רווקות : !

טישט

New member
רווקות : !

שלום לכולם, אני חדש פה.... יש משהו בליבי שמטריד אותי רבות וחשבתי לשתף, להוציא קצת החוצה ואולי אפילו לקבל איזה טיפ או שניים. אני בחור בן 20 מאזור המרכז, והבעיה שלי היא כזאת. היו לי בחיי 2 חברות כל אחת פחות או יותר שנה ומהאחרונה נפרדתי לפני משהו כמו 5 חודשים ומאז לא היתה לי בחורה. אני מרגיש ממש אבוד באיזושהי צורה. אני מרגיש שאני רווק לא טוב... כאילו אני עושה או לא עושה משהו נכו. אני נמצא עכשו בתקופה שהנושא הזה מטריד אותי מאוד אני לא כ"כ יודע מה לעשות בנידון. מבחינת מראה חיצוני אני נראה בסדר ויש כאלו האומרים טוב אבל אני מתחיל להגיע למסקנה שאולי פשוט אין לי את זה.... אני מנסה לעבוד עם עצמי ולשאול את עצמי למה זה כ"כ קשה.. מה הבעיה לבוא לבחורה ולהתחיל לפתח איתה שיחה... אני בנאדם שדי מודע לעצמו ובסביבה שבא אני נמצא (אוניברסיטה) אני נורא חברמן ואוהב אנשים ,יש לי תדמית של בנאדם סבבה מגניב ואפילו אחד כזה עם ביטחון עצמי. אבל תכלס אני די אוכל את עצמי זה לא ככה... ולכן אני בעצם לא מתקדם לשום מקום בנושא הזה שכ"כ בוער לי..... מצד שני חשבתי לעצמי שאולי בגלל העובדה שזה מעסיק אותי כ"כ הרבה אז זה פשוט לא הולך אבל גם לא לחשוב על זה זה לא דבר שאני יכול לעשות כרגע למרות שיש לי ניסיון בקשר זוגי אני מרגיש שאין לי ניסיון בלהתחיל עם בחורות בלהיות רווק באמת, וזה תוקע... הבקשה המוזרה שלי היא אם מישהו גם מרגיש כמוני או הרגיש בעבר והצליח "לצאת מזה" אני אשמח לשמוע את קולו מקווה שזה לא יותר מידי כבד לפורום בברכת חג שמייח טישט

גונדרי

New member
היי טישט (רווק לא טוב)

דבר ראשון - תשב..... שתה משהו..... תירגע. הכל בסדר (באמת). רואה את האור הקטנטן הזה? זה האור שבקצה המנהרה (או בשמו הסלנגי - זיון) זה לא כל כך מסובך להגיע לשם, אבל הדבר הכי חשוב הוא לא להיות בלחץ, בנות לא אוהבות גברים לחוצים. הדבר השני שאני רוצה להגיד לך הוא ש'נסיון' בא עם הנסיון.... נשמע מטופש? אבל זה נכון. עם כל בחורה שתצא איתה, הנסיון + הביטחון העצמי שלך יגדלו.... וככל שהם יגדלו ככה יהיה לך יותר קל להתחיל עם בנות.... ממש כמו במשחק מחשב שאוספים XP לאורך זמן. תתחיל מלמטה... אל תנסה למצוא את ה the one (
), אתה רק בן 20... יגיע הזמן שלך לחיפושים אחר האשה שתלווה אותך כל חייך.... זה עוד לא עכשיו. עכשיו תתרכז בנסיון, בכיבושים ובהגברת הבטחון העצמי. עוד משהו חשוב.... זה בכלל לא משנה איך אתה נראה! זה רק מה שאתה משדר. אתה יכול להיות חתיך הורס ולשדר כזה חוסר ביטחון ורכיכתיות שאף אחת לא תתקרב אליך, ואתה יכול להיות מכוער אבל רב שגל. אבל כדי לשדר משהו אתה צריך להאמין בו, זאת אומרת באמת להיות כזה... וזה מחזיר אותנו לנסיון+ הביטחון. דבר אחרון, מה בכלל אתה מחפש? כלה או סקס? אתה רוצה חברה או שאתה רוצה להיות רווק הולל? לא ממש הבנתי..... בכל מקרה, אני ממליץ לך להישאר בפורום, יש כאן עצות מצויינות וסיפורים אמיתיים עם מוסר השכל. נ.ב. יכול להיות שלא הולך לך עם בנות מפני שאתה בן 20 באוניברסיטה, וכל הבנות שמסביבך הן בנות 24 ומעלה?

