רגע לפני הכן הסופי

fireman

New member
תראי, אדריכל טוב יידע לעמוד

בכל מה שמבקשים ממנו. אם תרצי להכניס גם 5 חדרים ל100 מ"ר הוא יעשה את זה. בקומת הקרקע אצלי יש סלון, פינת אוכל, מטבח, מבואה נחמדה, ממ"ד, יחידת הורים הכוללת מקלחת ושירותים צמודים, ושירותי אורחים. בקומה השניה 3 חדרי שינה, אמבטיה ושירותים וחדר כביסה. הכל פונקציה של תכנון נכון. אין ספק שמי שרגיל לגור בבית של 250 מ"ר בכניסה ראשונה לתוך הבית שלי יגיד שהוא קטן (174 מ"ר), אבל אם תיכנסי לקוטג'ים של קבלנים או וילות של קבלנים אחרי שתיכנסי אליי הביתה, תדברי אחרת לגמרי. על התוכנית תמיד הכל נראה קטן וזאת הבעיה העיקרית של הבונים היום. הם נכנסים למשרד של האדריכל, מביאים את נתוני שטח, מקבלים סקיצה ראשונה ומייד אומרים קטן ומנפחים את הכל ב100 מ"ר. איך הם יבנו את ה100 מ"ר האלה אחר כך אלוהים יודע.... אני מכבד את זה שאת לא נכנסת לי לתוך הכיס ואני לא מתכוון להכנס לשלך אבל כל אחד בונה בהתאם לכיס שלו ויודע לשמור על פרופורציות כאלה שיתאימו לצרכים ולמגבלות הכלכליות שלו. אם את יודעת למשל שאין לך כסף לבנות 300 מ"ר ואחר כך גם לשלם עליהם ארנונה את תצטרכי לדעת להציב לאדריכל שלך את העובדות האלה, אמא שלי בזמנו אמרה לאדריכלית 180 מ"ר גג. יתהפך העולם הבית לא יהיה יותר מ180 מ"ר וכך היה. תאמיני לי, חיים טוב גם ב180 מ"ר משפחה של 5 נפשות.

M הדרך

New member
נסיון ראשון לפני 20 שנה כמעט

1985 בניתי את הבית הראשון שלנו, ומאז הרבה מים עברו בנהר.. דבר אחד למדתי עם השנים!!!! העין מתרגלת לכל דבר. כשאני אומרת שקשה לי לאמוד גודל אני באמת מתכוונת( יא פושטקים די עם הראש כחול...
) יש לנו חברים גרים ברמות בנו קומה ראשונה 94 מטר מדרגות שנשפכות על חצי בית ויש להם גם סלון פ.אוכל מטבח חדר שירות וחדר שינה ו..זה דו משפחתי על מגרש של 442 אז מה פה כל כך משתנה שאני מאבדת שטח ועל מה?? מוזר.. בעניין הגודל..אמרו כבר שהוא לא קובע .. הבית יהיה גדול דיו, אבל רוצה ניצול מירבי. בגלל מעלית של 2X2 מאבדים כל כך שטח???

fireman

New member
למה את צריכה מעלית כל כך גדולה?

תא מעלית של 2X2 מתאים ל15 נוסעים.... ולא, בגלל מעלית של 2X2 לא מאבדים כל כך הרבה שטח.

M הדרך

New member
2X2 מידות ברוטו

קירות מאד עבים לפי של המעלית, ונטו זה 1.5X1.5 מעלית ל-6 נוסעים מתאימה לאדם בכסא גלגלים + מלווה. זה לפי מפרטי שתיים מהחברות המובילות בארץ למעלונים.

