רונית וינטראוב השתתפה בתפילת יום העצמאות

רונית וינטראוב השתתפה בתפילת יום העצמאות

רעננה: סגנית ראש העיר ניסתה לסכל תפילת קבלת שבת ברחובה של עיר
שי גליק 3 שעות חירום והצלה, יהדות

תפילת קבלת שבת חגיגית לרגל חגיגות העצמאות התקיימה אמש ברחוב הראשי ברעננה בהשתתפות למעלה מ-800 מתפללים. התפילה, שהפכה למסורת, התקיימה ב"רחבת יד לבנים" בעיר, דבר שעורר את חמתם של חברי מרצ. סגנית ראש העיר, רונית וינטראוב, פרסמה בפייסבוק תמונה שבה היא עומדת בעזרת הגברים ואוחזת בסידור: "לפני שעה קלה חברת מועצת העיר דבי סלוצקי ואני הגענו לסכל ברחבת יד לבנים הפרדה בין נשים לגברים במרחב הציבורי כרגע דואגות לפירוק המחיצה לפני זה הצטרפנו לתפילה והפכנו את האיזור שהוגדר לגברים לאיזור מעורב".

המתפללים מצדם הגיבו באיפוק לניסיון הפרובוקציה והגישו למתפללות סידורים. במוצאי השבת, פרסם חיים גולדמן, יוזם האירוע וסגן ראש העיר מטעם הבית היהודי את תגובתו:
"התנהלה תפילת קבלת שבת בה השתתפו כ-800 גברים ונשים. הייתה התרוממות נפש גדולה והציבור פתח בריקודים עם שירי שבת ומזמורי תפילה . הרב צבי קורן הנעים בתפילת קבלת שבת בנוסח ״קרליבך״ ואחריו הנעים בתפילת ערבית בנוסח מרוקאי חבר מועצת העיר אלי כהן. בתפילה נכח גם הרב איתיאל בר לוי, ראש האגף לתרבות תורנית במשרד החינוך. במהלך התפילה הגיעו סגנית ראש העיר רונית וינטראוב וחברת מועצת העיר דבי סלוצקי , שתיהן ממרצ במטרה לעורר פרובוקציות והתיישבו בעזרת הגברים. קיבלנו אותן במאור פנים ואף הגשנו להן סידורים לתפילה .לאחר שהות קצרה במקום ומשלא הצליחו בפרובוקציה הן עזבו. בזאת התגלה פרצופן האמיתי של ״אבירות הדמוקרטיה״ שרוממות קבלת האחר בלשונן, בבחינת ״ נאה דורש אך לא נאה מקיים״.

http://u360.co.il/רעננה-סגנית-ראש-העיר-ניסתה-לסכל-תפילת-ק/

עומר247

New member
מעניין אם היא גם נוהגת להיכנס לשירותי גברים במקומות ציבוריים

ATAF151

New member
שירותי גברים לא, רחבת יד לבנים כן.

יש מאבק בהפרדה במרחב הציבורי, למשל נגד הפרדה באוטובוסים, נגד הפרדה במדרכות ברחוב וכדומה.

עומר247

New member
מה שמתחשק לה בקיצור

שירותים לא מעניינים אותה, תפילה כן
ומה קורה עם הדרת הגברים במועצת הנשים העירונית? ומה שלי אישית הכי מפריע זה הדרת הנשים בהפועל רעננה, חייבים לצרף גם 50% נשים לקבוצה או להפסיק את התקצוב מהעיריה

ATAF151

New member
הפרדה על רקע פיזי מותרת

נשים ונערות שונות מאוד מבחינה פיזית מגברים ונערים ולכן עושים את ההפרדה. באותה מידה גם יש קבוצות ספורט לנכים משום שיש להם קושי פיזי להתערבב בקבוצה רגילה.
אבל כמו שלא נעז לסלק נכים מתפילה ולשים אותם בנפרד, כך גם לא צריך לסלק נשים שאין להם שום קושי פיזי להתפלל.

תפסיק לזבל את המוח בדברים שאינך מבין בהם.

אולי תגיד שגם סוס שאינו מפריע יכול להתפלל ביחד עם כולם? אהה? מה דעתך?

מה אתה מתחרמן מכך שאישה בשירותים בתא לידך?

למה בעצם הפרדה בתפילה זה אסור והפרדה בשירותים ובמלתחות ציבוריות זה בסדר?
מי אתה שתכפה עלינו את הדעות השמרניות שלך?

