רופאים: גירוש ילדי עובדים זרים מסוכן לבריאותם

מתכNET

New member
צודק גירוש למדינה אחרת ושריפה במשרפות

זה אותו דבר. זה לא בעיה של זכרון זה בעיה של פרופורציות והשמאל הרדיקלי איבד אותן מזמן.
 
א- אלה שהוגדרו כפליטים הם בסכנת מוות בארץ שבה

נולדו, לכן הם מוגדרים כפליטים ולא כמהגרי עבודה. זה לא ממש ישנה להם אם ירצחו אותם שם במצ'טה, או יהרגו אותם בגאז ואז ישלחו את גופתם למשרפה, נכון? וב- ולגבי השאר, אני מבין שאם רק לא היו שולחים את אנה פראנק לאושוויץ אלא רק מגרשים אותה מהמדינה, כמו שהגרמנים עשו בזמנו להורים ולאחים של סבא וסבתא שלי, אז היית ממש ממש מזדהה עם המלשינים ההולנדים, אלה שהלשינו עליה מסיבות אנטישמיות... הימין הקיצוני בכל המקומות דומה. אותו זלזול מוחלט בחיי אדם שלא דומה להם במוצאו. מעניין שאצלנו דווקא הימין הקיצוני הוא זה שבדר"כ מתהדר במורשת היהודית, אבל פה אנחנו רואים שהוא כבר שכח לגמרי מה זה להיות יהודים, והוא מזדהה עם הסייענים של צוררינו. אני לא רואה שום הבדל משמעותי בינם ליירג היידר ימ"ש או ללה-פן. אני מניח שהתואמים שלהם באירופה בשנות ה-40 גם כן היו מכנים את חסידי אומות העולם וכל מי שהיתה בו קצת אנושיות "שמאל רדיקלי"... אבל אל תדאג, לשמוע את זה מכם זאת מחמאה גדולה. למרות שכל העניין בעצם לא ממש קשור לימין ושמאל. בסה"כ מלבד הימין הקיצוני, אז לא בימין המתון ולא במרכז לא תומכים במדיניות הגירוש האגרסיווית החדשה, וראה את ביטול תקנת תחום המושב ע"י השר של ש"ס, ואת דברי שר החינוך מהליכוד והנשיא מקדימה, כולם כידוע אנרכיסטים מהשמאל הרדיקלי שנפגשים כל יום שישי בבילעין.
 

מתכNET

New member
כן אבל מה הקשר? אני לא דיברתי על פליטים

פליטים יש כמה מאות לפי דעתי לא יותר.
 

C H 4

New member
ניסית גם להקשיב, או שבאת לרדת על שמאלנים?

כי המודעות שלי לסיפור הזה נולדה רק בימים האחרונים דרך פייסבוק. אני מסכימה איתך שלמעמד של עובדים זרים לא מגיעות אוטומטית זכויות של אזרחים, יחד עם זאת, קצת קריאה וקצת היכרות עם המדינה מלמדת אותי מה המצב בפועל- בפועל הסיפור אינו נגמר בעובד זר שרשיונו פג והשריץ ילדים, בפועל מדובר במצב שהמדינה יוצרת כשהיא מביאה לכאן בתנאים לא תנאים כח עבודה זול, אך מתוקף חוסר התנאים כוח העבודה הזה מנוצל עד בלי די, ובסוף הוא נזרק החוצה לטובת כח עבודה חדש- וכל זה לא כי כח העבודה הזה לא טוב יותר, פשוט כי אם חס וחלילה יתנו לכח העבודה בארץ זכויות, אז כח העבודה יפסיק להיות נח לניצול. ואני לא חושבת שזה מביש להיות שמאלנית או להבין את הביקורת הזו. אני חושבת שזו בושה לחפש בכח איך להכנס במי שמעלה קול שפוי למען זכויות אדם במדינה.
 

IgalR

New member
מעניין מה אומרים על זה באיגוד רופאי הילדים

בתאילנד/רומניה/אוקריאנה
 

ymoran00

New member
נראה שאין חשבון נפש מוסרי במדינה הזו.

אם אתה לא יהודי - אתה לא נחשב בן-אדם ולכן כל מערך הערכים המוסריים לא נוגע אליך.
 

מתכNET

New member
אז בוא נאפשר למיליוני אפריקאים להכנס לארץ

ולקבל טיפול רפואי מעולה.
 

ymoran00

New member
אתה רציני? או שאתה ציני?

