ממה אתה מופתע אילון22?
מהגילוי המדהים שלא בא לרוכבי אופניים ללבוש ווסט צהוב כשהם יוצאים לרכיבה בבוקרו של אוגוסט, או אפילו השקם בבוקרו של פברואר כשמתחת לווסט יצטרכו ללבוש מעיל גשם וירגישו מסורבלים עד כדי שמבט לאחור יהיה משימה הדורשת תירגול רב, או סתם בגלל שחלק מהרוכבים לא אוהבים שאומרים להם מה, מתי ואיך ללבוש כדי לצאת לרכיבה?
מה כל כך מפתיע בעובדה הבסיסית שרכיבה על אופניים זה משחק ילדים, גם לגברים מגוכחים כמוני שבסוף העשור החמישי לחייהם עוד רוצים לשחק באופניים?
אתה גם תופתע לגלות שהיו כבר הצעות ברמת הטיפשות וחירוב תרבות רכיבת האופניים כבילוי פנאי שהוגשו למשרד התחבורה?
הנה דוגמא - הוצע למשרד התחבורה לאסור רכיבה על כביש ללא רכב לווי.
אתה חושב שזו הצעה התורמת לביטחון הרוכבים, אל מקדמת את תרבות רכיבת האופניים בישראל?
אני חושב שזו הצעה מחרבת, טיפשית ברמת חוסר השליטה בחומר ובדיוק הדוגמא לרעיון שיצא מראש של מי שאינו שולט בחומר אבל הוא בטוח שהוא מומחה ברמות קצה.
בקשר לווסט שחויבנו ללבוש כשאנו עומדים לצד רכב בכביש... אנסה להבין מה דומה ולו ברמז לרכיבה על אופניים, ואשמח אם תסביר לי ובבקשה לאט, זכור שאני המטומטם
מצטער, ראיתי תאונות בהם נדרסו רוכבים עם ווסט צהוב, ראיתי תאונות שהרגו רוכבים ללא קשר לטיב הכבישים, הראון והנראות, ראיתי רוכבים נדרסים כשמאחוריהם רכב לווי בצבעים יותר בולטים מברק בלילה חשוך.
הדבר היחיד שיקדם את תרבות הרכיבה על כבישי ארץ חמדת הוא הנחלת תרבות כללית בחברה הישראלית.
זה לא יקרה בעתיד הנראה לעין, ההיפך יהיה גרוע בהרבה ונתגעגע לימים שאנו חווים כיום.
למה?
זה לא לפורום אופני כביש של תפוז.
תרצה אשמח לספר לך את התיאוריה שלי באופן פרטי... בעצם מה פתאום תיאוריה? אלו עובדות חוזרות לאורך ההיסטוריה של האנושות.