מ-2008 ועד 2013?
ואז אמרו לי שאף אחד לא לקח על עצמו לטפל בזה. שכב ולא עשו את זה. אני לקחתי את התכניות וראיתי אותן ואמרתי - אני לא איש מקצוע ולא מהנדס תנועה, אבל התכניות רעות, אמרו לי - בבקשה תבוא למשרד התחבורה, הגעתי למשרד התחבורה, הסברתי למה התכניות רעות וקיבלו את דעתנו ואמרו לי שאנחנו צודקים, שאני צודק שהן רעות.
החיתוכים של האוטובוסים לתוך החנויות ולאמצע הכביש בצורה כזו שמסכנת את התנועה, זה לא סביר שכך יעשה. ישבנו, תיקנו, כל התוכניות תוקנו, אושרו והוגשו למשרד התחבורה והוא אישר אותן, הדבר היחידי שנשאר כרגע שמשרד התחבורה גם יעמוד בהתחייבותו - לתת את הכסף, זה הדבר היחידי.
הנושא של התחנה המרכזית אינו תלוי בבר כוכבא, הוא בנפרד גם לגביו יש עם משרד התחבורה שיח, התכניות הוצגו למשרד התחבורה שמבין ומסכים שהוא צריך לממן, הדבר היחידי שנשאר כרגע זה שמשרד התחבורה יחתום על הצ'ק שהוא הבטיח לנו.
אנחנו העמדנו תכנית עסקית להשלמת התחנה המרכזית באופן שלראשונה יהיה פרויקט שלא יהיה על חשבון הכיס הציבורי, אלא על פי תכנית עסקית שתגויס ממקורות חיצונים ותוחזר מהכנסות הפרויקט ועל מנת שלא יבוא מהכיס הציבורי וגם בר כוכבא ילך באותו דרך, אנחנו בשלבים מתקדמים, הדבר היחידי שמעכב את הביצוע שמשרד התחבורה צריך לחתום על הצ'ק ואז הכל יהיה מוכן. התקצוב עומד. מי שצריך לחתום על הצ'ק יחתום על צ'ק של עשרות מיליונים."
ראש העיר נשאל לגבי התקצוב של בר כוכבא וענה: "גם בסביבות עשרות מיליונים".
מנכ"ל העירייה: סיימנו שתי פגישות עם השר תחבורה, אני וראש העיר היינו אצל השר, השר הבטיח לשלם את כל הכסף. אנחנו סיימנו את כל התכניות, לצערי אנחנו מבקשים כמה פגישות איתו, הפגישות משום מה לא מתקיימות.
חבר המועצה עו"ד רמי גרינברג שאל את ראש העיר: אמרת שהופתעת ושאלת מה עשו מ-2008 ועד 2013 למה לא שאלת את עצמך מה עשית (ברוורמן כיהן כסגן ראש העיר באותה עת)?
ברוורמן השיב: ראש העיר והעוזר הצמוד שלו מידרו אותי.
חבר המועצה גרינברג שאל בתגובה את ראש העיר: אז אם מודרת, למה המשכת בתפקיד וקיבלת משכורת ולא התפטרת?
חבר המועצה איציק ישראל: הכביש בבר כוכבא במצב לא טוב, גם אם מחכים למשרד התחבורה ראוי לעשות שם משהו בנדון, מדי יום חולפות שם אלפי מכוניות, זה עורק מאד משמעותי ואם לא מקבלים את הפתרון ממשרד התחבורה, יש מקום לשקול לפחות ביצוע בשלבים, הכביש מאד מרכזי מבחינת העיר.
ראש העיר: עשו שם תיקונים קוסמטיים, איציק אתה צודק, אנחנו עומדים בפני שלבים סופיים וקבלת תקציבים וחבל להשקיע יותר.
"
ראש עיריית פתח תקוה המהולל בתצוגת "אכלו לי - שתו לי" אופיינית.