רגע לפני שאנו שופטים וחורצים דין

nurithro

New member
מה קורה בעמותה??????? אותי זה מפחיד

קראתי מסמך שעוסק בהתפטרות של חברי הוועד המנהל מהוועד המנהל של העמותה במסמך זה העלו טענות קשות: "המשרד מנוהל בצורה שאינה עונה על הצרכים מחשוב פרימיטיבי בזבוז זמן... יחסי אנוש של המנכ"ל פוגעים בתפקוד העמותה וברצון של לא מעט אנשים להמשיך להתנדב. סעיפי הוצאות גבוהים:.... שכר המנכ"ל עלות חודשית של כ-22 אלף ש"ח.. לא נעשה מאמץ רציני לשקול אם אנחנו יכולים להרשות לעצמנו להעסיק מנכ"ל בעלות כה גבוהה???? העסקת לוביסט בכנסת בעלות של כ-11 אלף ש"ח לחודש.....בכסף שיכול להיחסך מהעסקתו, ניתן לשלם:... לצמצם את הגירעון בצורה משמעותית... בישיבות האחרונות של הוועד המנהל...נעשה מאמץ להסתיר מידע כאשר לדברי כותב ידיעה זו, גב' רות גולדברג היו"ר מפעילה לחץ ןמוסרת מידע בצורה חלקית ומניפולטיבית. ומניעת העלאת נושאים לדיון כמו נושא העסקת הלוביסט. היה ניסיון לגישור בין חברי וועד המנהל ליו"ר ולמנכ"ל שנדחה ע"י היו"ר והמנכ"ל." מידיעה זו נודף ריח רע של עולם שלישי...בו שלטון היחיד קובע מחליט ודואג שאחרים יבצעו. וכשהמתמרדים פורשים הוא מצרף לחברים סביבו את ידידיו... אשמח לקבל תגובה מה קורה מה ניתן לעשות כדי שפעילים ותיקים לא יעזבו את העמותה בגלל אינטרסים פסולים???? מחכה לתגובות בפורום

nurithro

New member
תגובה

למה? האם לא הגיוני יותר לנקות את הרפש, אם אכן הוא קיים? בעמותה יש אנשים פעילים שחשוב להם להמשיך ולשמור על העמותה. לא צריך לסגור- צריך להוציא את הנגע מהמקום... בידינו הדבר. חברי העמותה הם הכוח בעמותה ולכן אנחנו חייבים לבדוק ולעשות. אם מה שנאמר איננו נכון אני מצפה שמשהו מהמובילים בעמותה יתן תגובה רצינית ועניינית להודעתי מאתמול. ככל שהתגובה תהיה מהירה יותר יטב לכולנו.

nurithro

New member
למה לא כותבים???

נראה לי מאוד תמוהה שאיש מהנהלת העמותה לא מצא לנכון להתייחס לפניתי. האם זה אומר שיש לפנות לרשם העמותות שיבדוק מה קורה כאן??? אשמח עם חברי הפורום יעלו בכתב את דעתם.

תגובה מעפרה

נורית, אני חושבת שאף אחד מחברי הנהלת העמותה אינו משוטט באינטרנט ולכן אינם קוראים את הודעותיך. בכל אופן ממני דש חם. עפרה

nurithro

New member
לעפרה ולגולשים בפורום

יש בודאי אנשים הגולשים בפורום ומקושרים וחברי הנהלת העמותה כדאי לידע אותם. הפורום מקושר לאתר העמותה כלומר שחברי הנהלת העמותה מודעים לכך שיש פורום וכותבים בו....

אירילה

New member
התקשרתי למשרדי העמותה,מחכה לתגובת

המנכ"לית בנושא התפטרות הועד המנהל אם בכלל.

nurithro

New member
שמחה לקרוא זאת

מקווה לתגובה מהירה ועניינית שבת שלום

מני בר

New member
אני באמת לא מבין מה נחיצות העמותה

היום בעידן האינטרנט. יש כאן בתפוז פורומים של תמיכה תוססים ןחיים ועקבותם מפגשים. אם העמותה הזו מפזרת כספים לכיסי מנכליה אז באמת שתסגר.

