רופאים: גירוש ילדי עובדים זרים מסוכן לבריאותם

מתכNET

New member
כלומר אתה מסכים

תתעלם מההגדרה המשפטית,אני מבין שאתה מוכן שישהו במדינה 400,000 אנשים שאינם אזרחים ולא מגיעות להם כל הזכויות ואתה גם חושב שזה לא יגרום לבעיות? רק רוצה להיות בטוח שהבנתי אותך.

ymoran00

New member
בטח שיגרום לבעיות

ולנו אין ברירה אלא להתמודד איתם. קורים לזה "לקחת אחריות". להעלים אותם זה לא לקחת אחריות - זה להפיל עליהם עונש על התנהגות פסולה של הממשלה שלנו. בעיני זה צבוע, לא מוסרי ומאפשר לממשלה להמשיך לטעות גם בעתיד - הי, היא לא לוקחת אחריות. אז מה צריך לעשות? קודם לשנות את החוק שמאפשר הבאת עוד עובדים זרים. הסדרת השהות שלהם לא כאזרחים אלא כבעלי אשרות שהייה. יצירת מנגנונים שעוזרים ותומכים באלו שכבר כאן. כל מה שאני אומר, דרך אגב, קשור גם לפליטים, וזה בהתאם להחלטות בינלאומיות שנוגעות לעזרה לפליטים - החלטות שכל המדינות כמעט מבצעות חוץ מישראל שתמיד יודעת יותר טוב משאר העולם מה זו התנהגות נכונה ומוסרית.

מתכNET

New member
אז בעצם זה לא מאבק על ילדים אלא על ציביונה

של מדינת ישראל,עכשיו אתה מבין למה יש גם מתנגדים לפועלכם? זכותי להאבק על שמירת הציביון היהודי מבלי להחשב כגזען.

SupermanZW

Well-known member
המהגרים מרוסיה הם סיפור אחר לגמרי

הם היגרו מיוזמת הסוכנות היהודית ולא מיוזמת עצמם, יצחק שמיר שכנע ב1990 את ג'ורג' בוש האב לסגור את שערי ארה"ב בפני מהגרים רוסים ב1990 כדי שאלה לא יוכלו להגר לארה"ב ולכן יהגרו לישראל. חשוב לזכור שהמהגרים מרוסיה לא היו פליטים, כל מה שהם רצו זה לשפר את איכות חייהם ורובם לא היו מגיעים לישראל אלמלא שכנועי הסוכנות (שכללו גם שקרים רבים אשר נחשפו בפני אותם מהגרים כאשר הגיעו לישראל) ואלמלא הצליח יצחק שמיר לשכנע את ג'ורג' בוש האב לסגור את שערי ארה"ב בפני אותם מהגרים. חשוב גם לדעת שברוסיה היו אז פחות מ3 מיליון מהגרים פוטנציאלים לישראל (יהודים ע"פ חוק השבות) ולכן המספרים 4 מיליון ו8 מיליון לא היו אפשריים. 300000 עובדים זרים הם יותר ממה שצריך, איני סבור שאיזושהי ממשלה ישראלית תאשר הבאת מיליון עובדים זרים.

guanyin

New member
משעשע לחשוב ש...

כל שונאי האדם שמחוקקים את החוקים האלה, באמת מתעניינים בבריאותם של ילדים כהי עור. או בילדים כהי העור באופן כללי. או באנשים כהי עור. או באנשים...

אני לא חושבת שהם שונאי אדם.

אני חושבת שהם פשוט לא מספיק מודעים להשלכות של החוקים שלהם ולא משכילים לראות מעבר לקצה אפם.

ymoran00

New member
זה לא שונאי אדם - אלא שונאי האחר

אם זה בן אדם לבן, יהודי ודובר עברית - הוא ממש כמוך - ואז אכפת לך ממנו. אם זה רק בן-אדם לבן דובר עברית - פחות אכפת לך ממנו. אם זה בן אדם שחור דובר עברית - הרבה פחות אכפת אם זה "סתם" שחור - שילך לעזאזל. ככה נבנית דלגיטימציה של האחר, צעד אחר צעד, ככל שהוא יותר שונה ממני. וככה זוועות מתחוללות.

מה לעשות שילדים מארצות עולם שלישי

אינם זוכים למערכת בריאות כמו בארץ? שאותם רופאים נחמדים יתנדבו וילכו לארצות הילדים האלה ויקימו מערכת בריאות ראויה. זאת לא סיבה להביא את כל מסכני העולם למדינת ישראל.

למעלה