רוכבים מסוכנים ומסכנים..

alon raz

New member
לחגי דודי רחל וכולם..

שברתם אותי וחוצמזה אישתי קראה את כל מה שכתבתם אז גם אם אני ימות היא לא תיתן לי לצאת לרכב בלי קסדה.תראו מה עשיתם.אני ירכב עם קסדה העיקר שלא תהיו עצבניים.יום טוב ותודה ו.........הרבה בריאות.

חייםאבג

New member
אלון, מי אמר שאופניים זה ...כיף?

ואם אישתך קוראת אז לא פחות חשוב: בלי אוזניות שזה הרגל של מתחילים (תקנו אותי אם אני טועה) ועם חולצה בהירה וזוהרת ובולטת. אומרים שאם קל לך סימן שזה ירידה...

alon raz

New member
בואו לא נגזים.....

קסדה שוכנעתי.מוסיקה אין מצב לרכב בלי.אין אין אין.ואתה צודק.זה הרגל של מתחילים.אני סך הכל רוכב 7 שנים.מוסיקה זה must .אחלה יום.

sevenduo

New member
+

בלי אוזניות, עם קסדה ולאאאאאאאאאא על כביש 2 . גם לא בשבת בבוקר.

alon raz

New member
בסדר בסדר בסדר

אני ירכב עם הקסדת ג"ירו שלי רק תפסיקו לצעוק.אבל עם אוזניות ועל כביש 2.כביש מדהים לרכיבה ועל פי כמות הרוכבים שם הוא לא כזה נורא.הרבה בריאות לכם והרבה רכיבות מהנות לכולם.ואל תשכחו.......אף אחד לא חי לנצח!!!!!

alon raz

New member
ודרך אגב לכולם.....

כמות התאונות על כביש 2 עם רוכבי אופניים קטנה בעשרות אחוזים לעומת כמות התאונות עפ אופניים באזור המשולש.גם ביחס לכמות הרוכבים בשני הכבישים.אז.לתשומת לב.ואגב.לא זוכר מי זה אמר שאל פי החוק חייבים לשים קסדה אז אין שום חוק שמחייב רוכב אופנים לחבוש קסדה.סתם לידיעתכם.

haasadv

New member
תגידו, הדביל הזה בלי הקסדה .

והאוזניות זה אמיתי או שזה פרובוקציה של מנהלי הפורום לעורר ענין ?1 עשה לנו טובה עשה כטוב בעיניך אל תלבש קסדה אל תלבש זוהר תשמע מוזיקה ותרכב על כביש 2 המסוכן. אבל אל תשחק אותה חכם, יעני מתלבט. קראתי שוב את השרשור שלך וזה ממש מביך.

alon raz

New member
אתה גם עורך דין וגם מטומטם .קשה להא

להאמין לרמה שהגעת אליה.אולי כדאי שתלך לפינת המחשבה לחשוב על צורת ההתבטאות שלך.לא נראה לי שמקומך פה.תן גז.

נסו להתווכח בצורה תרבותית ובאופן

שיקדם אותנו למקום כלשהו. לשרשור הזה היה פוטנציאל להגיע לאן שהגיע, וכמובן שהגענו למקום הנדוש הזה. חבל.

alon raz

New member
איציק אתה צודק.........

ואתם כמנהלי הפורום צריכים לוודא שכאלה התבטאויות וכאלה בני אדם "אינטילגנטים" לא יופיעו בפורום כזה שמכבד את עצמו.וכמו שנאמר"הפוסל במומו פוסל..."ביי.

zalben

New member
מה שלומך מנשה?

