רבותי, ברשותכם

shipy1234

New member
זה דווקא לא אומר

שמעתי מכמה חברים שהיגרו שהמהגרים מבין העולים החדשים פחות נוטים להתערות בקהילות היהודית והישראלית להבדיל מהצברים המהגרים. לא סטיסטיקה מחקרית אבל שמעתי את זה גם מחבר שמאד מעורה בקהילה הישראלית-יהודית.

leprechaungreen

New member
יכול להיות שזה כך.

לא יכול לשפוט על עצמי. אנחנו לא ילידי הארץ אבל חיינו שם את רוב חיינו כך שמטבע הדברים אנחנו כן נמשכים לקהילה.

from TA to TO

New member
כולם בסופו של דבר מסתדרים

לא ניתקלתי כאן במקרה של ישראלים שרצו להשאר כאן ולא הסתדרו לבסוף..לאחד זה הלך מהר - לשני קשה יותר. הכל עינין של כישורים, רצון וסבלנות. גזענות קיימת בכל מקום וקנדה לא שונה בזה, זה טבע האדם..., לא חשתי מקופח כאן או מופלה על רקע היותי מהגר חדש, אני מרגיש שווה ואין לי כל טענות לקנדים, הם בדרך כלל עינינים וקורקטים, בחברה בה אני עובד אני רואה סינים, הודים ואנשים ממוצאים שונים בעמדות בכירות. השאלה שצריכה להשאל בהקשר להגירה היא האם אני מוכן לשלם בויתור על משפחה, חברים וחיים בתרבות אחרת, זה הקושי הגדול ביותר ולא הפרנסה.

shipy1234

New member
ישראלי מגעיל תחזור הבייתה לירות בפלסטינים!

סתם, סתם, רציתי להפגין גזענות לכאורה בקרב מהגרים לעתיד לקנדה :)

gsovak

New member
גזענות?

קראתי את כל התכתובת ויש לי רק להוסיף דבר אחד בקשר לגזענות. בן זוגי ואני הינו שנתיים בניו יורק והגענו לפני שנתיים לטורונטו. הסתובבתי המון בעולם ולא ראיתי שום מדינה שמקבלת זרים כמו קנדה ספציפית טורונטו. בקשת דעות מחברי הפורום והמושב והיתר ענו לך בפרוטרוט. קשה להגר ולא כולם מצליחים. אבל אני מאמין שאם משקיעים ניתן להגיע לרמת חיים ואיכות חיים הרבה יותר גבוהה מאשר בארץ. אם תרצה להגר זו החלטה שלך אם תרצה להשקיע תתייעץ במשקעים שהשקיעו כאן. גיא

dannyk27

New member
ולא רק שאין גזענות

סביר להניח שאת רוב הפקידים שתפגוש החל מפקיד ההגירה בשדה בתעופה והלאה, הם מהגרים או לכל היותר בני מהגרים כך שהם לא בעמדה שיוכלו להיות גזעניים כלפיך. אני דוקא חי בפרובינציה עם מיועט מהגרים יחסי ועדיין לא נתקלתי בשום יחס גזעני, להפך מעריכים אותנו על כך שבאנו למלא מחסור גדול בכח אדם ולטרום לכלכלה.

shipy1234

New member
אז מה זה אומר על ישראל?

כולם פה גם מהגרים או בני מהגרים, וכמו שמושל"ט אמר ובמערכון המפורסם של לול כל עלייה ירדה על השנייה.

dannyk27

New member
פה לא עסוקים בירידות

אלא משתפים פעולה לרווחתם של כולם, אבל נכון זו גם תקופה אחרת.

shipy1234

New member
אולי אנשים מבלבלים בין גזענות למקובעות?

משיחות שלי עם מהגרים וגם מדעות כאן בפורום, נשמע כי הקנדים קצת יותר מרובעים אפילו מהאמריקאיים, בכל מה שקשור להכרה בתואר וניסיון זר. לדוגמא, אורן מהפורום הסמוך שאמר שבקושי שייכו חשיבות לתואר ה- MBA מ- NYU לעומת תואר קנדי מאונ' פחות נחשבת למרות שכמובן זה אחד התוארים הנחשבים בעולם בתחום. אני גם נתקל בזה עכשיו קצת במגעי רילוקשיין עם הסניף של החברה בקנדה.

מצטרף לדעה הכללית

אני אמנם רק 5 חודשים כאן בטורונטו, אבל לא נתקלתי בגילויי עוינות ואני לא מסתיר את דתי או מוצאי. השכנים שלי ממול הם נוצרים קתולים ילידי קנדה ששמחו מאד לבוא אלינו להדלקת נרות בחנוכה, בבית ליד גרה משפחה של יהודים רוסים ובצד השני משפחה אפרו-אמריקאית ולידם משפחה הודית. במקום העבודה שלי עובדים יחד ילידי קנדה נוצרים ומוסלמים ביחד עם מהגרים מהמזרח הרחוק (סין, הודו), אפריקה (גאנה) ועוד. נכון, לא קל להיות מהגר. התרבות שונה, המנהגים אחרים וצריך ללמוד מחדש אפילו איך עושים כאן פעולות יומיומיות מסויימות. וכמובן הגעגועים. מצד שני, אנחנו מקבלים המון עזרה מכל מי שמסביב, שכנים, חברים לעבודה ועוד. בשורה התחתונה מעולם לא היתה לי כאו הרגשה שאני נאבק על כבודי וזהותי כל בוקר מחדש- להיפך התחו שה מסביבי היא שכולם מכבדים את כולם ללא קשר למוצא, גזע או דת.