פיטנגו4

New member
ברור

שגינות קטנות יכולות להראות כמו פינות חמד, (אם תסתכלי בחתימה- תראי שזו המומחיות שלי...) וברור שגינות ענקיות יכולות להראות נורא, לצערי או לשמחתי - אני מבינה ורואה יותר פגמים... השאלה, שלא ענית עליה, היא גם לא מהי הסיבה לכך שהמצב וההמדינה מכתיבים את התוצאה שקרתה גם לך, כמו זה אצל לרבים וטובים אחרים, אלא האם זה באמת שווה? כאשר באותו מחיר אפשר להשיג דירה קצת יותר גדולה ואיכותית בקומה 17 או בקומה 4 , למה יש עדיפות לבית עם גג אדום, מדרגות פנימיות ועציצון הנקרא "גינה"? כל כך הרבה אנשים עושים את זה, אז כנראה אני לא מבינה משהו בסיסי. ולכן שאלתי. בנוגע להערתך האישית אלי: לשמחתי, לא הורישו לי אפילו ס"מ מרובע אחד. הורי בריאים ושלמים, תודה לאל, ואין להם נחלות ואחוזות להורשה. השאלה לא נשאלה בהשוואה אלי, כמובן, וגם לא אישית אליך, אלא באופן כללי.

לא המדינה היא המזורגגת בקטע הזה

אלא מי שרוצה לכופף את החוקים שהם לטובתו אבל הוא אפילו לא יודע זאת . המדינה אכן מזורגגת אבל לא בקטע הזה . בכלל צריך להגיד תודה שעדיין מרשים לבנות בתי קרקע היום אנו 7 מליון ובין המדינות הצפופות בעולם ( בתחבורה אנו מקום ראשון בצפיפות , ) בעתיד לא יהיה כאן מקום לכולם , בטח שלא בבנית קרקע .

ואיך ישחקו הילדים בחול ובבוץ../images/Emo35.gif

והיכן נקים איתם גינת ירקות
והנדנדה שיתנדנדו עליה הגוזלים
והיכן ירוצו ויתרוצצו להם
והבוסתנצ'יק שאנחנו חולמים עליו, היכן ינטע
והערסל שבין העצים עבותי הצמרת
וציוץ הציפרים, ואימת שפני הסלע (שמחסלים כאן גינות ללא רחמים....
)
ולאכול פירות בגינה.... ככה, את כל החלומות נגנוז ונעלה למרומי הקומה ה 21
למה

פיטנגו4

New member
לא יודעת

למה אני לא יודעת? כי כי אי אפשר לעשות את כל מה שכתבת בעציץ הנקרא גינה, אלא רק בגינה קצת יותר גדולה. בוסתן? אולי 3 עצי פרי, קטנים. נדנדה? מקיר לקיר? אולי מתחת לפרגולה. גינת ירקות? אולי, אם ימצא מקום עם שמש. עצים עבותי צמרת???? ברוחב של 4 מטר??? אפשר מקסימום פיטנה (פלומריה ריחנית) או אולי ברוש טוטם. בטח לא עץ עבות... הילדים יתרוצצו אולי בגינה השכונתית, בגינה הפצפונת אין להם מקום, והרעש שלהם יפריע לשכנים. אבל, אולי, אם הדירה בקומה ה-21 היתה קצת יותר גדולה, אולי שם דוקא הם יכלו להתרוצץ... את מדברת על חלומות שאפשר להגשים בגינה של 100 מ"ר נטו לפחות, בטח לא של 40 מ"ר שמפוזרים ברצועות צרות מסביב לבית...

לא חייבים לתכנן גינה של 40 מ"ר

אפשר לבנות את הבית כך שתוותר גינה גדולה יותר, ועצי הפרי יכולים להיות בהיקף הבית, הנדנדה לא צריכה להיות מקיר לקיר, מה גם שהכי כיף להתנדנד בנדנדת ילדים רגילה, ולא בספסלים המתנדנדים שאת מדברת עליהם, ופינה לארגז החול בעיה להקצות
ויש מספיק שמש
בארצינו לגינת ירק (ואיזה אושר היה שפוך על פני בכורי שחילק שתי דלעות ענק לשתי סבתות מאושרות לכבוד ראש השנה
). לא חייבים גינת ירק ענקית...... אני חושבת שאפשר, עם תכנון נכון.
(לא מוותרת על חלומות כל כך מהר...)

פיטנגו4

New member
ברור, אבל למה זה קורה?

