רגע שאני יבין

dudumagic

New member
רגע שאני יבין

באמת יש נשים שלא רוצות להביא ילדים לעולם ? לדעתי ילדים זה תכלית הקיום שלנו בעולם הזה . אחרת אין לנו שום ערך תנו לי סיבה טובה לא להביא ילדים ...

dudumagic

New member
קראתי את המאמר שלכם ..

ואני רוצה להגיד לכם שהכל בולשיטטטט אחד גדול !!! אתם סתם מבלבלים בשכל ולכל שאלה אמיתית יש לכם תשובה דבילית שפשוט מתחכמת .

prizman

New member
תסתכל במראה ותבין

כי אין עוד פלמ"חניק כמו דודו

I s t a r

New member
אב חד הורי בן 23

שלום לך, על מנת לבדוק מה כל כך מרגיז אותך בעובדה שיש אנשים ונשים בעולם שלא רוצים ילדים ורוצים חיי חופש ורווחה נטולי כל מחוייבות לילדים- בדקתי את כרטיסך. ובכן, כאב חד הורי בן 23 - קשה מאוד ועצבו מאוד לשמוע שבגילך אתה כבר אב לילד ולא רק זה, שכאדם כ"כ צעיר אינך רואה כל טעם בחייך חוץ מהילד ובעצם איבדת כל תכלית לקיומך למעט הילדה. כואב לי לשמוע את זה וזה חבל מאוד. אולי זה מה שמרגיז אותך באמת? שבגיל כה צעיר אתה חסר תכלית קיומית לגמרי? נשען רק על ילדך שיספק לך סיבה וערך לחיים? והעובדה שאחרים מסוגלים ורוצים מוצאים תכליות חיים נהדרות ומשמחות ועדיין שומרים על החופש שלהם ועל רצונם- מכאיבה לך או מאיימת עליך? אולי אתה פוחד שיכולת לבחור אחרת ועדיין לחפש לך תכלית קיום וסיבה לחיים שהיא מעבר לאדם אחר (אפילו שהוא ילדך)? ההודעה שלך אומנם מזלזלת ופוגענית אבל אני דווקא קוראת מאחוריה המון כאב. בהצלח ומאחלת לך את היכולת להיות קשוב לעצמך ולאחרים.

dudumagic

New member
מה זה מה זה !?!?!?!

"אינך רואה כל טעם בחייך חוץ מהילד ובעצם איבדת כל תכלית לקיומך למעט הילד " זה דבר איום ונורא מה שאת אומרת !!! אני לא אמרתי דבר כזה ! זה שקשה לי כי אני מגדל ילד לבד לא אומר שאיבדתי את תכלית קיומי מה זה השטויות האלה?! אני אוהב את הילד ואני רואה בו אושר אמיתי זה שקשה לי זה לא אומר כלום לזוגות נשואים קשה אז קל וחומר שלי. אני לא נשען על הילד שיספק לי ערך לחיים - כי החיים שלי חשובים לא פחות מאשר הילד אני בנאדם שדואג גם לעצמו ומרגיש שיש ילד שזקוק לי ואני עושה את זה באהבה גדולה לא בגלל שאין לי ערך לחיים . יש לי תכלית חיים מאוד משמחת לפני הילד וכמובן שאחרי . אז ככה שאני מבקש ממך פעם הבאה תשקלי את המסקנות שלך לפני שאת מעלה אותן על איזה הודעה בפורום .

QueenOfMagic

New member
אתה דיי סותר את עצמך

אם ילדים זה תכלת החיים, איך ייתכן השילד שלך לא תכלית חייך. הרי למה אתה קיים? למה אתה קם בבוקר? למה אתה עושה את הדברים שאתה עושה אם כתבת שילדים זה תכלית הקיום שלנו? תראה, לי ברור דווקא שלאנשים יש עוד על מה להישען חוצמ- הילדים. אחרת הדיכאון היה שורר בהרבה משפחות ללא ילדים. אז לפני שאתה כותב משהו כזה תבדוק טוב טוב אם לזה התכונן המשורר. אתה דיי הבאת את זה על עצמך...

QueenOfMagic

New member
חוצמזה ערך של אדם

לכל אדם חי יש ערך משלו. הוא אינו זקוק לעוד אדם כדי שיהיה לו ערך. הוא יכול להיות מדען אדיר והינה יש לו ערך מבלי שעשה ילדים. יש ערכים שטחיים ויש ערכים עמוקים. אם אתה חושב שאדם שלא עשה ילדים אין לו ערך בעולם הזה חשוב שוב. יכולה להיות לך אחלה משפחה אך הערך שלך הוא כלום כי בלעדיהם אתה כלום. זה לא ערך עמוק, זה ערך הנובע מאנשים אחרים... אני חושבת שאדם המגדל ילד לבד בגילך הוא אדם בעל ערך גבוה כי אני לא הייתי עושה דבר כזה גם אם היו מצמידים לי אקדח לרכה. יש לך אומץ להקריב את עצמך למען הילד שלך מה שלי אין. אבל הערך שלך צריך להיות בעינייך ולא בעיניי אחרים. אני מעריכה את עצמי על דברים אחרים וכך לכל אחד מאיתנו יש ערך. שווה יותר שווה פחות? לא אנחנו נשפוט.

