נשאלת השאלה, האם אתה מעוניין בבקורת בונה או רק בהכלה?
לא בזה (מי אתה שתעביר עלי ביקורת?) ולא בזה (למה שתכיל אם קשה לך?)
. כתבתי כי מצאתי לנכון לעשות זאת. מה וכיצד כל אחד מגיב זה עניינו והחלטתו בלבד
.
הצורך ב"ניתוחים" כאלה הוא בגלל שאתה גרפומן, אתה אוהב להתפלסף על כל דבר כמו ילד בגן
אוקיי... וזה, ככל שנכון, רלוונטי לענייננו כי...?
אגב יש סתירה מובנית בדבריך. אם אני אכן "גרפומן" (what ever that means), הרי שאני כותב הרבה. כלומר כותב את דעתי, את ראייתי, את השקפת עולמי. מה אם כן הצורך בניתוחים נוספים לאחר מכן, חיפוש דברים בין השורות שלא מופיעים במפורש, וכדו'? מי שכותב כל כך הרבה שהוא זכאי לכינויים מיוחדים בשל כך, מן הסתם הכל כבר מופיע בדבריו ואין כל סיבה לא להסתמך על הפשט.
בעיה קטנה. שום דבר בתשובת סופרמן לא היה מדויק
. הוא מייחס לי הכחשה שבשום שלב לא נשמעה מפי. כנראה סתם טעות. הוא לא בין המעוותים והמסלפים כאן למיטב ידיעתי. אבל די בכך כדי לאיין את דבריו שם.
ובמקום זה העדפת לנסות לטשטש את עצם כתיבתך בשבת, את הסיבה לכתיבתך בשבת
רק בדמיונך הקודח ידידי. אני בשום מקום לא טשטשתי את כתיבתי בשבת, לא הכחשתי שמדובר בחילול שבת, ולא מאומה מכל הנ"ל. לא תמצא אפילו פוסט אחד שלי בו עשיתי משהו כזה. גם כעת אתה מעדיף להמציא לי המצאות ממוחך הקודח שאין להן כל אחיזה בעולם האמת העובדתי או במציאות.
התחלת להפליץ שיש פוסקים שמתירים כתיבה בפורומים
כאן אני חייב להודות על האמת ולהתוודות בפניך, אינני זוכר אם הפלצתי תוך כדי כתיבת אותה תגובה. אמנם קורה לי מעת לעת שאני עושה זאת, אבל לזכור היום אם עשיתי זאת ב13 לפברואר בתגובה מספר 20? אני באמת שלא זוכר. עמך הסליחה.
מה שכן, מה שכתבתי באותה תגובה נכון ב100% ואני עומד מאחורי דברי שם גם היום. הבעיה שם הייתה שכל השרשור שפתחת לא היה רלוונטי (כפי שכתבתי לך שם בזמן אמת יותר מפעם אחת וגם יותר מפעמיים). אתה בחרת להמציא/לקבוע ששהיתי בחו"ל ולהעלות שאלה הלכתית בנוגע לכתיבה בפורום כאשר אצל הכותב השבת טרם נכנסה או כבר יצאה אבל לא כך אצל כל באי הפורום. אני תמיד שמח לדיון הלכתי כפי שאתה יודע, אבל בשום שלב לא היה לתזה היפה שהמצאת כל קשר למציאות או לכתיבתי בשבת
.
אז העלית שאלה הלכתית והשבתי עליה כהבנתי. שום התפתלות, שום טשטוש, שום בטיח. זה שאתה התקבעת על ההמצאה שלך והתעלמת מכל הפעמים שאמרתי לך שכל התזה לא רלוונטית? אל נא תאשים אותי בכך
.
בשרשור שפתחתי בפורום השכן על כתיבה בשבת מחו"ל.
הוא שאמרתי, שרשור בדיון/שאלה הלכתית שלא היה לה כל קשר לנושא, אלי, לכתיבתי בשבת, או למשהו זולת ההמצאות שהמצאת במוחך הקודח עם עצמך.
שאלתי אותך במפורש "יש פסיקה של שימוש במחשב או סלולר בשבת?" ובמקום להשיב כמבוגר, בחרת, שוב, להתפתל ולהתפלסף.
גם כאן, שום התפתלות. יכולת לראות זאת כך רק בגלל הקיבוע שלך בתזה שהמצאת. השבתי על אתר על שאלתך בצורה המפורשת והברורה ביותר שאפשר.
