רגע לפני הכן הסופי

M הדרך

New member
אחרי הארנונה שאני משלמת היום

כבר הכיס רגיל...הארנונה זה הדבר האחרון שייפגע לי השיקולי הבניה הכוונה מראש היתה לבנות 75 מ"ר מרתף ו217 הבית כולו. המרתף יהיה מוקף ב"ח' שלו חצר אנגלית רחבה יחסית וזו הסיבה שהאדר' לא המליצה על שינוי תבע כי נחיצות השבילים הרחבים תטבטא מאד. היחידה הזו היא חלק בלתי נפרד מהבית, יהיו בה שני חדרי שינה, ממד מעלית וחדר רחצה עם שרותים הבן שלי לכשייגדל יחד עם המטפלת לימים מטפל שלו יחלקו את היחידה, וזאת כמובן לאחר שבדקתי האם היא מוארת ומאווררת דיו להלין אנשים. אני אין בכוונתי להשכירה, בכלל לא, אפילו אין מדרגות החוצה
מהיחידה רק מדרגות מתוך הבית ומעלית. משיקוליים שלנו, לא רוצה לתת את נשמתי בעסק למגורים. אלו הם לא שינויים שחלו כשראינו תכניות ופתאום הכל נראה לנו עירי שלי ושלך בין הערים היקרות בארץ מבחינת ארנונה.ולא נדבר כרגע על שווה או לא שווה.. בעניין הלבנות.מה כמה ועד היכן גם אם ביטלתי מזווה לא אקבל את השטח שלו בתוך הבית וכך גם לגבי הממד. אני כיום עוזבת דירה של 170 מ"ר מתוך צרכים לחדרים גדולים יותר וסלון גדול יותר. ככל שאבנה גדול יותר למטה הלמעלה יהיה קטן יותר וזו לא המטרה השרותים אכן כרגע גדוליפ 1.90 כי בתכנית המקור היה שם כיור - זה באמת הארה בשבילי לצמצם . המבואה הרחבה בדלת הכניסה נשארת ממש עד לרגע האחרון כי כל מרחב ממנה יעלה למעלה. בדלת הכניסה המתוכננת היא ברוחב 1.50 ס"מ וצידיה מתחלקים ל2 נישות זה פרט עיצובי היחידי המושקע בחזית הבית. הסלון גדול, אכן גדול מאד וזה טוב לנו פירו אבל לפחות עברתי על כל מה שכתבת, פותחת ת'תכנית ומייחסת לכל מה שאמרת משקל רציני. תודה.

כן סופי?

מה עם קומה ב? מרתף? מודל תלת ממדי? התוכנית הרבה יותר יפה מקודם. 1. אני עדיין חושב שאם דלת השירותים פתוחה, יש מבט "יפהפה" מהמיטה בחדר ההורים לאסלה. 2. צריך לוודא שהדלתות גדולות מספיק לכסא גלגלים. אני חושב שראיתי אחת שהייתה 70 ס"מ ברוטו - לא מספיק. 3. חלונות פנורמיים, למרות היופי, הרבה יותר יקרים. 4. למה לא להגדיל את הדלת לחדר שינה של ההורים? 5. מעניין אותי איפה החדרים הרטובים בקומה השנייה בגלל שבינתיים נראה לי שסביב הבית תצטרכי המון בורות ביוב. 6. הדלת למטבח הימני(?) - למה לא להזיז שמאלה כדי (א) לאפשר עוד שטח למזווה (ב) שיפתח אל הקיר ב 90+ מעלות. 7. למה הכיור מחוץ לשירותים? נטילת ידיים? לכן יש גם שני כיורים במטבח?

M הדרך

New member
דני דני דני והשם אומר הכל..