אנימו

New member
מסכימה איתך, למרות שהעלון שלהם

השכיל אותי לא מעט בשעתו. אבל קבוצת התמיכה - היתה בלתי מוצלחת בעליל והתרשמתי שאין להם כל קשר לקבוצות וגם לכמה המלצות שנתנו לגבי אנשי חוק ומשפט. בקיצור יש נתק בין המטה העליון לשטח.

nurithro

New member
למה אנשי ועד המנהל עדיין לא מגיבים?

אני לא בטוחה שצריך לסגור עמותה פעילה שבאמצעותה אנשים יכולים להתמך ולהעזר. בגדול קבוצות תמיכה באזורים שונים בארץ פעילות ותורמות רבות לבני המשפחה.בצפון מערך המתנדבים עובד יפה וקבוצת התמיכה בה אני נמצאת עוזרת ותומכת. הקו החם פועל בהתנדבות יום בשבוע ומחמם את לבם של בני המשפחה בצד השני של קו הטלפון.החלו פעילויות יחודיות לסניף מכספי תרומה שקבל הסניף ולי אישית כואב לשמוע שבגדול משהו רקוב ולא תקין. לכן אם הראש רקוב צריך להחליפו ומהר ככל האפשר. כיצד לעשות זאת מהר ככל האפשר???? אם יש בפורום גולש עו"ד אנא ידע אותנו מה צריך לעשות??? האם צריך לפנות לרשם העמותות? האם צריל לזמן אספה כללית, ואם כן כיצד ואיפה?

אירילה

New member
תגובת העמותה להודעות האחרונות

ראשית כמנהל הפורום עלי להזכירכם את תקנון הפורום , למרות שחשבתי שלא אצטרך כאן להיות בתפקיד ה"שוטר" ,אולם בכל זאת טוב אעשה אם אשנן כן במעט לפני שאביא את תגובת העמותה. עפ"י תקנון תפוז חל איסור מוחלט בהשמצות ,הוצאת דיבה ושם רע לכל אדם ,חברה או כל גוף אחר. חברי פורום תפוז מתחייבים לגילוי נאות של תרבות הדיבור וביטויים הולמים. הביטוי "הראש רקוב" חורג משפת התרבות אליה התכוונתי ,לכן לצערי אני נותן כאן אתרעה לפני מחיקת הודעות ,אנא הימנעו מכינויי גנאי וביטויים לא הולמים ,פורום זה בטח שלא צריך להגיע לפסים כאלו וגם לא ציפיתי לכך שיום אחד אצטרך לסמן באצבעי. מקווה שבזאת הבהרתי את עמדתי. לעניין התגובה: בשיחה שקיבלתי היום ממנכל"ית העמותה גברת יעל גושן ,הנ"ל אינה מכחישה כי 5 חברי ועד מתוך 16 התפטרו ,אחת התפטרה על רקע אישי ,שני התפטר על רקע זמן פנוי לעמותה ,ו3 התפטרו על רקע אי הסכמה בעת הצבעה על נושא המשך קיום השדולה בכנסת הגורר אחריו כמובן הוצאות כספיות ,לדברי המנכל"ית ולדברי יו"ר העמותה שגם איתה דיברתי הדבר לגיטימי ,ההצבעה היתה דמוקרטית לחלוטין ולא נכפתה על כל מאן דהוא.בינתיים הצטרף חבר ועד מנהל אחד חדש. העמותה אינה קיימת אך ורק לצורך קבוצות התמיכה ,אלא גם מביאה לשיפור תנאי הקיום של חולי האלצהיימר בתחומי ,התרופות ,עזרה ,ציוד וכו'. השדולה בכנסת הביאה להישגים לא מעטים בעזרת העמותה לשיפור ברווחת החולים ולכן חשוב מאוד בהמשך קיומה למען החולים ובני משפחתם. כיום מועסקים בשכר אך ורק 2 אנשים ,המנכלי"ת ומזכירה ,שכרה של המנכל"ית מסתכם ב 8000 ש"ח כולל תוספות רכב והוצאות למיניהן ,עפ"י דבריה מוכנה להציג את תלוש השכר לכל המעוניין. המנכל"ית ויו"ר העמותה מבהירים כי כל מי שעל ליבו טרוניות ,שאלות ,מוזמן בכל עת לפנות אליהם ישירות למשרדי העמותה ולשטוח את טענותיהם. לא בכדי מוסרת גברת גושן כי העמותה נבחרה כעמותה המצטיינת לשנת 2004 ובטקס מיוחד יוענק לה פרס העמותות יו"ר הכנסת. אכן העמותה עברה תקופה קשה ,נכון להיום המצב השתפר מאוד מבחינה כלכלית ,המצב נכון להיום טוב אולם רחוק מלהיות לא טוב. בזאת מבקשים ראשי העמותה להזים שמועות זדוניות על תפקוד לקוי של העמותה ,ומודים בהזדמנות זו לכל המתנדבים העושים עבודת קודש למען החולים ובני משפחתם. העמותה מגנה כל ניסיון מנפולטיבי הנובע מנסיבות אישיות ,כל פגיעה בעמותה פירושה פגיעה בחולים ובני משפחתם ומבקשים עוד להזכיר כי העמותה אינה עמותה שקמה לצורך עשיית רווח אלא למען עשייה בתחום רווחת החולים. עד כאן בנושא תגובת העמותה. בהמשך הזמנתי את ראשי העמותה להשתתף במפגש הפורום אשר יתקיים בקרוב ואשר תבוא הודעה בנפרד על קיום המפגש ואלה הביעו את הסכמתם להגעה למפגש אשר יכלול גם גורמים מקצועיים. תודה לכם על תשומת הלב גרשון

