רוכבים מסוכנים ומסכנים..

רוכבים מסוכנים ומסכנים..

כנוהג. קורה שבכל שישי בסביבות השעה שבע ושלושים בבוקר אני נוהג על כביש 2 לצפון באזור הרצליה שפיים לכיוון נתניה..ולצערי כל שבוע מחדש אני נתקל בצד הדרך ברוכב אופני כביש שאותו איני מכיר אחרת הייתי פונה ישירות אליו.. וכמו בכל שבוע הוא מצויד היטב בביגוד ובאופניים ובזוג אוזניות על ראשו הקרח ולצערי ללא קסדה.. שמישהו יסביר לו עד כמה מסוכן לרכב בקומבינציה..כביש 2 אוזניות וללא קסדה וזיכרו..יש רוכבים בשוליים..התנהגו בהתאם ובכבוד

RAVIVT2300

New member
בהחלט מסוכן

בנוסף לזה גם רכיבה לבד היא דבר מסוכן. ומתוך נסיון אני יכול לומר, שעד שמישהו קרוב אליך לא נפגע אתה לא ממש מבין את המשמעות של דברים כאלו. יש צורך בקבוצה ובכביש מוכר ובטוח יותר ומה טוב כשיש ליווי מאחור.

alon raz

New member
חגי שלום.......

הרוכב הקרח עם האוזניות זה אני.דבר ראשון אני מודה לך על הדאגה הכנה אבל....לבד אני רוכב כי השותפים שלי קמים מאוחר.אוזניות למוסיקה זה חובה.משאית או רכב שפוגע בך על השוליים זה ממש לא ישנה אם תשמע אותה או לא.אני על השולים ומי שיגיע אלי ויכנס בי עצם יכולתי לשמוע לא יתן לי דבר.לגבי הקסדה אתה צודק במיליון אחוז.קניתי קסדה של חברת גירו אבל משום מה אני כל שבוע רוכב בלעדיה.אני מודע לסכנה אבל חוזר על הטעות כל שבוע.ושוב תודה על הדאגה.

alon raz

New member
כי לא נוח לי איתה....ו

הרבה יותר כיף לי ככה.אני יודע שזה מסוכן אבל.לא מצליח לגרום לעצמי לשים קסדה בבוקר לפני הרכיבה.

זה קצת מוזר...

אולי כדאי לנסות קסדה אחרת. יש היום קסדות שכמעט ולא מרגישים אותן, בטח שלא בבקרים הקרירים של העונה הזאת.

cipo 1

New member
האמת שאת התגובה הראשונה שלך אלון

לשירשור הנ"ל ראיתי כבר ב-0530 בבוקר לפני שיצאתי לעבוד התאפקתי לא לענות לך וכמעט הצלחתי אבל אחרי התגובה הנוספת שלך הגעתי למסקנה שאתה בן-אדם פשוט לא אחראי!!! . ומה שמטריד יותר מהכל שאתה כבר איש מבוגר, בעצם אולי לא?? נשוי אולי יש גם ילדים וגם עוסק בתפקיד בטחוני . ממש אבל ממש מעורר סימני שאלה והרבה איזה חוסר אחריות חבל????????????????. הרבה בריאות שמור על עצמך למען אשתך וילדיך!! שבוע טוב !! עודד

אלון שתהיה בריא...קצת סרקסטי

שהמקצוע בכרטיס האישי שלך הוא................בטחון

משנה ,באבוע משנה!!

מקרה אישי שקרה לי באחד הכבישים הבטוחים לרכיבה בארץ-כביש פלמחים. באחד האימונים על הכביש ואיפשהו באמצע האימון כשהיתי על ישורת ובאינטרוואל על 93% (תשער מה זה אומר על מהירות התגובה)שמעתי רעש מנוע חזק מהרגיל של מכונית, כאשר הרמתי את הראש טיפה יותר למעלה ראיתי מכונית באמצע עקיפה,על הנתיב הנגדי כאשר היא מאיימת להכנס לשוליים של הנתיב הנגדי שכאמור אני נמצא שם! מייד שברתי ימינה כדי להכנס כמה שיותר לתוך השול. המכונית עברה בערך מטר וחצי ממני. אם לא הייתי זז (בגלל מכשיר שמע שמנגן בפול ווליום) היא אולי לא היתה פוגעת בי לגמרי אבל בהחלט היתה אפשרות שתפגע בכידון שלי או שתעבור סנטימטרים לידי וזה !ממש! לא נעים. אז למה לקחת סיכון???