קומה ב בהכנה. באופן עקרוני מתיישבת על אזור המטבח מערבה , . מרתף 75 מ"ר 6 מטר ממנו ממד כבר אמרתי לא? בעניין הערותיך: 1. לא הייתי אומרת לראות את האיש שלי יושב על האסלה על ה"סובח" ממש עושה לי את זה..
מול הדלת יהיה כיור כפול עם ארונית . 2. אכן נבדק הענין של הדלתות היטב - לא מצאתי דלת 70 אשמח אם תכוון אותי. 3. אין לי חלונות פנורמיים כלל. 4. 125 ס"מ לא מספיק לפתח דלת? אסביר למטה עוד משו 5. השרותים יהיו מעל השרותים התחתונים 6.הדלת הוזזה שמאלה עד הקיר ,ראה בשרטוט שזה מחוק או שלא רואים שם? 7. הכיור מחוץ לשרותים כי זה פרט עיצובי שתוכנן על פי המודל המקורי (ריאד מרוקאי) אתייחס לגודל דלת חדר השינה שלנו, פתח הירידה למרתף והכניסה למבואת החדר שלנו יהיו בעבודת גבס( פרט שתוכנן על ידי ובשראת האדריכל המרוקאי)והם יהיו בצבעים "חמים" עדיף להדגיש מאשר לנסות ולטשטש את הכיעור.. הדלת לחדר השינה עצמה, מיובאת ממרוקו מה שאומר שהמידה הסופית תקבע רק בהתקנה , לכן זה על בסיס 125 ס"מ ועד ל אולי 70 נטו באמת, תלוי מה מגיע... היום עברנו בעלי ואני על התכנית, צחק ואמר נראה לי את התחתונים אני שם בבית הזה ואני בסוף לא שלם עם המדרגות שהן כוכיות מדי, ניסתי לשכנע אותו ( וגם את עצמי, ראיתי בתים בספרד במרוקו שהמדרגות הם בטאמת כלי שרות ולא ליופי...אבל זה ממש לא מסתדר לנו,,) אך אילוץ מעלית די תוקע אותנו. הלוואי ויכולנו לשלב את המעלית מבלי לפגוע בכל גרם המדרגו המפואר שרצינו.

דורית1900

New member
סליחה, אבל לא אוהבת

יש לך המון שטחים מבוזבזים, ומאידך גם המטבח וגם הסלון אינם מרווחים. הסלון יהיה בשימוש יומיומי כי אין חדר משפחה (מה שבעיני חיובי) ולכן הייתי עושה אותו יותר מרווח. חוץ מזה, לדעתי חסרה לך גרדרובה בכניסה, וזה אומר שכל המעילים והנעליים והתיקים יחפשו מקום אחר ובסוף ימצאו אותו על שולחן חדר האוכל.

דורית1900

New member
עוד דבר קטן

יש לך בחדר השינה נישה בעומק 60 ס"מ לארון. רק שימי לב שאם את מעוניינת לעשות שם ארון עם דלתות הזזה, אז יש צורך בכמה סנטימטרים נוספים לעומק מעבר ל-60, בגלל המסילות, וזאת כדי שיישאר מספיק עומק לתליית בגדים.

M הדרך

New member
חדר משפחה??../images/Emo10.gif

במצב של היום אנחנו 5 נפשות בבית עם 7 טלויזיות, החיים הפכו להיות בצילן של הטי וי. אני כאות מחאה מחזירה את הטלויזיה לסלון, הרעיון של פינת משפחה עבר מן העולם, אתה בא לבית ריק, כל ילד בעיסוקו, אז שלא יספרו לי שיש שיחות נפש בחדרי משפחה, או צפיה משותפת, סדרי עולם השתנו ויחד איתם הצרכים שלנו. אנו מארחים המון, מהארץ מהעיר ומחו"ל וחשוב לנו ההפרדה בין מוקד הרעש לעוד פינת קפה בבית, לכן נועדה הפינה המעוגלת, פינת ישיבה ללא טי וי. בענין השטחים המבוזביזים, אני קוראת להם חלל, מרחב , את חושבת שזה מבוזבז, לי חשוב שיהיה לי מספיק מקום לכל מקום. בעניין המבואה , אצלנו לא חולצים נעלים בכניסה, מעילים נתלים ישר בחדרים, ןמטריות לכד המטריות, אין גיבוב של דברים בקערות ריקות ו/או על האי במטבח. בכל און תודה על התייחסותך, אני קוראת הכל מפנימה ובבוא העת אסנכרן.