כי כרגע העלית פה נושא הומני ממדרגה ראשונה (שאני נגדו, דרך אגב - כי אין לנו פה מקום למליוני אנשים נוספי).
 

מתכNET

New member
אני ציני אולי התגובה לא נכנסה במקום הנכון

הטיעון של הרופאים הוא פשוט דבילי תסלח לי.זה פשוט טיעון של אנשים שלא מחוברים למציאות. כל הטיעונים לטובת העובדים הזרים וכולי לא מציגים פתרון לבעיה תיאורטית,מה יקרה אם יבואו לפה מיליון עובדים זרים? גם אז הם יתנגדו לגירוש? מה יקרה אם יבואו 4 מיליון?!? או 8 מיליון? כלומר ,עקרונית,אין שום הצדקה מוסרית להתיר לעובדים זרים או לילדיהם להשאר פה,הזכות שלהם לא גדולה מהזכות של אפריקאי מסכן אחר שלא הצליח להגיע לכאן. מי שרוצה לעזור לאפריקאים מוזמן לנסוע לאפריקה ולתת את הטיפול הרפואי,למה אני כאזרח שלא רוצה לתת צריך להשתתף במימון הטיפול?! אוקי תתחילו להאשים אותי בגזענות...אני מוכן...
 

ymoran00

New member
סבבה - אתה גזען. היית מוכן?

והעולים היהודים מרוסיה? באו מליון. ואם היו באים 4 מליון? ואם היו באים 8 מליון? ואם לסבתא שלי היו גלגלים? טיעונים שהולכים על קיצוניות הם לא טיעונים לגיטימים. מה גם ש"יבואו לפה מליון עובדים זרים" - להזכירך הממשלה שלנו מייבאת עובדים זרים, הם לא מגיעים לפה במקרה.
 

מתכNET

New member
אוקי גם אני חושב ככה,אז בוא תגיד לי

כמה עובדים זרים אתה מוכן שיכנסו כל שנה וישארו פה? אז נוכל לקיים דיון אמיתי ומעמיק על ההשלכות לא הגררות לקיצוניות והטחת האשמות מופרכות בגזענות.
 

ymoran00

New member
סבבה - בלי התלהמויות.

0. אני נגד הרעיון של עובדים זרים, בייחוד כשיש אבטלה. אבל: אם הממשלה כבר הביאה X עובדים זרים - שתעמוד מאחורי זה ולא תתייחס אל מי שהיא כבר הביאה כמו זבל שאפשר להשתמש ולזרוק. ובעייה אחרת - הישראלים לא רוצים לעשות את העבודות שהעובדים הזרים עושים. למה בכלל הגענו למצב שהממשלה מביאה עובדים? כי תמצא לי ישראלי שמוכן לשבת 24 שעות ביום, 6 ימים בשבוע עם זקן, לרחוץ אותו ולנקות לו את התחת!
 

מתכNET

New member
כלומר אתה מוכן לאזרח כ 400,000

עובדים זרים באופן עקרוני? ועוד כ 6000 בשנה שמסתתננים כתוצאה מאזלת ידו של צה"ל מה לגבי עשרות אלפי ירדנים שחיים בישראל גם אותם? דרך אגב אני לא מתכחש לצורך בעובדים זרים,משפחתי מעסיקה מספר תאילנדים אני לא חושב שיש עובד זר מחוץ אולי לעובד בבניין שלוקח עבודה לישראלי.
 

ymoran00

New member
זה לא לאזרח - אלא פשוט לא לגרש

ולהתייחס אליהם כבני אדם. כמו שיש אשרת שהיה בארה"ב - אתה לא אזרח אבל יש לך איזשהם זכויות. אחותה של אשתי גרה בארה"ב כבר 5 שנים עם אשרת שהיה - אז היא לא מצביעה ויש דברים שהיא לא זכאית אליהם - אבל לא מתייחסים אליה כמו טינופת. ואם יש לנו 400,000 עובדים זרים במדינה - אז הממשלה פישלה ועכשיו כולנו צריכים לשאת בתוצאות. חוסר לקיחת האחריות מקביל בעיניי לתיכוניסטית שנכנסה להריון לא מתוכנן - ומחליטה לעבור הפלה כשהתינוק כבר נולד. אתה לא יכול להעלים אנשים כי "טעית".
 
למעלה