היום כמות המתגייסים קטנה מכמות הלא

מתגייסים, פעם בתקופתי כולם היו מוכרחים לשרת בצבא(חוצ מחרדיים כמובן) ועכשיו לכל אחד יש תירוץ למשוך את החופשה שלו מהצבא עד אינסוף, גם השירות היום הוא שירות פינוק לעומת לפני עשור+

ufffnick

New member
גם בתקופתי

כמעט כולם שירתו. אני לא יודע באיזו מדינה אתה חי... אחי הקטן משרת בצבא, כל החברים שלו משרתים בגאון, אחוז המשתמטים בש/יכה שלו בישוב מהנמוכות בהיסטוריה (כולל השיכבה שלי). אחוז המשרתים אכן יורד משנה אך עדיין לא הגענו למצב בו שמעל ל50% אחוז שאינם חרדים וכשירים בריאותית משתמטים. (עד כמה שידוע לי... אני בטוח שיש מידע מהימן יותר באתר של צה"ל). ואם זו התרבות שיש סביבך, אני אצטער מאוד לגלות שדבריו של אלעזר שטרן בשלהי המלחמה יתגלו כנכונים.

כמה שיפוטיות בבן-אדם

שדוגל בפתיחות ושחוסר דעות קדומות היא נר לרגליו. א. עד כמה שאתה יודע, אלא אם כן אתה מכיר את מר טישט הנ"ל, וזה לא נראה לי המקרה לפי הודעת התגובה שלך, מיודענו יכול להיות עתודאי. לי בפקולטה לדוגמא יש לא פחות משישה-עשר עתודאים (ועתודאיות, נו בסדר) וכולם לא ר שישלימו את שירותם הצבאי אלא גם "יטחנו" עוד שלוש שנים בקבע כדי להחזיר לצבא את הזמן שבו חיכה להם (הם כולם משלמים את לימודיהם בעצמם. היום עתודה פירושה שהצבא דוחה לך את השירות ותו-לא). אגב, יכול להיות, בטעות, שאולי הוא גם לא כשיר לשירות מסיבות כאלו ואחרות שאינן עניינו? נאאאאאאא. ב. גם אם טישט יקירנו לא משרת ולא ישרת... מי אתה שתשפוט אותו על כך? אה, הבנתי, אתה שירתת. גם אני. וכן, גם אני לא אוהב משתמטים, במיוחד לא כאלו שיוצאים על סיבות מצפוניות (בעיקרון אני לא אוהב אנשים שהמצפון שלהם עובד שעות נוספות, כלומר כאלו שדואגים לכל העולם ואשתו ולפיכך דוחפים את האף שלהם למקומות שבהם הוא לא אמור להיות) אבל אני לא אתייחס לאף אחד מהם בזלזול. לפחות לא בנושאי בינו-בינה שם שירות בצבא לא מעלה ולא מוריד. ג. השירות של היום הוא פינוק וכו'. מלבד העובדה שגם עליי ועלייך אמרו את הדברים האלו, אני מזמין אותך, מר "מה שאני עברתי בצבא החבר'ה של היום לא יעברו גם עוד חמישים שנה" להתגייס בשנית. אולי הטירונות ויחס המפקדים השתפר בעליל (והייתי מצפה שדווקא אתה, מר "כל העולם מונח על הכתפיים שלי", יעריך את השינוי לטובה הזה), הרי שעומס המשימות ורמתן המבצעית עולות בהתמדה. לפני עשור וכו' פעולה בשטחים הייתה להכנס לבית, דרך הדלת הראשית, למצוא איזה מבוקש ישן במיטה שלו שנת-ישרים ולתפוס אותו. היום... כולנו יודעים מה כולל שירות קרבי היום. בקצרה אנדר, וכן למרות שיכולתי לכתוב בקצרה כבר בתחילת התגובה שמרתי את זה לסוף, קצת פחות "רמטכ"ליות" מצידך לא תזיק. בהצדעה, כמובן!

ציינתי עובדות ,לא חיוויתי דעה אם

זה טוב או רע, כמו להגיד שהאונ' שלי נמצאת ברשימת TOP 100 בעולם זו עובדה לא חיווי דעה :). לגבי השירותהפינוקי אני רואה את זה יום יום עם חיילים שאני נוסע איתם ברכבת ושומע אותם קצת מדברים, לגבי מס' המתגייסים לפי נתונים רישמיים של צה''ל לא יותר מ10-20% עושים מילואים כל שנה מעבר לחד יומי לדו יומי, בקרוב ל50% מהנשים לא עושות שירות צבאי ומס' הגברים שלא עושים גם לא שירות מקוצר גדל בהתמדה לאורך כל העשור האחרון.