איריסג

New member
פינת משפחה - עניין של תפיסת עולם

אצלנו - הדבר הראשון שתכננו היה מטבח עם פינת משפחה צמודה אליו. מתוך צפיה בהרגלי חיים של החברים הכי טובים שלנו (הרגלי חיים שכוללים את האירוח שלנו....) ושל המשפחות הפרטיות שלנו - ראינו שהחיים מרוכזים סביב המטבח. לחברים שלנו יש פינת משפחה עם טלויזיה שצמודה למטבח . אחרי האוכל - תמיד מתיישבים שם, עם הילדים - ומקשקשים ושותים קפה וכו'. זה ממש מרכז החיים של הבית. אומנם עדיין אין לנו ילדים - אבל הכוונה המוצהרת שלנו היא שבחדרי הילדים, בטח בשנים הראשונות - לא יהיו בכלל טלויזיות. תהיה טלויזיה אצלנו בחדר (האיש שלי לא נרדם בלי...) ובפינת המשפחה. אפילו בסלון לא ברור אם תהיה. בעיני פינת המשפחה היא בדיוק המקום לשיחות הנפש, או לדינמיקה המשפחתית בכלל...

M הדרך

New member
אני לא בעד, אבל אני בעד הנגד..

איריס, יש לנו פינת טי וי מה זה יפה בבית ומושקעת, אך היא ממש בגדר פיל לבן כמעט או רק אם חסר מקומות ישיבה בסלון אז נעזרים בה.יש בה טי וי ענקית. לכל אחד מהרבעים שלי יש טי וי בחדר לפיליפנית יש בחדר. לגדולה יש בחדר לנו יש בחדר באזור המטבח עוד אחת החצי שלי רואה במיטה אני לא רואה בכלל בכלל טלויזיה הבנים רואים בחדרים והגדולה או טו טו תעביר אותה אליה לדירה מה לעשות, הרעיון של הפ.טי וי התבטל אצלנו מעצמו, בבית החדש אמנם תיבנה פינה נוספת לסלון שהיא די קרובה למטבח אך היא תשמש כפינת ישיבה בפני עצמה. מקווה שלך יהיו ילדים בע"ה תראי שהחיים מוכתבים על ידיהם לא מעט.

fireman

New member
פינת משפחה

זה אחד הדברים היותר מוזרים שנתפסו בהוויה הישראלית לדעתי. אני נכנס לבתים של אנשים, רואה סלון ולידו.....עוד אחד ולפעמים גם שלישי.... מה הרעיון? לא חבל על ה25-30 מ"ר המבוזבזים האלה? אני לא מוצא את ההיגיון ולא מוצא את הטעם.

איריסג

New member
כנראה שההגדרות שלנו שונות

פינת המשפחה אצלנו היא פשוט חלק בלתי נפרד מהמטבח - והיא בוודאי לא תופסת 25 מטר (זה הסלון שלי הגודל הזה....) ההבדל בתפיסה הוא שיש אנשים שקוראים לזה "פינת טלוזיה". אז נכון שאצלנו גם תהיה טלויזיה, אבל זה חלק מהדינמיקה של החיים שלנו - כשאנחנו מארחים חברים טובים (זוג אחד או את ההורים שלנו וכו') - והאוכל הוא בפינת האוכל ה"יומיומית" - אז נורא כייף אחר כך לרבוץ ליד המטבח, קרוב לקומקום, לקשקש, לרכל, להציץ בזוית העין על הטלויזיה. הסלון אצלנו הוא לאירוח "פורמלי" של הרבה אנשים, ויש בו משהו יותר סטרילי... זה הכל עניין של אורחות חיים. כשאמא שלי מבשלת , או כשאנחנו אצל החברים שלנו ומלכה מבשלת - הכייף הוא לשבת לידה, ותוך כדי זה להמשיך בשיחה וכו'...

og3

New member
גם אצלי

יש לי פינת משפחה צמודה למטבח כשהסלון בצידו השני של הבית. המחשבה הייתה שכרגע כשהילדים קטנים אני צריכה להיות בסביבתם מצד אחד ומצד שני אני רוצה שתהייה לי האפשרות להיות במטבח ולדאוג לארוחות, לכן פינת המשפחה הוצמדה למטבח (חלל פתוח) וכוללת טלויזיה, ארגזים עם משחקים ופינת ישיבה מגבס כך הילדים יושבים ומשחקים או רואים DVD ואני חופשייה לבשל במטבח. מעבר לזה הסלון נשאר סטרילי ונקי לאורך זמן. אנסה לצרף תמונות (עברנו רק בשבוע שעבר)

og3

New member
הטלויזיה

ומתחת ניתן לזהות ארגזים מתגלגלים עמוסים במשחקים

למעלה