רבותי, ברשותכם

amirshuval

New member
כי מי שכבר פה

הוכיח את היכולת להשתלב ויש לשוק דרישה לכישוריו.הוא גם זקוק לויזה יותר כי הוא בעמדת נחיתות כפועל זר מול שאר האוכלוסיה כשלמעשה חייו כבר מבוססים בקנדה.מי שבחוץ חי בדרך כלל במדינת המוצא שלו בה הוא אזרח,והוא עומד בתור יחד עם שאר האנשים בעולם שמחפשים עתיד טוב יותר בקנדה

shipy1234

New member
למה בעמדת נחיתות?

הוא עובד במשרה שאמורה להיות עם תנאים זהים לעובד קנדי מקביל (זו אם אני זוכר אחת הדרישות לאישור HRSDC), הזמן נחשב לו לצרכי אזרחות והוא גר בקנדה. הוא לא בלחץ להגיע לקנדה לעומת כל אלו שאלו שמחכים בחוץ.

amirshuval

New member
אם הוא בקנדה

מספר שנים כפועל זר שתלוי בויזות ובמעסיקים אז הוא בעמדת נחיתות והוא לחוץ.הבן אדם מושקע יותר בקנדה ,החוג החברתי כאן כבר יכול להיות מפותח יותר.שיפי אני לא מתכוון למי שנמצא פה חדשיים וחצי והגיש בקשה ישר עם ARRANGED EMPLOYMENT.

הראל101

New member
ילד

אי אפשר לנהל דיון פתוח וענייני בלי לחטוף על הראש? אם גהינום אז לך משם בעצמך ואם לא- שיבושם לך.

תלתל11

New member
ילד ../images/Emo6.gif

הצחקת אותי. אתה לא מנהל דיון פתוח, אתה מבלבל את המוח. מה אתה רוצה שנענה לך? שמי שכותב כאן ומרוצה מהחיים, הוא אידיוט או שקרן, והמצב האמיתי משתקף באתרים שציטטת? בדיוק כמו שכתבו לך - הגירה זה לא דבר קל, ויש כאלה שמסתדרים יותר ויש כאלה שפחות ויש כאלהב שבכלל לא, וזה תלוי במיליון גורמים החל מהסיבות להגירה מלכתחילה דרך שפה וכישורים מקצועיים וציפיות ויכולת ליצור קשרים במקום חדש ולהשתלב. אתה לא יכול להתווכח עם החוויה הסובייקטיבית של אנשים, אז לא ברור מה אתה רוצה בדיוק.

הראל101

New member
אז עכשיו זה "אנחנו" ו"אתה"?

אני לא מבין אנשים כמוך. אם יש לך מה לומר- אמור אותו. אם אין לך מה לומר, כפי שאכן עולה מהטוקבק שלך... אל תאמר. מה, אתה ממשטרת הטוקבקים, או שמישהו תפס אותך בגרוגרת והכריח אותך לבטל בבוז הגיגי אחרים? הועלתה שאלה לגיטימית, רלוונטית לכל מהגר לקנדה באשר הוא, בלתי תלויה בכישורים. אם תנבור בעדויות, תגלה שאנשים מעידים על עצמם כבעלי כישורים לעילא, ושבכל זאת מוצאים עצמם מול חומה בצורה ומתנשאת של מקומיים. זה לא נראה לך נכון להעלות את החשש מזה? צחק, שיהיה לבריאות.

תלתל11

New member
תשמעי, גברת

איפה ראית "אנחנו" ו"אתה"? זה שאת לא מסוגלת כנראה להבין ולהפנים תגובה עניינית, זו באמת לא בעייה שלי. ובין מה שאנשים מעידים על עצמם, לבין המציאות, לא תמיד יש קשר. מי שמהגר בלי לברר מראש האם ההכשרה והתעודות שלו יהיו קבילים או שיצטרך לעבור תהליך הכרה, ומה הסיכוי שיוכל לעבוד במקצוע שלו - יכול להאשים רק את עצמו. כל המידע זמין וברור. אבל מה אכפת לך בעצם? יש לך שני מיליון, את גרה בלוס אנג'לס.... כל כך רע בלוס אנג'לס שאת רוצה לעבור לקנדה? או שאולי, אפעס, נגמרה הויזה.....

