א- אלה שהוגדרו כפליטים הם בסכנת מוות בארץ שבה
נולדו, לכן הם מוגדרים כפליטים ולא כמהגרי עבודה. זה לא ממש ישנה להם אם ירצחו אותם שם במצ'טה, או יהרגו אותם בגאז ואז ישלחו את גופתם למשרפה, נכון? וב- ולגבי השאר, אני מבין שאם רק לא היו שולחים את אנה פראנק לאושוויץ אלא רק מגרשים אותה מהמדינה, כמו שהגרמנים עשו בזמנו להורים ולאחים של סבא וסבתא שלי, אז היית ממש ממש מזדהה עם המלשינים ההולנדים, אלה שהלשינו עליה מסיבות אנטישמיות... הימין הקיצוני בכל המקומות דומה. אותו זלזול מוחלט בחיי אדם שלא דומה להם במוצאו. מעניין שאצלנו דווקא הימין הקיצוני הוא זה שבדר"כ מתהדר במורשת היהודית, אבל פה אנחנו רואים שהוא כבר שכח לגמרי מה זה להיות יהודים, והוא מזדהה עם הסייענים של צוררינו. אני לא רואה שום הבדל משמעותי בינם ליירג היידר ימ"ש או ללה-פן. אני מניח שהתואמים שלהם באירופה בשנות ה-40 גם כן היו מכנים את חסידי אומות העולם וכל מי שהיתה בו קצת אנושיות "שמאל רדיקלי"... אבל אל תדאג, לשמוע את זה מכם זאת מחמאה גדולה. למרות שכל העניין בעצם לא ממש קשור לימין ושמאל. בסה"כ מלבד הימין הקיצוני, אז לא בימין המתון ולא במרכז לא תומכים במדיניות הגירוש האגרסיווית החדשה, וראה את ביטול תקנת תחום המושב ע"י השר של ש"ס, ואת דברי שר החינוך מהליכוד והנשיא מקדימה, כולם כידוע אנרכיסטים מהשמאל הרדיקלי שנפגשים כל יום שישי בבילעין.