nurithro

New member
טוב שיש תגובה

חבל שהמנכלית ויו"ר לא כותבות דברים בעצמם זה נראה אמין יותר

אירילה

New member
תיקון אי דיוק בנושא שכר המנכלי"ת

בהודעתי על תגובת העמותה היו מספר אי דיוקים מצידי בשוגג בהעברת האינפורמציה בנושא שכר המנכלי"ת ועל כך התנצלותי מראש. שכר המנכלי"ת הוא כ 8000 ש"ח נטו , השכר ברוטו כיוצא פועל כולל הנלווים הוא גבוה יותר. לגבי התפטרות חמשת חברי הועד המנהל ,תועבר לי ישירות לפרסום תגובת הועד המנהל להתפטרות על מנת שתהיינה נהירות לכולם הנסיבות. ולסיום ידיעה אופטימית ,בקרוב נכובד על ידי העמותה בנוכחות בפורום. גרשון

nurithro

New member
אני מחכה

מקווה שתגובת הנהלת העמותה תהיה מהירה ועניינית תודה

אירילה

New member
רגע לפני שאנו שופטים וחורצים דין

לחפש את הרע זה הוא הדבר הכי קל , בואו ונחפש גם את הטוב , לגבי קבוצת התמיכה עליה את מדברת ,אינני יודע ,אבל קבוצת התמיכה בראשל"צ היא מוצלחת מאוד ,אני יכול להסכים איתך לגבי המנחה אולי , הקבוצה תלויה במנחה ,מנחה טוב-קבוצה מוצלחת , מנחה לא טוב - אכזבה כמובן. אולי במקום שנקטר כאן ,בואו ונעשה מעשה... מי מוכן כאן להתייצב איתי בעמותה ולדרוש הסברים? הפורום שלנו מכיל בני משפחה מאוד איכפתים ,אם רע לנו כל כך בואו ונראה במה אנחנו יכולים להזיז בעמותה על מנת שתתפקד יותר טוב , בסך הכל רעיון העמותה הוא חיוני ביותר ,קבוצות התמיכה בטח ובטח ,אם צריך לשפר לדעתכם קדימה! אולי הרעיון שלי למפגש הפורום היה בזמן והנה יש לנו כבר נושא חשוב לדיון ,אפשר גם להזמין את ראשי העמותה למפגש שיהיה. מחכה לתגובתכם שבת שלום גרשון