האם תשובה נורמלית ובוגרת לא הייתה מייתרת את הצורך ב"ניתוחים" כאלו או אחרים של דבריך?
חחחח, אתה חמוד
. אתה מדבר על תגובה מספר 42 בשרשור שכל כולו ניתוח הזוי ומומצא על סמך המצאות שלך שאיש לא אמר אותם מעולם
. עכשיו אתה מבקש לתקוף שבתגובה 42 הייתי צריך/יכול למנוע את פתיחת השרשור המטופש הזה כולו
? נו באמת
.
אפילו, פולגאר...הופתע מתגובתיך ומהתנהלותך וכתב "הרינגטון טעה ומפחד שבזה שיודה בטעותו, ייתן גושפנקה לחילול שבת.
לטעמי, לא זאת הדרך."
שיהיה לו לבריאות. כיצד זה אמור להשפיע על משהו מדברי בדיוק? אז גם פולגאר טעה/'חטא' בקבלת תזה (שלך?) שלא הייתה לה אחיזה במציאות (נדמה לי שהוא מתייחס שם לשאלה ההלכתית דווקא ומה לעשות, טועה בעניין זה). שוין. יכול להבין את זה בנסיבות העניין ואין לי בעיה מיוחדת עם זה. כל אחד ושיטתו במקרים האלו ובכלל.
אגב התייחסתי גם למקרים האלה בפוסט הפותח את השרשור הנוכחי.
אתה, כנראה, אוהב את המוניטין שרכשת של שקרן כרוני
לא מכיר מוניטין כזה. מכיר כמה תוקפנים פבלוביים שאוהבים לצווח כך. מבחינתי בכל מקרה, לא המוניטין מעניין אותי. עובדתית אני יודע שאינני נוהג לשקר. מה סבור מישהו שממציא לעצמו המצאות, קובע תזות שלדעתו מחייבות אותי, ובלפחות מחצית הזמן מעוות ומסלף את דברי? לא ענייני ולא מעניין אותי, צר לי
.
, אחרת לא יותר פשוט לכתוב "טעיתי כשחיללתי שבת ברגע של חולשה"
יכול בהחלט להיות. גם לזה כבר התייחסתי למעלה. באותו שלב לא חשקה נפשי לעשות זאת. למה? העליתי כמה אפשרויות. אולי סתם לא התחשק לי (בקושי נכנסתי לפורום באותם ימים, על אף שלל השרשורים והפוסטים שעסקו בי). אולי בגלל שזה היה נראה לי מיותר. אולי בגלל שזה היה נראה לי שזה פשוט לא עניינו של אף אחד. בוודאי לא של אלה -ואתה ביניהם אם לא העיקרי- שבחרו להמציא שלל המצאות ולעוות כל מילה שהוצאתי מהפה. שורה תחתונה בחרתי שלא לעשות זאת. מכאן ועד לקביעות מפה עד להודעה חדשה מה בדיוק היה, מה עשיתי, למה, כיצד, איפה, ושאר מרעין בישין שהמצאת בעצמך מעולם המדע הבדיוני, יש מרחק. בכל אופן, אמור להיות מרחק (ואכן התקיים מרחק כזה אצל כל הגולשים הנורמטיביים בפורום שבחרו שלא להמציא המצאות במקום בו הם לא יודעים משהו).
לא צריך לפרט יותר אם לא רוצים ותגובה כזאת שלך, הייתה גורמת לכבד אותך, כולנו בני אנוש, כולנו טועים, לכולנו יש ריגעי חולשה.
ידידי, כמו שלא מעניין אותי אם בעיניך אני "שקרן כרוני" כהגדרתך, לא אכתוב פוסט שנועד להביא לי כבוד מצידך (או מצד כל אחד אחר). סורי, זה פשוט לא אני (מזכיר את ההמצאה שלך כאילו כתבתי בשבת השניה אך ורק כדי להפגין משהו כלפיך
. המצאה שבאמת מגוחכת ברמות-על ומלמדת עליך פי כמה מאשר עלי
). אני כותב כאן להנאתי, אומר את מה שבא לי, כותב את השקפת עולמי ומגיב למה שמתחשק לי. מה חושבים על זה? מה חושבים על זה אלה שתוקפים ללא הפסקה רק בגלל דעה שונה באיזשהו עניין (במקרה שלך למשל), מלעיזים ללא הרף, משמיצים בכל תגובה, ממציאים, מעוותים ומסלפים? צר לי, אבל באמת שלא מעניין אותי.