רודיולה

tiaa2

New member
רדיולה

שלום סמדר בלהט קניית מוצרי סולגאר קניתי דם רדיולה. רק אחר"כ התחילו הספקות... אני מקבלת תרופה אחת מקבוצת ה-SSRI שניתנה לי לפני יותר מ-5 שנים ע"י גניקולוג, ללא קשר לCFS. אני מבינה שהרדיולה היא תרופה אנטידכאונית קלה(סליחה "תןסף מזון) שמעוררת סרוטינין ודופמין, ועוזרת לירידה במשקל???? זו הבשורה הטובה ביותר שקיבלתי היום. אמנם גם הפבוקסיל שאני צורכת במינון קטן אמור להגביל את התאבון, אבל לא אצלי....עכשיו אני מבולבלת. האם להמשיך עם רדיולה וכמה ליום???אני מאד סובלת מבעיות שינה,וזקוקה לקוקטיל רציני כדי להרדם. תודה

שריק 7

New member
טיה- נראהלי שרק בבוקר,../images/Emo42.gif

ושכדאי לקחת רק כמוסה אחת ליום למשך זמן מבוקר. לפחות 2-3 שבועות. אותי ה-1 ליום מעורר וממריץ. אולו בהמשך יעזור להסדרת השינה... בחוברת סולגאר לא נמסר על סגולות בתחום השינה. מדובר על חיזוק מע´ העצבים, ועל השפעה אנטי-דכאונית עדינה. אז עצתי לך- לא ליטול בערב!!! לילה טוב, שרי

מיאה49

New member
טיה, נראה לי שזאת שאלה לרופא

מומחה לתרופות ולתוספי מזון גם יחד. אם תמצאי רופא כזה, תעשי שרות טוב לכל באי הפורום. לילה טוב מירה

sayv

New member
טיה, חוזרת על האזהרה: רודיולה אסורה

עם תרופות פסיכיאטריות מכל סוג, ושניתנו לכל מטרה. מציעה לך בחום להתייעץ עם הרופא. לא מיועדת לירידה במשקל- אלא עוזרת ביצירת מסת שריר ולא שומן. רלוונטי במיוחד לספורטאים.

tiaa2

New member
../images/Emo129.gifהי סייב

אחרי יומים בהם לקחתי רק בבוקר את הרדיולה, אני מפסיקה. טיני יודעת אם יש קשר אבל אני כ"כ עיפה כמו לפני שפעת או חלילה "נפילה" לא כואב לי כלום אני פשוט זומבי ונמשכת כמו מגנט למיטה. בי בי לרדיולה. נכון שאין לי היום תיאבון, אבל להיות ככה זרוקה....

sayv

New member
יקירתי- הרודיולה זה לא כדור דיאטה

להיפך- מעודד תיאבון. לא בהיסטריה- אלא באופן בריא, לדעתי. וכאמור- אסור לקחת עם תרופות - עושה בלאגן - אני לא מופתעת בכלל. ולא מבינה למה אנשים לא טורחים לבדוק מה הם לוקחים. מקווה שתרגישי יותר טוב, הגולגולת שלך מפחידה אותי- מקווה שזה לא אישי.

שריק 7

New member
הי סייב- קיבלת על עצמך תפקיד..|נורה

שמתי לב שהפכת להיות מורה נבוכים לענייני רודיולה. אני חושבת שאת מאוד מאוד אחראית, עד כדי כך שאת לוקחת על עצמך יותר מדיי. חבל שתרגישי שרק בגללך אנשים מנסים את זה. אני שמתי לב שסולגאר מאוד דוחפים את הרודיולה לאחרונה. כלומר, המידע היה מגיע בכל מקרה. כולנו מוזנים ע"י סקרנותנו לנסות מוצרים/תוספים שיש בהם משהו העשוי לשפר את איכות חיינו. מדובר באנשים בוגרים שלוקחים על עצמם אחריות. החשוב ביותר כבר נאמר: לא להתחיל במינון מעל לכדור אחד. והתוצאות??? זה מה שמסקרן בפורום. עוד חודשיים שלושה נוכל לשמוע תגובות יותר מבוססות. אפילו אני, החדשה במחלה, יודעת שאין תרופת פלא, אך כדאי להתנסות במס´ אסכולות ושיטות. בכל מקרה לא נראה לי שטמונה סכנה בלקיחת הרודיולה, מפני שלו היה שילוב קטלני עם כדורים אחרים- היה משרד הבריאות האמריקני מחייב אזהרה ברורה לציבור. בל נשכח שאחוז נוטלי SSRI בארה"ב גבוה, יחסית. בקיצור, רוצה להציע לך לא לקחת ללב.... ועכשיו, לעיקר: איך הלימודים? איך העיבוד והזיכרון? אני מקווה שתצליחי בכל מה שלקחת על עצמך ושתתחילי בחיוך את הסמסטר הבא. לילה נעים ורגוע- שרי