את צודקת בהחלט, אבל אני דיברתי על מצב קיים ונפוץ, ךא רק בגינה הזו: גינה של 40 מטר, כי אף אחד מהמתכננים לא חשב באמת שגינה זה חשוב, אלא "נשאיר לגינה מה שישאר". אין ספק שיכול להיות תכנון טוב יותר, אחד מתפקידי אדריכל הנוף הוא העמדה נכונה של בית וקביעת 0.00 נכון, באופן שתהיה משמעות אמיתי למגרש הזה. ברור מעל כל ספק, שבהעמדת הבית על מגרש הזה, כמו ברבים אחרים, לא היו שום שיקולים כאלה. אם הגינה מחולקת כמו בתוכנית שראינו - בקוטר של 4 מטר אי אפשר לשתול "בוסתן". אפילו אם נרצה. עצים אי אפשר לצופף מתחת לגודלם האמתי. הרי גינה מתכננים לפי גודל עצים בוגרים ולא לפי גודל שתילים צעירים ממהשתלה... בגינה הצמודה לחומה מצד אחד ולבית מצד שני, בקושי יש שמש על הקרקע בגובה של הירקות... למרות שיש לי כמה פתרונות יצירתיים בקשר לכך, אלו לא פתרונות טרויאליים, והם גם דורשים שטח... חוץ מזה, ערוגת תבלינים וירקות צריכה להיות קרוב למטבח ולא מול עיני האורחים. הספק שלי הוא, האם אנשים באמת מבינים את המשמעות של הבזבוז האדיר הזה, והאם בשביל זה היה שווה לקחת משכנתא... אי אפשר לאלץ חלום להתגשם. אנשים חולמים על בית עם גג אדום וגינה, בגלל מגבלות תקציב הם מקבלים בית עם מדרגות פנימיות ועציץ הקפי, בעוד שבאותו כסף בדיוק אפשר היה לגדל את הילדים בשכונה טובה יותר או בדירה מרווחת יותר... זה מה שקשה לי להבין.

התשובה היא ברורה ! אלו שבונים

2 קומות שחייבים לעלות לקומה השניה כלומר קוטג' , לא יודעים ואין להם ניסיון בקוטג' , אלו שבונים גדול מידי ובעקבות זאת צריכים לעלות לקומה השניה, שוב אין להם ניסיון במגורים בבית גדול מידי ובדרך כלל נתקעים גם עם התקציב . כמעט ואין צורך אמיתי לרוב המשפחות לבנות בית שהשטח העיקרי שלו יותר גדול מ 140 מ"ר כלומר לא כולל מחסן מרתף באשר לגינה אני בכלל לא רוצה גינהעל הקרקע אין לי כוח להתכופף ואני לא אוהב לעבוד בכפיפה הגב שלי מאוד לא מרוצה מהפוזה הזו .אני מתכוון לבטן את כל השטח וצמחיה תהייה בכדים גדולים ששטח העבודה עליהם יהיה בגובה נוח בלי צורך להתכופף . משהוא בסגנון של פנטהוזים . יש עוד יתרונות לבית קרקע חוץ מגינה . לי למשל הבית הזה יעלה כמעט כמו בית בקומות , 130000$ - 140000$ ואם אני אציע אותו למכירה בעתיד הוא יכפיל את עצמו . יש מרחק מהשכנים, אין יותר מידי שכנים שצריך אתם דברים משותפים כמו מעליות וכו' . אין שכנים מלמעלה התכנון של הבית מותאם יותר טוב לצרכים של הבונה .ועוד הבית תופס כ 150 מ"ר משטח המגרש נשארים עוד 350 מ"ר מתוכם יהיו גם שבילים זה בהחלט יותר מידי, אני לא חקלאי אין לי צורך בכזו גינה גדולה

איריסג

New member
אני לא כל כך מבינה

את עניין המטבח - את מאלה שיש להם כפל מטבחים, אחד לבישול ואחד לתצוגה? (אני באמת שואלת כי ניסיתי להבין את התוכנית של המטבח). לגבי חדר השינה שלכם - בעיני האופציה הנוכחית נכונה וטובה בהרבה ממה שהיה קודם.

M הדרך

New member
3.40 איך דוחפים מקרר?

