רבותי, ברשותכם

הראל101

New member
רבותי, ברשותכם

כמו רבים מבאי הפורום פה, גם אנחנו פתחנו תיק הגירה. עדיין לא קיבלנו את האשרה, אבל ביקרנו שם וההתרשמות כתיירים היתה חיובית. א-ל-א שעדויות , ההולכות ומצטברות על שולחננו, מעידות באופן חד משמעי, שמדובר במדינה מאוד גזענית וקרה (תרתי משמע). אנחנו אמורים להגיע לשם כמשקיעים, שלא צריכים טובות משום מעסיק, אבל בכל עניין אחר- קשר עם המקומיים, מערכת החינוך וכו'- בכולם נדמה שישנה התנשאות בלתי נסבלת מצד המקומיים, עניין שאין בו נגיעה באתר הזה. כל הדיונים פה מזכירים לי איזה קיבוץ, או כפר אידילי, בו כולם שמחים ומחפשים בילויים וזה קצת חשוד בעיני... הנה אתר לדוגמא: http://www.canadaimmigrants.com/Spanish/forum_2.asp במובן הזה, אין שום חשיבות לשאלה מאין אתה. הודי סיני או ישראלי- לך תחייה במקום בו אתה קם להיאבק על כבודך וזהותך בכל בוקר מחדש. הצליבו את התגובות הקשות של המהגרים באתר הנ"ל עם העובדה ששלושים אחוז(!) מתוך 250.000 המהגרים לשנה עוזבים- ותקבלו תמונה לא נחמדה בכלל. מהגר הרי לא נוטה לעזוב גם כשרע לו. כל טוב

amirshuval

New member
לא להתרגש

מהגר תמיד יתחיל בעמדת נחיתות.מוטיבציה,גמישות,הסתגלות הן מילות המפתח.ההרגשה שלי כיום לגבי החיים בקנדה שונה לחלוטין ממה שהיא היתה לפני שמונה שנים כשסגרתי שנתיים בטורונטו.מי שמהגר בגיל מבוגר יותר מקריב במידה מסוימת בשביל הילדים וגם צעירים זקוקים לתקופת הסתגלות.

הראל101

New member
שמונה שנים?!

אתה בעצם מחזק את התחושה... לידיעתך, מהגר לא תמיד מתחיל בעמדת נחיתות. מי סיפר לך את זה? למה? ומה ערך המוטיבציה וכו', כשאתה נאבק בקירות בלתי נראות ובלתי חדירות של סגרגציה? אפילו בריטים מתלוננים על התנשאות ועל מערכת משפט המעדיפה את המקומי. אז מה נאמר אנחנו?

amirshuval

New member
רק זרקתי

שתי נקודות זמן ברצף השהייה שלי בקנדה.קנדה מדינה מאוד גזענית?יותר מישראל?צרפת?גרמניה?ארה"ב?האליטה פה תמשיך להיות בריטית-צרפתית.מהגר שעבד בעמק הסיליקון או בוול סטריט לא מגיע לקנדה בעמדת נחיתות,אבל אם האנגלית שלך חלשה אז יגידו לך שאין לך ניסיון קנדי.ואז צריך מוטיבציה לשפר.

בהחלט יש אתרי אינטרנט של "מאוכזבי קנדה".