sayv

New member
הי שרי, תודה על העידוד

מז"א היינו שומעים על זה? בכל הכתבות מזהירים מכך, סולגאר עצמם, המשווקים היחידים בארץ מזהירים מכך. וכאמור- זה תוסף מזון- אם היתה זו תרופה היו חייבים בעלון לצרכן- כרגע לא. אני פשוט דואגת ומקווה שאף אחד לא ינזק. עוד חבל לי שלקיחה לא נכונה מביאה לתוצאות שליליות - כמו אצל טיה וסמדר שלקחו ביחד עם תרופות וסבלו מכך- לקיחה נכונה ובמינון זהיר יכולה להביא לשיפור, וחבל על הפספוס.. אבל נכון- כולם ילדים גדולים.. (בטח יותר גדולים ממני...) אבל השקט הנפשי שלי מאוד מאוד מופר בגלל כל הסיפור הזה. אני דואגת וחוששת ומרגישה שהעניין על מצפוני. היכן ראית שסולגאר דוחפים הרודיולה לאחרונה? לא ראיתי שום דבר מיוחד מעבר לכל הכתבות שממליצות גם על הרבה דברים אחרים.

שריק 7

New member
הי סייב- ה"דחיפה" של המוצר../images/Emo144.gif

נעשית בדיוור לבעלי תפקידים רלוואנטיים. שמעתי זאת מהנאטורופאתית שלי, וכמו כן גם חברה שהיא פסיכולוגית קלינית ידעה פרטים על התוסף... כך זה מגיע לתודעתם של לקוחות פוטנציאליים... אלה דרכים נכונות לקידום מכירות וסולגאר נהנים מכך שהם בלעדיים עם המוצר. ועוד משהו- בעל בית-טבע סיפר שעולי רוסיה מכירים את השימוש בשורש וזה מתקשר לדברי סמדר שקיבלה גיבוי מהרופא יוצא חבר העמים... ושוב
שרי

sayv

New member
אני בינתיים בהפסקה

נהיה לי קצת בלאגן. לא לקחתי בלילה אתמול אחרי שאתמול לקחתי גם בצהריים לפני המבחן ועבר לילה בעייתי- פעמיים התעוררתי עם תחושות עירנות מטרידות ולא הצלחתי לחזור לישון. עכשיו עם כאב ראש ולחץ בראש, ותחושה שלמרות העייפות לא אצליח להרדם וההתהפכות במיטה מרתיעה אותי.. כבר התרגלתי לישון טוב החודש...ממש מעצבן ומתסכל. מעניין שדווקא הרדיולה- המעוררת עזרה לי כך לישון. חושבת שאקבע סוף סוף תור לנאטורופאת ואעשה את זה באופן מסודר. צריכה לבדוק מה העלויות של "מכבי-טבעי". אין לי יכולת לשלם פרטי לגמרי. מה הנאט´ שלך ידעה להגיד? וחברתך?

tiaa2

New member
../images/Emo140.gifסייב יקרה, אימצתי את המלצותיך

הרדיולה בצד עד שאדע יותר.אתמול סתם הייתי עייפה במיוחד, קמתי הבוקר רעננה ואני בדרך לעבודה...תודה על ההשקעה והאזהרות לקחתי אותן ברצינות. אל תתיחסי לגולגולת שהיתה בהודעה...אין אייקון של כאבראש ביייי

sayv

New member
יופי, אני רגועה. ../images/Emo23.gif

שמחה לשמוע על רעננותך!

sayv

New member
יש, חפש הקישור בהודעות ישנות

יותר שעוסקות בנושא. אני לא בבית ואין לי את רשימת ה"מועדפים" שלי.

כשתהיי בבית אודה לך על קישור

זה לא נראה לי מעשי לעבור על כל ההודעות לחפש בתוכן קישור

sayv

New member
התכוונתי רק לכמה יותר ישנות שרובן

נושאות הכותרת "קישור"..

sayv

New member
יש, חפש הקישור בהודעות ישנות

יותר שעוסקות בנושא. אני לא בבית ואין לי את רשימת ה"מועדפים" שלי.

למעלה