שימי לב המטבח "גזור" היום יש לי עומק של 4.75 ברוחב 4.20 (אבל חדר שינה קטן
) אז קצת קשה לנצלש"ט כך לא? אני בכלל בכוונה לשחזר את הצלחת המטבח הנוכחי שלי. ראי איפה מתחיל ואיפה נגמר

גם אני כנראה לעולם לא אבין:

למה עושים מטבח לתצוגה
שמישהוא ינסה להאיר את עיני, כי זה נראה לי משונה ביותר. או שיש מטבח שמיש מול העיניים של כולם, או שיש מטבח שמיש ומוצנע. אבל סתם תפאורה
נשגב מהבנתי.......

מישהיא שעשיתי לה שער חשמלי

בוילה באשקלון , יש לה מטבחון קטן לבישול ומטבח שהוא רק לתצוגה היא מעולם לא בשלה שם יש שם כל מיני קישקושים לדקורציה בלבד על השיש כל מיני חפצי זכוכית וכאלה . לא בדקתי בתוך הארונות אולי היא מאכסנת שם כלי מטבח אז בשביל מה לעשות מטבח ? אפשר לעשות דבר יותר זול ולשים שם פריטים דקורטיביים כמו בפטיו . צריך לקבל את העובדה שאלו שיש להם כסף מיותר, יש להם גחמות , אולי הם לא מבשלים הרבה בבית .

fireman

New member
את זה גם אני מנסה להבין.

לא מצליח. בתוכנית הראשונה של הבית שלנו האדריכלית תכננה מטבח ומטבחון ליד. בוא נגיד שלא היה רחוק שהעצבים המרוקאים של אמא שלי יתפרצו...

M הדרך

New member
מטבחון זה מתוך אילוץ אצלנו לניצול

שטח. כי זה שטחי שרות ולא עיקרי, ומי כמוני נגד מטבחים. הלווואי והייתה דרך להכניס את המזווה למטבח..אבל איפה נשים מכונת כביסה
??

fireman

New member
אבל את עדיין צריכה לשלם על הבניה

שלו.... אני באמת מנסה להכנס לראש ולחשיבה שלך..... לפעמים אני מקבל את הרושם שאת בונה בשביל לנצל את כל מה שמגיע לך מבחינת השטח ואת מקסימום שטחי השירות בשביל להגיע למקסימום של "לדפוק את העיריה" בארנונה. צאי מנקודת הנחה שאת מה שאת לא צריכה את לא בונה, כי מה שאת כן בונה, את משלמת עליו. אני יכולתי לבנות 100 מ"ר מרתף.....בניתי? לא, אין לי מה לעשות במרתף ולא יהיה לי מה לעשות בו, לא לפני 7 שנים, לא היום ולא בעוד 10 שנים. אם אין לך מה לעשות בו אל תבני אותו, תעלי את הממ"ד לקומת הקרקע במקום לקבור אותו באדמה, תבני אותו גדול מספיק שיוכל לשמש כחדר למגורים. תבטלי את המטבחון הזה, תוסיפי עוד מטר למטבח שלך וקיבלת מטבח גדול ומרווח שרק תהני ממנו ותחסכי משהו כמו 4-6 מ"ר בניה את דלת הכניסה תדחפי פנימה, בטלי את כל הקוביה הזו או חלק ממנה ותחסכי עוד 3-4 מ"ר, לנישות בצידי הדלתות הייתי מוצא מקום אחר כי הן מאלצות אותך לבנות את הקוביה הזו ברוחב הזה וחבל. כבר חסכת 8-10 מ"ר שבהם תוכלי לבנות ממ"ד וכבר ויתרת על הנחיצות של המרתף כמתחם לאחסון הממ"ד. אחרי הבדיקה תעשי מהממ"ד מה שאת רוצה, חדר משחקים, חדר כביסה, חדר ארונות.... בסלון, צמצמי מ4.80 ל4.5 - 30 ס"מ בעין לא תרגישי בכלל אבל בחשבון הארונה זה מתורגם ל 1.5 מ"ר. שרותי אורחים 1.9 מ' אורך זה המון 1.6 יעבוד טוב לא פחות. ואפשר להמשיך ככה שעות ולראות איך מהזזה של הקיר הזה 20 ס"מ ואת הקיר שלידו ב10 ס"מ את בסופו של דבר מתרגמת את הכל להמון המון מטרים של בניה שאת חוסכת, גם בבניה עצמה וגם בתשלומי הארנונה בסוף. בהצלחה

למעלה