הגירה אינה פקניק. מדובר במעבר מתרבות, מנטליות, שפה ומנהגים מסוג אחד, לתרבות שפה מנהגים ומנטליות מסוג אחר. תוסיף על זה את הצורך לפתוח בקריירה חדשה, לעשות חברים חדשים, להיות רחוקים ממשפחה אהובה וחברים יקרים, והצורך להתמודד על ביורוקרטיה ופרוצדורות רבות ותפנים שהעניין בהחלט לא קל. הסטטיסטיקה האמיתית מדברת על 14% מהמהגרים שנכשלים בניסיון להיקלט ובאתרי האינטרנט האלה שמהם אתה מצטט, יש להן בולטות רבה מעבר למשקלם האמיתי כיון שמי שעסוק בבנייה ויצירה, אין לו זמן לכתוב ולשפוך את הגיגיו. מי שנכשל מאשים בדרך כלל את הסביבה ולא את עצמו, וקימם של אתרים כאלה מהווה להם דרך להקל על מכאוביהם בשל הכישלון. 7 מכל עשרה אנשים באיזור טורונטו לא נולד בקנדה. תמיד "ותיקים" מסתכלים קצת "מלמעלה" על חדשים ולפעמים גם מנצלים את חוסר הידיעה שלהם. זה לא ייחודי לקנדה, ראה איך התייחסו עולים ותיקין לכל גל עלייה חדש, ואיך התייחסנו בעוינות למרוקאים, לגרוזינים, לרוסים, ולייקים, כל אחד "חטף" בתורו. בשורה התחתונה, יש כאן קיום מופלא של חברה רב אתנית, רב תרבותית, שבסך הכל מוכיחה שיש בה הרבה סובלנות לשונה ולאחר. את הפורום הזה הקמתי כדי שיהי בית שבו אפשר יהיה להתייעץ בכל דבר, ולקבל תשובות לכל הקשיים. רק קושי אחד אני לא יודע לפתור - את הגעגועים. בשורה התחתונה אני מאושר כאן, ילדי מאושרים במערכת חינוך שיש בה כיתות קטנות ואין בה אלימות, ואני חושב שהמעבר לכאן היה הדבר הנכון לעשותו. אני לא יכול להבטיח שתצליחו. זה עניין אינדיבידואלי. אני יכול להבטיח שהניסיון יהיה מאד מעשיר, ואם לא תנסו, תתחרטו אולי כל החיים. בהצלחה, ואני כאן לרשותכם ברגעים קשים יחד עם החברים כאן ובפורום המקביל.

הראל101

New member
הסוד טמון בניואנסים

בהלך הרוח, בסאב טקסט. נכון, צריך לגור שם כדי לקבל את הפרספקטיבה האישית, אבל שכאנשים זועקים, שמדובר בגהינום - לא פחות- מחלחל ספק. והאתרים שאתה קורא להם אתרי אינטרנט של "מאוכזבי קנדה" הם תופעה המונית, לא משהו שאפשר להתעלם ממנו. אגב, המון תגובות שליליות נמצאות באתרים שלא דנים כלל בהגירה... קבל אתר נוסף: http://www.notcanada.com אם כל כך טוב- אז למה כל כך רע? אנשים לא הולכים להשקיע 2 מליון דולר כמוני באקספרימנט, לא חושב?

amirshuval

New member
חביבי

המושבניק צודק-ישראלים שסגרו MBA בקנדה ועכשיו מריצים עסקים או מרויחים משכורות יפות לא כותבים בפורומים של מדוכאי קנדה,הם נוסעים בSUV לעשות סקי או לשתות שוקו חם בקוטג' על אגם(כרגע קפוא).אני מכיר ישראלי רופא שיניים(קנדי מהארץ) שאמר לי בפירוש שהוא לא יכל לעמוד בדרישות ההסמכה הקנדיות כי לא היתה לו את הנחישות של מהגרים ממדינות מתפתחות.אז הוא עושה סתימות בנתניה.