I s t a r

New member
אבל אלה לא מילים שלי דודו...

אני מצטטת אותך: " לדעתי ילדים זה תכלית הקיום שלנו בעולם הזה . אחרת אין לנו שום ערך". אלה מילים שלך - אתה בעצם מעיד על עצמך שזו אמונתך ומכאן זה הגיוני להסיק שזו גם הרגשתך. טתנ ממשתמש המילה "שלנו" -ובכך יותר הכללה - והכללה היא מוטעית מיסודה מעצם זה שהיא יוצרת את הרושם שכולנו אותו דבר. ואנחנו לא. אני בסך הכול לקחתי המילים שלך ובמקום המילה "שלנו" שהיא מוטעית לחלוטין כי אין לך או לי מושג לגבי מה קורה בתוך כל אחד מבני האנוש בעולם הזה, מה הערך של חייו ומה תכליתם- ושמתי את המילה "שלי". וכך יוצא: דודו : לדעתי ילדים זה תכלית הקיום שלי בעולם הזה . אחרת אין לי שום ערך. מילים שלך, אמונה שלך, השקפה שלך.

QueenOfMagic

New member
הווו חיבוקים נשיקות

עוד בסוף ארגיש אהובה!!
אני חייבת לציין שאת דווקא הצלחת להסביר יפה מאוד לדודו. השאלה האם באמת אכפת לך מה הוא חושב? *מואה* עד הטרול הבא..

שייגעצה

New member
ממש ממש לא יפה, התגובה שלך

והיא באה מתוך תפיסת העולם שלך בלי טולרנטיות לתפיסות אחרות. הרי ברור שהבחור לא התכוון לשלול ערכים נוספים שיש לאדם. לתפוס אותו ככה במילה זה ממש לא יפה. כנראה שלא רק הוא מדבר מתוך כאב. הייתי מחמיאה לו על העובדה שלקח על עצמו לגדל את ילדו. כמה גברים כאלו את מכירה?! בעיניי עובדה זו כשלעצמה ראוייה להערכה עצומה. ואם הוא ניסח משהו לא עד הסוף כשברור לגמרי שלא לזה התכוון לא יפה להתקיף אותו רק בגלל שהוא החל בהתקפה. אני מבינה את העובדה שהוא מדבר מכאב, איך אפשר שלא?! אבל חוץ מזה, רק ככה, ביננו, יש גרעין של אמת במה שהוא אומר: תכלית הגנים שלנו היא להתרבות. זה שאנחנו כבני אדם עושים חשיבה נוספת על כך ומחליטים אחרת זה בניגוד לתבנית הבסיסית הגנטית שלנו כיצורים חיים. אין לי בעיה עם ההחלטה הזו, אני מכבדת אותה, אבל אין ספק שזו לא הייתה "כוונת המשורר"...
טוב נעשה אם לא נתקוף כתשובה להתקפה.

שייגעצה

New member
וגם זו תגובה של התחכמות.

אני דווקא מתייחסת ברצינות לכל מה שנכתב ומשתדלת שלא להיות צינית.

I s t a r

New member
הממממממממממ

ממה שקראתי ממך עד כה את עסוקה בעיקר בלא להבין את הפואנטה ואח"כ להגיד לכולם (ולי) נונונו זה לא יפה מצידכם. האופציות הנותרות בידיי הן : 1.להתחיל להסביר לך כל פעם מחדש את הפואנטה. 2.להצטרף ל "נו נו נו זה לא יפה !" שלך. היות ואיני רואה טעם להשקיע נאיות בלהסביר לך (חוץ מהפעם הזו) כי זה נראה לי כל כך טריויאלי שצריך ממש להתאמץ כדי לא להבין את הפואנטה- החלטתי להצטרף, יותר קל , יותר מהיר, ויותר בזול.

עינת12

New member
שייגצה, את מלכת הציניות

מעניים שאת מחליטה בלי לשאול בכלל את הנוגעות בדבר לתרגם את הניקים שלהן לעברית. (קווין ו ALICE) לשאול אחת מהן מדוע בחרה בניקים שלה בצורה מאד קנטרנית ומתנשאת. והכל במסווה של תמימות. אין שום בעיה לשאול אנשים לגבי ניקים. אבל הדרך שאת עשית זאת היא צינית, מתממת ומתנשאת. ואם לא ידעת שייגצע - Alice in chains הוא שם של להקת רוק כבד ידועה מאד.

I s t a r

New member
מטענים ועומסים..

יש כותבים שאת יכולה מאוד בקלות לקלוט שכותבים ממקום לא "נקי" ממטענים ועומסים בנושא.. את תמצאי אצלם תמיד :הטפות מוסר, שיפוט וביקורת אישית על הכותב, נסיונות להתנגחות ומעין "חוסר הבנה" תמידי של הכתוב וסטייה ממנו לכיוונים אחרים לגמרי. כעס? תיסכול?מרמור? הפורום הזה הוא טריגר לכל מיני אנשים בכל מיני מקומות בפנים. אז אין מה לקחת אישית, זה לחלוטין הסרט שלהם.

למעלה