מה אתה יותר מדי חרמן?
אם בתא לידך בשירותים תשב אישה לא תוכל להתגבר על החרמנות שלך?
אם תראה אישה מתלבשת במלתחות מיד תקפוץ עליה?

למה אנחנו צריכים להתחשב בסוטים כמוך שלא יכולים לשלוט בעצמם?

ארזS

New member
מזמן לא כתבתי כאן והחלטתי לכתוב קצת.

ודבר ראשון בושה לפורום הזה שאחד כמו ATAF היה מנהל הפורום הזה, ממש תואם לקודמתו ההזוייה, מזל שיש לנו עכשיו את עומר, מנהל שפוי בהחלט

ודבר שני, כנראה שATAF הוא החרמן, ולא אלה שהוא כתב זאת עליהם.
אמנם לא הייתי באותה תפילה ברחובה של עיר, כפי שגם אתמול [שבת 2.5] לא הייתי באירוע ההזוי ליד מטרו ווסט, אך מהדברים ששמעתי אני חושב שהשכל ניצח באותו "אירוע" שבו אף אחד לא גירש את מעוררות הפרובוקציה הזולות ממר''צ וגם שם הוכח מי השפוי ומי הפרובוקטוריות.

בחייאת דינק ATAF

על מי אתה בא לעבוד? לא עלי. אפילו אתה בעצמך לא מאמין בדברים שאתה כותב. "מאבק בהפרדה במרחב הציבורי" עאלק...

רחבת בית יד לבנים היא מקום ציבורי, לא בית כנסת.

אם היא הייתה נכנסת לבית כנסת זה כבר באמת היה מוזר. זכותם להתפלל ברחבת בית יד לבנים. זכותה לאכול שם כריך חזיר עם גבינה ולדבר בנייד תוך כדי אם זה מה שבה לה. זאת המשמעות של מקום ציבורי. אם אתה לא רוצה שיפריעו לך - לך למקום משלך.

גם פארק רעננה הוא מקום ציבורי

אבל אף אדם דתי לא מעלה על דתו להכנס לקבלת השבת של מרצ והרפורמים ולומר להם איך לנהל את קבלת השבת שלהם.
ככה זה, אנשים מתורבתים, מכבדים אחד את השני.

כמו שזכותם של אנשי מרצ לעשות את קבלת השבת שלהם בפארק כך זכותי לארגן משחק כדורגל או מסיבת יומולדת עם קריוקי ממש לידם.
אני לא עושה את זה כי אני אדם תרבותי.

אני מצפה ליחס דומה של כבוד מהשכנים שלי.

מה אתה משווה את זה בכלל?

טקס נוצרי ברעננה? לאן הגענו? שיטבילו בנצרת או בירושלים המזרחית וגם יפו זה בסדר, אבל דווקא ברעננה כאילו להכעיס? מה הקשר בכלל?

שאלה של חופש דת. או שיש - או שאין.

אם יש חופש דת, אז ליהודים אורתודוקסים מותר להתפלל בנפרד גברים/נשים ולנוצרים מותר להטביל. אם אין חופש דת, אז לנוצרים אסור להטביל ולרונית וינטראוב מותר להציק בתפילה שהיא עקרונית לגיטימית.
&nbsp
מה שבטוח, אי אפשר לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה.

על איזה חופש דת אתה מדבר?

אתה ממש צודק: אי אפשר לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה.וזה מה שאתם ה"נאורים" עאלק רוצים. גם לאכול את העוגה וגם להשאיר אותה שלימה. בחייך אתה עושה צחוק מעצמך כפי שהמרצניקיות הפרובוקטיביות עושות.
ואין כל קשר בין תפילה יהודית במדינה יהודית להטבלה נוצרית. רוצים להטביל? בבקשה, תעשו זאת בנצרת או בבית לחם אבל לא ברעננה.

מצידי תהפוך למוסלמי

מה אכפת לי?
סע לקאדי או לשייך או אנ'לא יודע איך קוראים לו ותמיר את דתך למוסלמי.
לא נראה לי שהיהדות תפסיד משהו אם תמיר את דתך.
אבל ברעננה לא תבוצע הטבלה לנצרות כי רעננה היא עיר יהודית, על אפך ועל חמתך, ועובדה שהטקס הנוצרי הזה בוטל על אפך ועל חמתך, ואתה תמשיך לצעוק לישוע... או אולי למוחמד... כי זה שאתה ושכמותך יודעים לעשות: לצעוק.

נו, נראה לי שהכל איתך ברור.

אצלך זכויות אדם הן כשאתה מסכים איתן. שיהיה לך בהצלחה, חבר.

למעלה