gilad_no

New member
דעתי בנושא

אני סוגר כאן כמעט 3 שנים. הגעתי בטעות וללא שום תכנון מוקדם (הצעת עבודה) והחלטתי להישאר. לא נתקלתי אפילו פעם אחת ויחידה בגילוי גזענות כלפיי או בהתנשאות. מעולם לא הסתרתי את היותי יהודי, אני ואישתי מדברים עברית חופשי בכל מקום בלי לפחד שיישמעו אותנו וכולם יודעים שאני ישראלי. לצד החברים המקומיים והאירופאים, יש לי חברים יהודים, נוצרים ואף מוסלמים. יש לי גם חברים מלבנון ואירן (דבר שלא יעלה על הדעת במדינת ישראל). נתקלתי כאן בכבוד כלפי הזולת, רוגע נפשי ודברים שגיליתי רק לאחר שעברתי מישראל. אני רואה אחרים שקשה להם, אבל כמו שאמרו - אלו בעיקר מהגרים ממדינות עולם שלישי. נתקלתי באנשים שגרים כאן כ10 שנים, ולא הצלחתי לנהל עימם שיחה באנגלית. מי שחשוב לו, ישקיע ויילמד כדי להשתלב. כאשר הגעתי לכאן, היה לי מאוד קשה להסתדר עם האנגלית (יש לי הבנה מאוד טובה, אבל לא היו לי הזדמנויות לתרגל דיבור ושיחות בישראל). ולאחר תקופת מה - גם האנגלית שלי השתפרה וכיום אין לי בעיה. מי שרוצה לחיות בבועה, תמיד יהיה נטע זר ולא ירגיש שייך. מי שרוצה להשתלב - יצליח. הגירה זה לא פיקניק. אני לא יכול להשוות את המצב שלי לאחרים כאן בפורום, מכיוון שאצלי הכל היה מסודר דרך העבודה והיה מי שדאג לי ועזר לי בימים הראשונים, אבל עדיין יש את הבעיות הרגילות. מנטליות שונה, משפחה\חברים, שפה שהיא לא שפת האם שלנו וכו'. דווקא פרנסה לטעמי היא הרבה יותר קלה מאשר בישראל, וזאת עקב הביקוש. בתור ישראלים, יש לנו עדיפות על הסינים\הודים כאן (מנטליות, חינוך וטכנולוגיה) ולכן את רוב התלונות תשמע מהצד שלהם ולא ממהגרים ישראלים. לסיכום, אין לי אפילו שמץ של חרטה על היותי כאן. אני ממליץ לכל מי ששוקל זאת, לעשות את הצעד.

shipy1234

New member
גלעד, מה לגבי כל מי שלא מטכנולוגייה?

C++ זה אותו דבר בישראל ובקנדה ויש פחות קשיי שפה בעבודה שוטפת. מה לגבי כל אלו שמגיעים ממקצועות הומניים יותר או שמצריכים רגולציה? כלכלה, מנהל עסקים, פיננסיים, עו"ד, רו"ח? כמו כן, את העניין של עדיפות בעבודה, לא לגמרי הבנתי. זה עוזר גם בשלבים הראשונים של סינון הקו"ח? אגב, אהבתי מאד את התגובה שלך! מאד מעודד לשמוע עקב המעבר שהוא נודה על האמת טראומטי בייחוד אם אין עבודה על ההתחלה.

dannyk27

New member
אענה לך בנתיים

מהכרות אישית עם כמה רופאים ומהנדסים, אכן המעבר קשה עבורם ואולי למי שלא מוכן טראומתי וזאת בשל העובדה הידועה של מבחני הסמכה וגילדה קשה לפיצוח לעיטים גם בעבור אלו שהם בעלי קשרים, מומחים ועם נסיון מקומי כלשהו בתחום המחקר. עם זאת כולם שאני מכיר הצליחו לעבור את המשוכות האלו וחלקם עוקסים במקצועם וחלקם קרוב לכך ואף אחד לא מצר על המעבר.

gilad_no

New member
לא התכוונתי דווקא לטכנולוגיה בתור מקצוע

התכוונתי לטכנולוגיה עצמה - סלולארי, אינטרנט מהיר, טלוויזיה בכבלים\לוויין וכו'. אנשים אוהבים להיות עם אנשים שהם מזדהים איתם. כאשר אתה בתור ישראלי מגיע לראיון עבודה, והבוס ייראה שאתה אדם כמוהו, שגם בישראל היה לו סלולארי משוכלל, גלש באינטרנט מהיר, חובב מסעדות סטייקים וסושי, ויודע מי זה ג'ק באואר - הוא יעדיף אותך על פני סיני או הודי שברוב המקרים גדל בכפר כלשהוא, אוכל רק קארי, מדבר עם מבטא מאוד קשה להבנה (מבחינת הברות ומבנה שפה, לדוברי עברית הרבה יותר קל להסתגל לאנגלית מאשר דוברי סינית) או מגיע עם חליפה לבנה ותרבוש על הראש (תתפלא - הגיע לי הודי כזה לראיון). מה גם שמעריכים כאן את הישראלים. אנחנו נחשבים ליזמים טובים ואנשים יצירתיים, לעומת ההודים\סינים שמקוטלגים בעיקר כפועלים ולא מנהלים (לדעתי זה עקב מנטליות ותרבות שלא מחנכת אותם לקחת יוזמה).

למעלה