רוכבים מסוכנים ומסכנים..

צורחה

New member
איך בדיוק המראה מוסיפה בטיחות?

השאלה היא באמת כדי לשמוע מצבי תנועה ספציפיים שבהם זה עוזר. הסקפטיות היא מהסיבות: - כשרוצים לראות מה קורה מאחור הרי זורקים מבט אחורה - אם קורה משהוא שמאיים עליך ויפיע במראה מאחורה, למשל מכונית מתקרבת אליך בתוך השוליים ב 100 קמ"ש מה בדיוק אתה עושה? מתחמק? בכלל לא ברור שהיא הולכת לדרוס אותך - יש כל הזמן מכוניות מאחוריך. - ונניח שהחלטתה להתחמק - לאן בדיוק? הרי אין לנו בטיחות אקטיבית בגרוש כדי לתת גז או ולעבור לתוך הנתיב לא בא בחשבון. - ההרגשה שלי היא שזה שאתה רואה משהוא תורם לך להרגשת שליטה שלא קיימת בפועל. כמו אלה שנוסעים בצד שמאל כדי לראות בלבן של העניים של זה שבא לדרוס אותם וחושבים שככה הם מוגנים ממנו. אגב בטיחות אקטיבית, גם הפאסיבית שלנו לא מי יודע כמה ועוד יש כאלה שמוותרים על קסדה...

יעקב 471

New member
אנסה לענות

קודם כל לפחות אצלי זריקת מבט אחורה גוררת תיכף ומיד סלאלום על הכביש דבר שמראה מונעת לחלוטין.הטענה שהמראה גורמת לי להרגשת שליטה שלא קיימת בפועל נכונה חלקית,לפחות מהאספקט שציינת,אבל אני טוען שכל אביזר שמוסיף משהו לביטחון העצמי שלי בזמן רכיבה מוסיף גם לבטיחות הפסיבית,כי כמו שציינת, אין או כמעט שאין בטיחות אקטיבית ברכיבה .חלק גדול מהרכיבות שלי באמצע השבוע הן על כבישים עירוניים ללא שוליים ,ושם המראה לפחות לטעמי עוזרת מאוד.בכביש עירוני אין אפשרות לרכב ממש צמוד למדרכה בגלל סבכות הניקוז,לכן יש צורך לבלוט מהשוליים בערך 1 מטר.ברכיבה כזאת אני כל הזמן מציץ במראה ובמידה ומגלה רכב גדול שנוסע מאחורי ומגיע למסקנה שאין לו אפשרות לסטות שמאלה אני פשוט עוצר בצד לשניה, נותן לו לעבור וממשיך בדרכי.לגבי רכיבה בכבישים ראשיים , שם המראה משמשת אותי בעיקר כשאני סוטה מעבר לשוליים (זכוכיות וכ"ו).דרך אגב "מה אני עושה אם מכונית מגיחה מאחורי במהירות 100 קמ"ש"??? האמן לי שבמקרה כזה לא תעזור לא קסדה ולא שום אמצעי אחר.קסדות יעילות רק בתאונות עצמיות ובמהירויות 20-30 קמ"ש. בתאונת רכב- אופניים לא תעזור קסדה . שיהיה לכולנו יום טוב/יעקב לוין

למעלה