בכלל לא מפתיע אותי למצוא אותך בפורום רוכבי אופניים.. בצלאל (פ"ד) בן-חיים

מאיפה המידע? דווקא בכביש 2

לצערי נהרגו רוכבים בתאונה מחרידה במשולש, מלבד התאונה הנוראית בה נהרגה שרון בן מאיר ז"ל, תאונה לא אפיינית שקרתה בנסיבות והסתברות שקשה לתפוס (גלגל התנתק ממשאית שבאה בכיוון הנגדי ופגע ברוכבת), לא נהרגו שם רוכבים (אני מסתכל על הרשימה ב"שוונג" שכוללת רוכבי פנאי, כמונו.) לענית דעתי, כביש 2 (וכמוהו כביש 4 בו נהרגו רוב הרוכבים) מסוכנים הרבה יותר. נוסעות שם יותר מכוניות מזדמנות (כלומר, נהגים שלא רגילים או מוכנים לראות רוכבים בכביש) יותר מהר ופחות בעירנות. עצם הרכיבה בכביש 2 מסוכנת, הרכיבה בלי קסדה, מסוכנת יותר, הרכיבה בלי קסדה ואוזניות (יש מחקרים שמראים ששמיעת מוזיקה ברכיבה מקטינה את העירנות) מסוכנות אפילו יותר. אבל מה לעשות, אנו מדינה חופשית וחוק לחבישת קסדה אין עדיין. ואפילו דמויות שנחשבות "מובילי דיעה" בחוגים מסויימים (ופורומים מסויימים)רוכבות (ומטיפות) בלי קסדה ועם מוזיקה... אז.... רכיבה בטוחה

צורחה

New member
בקשר לכביש 4

הרשימה אכן מצמררת. בהמרת כל התאריכים מכביש 4 ליום בשבוע, אף אחד מהם לא בשבת. בנוסף, לא מעט רוכבים נצפים שם בשבת בין 7-10 בבוקר, מה שמרגיל נהגים. גם השוליים רחבים. הסה"כ סביר.

היי אלון ../images/Emo13.gif

ושלום לכולם. וואלאק עד שמישהו עונה סוף סוף בנימוס להערה ביקורתית שהופנתה אילו... אז קודם כל אני מצטרף לבקשה - אלון ,אנא אנא אנא שים תג'ירו(או כל קסדה אחרת שתחליט). שנית,את אלון אני מכיר מתקופת התיכון (86-90) ודי משעשע אותי באופן פרטי להביט מהצד על דיון שיכול להתקיים אך ורק באינטרנט. חברים,אם מישהו מיכם היה עומד פנים מול פנים אל אלון אני מניח שהוא לא היה ממהר לעבור לטונים כפי שנעשה בשירשור.למה אני מתכוון ? זאת בעיקר בדיחה פרטית ביני בין אלון ובין כל מי שמכיר את אלון אבל בואו רק נגיד שיש אנשים שכשאתם עומדים מולם לא ממש בא לכם לתת להם הרגשה שאתם מזלזלים,עולבים או פשוט לא "מדברים יפה". קצת חבל שבגלל קלות שיגור הפונטים מהמקלדת למסך דיונים שיש להם עניין לציבור ולתחביב המשותף שלנו הופכים מהר מאוד לדיונים בעלי טונים מזלזלים,מעליבים וכיוצא בזאת. אלון ענה בצורה מנומסת ונטולת עוינות וזכה למטר של תגובות שלא הוסיפו לנו כבוד כפורום. אי אפשר להכריח אף אחד לרכב עם קסדה,אבל אפשר לנסות לדבר,להסביר, ללחוץ בנימוס וכו'. לתקוף מישהו בגלל שלא רכב עם קסדה יביא ברוב המיקרים לתוצאה הפוכה -במקום שהרוכב יחשוב פעמיים,בדרך כלל הוא רק יתחפר בעקשנותו. ועל זה כבר אמרו חכמינו זיכרונם לברכה: "דברי חכמים בנחת נישמעים". אז לאלון - אחלה יום איש ושיהיה לך שקט תעשייתי ב"עבודה" (חמסה חמסה חמסה). תנסה לרכב עם הג'ירו -היא באמת אחת הקסדות הכי מושקעות שיש כמוצר ואם בא לך לנסות סוגים אחרים של קסדות תן לי סימן קטן. ולאחרים - אמרתי פעם למישהו מהענף: "בפורום כמו בפלטון, אם לא עירניים מספיק,אם לא ממוקדים מספיק ואם לא עושים כבוד אחד לשני,יהיו תאונות". בכבוד רב , עודד

alon raz

New member
עודד שלום ולכולם אהלן....