מני בר

New member
"ראשיהעמותה"

למה צריך ראשים בכלל ולמה כל החברה האלה לא נכנסים לפורום לענות לשואלים?????

אירילה

New member
לאט לאט.....ראשית בכל גוף מייצג

חייב להיות מוביל ,אסור לנו לשכוח כי העמותה הוקמה על ידי משפחות שיקירהם חלו במחלה ,חלקם נפטר וחלקם עדיין חולים ,אותן המשפחות ובצדק מצאו לנכון את הצורך להקים את העמותה אשר כל מטרתה הוא לספק את מירב הסיוע שזקוקים לו החולים ובני המשפחה ,עמותה חייבת להתקיים מכספי חברים על מנת שתוכל להתקיים ,מנכ"ל חייב משום שחברי העמותה עובדים בעבודות אחרות ומישהוא חייב לנהל אותה בשכר. אני מסכים איתך לגמרי בנושא אי ההשתתפות של הועד המנהל של העמותה בפורום ועל כך שיגרתי גם במייל את דעתי ,ערוץ תקשורת בחינם חבל לפספס!! טוב היה מצד העמותה לפזר את הערפל מסביב לידיעה ,לפחות היא חייבת כך לחברי העמותה ,אשר אני מאמין רבים מהגולשים כאן הם חברים בה. הלוואי והייתי יודע מדוע הם לא נכנסים לפורום גם. דרך אגב טרם נענתי גם להודעה במשיבון שהשארתי בעמותה. בוא נקווה לטוב. נ.ב טרם קיבלתי תגובות הגולשים להודעה המובילה. גרשון

gala lo

New member
תגובה

לא כדאי לשפוך את המים עם התינוק. מיד אם גילןי המחלה פניתי לעמותה ומיד שלחו לי חומר ורשימת ספרים שיכולתי לרכוש מהם. אני לא מכיר אף אחד מראשי העמותה ולא הייתי באף פגישה, אך אני יודע שהממוריט נכנס לסל התרופות לאחר מאבק שהם ניהלו. והם מנהלים עוד מאבקים דרך הקשרים כבר יצרו והמוניטין שצברו בקרב אנשי המקצוע בארץ. אנו בתור כותבי הפורום יושבים בזמננו הפוני וכותבים אך יש גוף שחייב ליצג אותנו, גוף שמרגם לנו מאמרים חשובים מחו"ל. הראשונים שפרסמו לנו על האביקסה, עוד לפני שהרופאים בארץ ידוע על כך. נכון יש עליהם לעשות עוד למשל לפרסם מחקרים האם האביקסה אחר תקופת נסיון תרופה מועילה או סתם כדור. לשם כך דרוש מנגנון ןלכל מנגנון יש מחיר. במידה והעמותה תתפרק אני מאמין שנחזור מספר שנים לאחור. וזה לא תסריט דמיוני שהמדינה תאשר לחולי האלצהיימר רק אקמול. חישבו על כך

nurithro

New member
לא צריך לפרק צריך לנקות

אין ספק שעמותה היא כוח. ובני משפחות חולי האלצהיימר חייבים עזרה של גוף משמעותי. לכן חייבים בעמותה. אבל שחיתות זה דבר פסול ואם משהו רקוב חייבים לסלקו אחרת הכל יקרוס. אנחנו נמצאים בסרט הזה- העמותה על סף סגירה... אין כסף.... אז אם רוצים לשמור על הקיים יש לעשות משהו ומהר.

למעלה