יש כאן בטורונטו 80 אלף ישראלים רובם הגדול

מאושרים מאד מהיחס בבית הספר, בבנק, ובעולם העסקים. אני מעולם לא נתקלתי בזילזול או בייחס רע. אני כל יום מקבל 10 טלפונים ממעסיקים פוטנציאלים שמנסים לשכנע אותי לעבור לעבוד עבור הסוכנות שלהם, ואני פחות משנתיים כאן. הלקוחות שלי שכולם חדשים כאן, חלקם אנשי עסקים המנהלים חברות בתחומי הפיתוח, הטכנולוגיה ועוד לא משמיעים תלונות ברוח של האתרים האלה, מתגעגעים לישראל? כן, לפעמים עצוב בלב? כן. כוונות לחזור? לא ממש. אתה לא משקיע באקספירימנט 2 מליון דולר. אתה משקיע אותם בביזנס. ואת הביזנס אם בנית נכון, יהיה מי שיקנה אם תחליט לחזור. עולם העסקים כאן הוא דינמי, ולא חסר כסף להשקעה בעסקים שיש להם תשואה טובה להון. זו שאלה של כוונה ושל סוג אישיות, אם יש לך מיקום שליטה פנימי חזק, אתה מוכשר ויש לך סיבות טובות לעבור לקנדה, אתה תצליח. כל שנה באים לכאן כאלפיים ישראלים חדשים. מעטים בוחרים לחזור לארץ. רוב התלונות הן של בעלי מקצוע ממדינות עולם שלישי שלא הצליחו להסב רישיונות לעסוק במקצועות בריאות או בטיחות המחייבים רישוי ונאלצים לנהוג במונית. מי שמגיע לכאן בלי אנגלית טובה ולכן ללא יכולת לעמוד בדרישות מחמירות של רגולציה מקצועית הוא באמת בבעיה ואלה אינם יודעים להאשים את עצמם , הם מאשימים את ההתנשאות הקנדית. אני ממליץ לך אם אתה חושש שיש ממש בטענות האלה, להשקיע 3000 דולר בביקור שלך ושל זוגתך בקנדה כולל טיסה ואש"ל, פגוש למהגרים ישראלים מעולם העסקים, ותתרשם לבד.

kozmokramer

New member
לי בכלל נראה ש...

הוא מחפש סיבות לא לבוא לקנדה... תקנו אותי אם אני טועה...

הראל101

New member
נכון

ומה אם אני מוצא אותן? עדיף לטמון את הראש בחול, כמו המון ישראלים, שסובלים משבעה מדורי גהינום כמהגרים ושומרים על פאסון, רק כדי שלא יסמנו אותם בארץ כלוזרים?

mikki01

New member
Dont come here

Canada will eat you a live here Crime in the streets Did you hear that Canadian people eat children for dinner ? Dont come here save yourself

הראל101

New member
אני מבין שאתה מנסה להצדיק את הסלוגן שלך

נדבר, כשמשהו יהיה שייך לאבש'ך. הוצאת לי את החשק... אני נשאר בלוס אנג'לס. כאן, לפחות, מצב הצבירה נותן אפשרות לנשום ולא אצטרך לסבול דעתנים כמוך.

mikki01

New member
Perfect Good for you

the amount of noncense that you have puked over the forum pages justify your long craving for attention
you are a and allways been one no matter what costume you present yourself with

shipy1234

New member
אולי גם הקנדים אשמים בחלק מזה

לדעתי צריך לעלות באופן מהותי את הסף להגירה כדי שיגיעו יותר מהגרים איכותיים ודוברי אנגלית. המצב היום שמישהו יכול להגר בקנדה בגלל שסידרו לו עבודה עם ידיעת אנגלית מינימלית (אם בכלל) פוגע בסופו של דבר בכל אוכלוסיית המהגרים. אולי צריך לחייב את שני בני הזוג לרמת מינימום של 6 ב- IELTS. המצב היום שאין אפילו מינימום אנגלית להבדיל משנה ניסיון מקצועי בפדרלי הוא מוזר בעיני. בנוסף, גם השינוי שעשו בתהליך המפושט לא נאיר לי בכלל. מה ההגיון לתת PR תוך כמה חודשים לאנשים עם ויזת עבודה שממילא נמצאים בקנדה בעוד שמגישי PR צריכים לחכות שנים באי וודאות ובינתיים לשים ב- HOLD את החיים האישיים והמקצועיים? יוצא מכך שהם מגיעים מותשים לקנדה.

למעלה