זה לא נכון

זה נכון שאנחנו מדרדרים בקטע הזה אבל זה לא נכון שהרוב לא מתגייסים, חבל להפיץ נתונים סתם ועכשיו נחזור למר בחור. נראה לי שיש לך רק בעיה אחת - אתה לא יודע שלמעשה אין לך שום בעיה. אתה צריך, לאט, הכל יסתדר. אני יודעת שזה מעצבן לשמוע אבל זו אמת בד"כ

גם אותך אני אשאל...

למרות שאתה יכול לקרוא את התגובה שלי לאנדר ולענות שם, "מה קשר שמיטה להר סיני"? בן 20, סטודנט, יש לו בעיה עם בחורות. מה אכפת לך אם הוא עתודאי, תלפיון או סתם קאקר קטן? יש לך עצה טובה עבורו בנושא השאלה שהוא שאל - יופי, לא - לא.

ufffnick

New member
אז זהו, שזה די עקרוני

גם אני וגם אתה חיים באוניברסיטה וסביבינו לומדים עתודאים/תלפיונים, שנינו יודעים, שחברתית, הקליקה שלהם מאוד סגורה, מה גם שנשים לא נוטות להיכנס לקליקה שלהם, אלא אם הן עתודאיות (וגם זה בערבון מאוד מוגבל). הקושי שיש לו עם בחורות, החל מבטחון עצמי יכול להיות חלק מהמצאותו בתוך הקליקה הזו. אם הוא סתם משתמט, קליקה כזו נוטה לדחות אותם, בעיקר ממניעים חברתיים/תרבותיים וחתך ערכים (ראיתי את זה קורה כמה פעמים), כך שבמקרה של השתמטות, דווקא הסיכוי שלו טוב יותר, כל עוד הוא מסתיר ת'גיל. אופצייה אחרת היא לשכוח מהמבנה החברתי האוניברסיטאי, וללכת על תיכוניסטיות, שם, על כל דיעה, הסיכוי שלו סביר יותר. הרי לך ההקשר. השיפוטיות, במקרה הזה חביבי, בראש שלך.

אולי רק בראש שלי...

אבל ראשית כל, כמו שכתבתי, אם זו הייתה כוונתך היחידה למה לא אמרת מראש והיית צריך את הטריגר ממני? אבל לא משנה זה... בפקולטה אצלנו העתודאים ("דופקי הפקטורים" כמו שהם ידועים יותר :)) ממש לא קליקה ובכל מקרה בפעמים שיצא לי לדבר איתם, או לשמוע אותם מדברים, על נושאי השירות לא נראה שלמי מהם אכפת מה האחרים עושים. עד כמה שאני מבין אותם הם הלכו לעתודה משני טעמים: א. לעשות תואר לפני הצבא (כך שהשירות הצבאי, למי שיתמזל מזלו לשרת במקצוע) ייחשב כניסיון, דבר שכל כך מבוקש בימינו בשוק העבודה, ב. ואני לא מאמין אבל שיהיה, אידאולוגיה (איכס המילה הזו! :) :) :)). אנחנו עוברים יותר ויותר לעולם שבו כל אחד דואג רק לעצמו. לטוב ולרע.

ufffnick

New member
לא הייתי זקוק לטריגר

לא מוצא סיבה לענות על בעיה שלא רלוונטית לגביו. אצלינו העתודאים ("קטקטים" בפי העם) מהווים קליקה מאוד סגורה בחוג שלי (פיסיקה), כמוהם גם אנשי התלפיות שהם כמו עתודאים רק עם מדים, ("קטקטים משובטים"). אז כנראה שזה עניין של מקום/חוג/פקולטה. שזו למעשה הייתה השאלה הבאה שלי אליו, אם לא היית מתפרץ
. עניין האגוצנטריות, הוא עניין של חינוך, אני (ואחיי) קיבלנו חינוך לא אגוצנטרי - קרי שני האחים שלי לא היו חייבים לשרת ועשו זאת ממניעים אידיאולוגיים גרידא. פראיירים? אולי, אבל מישהו צריך להיות כזה כדי שהאחרים יוכלו להמשיך לחיות פה, לא?

ufffnick

New member
או לחילופין

אין לנו על מי לסמוך, אלא על אבינו שבמילואים...