קנדה גזענית? יש לך טעות חמורה.

קנדה היא המדינה המערבית הרב גזעית ביותר. חיים כאן זה לצד זה בהרמוניה יחסית ובהרבה כבוד הדדי, זה לצד זה בני עשרות קבוצות אתניות מיותר מ 100 מדינות מקור. בבתי הספר הציבוריים המצויינים שבהם לומדים הילדים שלי חיים בשיוויון מלא ומקבלים הזדמנויות שוות באמת, להתקדם בעולם האקדמי ובעולם העבודה ילדים ערבים מפקיסטן, פרסים, סינים, הודים, יהודים, ישראלים, רוסים, אפריקאים, ועוד רבים אחרים. אתה מחליף קשיי קליטה של מהגרים חדשים, וקנאה של חדשים מול ותיקים בגזענות. אין יסוד לטענה הזו. אפילו בארצות סקנדינביה יש יותר שינאת זרים מאשר בקנדה. נדמה לי שהמילה גזענות מתאימה יותר לישראל שם ילדים אתיופיים לא יכולים ללכת לבית הספר השכונתי כי יש שם מכסה. פעם בגרמניה קראו לזה נומרוס קלאוזוס כדי להגביל את מספר הילדים היהודיים באוניברסיטה. קנדה אוסטרליה וניו-זילנד הם המדינות היחידות בעולם היום ששעריהן פתוחים בלי הבדל גזע דת ומין ובעיקר על בסיס קריטריונים אוניברסליים. קנדה מקבלת כל שנה כ 300 אלף מהגרים, 3 מליון מהגרים חדשים בכל עשור, טבעי שיש כאלה שלא מסתגלים לחיים כאן, אז הם מנסים ליצור רושם שלא הם נכשלו בהגירה אלא אלמנט חיצוני של "התנשאות" או "גזענות" אחראי לכשלונם. בקריאה שנייה של הפוסט שלך באמת שהתרגזתי. ניסיתי להסתכל על האינטראקציות העסקיות והחברתיות שלי עם קנדים שנמצאים כאן עשרות שנים ולחפש גזענות או התנשאות. לא מצאתי. לא כי יש לי מזל, אלא שפשוט אין כאן גזענות.

kozmokramer

New member
כמה סבלנות יש לך....

כל הכבוד

הראל101

New member
פרופורציות

מן הסתם, נראה לי כצופה מהצד (עדיין...), שיש משהו במה שאתה אומר, אם כי נסחפת קצת גם במחמאות לקנדים וגם בהשוואות לישראל ולמדינות אחרות. על פניו, אפילו אם 90 אחוז מהאוכלוסיה הם מהגרים, זה עדיין לא מצביע על הרמוניה ושוויון. ע"ע אפרטהייד. כמובן שקנדה אינה דרום אפריקה, אבל אליטה קטנה בהחלט מסוגלת "לתפוס בביצים" את כל השאר, בגיבוי מערכות השלטון, ונראה לי שיש קורטוב מזה בכל מחוז בקנדה וחבל לטאטא את זה מתחת לשטיח, כמו שאתה מנסה לעשות כאן. אבל בסופו של דבר, כל אחד חוזר בערב לביתו וחי את חייו בדרך שהוא מבין אותה. כנראה שנקודת החיכוך העיקרית היא במלחמה על מקומות העבודה, אבל לי כמעסיק אין את הבעיה הזו, השבח לאל
כל טוב.