אלון שלום..

שמח שאתה מקבל את דברי אך לא שמח ולא מקבל שני דברים.. ראשית לעניין הקסדה..תתמודד!!חבל על שאנשים שסביבך.. דבר שני..אל תוציא שם רע ולא טוב..לנו רוכבי האופניים אשר שומרים על החוקים של רכיבה עם קסדה ולא בכבישים אסורים.. נפגש בשישי בבוקר.. חגי

רחל צ

New member
אלון .....כנס בבקשה

אם אתה לא מצליח לחשוב על לשמור על עצמך תחשוב הפוך! תשמור על האנשים שדואגים לך ואוהבים אותך גם אם יקרה לך משהו חס וחלילה עם או בלי מוזיקה לך זה אולי לא ישנה אבל זה ימוטט את עולמם של האוהבים אותך ואלו שאתה אוהב... אל תחשוב על חייך חשוב על חייהם! וזו העצה הכי טובה שאני יכולה לתת לך

אחיו של RAVIV2300 נפצע קשה מאוד

מנהג אדיוט, שיכור ולא אחראי. רונן שכב בטיפול נמרץ 3 שבועות עם הרבה חלקים שבורים בגופו. לו הייתה נוספת לכך פגיעת ראש כתוצאה מאי חבישת קסדה, הוא לא היה שורד. נכון שקסדה היא לא הכל, ואפשר להפגע בכל מקום ובשיא המיגון. אבל שילוב של כביש 2, אוזניות(הכי גרוע!)וללא קסדה, פשוט תוספות סיכון לא חיוניות. חבל.

לוי אסף

New member
ולגבי נוחיות הקסדה

אולי אני שונה מאחרים. אבל אני מסיים את האימון בלי לשים לב שהקסדה עדיין עלי. לפעמים עוברות 10-15 דקות שאני לא נמצא על האופנים עד שפתאום אחד החברים זורק לי " אי טבל, תוריד כבר את הקסדה מהראש"...

zoro5

New member
בני האדם זו מין חייה כזו שנוהגת ...

לשמור בקפידה על היקר לה ! כנראה שלאותו רוכב אין על מה לשמור (בתוך הקופסא) אז שימשיך לרכב כך, אולי יתמזל מזלו ויעבור עוד שבוע מבלי שישבור את הראש .....!

alon raz

New member
זורו ההערה שלך לא במקום ומלבד זה

שאתם צודקים אם הייתם רוצים להמשיך לחיות בשקט ובלי סיכונים לא הייתם רוכבים על אופניים ובטח לא כביש.אני מודה לכם על הדאגה ואני בטוח שהיא אמיתית ומה גם שאני יודע שאתם צודקים במיליון אחוז אבל אני כנראה צריך ללמוד בדרך הקשה.כל אחד עושה את הסיכוי מול סיכון שלו ומחליט את החלטותיו לבד.אבל אני כנראה יכנע לכל הנזיפות שלכם ויתחיל לרכב איתה.או שלא.בכל מקרה תזכרו...אף אחד לא חי לנצח.ביי

אם זה מאוד חשוב לך, יש קסדות יותר

נוחות ומאווררות מאחרות בדרך כלל הקסדות המאווררות ביותר והקלות ביותר הן היקרות (מה לעשות-שיווק.), אבל שוב, אם ההבדל בין ללבוש קסדה ובין לא הוא הנוחות, זה שווה את ההשקעה. בדוק קסדות של ג'ירו, בל, MET, רודי. יש גם דגמים ייעודיים לכביש. תחשוב על זה כמו נעליים, אתה תמיד תעדיף נעליים נוחות על נעליים מציקות, ולא משנה מה המחיר.

zoro5

New member
אלון רז, ההערה שלי מאוד במקום.....

אם היא תגרום לך לרכב עם קסדה ! בי פגע רכב ולמזלי אישתי נתנה לי בראש שבוע לפני התאונה, כך שאת התאונה "עברתי" עם קסדה, חוץ משוק מרוסק ופלטינה מהברך עם הקרסול "לא נפגעתי רציני", וכל זה בזכות הקסדה, אז במקרה מיוחד זה "המטרה מקדשת ת'אמצעים". שים קסדה ידידי ותהייה בריא ! אההה וקוראים לי ניר.

למעלה