עודד אני חייב להודות שנהניתי לקרוא את ההודעה שלך.סוף סוף אדם שיודע ויכול להתבטא בנימוס ובצורה שלא גורמת לאנטי.יפה אמרת,יפה כתבת....ולכל שאר הרוכבים...איש כטוב בעיניו יעשה....ואם אתם רוצים שיקשיבו לכם תדברו בשקט ובנימוס.רק ככה תישמעו....ואל תלכו ללמוד משפטים.מה שחסר לנו זה עוד עורך דין כמו זה שכבר נמצא פה איתנו.אחלה יום.

חייםאבג

New member
אלון, סיפור אמיתי על אוזניות

זה היה לפני 15 שנה לפחות כשהתחלתי לרכב רכיבות בינעירוניות חובבניות לגמרי. רכבתי מתל אביב לנתניה על אופניים צ'כיות וכמובן עם אוזניות פול ווליום כדי לא לשמוע את התנועה מסביב. כביש החוף אז היה עם שני מסלולים ועם שוליים לא רציפים. רכבתי על השוליים עד שליד ארסוף כנראה נגמר התקציב למעץ והשוליים נגמרו בחדות במדרגה של איזה 30 סנטימטרים למטה והקו הצהוב היה בול על סוף האספלט, וה"אין כביש" שמימין היה נמוך מהכביש בלי כורכר אפילו. כמובן שנשארתי על הפס הצהוב, "למהמה?". וככה אני רוכב לי על הפס הצהוב, פול ווליום באוזניים ובין לבין אני חושב שאני שומע צופר אוויר של משאית מאחוריי. אמרתי לעצמי "אני גבר ואני לא זז". והמשכתי לפדל ... ומוסיקה...והצופר אוויר מתקרב ומתקרב... אמרתי לעצמי שלפחות מהנימוס נראה מי זה המשוגע שצופר כמו משוגע... וזה מתקרב ומתקרב... סובבתי את הראש - נשבע לכם סיפור אמיתי - זה היה גורר עם מרכבה! עכשיו, מי שראה מרכבה על גורר יודע שהמרכבה יותר רחבה מהעגלה והיא בולטת גם מעבר לשוליים. אתם מבינים? אני הייתי ממש בקו הגריפה של המפלצת הזו! הנהג המסכן ניסה לבלום עם מרכבה מאחוריו, לברוח נתיב שמאלה הוא לא יכל כי לפחות שתיים-שלוש מכוניות היו באמצע עקיפה אותו באותו רגע, והאומלל היה כנראה צריך לבחור - לדרוס טמבל אחד על אופניים או נוסעים של שלוש מכוניות ... הוא בחר אותי. למזלי סובבתי את הראש, ראיתי מה קורה והפכתי את עצמי לשוליים מה-זה ברגע האחרון... הוא היה ב50-60-70 קמ"ש ושנייה ממני. חי-אלוהים! סוף טוב. המסקנה היחידה היא בלי אוזניות כי הנהג המסכן באמת השתדל ואם הוא היה דורס אותי האשמה הייתה רק באוזניות. סיפור אמיתי.

alon raz

New member
נשמע הגיוני ומוכר אבל........

אפשר עדיין לנסוע עם אוזניות ולא לשמוע בפול ווליום כך ששומעים את התנועה וכולם מאושרים.וככה בדיוק אני רוכב.עם אוזניות אמנם אבל מספיק נמוך כדי לשמוע את התנועה ואת הצפירות אם יש.

יעקב 471

New member
עוד עצה אחת. מה כבר יכול להיות

אהלן אלון. נראה לי שרוב החברים שדיברו אתך באמת דואגים לשלומך וזה ממש מחמם את הלב.אם נתייחס לעצם העניין ,ולמרות שאנני רוכב עם אוזניות נראה לי שאם היית מרכיב לך על האופניים מראה קטנה בצד שמאל זה היה מוסיף המון לבטיחות בזמן הרכיבה.אני רוכב יום יום כולל על כביש 2 וכביש 4,ואנני יכול לראות את עצמי רוכב ללא המראה הקטנה הזאת לאחר שהתרגלתי לרכוב איתה. אם אתה כבר מתעקש על ה"ווק-מן" לפחות צייד את עצמך במראה . לדעתי זה אביזר חובה לאלו שרוכבים בכבישים ראשיים, רכיבה נעימה/יעקב

למעלה