amirshuval

New member
עם כל הכבוד הראל

מי שיש לו מקצוע,אנגלית טובה,והבנה של קוד ההתנהגות בצפון אמריקה יסתדר בקנדה.הבאת אתרים של מהגרים ממדינות מתפתחות שלא מסוגלים או לא רוצים להתאים את עצמם לקנדה.מצד אחד רוצים שינמיכו את הרף בשבילם,מצד שני מתלוננים שהנקודות שמספיקות לויזה לא מספיקות לג'וב ראוי.אם הקנדים יאפשרו רק לבעלי מקצוע שמצאו מעסיק בקנדה להגר יגידו שסגרו את הדלת להגירה.אתה לא יכול להתייצב לראיון עבודה עם אנגלית שבורה וחליפה מלחור ולצפות שיהיה בסדר.מעניין שאלה שמרימים את האתרים האלה מעדיפים לנהוג במונית ולעבוד בפיצה פיצה במקום לעלות על טיסה בחזרה לקראצ'י.זאת חברה קאפיטליסטית ותמיד יהיו HAVE וHAVE NOTS .

georgcr

New member
זה מזכיר לי את ברה"מ לפני 20 שנה כאשר.....

כל שידורי הטלויזיה ועיתונים היו מלאים בסיפורים של קורבנות הגירה לישראל. רק כעבור שנים התפרסם שמאחורי כל ה"מבצע" הזה עמדו שלטונות וסוכנים חשאים. יש בזה הגיון - הם מבינים שמאבדים אוכלוסיה איכותית, משלמי מיסים ומשרתי צבא. זה מייצר scale effect : כאשר בן אדם נוסע בכביש - הוא חושב שכולם נוסעים, כאשר בן אדם בבית חולים - הוא חושב שכולם חולים, כאשר "כל אינטרנט" מלא בסיפורי מהגרים שלא מצליחים - לכולם לא טוב. בין אלו שהגיע יחד איתי לפני 17 שנה אין אנשים שלא הצליחו בישראל, לא היה לנו זמן לחשוב על טוב או רע, היינו עסוקים בבניית החיים. בהצלחה!

וכשאישה בהריון

היא רואה מולה רק נשים בהריון.
ואם בגזענות עסקינן, ישראל היא אחת המדינות היותר גזעניות שקיימות.

shipy1234

New member
לא בדיוק, השוואה שלא במקומה

אין מה להשוות מי שמהגר מישראל למי שמהגר מאיזה מדינת עולם שלישית שגרים בה בכפרים וחולמים על העולם הגדול. ישראל היא יחסית מדינה עם איכות חיים גבוהה, טכנולוגייה ותשתיות, ודמוקרטיה אמיתית. יש לך כאן את המגוון של המותגים המערביים במזון ובמוצרי ריטייל, ותקשורת מתקדמת (אינטנרט, טלוויזיה, סלולר וכדומה). הישראלי הממוצע טס לחו"ל באופן פרטי ועבודה ומכיר עולם. ישראל השתנתה דרמטית לטובה במובן הזה בעשור האחרון. השאלה אם אתה באמת מנכה את העולים החדשיים והוותיקים שמהגרים כי אניח מניח שטבעי שיש להם פחות קשרים לארץ, כמה ישראלים שחיים את "החלום" הישראלי (אוטו ליסינג, דירה סבירה, משכורת נאה, עבודה טובה) באמת מהגרים ועוזבים את המשפחה והחברים? אני יכול להעיד שבכל נקודות המפגש שהיו לי עם אנשים אחרים בתהליך (שגרירות, תור לרופא, בדיקות רפואיות, יועץ הגירה) הייתי הישראלי הצבר כמעט היחיד. אני לא אומר שזה טוב או רע אני רק מציין עובדה.

leprechaungreen

New member
שיפי, אתה רוצה לראות צברים? אז הנה...

במפגש הפורום במודיעין (מאי 2007) שערך המושבניק היו בערך 60 איש, מהם כ-80 אחוז צברים למהדרין וכמעט כל השאר - עולים וותיקים, כאלו שחיו 15 ויותר שנים בארץ...

למעלה