Miss Thang

New member
כמה הערות:

תלפיונים הם לא בדיוק "עתודאים במדים" - הם גרים יחד 24/7, אז מכאן נובעת העובדה שהם סוג של קליקה סגורה. ובאמת קשה לי להבין את הבוז העצום הזה שיש כלפי "משתמטים" - מאין לך שהוא לא עשה שירות לאומי? או התנדב בארגון הומניטרי כלשהו? או שפשוט בגלל נכות כלשהי לא היה מסוגל לשרת? גם אם הוא 'סתם' חשב שזה ארגון מחורבן (ואני לא חושבת כך,אגב) שלא מאפשר לו לתרום בצורה מספיק גדולה למדינה - זה עדיין לא שם לו קרניים על המצח או הופך אותו למוקצה כפי שניסית לתאר.

ufffnick

New member
יופי, עוד דמגוגיה...

תחליה, האמירה לגבי תלפיונים היתה סוג של בדיחה, אבל שיהיה. אני מכיר אותם מספיק מקרוב כדי לספר על כל המסלול שלהם, שנינו יודעים שזה לא המקום. בקיצור הערה מיותרת. אם תקראי את מה שכתבתי, תגלי (באופן מפתיע) שסיווגתי החוצה את החרדים (למרות כל המחאות שלי על חוסר שיווין) ואת אלה שרפואית לא יכולים לשרת. מה גם שלא הזכרתי שירות לאומי כי בעיני משתמט הוא מי שלא עבר שירות לאומי, ולא רק "לא רץ בגבלאות עם נשק קסדה ואפוד". מה שמשאיר לנו לדון על עניין מנקודת מבט של משתמטים מטעמי מצפון. אם את שואלת אותי, אנשים אלה, שבוחרים לא למלא את תפקידם מטעמי "מצפון" ואני לא בורר כאן אף אחד בין אםפ זה עניין פוליטי או דרך חיים, צריך (שוב לדעתי) לקבל מעמד של תושב אירעי ולא אזרח. למה הבוז? כי עם כל הכבוד, אתה לא רוצה לשרת בצה"ל? סבבה, לך לשירות לאומי. ביננו (ואני מכיר אישית את יונתן בן ארצי וחבורתו המשתמטת) כמה מהם בחרו בדרך זו? לי אין מדד סטטיסטי אבל ניחוש פרוע שלי מתקרב ל-0. ובחיאת, תקראי לפני שאת מגיבה באופן כל כך לא ענייני.

ufffnick

New member
הזילזול הוא

על הכנסת מילים בכוח, לפה שלא יצאו ממנו. מצד שני, אולי באמת עדיף לא לענות, אלוהים יודע איך זה יתפרש הפעם. המשך יום נפלא.

belli80

New member
"משתמט"

קרי - לא עשה ולא יעשה שום צורה של שירות למען הכלל והמדינה. ולא רק בטחון המדינה. גרתי בשכונה חצי-חרדית, שממוקם בה המרכז הראשי של בנות שירות לאומי, באיזור ירושליים. קשה להאמין איזה מגוון אדיר יש להגדרה של "שירות לאומי" כיום; החל מחדרי המיון והסייעות לגננות המסורתיות, וכלה בהדרכה בגן החיות התנכ"י, מוסדות לנשים וילדים במצוקה (גם בחברה החרדית!!) ועבודה עם נכים מכל הסוגים, קשישים ומעוטי יכולת. כך שאני באמת לא חושבת שניתן לומר שיש מישהו מסביבנו, במיוחד איך שהחברה שלנו נראית היום, שלא יימצא במה לתרום מתוך המסגרת הזו, אם הוא לא רוצה לראות את עצמו כחלק מ"הארגון המחורבן" "הכובש" "הפשיסטי" ומה לא.. הבעייה מתחילה, יקירתי, במה שמכונה "משתמט". ותוציאי מכלל זה את כל המשרתים בשירות לאומי, את אלו שמסיבות רפואיות לא יכולים להתגייס, ואלוהים יודע מה. עכשיו תסתכלי רק על ה"משתמט". זה שלא בזין שלו לתרום (ואחרי כל ההקדמה שלי, אני באמת לא רואה איך אפשר להגדיר אותו אחרת) עכשיו את מבינה מה הבוז העצום שיש כלפיו??? וכן, מבחינתי (ואף שיש לי קרובי משפחה לא מעטים כאלו) - הם מוקצים.

למעלה