רוצה לדון אתכם בשאלה מסויימת.

דיי3

New member
רוצה לדון אתכם בשאלה מסויימת.

בכל תכניות הראליטי כאן בארצנו המשפט האולטימטיבי הוא: אני באתי לעבור תהליך עם עצמי. לא באתי בגלל הכסף, לא בגלל הבחור, לא בגלל זה וזה... באתי רק כדי לעבור תהליך.... עכשיו ברצינות, מה זה השטות הזו? באים לתכנית טלויזיה לעבור תהליך? תהליך זה משהו שאדם יכול לעבור בכל מקום אחר, פחות ופחות בטלויזיה כשהאדם נמצא בסטרס בגלל מצלמות וכו'. הרי זה לא משהו שיקרה בחיי היומיום שלו, מה זה הלעבור תהליך בטלויזיה? זה לא נשמע לכם הזוי?

easternstar

New member
שאפו על השאלה המעניינת!../images/Emo45.gifגם אני חשבתי

על תפקיד הפסיכולוגית והתהליך בכל הסיפור ההזוי הזה והיו לי כמה השערות, אבל אני מעדיף לתת קודם לשאר המשתתפים להגיב.

לונדרון

New member
לדעתי

הסיבה טמונה בתפיסה הערכית החברתית והתרבותית שלנו. כאשר המטרה/יעד הוא כסף (או רווח כלכלי), האמצעים לא מקדשים את המטרה. מי שפועל באמצעים שליליים על מנת להשיג זאת, מוקצה מחמת מיאוס. לעומת זאת, כשהמטרה היא אנושית נעלה (עזרה לזולת, למען צדק או שוויון חברתי וכו'), ישנה נטייה לנהוג בסלחנות כלפיו גם כאשר האמצעים הם שליליים. דוגמה לכך ניתן למצוא בדמות של רובין הוד. ת'כלס, הוא היה ראש כנופיית שודדים, אבל הסיבה שבגללה הוא שדד מהעשירים הייתה להאכיל עניים ורעבים. לכן, הוא נתפס יותר כ"גיבור" תרבותי ולא כ"גנב".

רינתי77

Active member
אנחנו חיים בתקופה שבה "לעבור תהליך"

הוא מושג שהפך למעין מטבע לשון. אנשים משתמשים במושג זה כי זה מעניק למעשיהם נופך של " עבודה" שהם עושים עם עצמם, ולכן, מעשיהם מוארים באור חיובי וגם טעויותיהם הופכות להיות נסלחות. לעבור תהליך אין לו דבר וחצי דבר עם השתתפותם בתכנית,אממה... זה פשוט נשמע טוב...

madteacher

New member
נכון מאוד

ובל נשכח שאנו חיים בעידן שבו יש העצמה והאדרה של ה״אני״ האישי. אנשים מתחברים לעצמם כדי להבין טוב יותר מאין באו, ולאן פניהם מועדות. בתכנית מסוג כזה הרבה יותר נוח לטעון שהם לא באו כדי לזכות בפרס (כסף/אהבה), אלא לעבור איזשהוא תהליך עצמי, במיוחד כל אותן בנות שלא זכו לאינטימיות עם איתן (רוב הבית, למעשה...)

Dmorrigan

New member
זה בא יחד עם

"אני אמיתי וכל השאר צבועים" הרי ידוע שלאנשים אותנטיים יש יותר סיכוי במשחק כי הקהל מתחבר אליהם הקהל לא יסמס לאינטרסנטים שבאו בשביל הפרס

לונדרון

New member
אנשים אותנטיים זה מינוח מופשט מדי שדורש

הרחבה. לדעתי, מדובר באנשים שלא מחרחרים ריב ומדון, שלא פוגעים באחרים במכוון ומבקשים את רעתם, שלא מלגלגים ולועגים לאחרים כדי להרגיש יותר טוב עם עצמם, שלא תופסים את עצמם טובים מאחרים ובעיקר, כאלה, שמודעים ליתרונות ולחסרונות של עצמם ושלמים עם זה ויודעים להודות בטעויות שלהם ולהתנצל כשצריך.

noaxxx

New member
לדעתי, אותנטיות זה ההפך מ'אחד בלב ואחד בפה'

לאנשים שלא מחרחרים ריב ומדון, יש הגדרה אחרת.. אנשי שלום או משהו בסגנון.. וגם הם יכולים להיות לא אותנטים. לטענתו של אבן שושן: •אותנטיות(נ') מקוריות, אמיתיות, אוריגינליות, ראשוניות, היות לא מזויף, היות לא משוחזר

noaxxx

New member
זה מה יש...../images/Emo13.gif../images/Emo13.gif../images/Emo13.gif

וקצת פיקאסו אף פעם לא מזיק..

דיי3

New member
אבל כל בן אדם ממוצע יבין שזו שטות והם עדיין מ

מאמינים שזה עושה רושם על מישהו? אגב, לדעתי הפסיכולוגית בתכנית לא שם כדי להעביר אותם תהליך , אלא ככיבוי אש, מסג' לנפש, ונטילציה מסויימת. גם האמירה, תהליך אישי וזהו, נשמע לי הזוי.

רינתי77

Active member
אמיתי, בניגוד למשהו מזוייף,למשל, אזי

ניתן להיות אותנטי גם במובן השלילי. כל עוד אתה לא מזוייף, לטוב או לרע, אתה אותנטי.

niva99

New member
שימי לב - מי שאלה את מגדת העתידות לגבי מי

הם האנשים האמיתיים ... אתי שהיא הבחורה הצבועה ביותר.

JasPoint

New member
הם באמת באו לעבור תהליך

תהליך להפוך מאנונימית למפורסמת

רינתי77

Active member
אני חושבת שזה יותר בכיוון של לקצר תהליך...

בסופו של דבר, מדובר בפירסום אינסטנט, ללא צורך להוכיח כשרון כלשהו או לעבוד קשה כדי לזכות בהכרה...

למעלה