קנדה גזענית? יש לך טעות חמורה.
קנדה היא המדינה המערבית הרב גזעית ביותר. חיים כאן זה לצד זה בהרמוניה יחסית ובהרבה כבוד הדדי, זה לצד זה בני עשרות קבוצות אתניות מיותר מ 100 מדינות מקור. בבתי הספר הציבוריים המצויינים שבהם לומדים הילדים שלי חיים בשיוויון מלא ומקבלים הזדמנויות שוות באמת, להתקדם בעולם האקדמי ובעולם העבודה ילדים ערבים מפקיסטן, פרסים, סינים, הודים, יהודים, ישראלים, רוסים, אפריקאים, ועוד רבים אחרים. אתה מחליף קשיי קליטה של מהגרים חדשים, וקנאה של חדשים מול ותיקים בגזענות. אין יסוד לטענה הזו. אפילו בארצות סקנדינביה יש יותר שינאת זרים מאשר בקנדה. נדמה לי שהמילה גזענות מתאימה יותר לישראל שם ילדים אתיופיים לא יכולים ללכת לבית הספר השכונתי כי יש שם מכסה. פעם בגרמניה קראו לזה נומרוס קלאוזוס כדי להגביל את מספר הילדים היהודיים באוניברסיטה. קנדה אוסטרליה וניו-זילנד הם המדינות היחידות בעולם היום ששעריהן פתוחים בלי הבדל גזע דת ומין ובעיקר על בסיס קריטריונים אוניברסליים. קנדה מקבלת כל שנה כ 300 אלף מהגרים, 3 מליון מהגרים חדשים בכל עשור, טבעי שיש כאלה שלא מסתגלים לחיים כאן, אז הם מנסים ליצור רושם שלא הם נכשלו בהגירה אלא אלמנט חיצוני של "התנשאות" או "גזענות" אחראי לכשלונם. בקריאה שנייה של הפוסט שלך באמת שהתרגזתי. ניסיתי להסתכל על האינטראקציות העסקיות והחברתיות שלי עם קנדים שנמצאים כאן עשרות שנים ולחפש גזענות או התנשאות. לא מצאתי. לא כי יש לי מזל, אלא שפשוט אין כאן גזענות.