רוצה להיות אימא

סטאר11

New member
רוצה להיות אימא../images/Emo51.gif

שלום, אני חדשה בפורום. ברצוני לדעת אם יש כאן נשים בפורום אשר הן אמהות חד הוריות, באמצעות בנק הזרע (תרומת זרע) ובכלל האם היו לבטים למינהם לגבי כניסה להריון כן או לא? מה תגובת הסובבים אותכם? תודה

TWEETY =^.^=

New member
היי סטאר../images/Emo24.gif ברוכה הבאה

יש פה גם וגם,,,,,,חלק כבר אמהות, וחלק עדין בתהליך (אני בינהם). אני יכולה לספר לך רק על עצמי, כי כל אחת מאיתנו מגיעה מנקודת מוצא שונה. באשר אלי,,,לא שיתפתי את הסביבה הקרובה שלי בכלל, למרות שמאז ומעולם דיברתי על כך, והסברתי שזה הכיוון שלי בחיים. וכמובן שלכל התהליך התלוו המון המון לבטים, פחדים וחששות. אבל היום,,,שאני לקראת הנסיון החמישי שלי, אני שלמה במאת האחוזים עם הדרך. ולא רק זה,,,,,לאחרונה ידיד מאוד טוב שלי, אמר שהוא מאוד רוצה ילד, ושאל אם אהיה מוכנה לעשות איתו ולא דרך תרומה. זה די קסם לי למען האמת, ומאוד התלבטתי, ובסוף החלטתי שלא. חשבתי לי שאם אני כבר רוצה להיות חד הורית, למה להיות קשורה וכבולה לאבא בסביבה, ומחר מחרתיים הוא יוכל להכתיב לי את אורח החיים - לא מוכנה
אז נכון, שרצוי שלילד יהיה אבא בסביבה, אבל לא ככה ולא בסיטואציה הזו. וזו באמת התלבטות קשה
בקיצור,,,,מה שרציתי לומר זה, שעוד יהיו לך חששות ועוד יהיו לך התלבטויות, אבל מתי שהוא תצטרכי להחליט, כי הגיל והזמן לא הולכים לטובתנו. שיהיה לך בהצלחה ואשמח לענות לך על כל מיני

סטאר11

New member
אימא.........

שלום לך ותודה. האמת היא שיש לי חששות, אני לא סיפרתי זאת עדיין לבני משפחתי. אספר לך מעט על עצמי, אני בת 33 רווקה, גרה עם ההורים, יש לי עוד 4 אחים(אח, ו-3 אחיות) הקטנה באחיות בת 11 ואני כמו אימא בשבילה. בכלל אני מאוד מאוד אוהבת ילדים, אני מאוד ההיתי רוצה להתחתן, אבל לא נראה שזה באופק ולכן מאחר וגילי כבר די "מבוגר" וכמו שאומרים השעון הביולוגי דופק אני רוצה לפחות שיהיה לי ילד אשר יקרא לי אימא. אני מטבעי מאוד פחדנית, לכן יש לי הרבה חששות. החששות גם נובעות מהתגובה של הסביבה, פרט למשפחתי, אני חושבת שהם מצד אחד ישמחו אבל מצד שני יכאב להם מאחר ואני לא נשואה, בת דודתי היא גם אם חד הורית ועשתה זאת בדרך הטבעית, והוריה בהתחלה קיבלו את זה מאוד מאוד קשה, אבל עכשיו הם משוגעים על הנכדה המקסימה. אני לא יודעת מה לעשות????????

TWEETY =^.^=

New member
סטארית חמודה

בטוח שלהורים יהיה אולי קשה בהתחלה, אבל בדיוק כמו בת דודתך - בהתחלה קשה ואחר כך הם מתכשפים למראה הצאצא המתוק והשמנמן הזה. היו הרבה סיפורים כאלו פה בפורום,,,,בהתחלה ההורים התנגדו, ואחר כך ההתנגדות עברה פזה. לכן הכי הכי חשוב, זה שאת תיהי שלמה עם ההחלטה,,,כל השאר יסתדר במשך הזמן. את תצטרכי לחיות עם ההחלטה, ואת תצטרכי לענות לבנך/בתך היכן אביו לכשישאל. גם אני פחדתי מהסביבה, במיוחד לאור העובדה שאני חיה במקום קטן. אבל הסביבה הפתיעה אותי לטובה. תראי, גיל 33 זה לא מאוחר, אבל גיל שבהחלט צריך לחשוב על מה הלאה. לגבי זוגיות, אני מאמינה שהיא תבוא כשהיא תצטרך לבוא, ולא ילד יהיה מה שיפריע לה. נהפוך הוא, עצם היותנו אמהות, נבוא לקטע של הזוגיות מנקודת מוצא שונה - פחות לחוצה ויותר שלווה.

TWEETY =^.^=

New member
מקפיצה ומשרשרת../images/Emo38.gif

לשרשר יקירתי לשרשר כדי שלא יעופו לנו הדפים בקצב מסחרר

סטאר11

New member
טווטי

טווטי חמודה, אני חדשה בפורום המשפטים שלכם חדשים עבורי
מה זה לשרשר
מצטערת על הבורות תודה

TWEETY =^.^=

New member
אופסססס,,,,הנה ההסבר שברח לי ממקודם

אז זה הולך ככה. בעמוד אחד יש 20 הודעות ראשיות. ואינסוף הודעות משניות. בין הודעה ראשית אחת לאחרת מופיע פס לבן מפריד. כל הודעה חדשה שנכנסת דוחקת אחורה לעמוד הקודם את ההודעה האחרונה בעמוד. כל הודעה שמוקפצת מעמודים קודמים דוחקת כנ"ל. הודעת שנדחקה אחורה כבר פחות נצפית, ופחות מקבלת תגובות. לכן אנחנו צריכים לשאוף לכמה שפחות הודעות ראשיות וכמה שיותר הודעות משניות? איך עושים את זה משרשרים . לשרשר פירושו להכניס תגובה להודעה קיימת כדי שליצור שרשרת (פתיל) הודעות. לא להכניס הודעה חדשה אם אפשר להכניס אותה כתגובה להודעה קיימת. מתי אפשר לשרשר? אם רוצים לענות להודעה שנכתבה בעמוד הזה או בעמוד קודם (גם אם אי אפשר להקפיץ אותה יותר) אם רוצים לכתוב על משהו שכבר כתבו עליו בעמוד האחרון. אם רוצים לכתוב למישהו שכתב כבר. גם אם זה לא ממש לענין, אבל זה משהו שבאמת חבל לפתוח עליו הודעה ראשית, פשוט מכניסים הודעת . לא צריך לעשות שרשור מאולץ, אבל בבקשה, אם לא משרשרים הדפים טסים בלי חשבון, והודעות חשובות שמחכות לתשובה יכולות להעלם. מתי אסור לשרשר הודעות ? כאשר ההודעה או פתיל ההודעות עוסקים במשהו אישי או רציני מידי. תסכימו איתי שכאשר מישהי מכניסה הודעה על כשלון, או מספרת על משהו כאוב/חשוב/ רציני שקרה לה, ואחד אחר עונה לה. זה ממש לא לעניין להכניס תגובה לעונה " מה שלומך היום? " תשתדלו לזכור את זה, הצלחתם להפנים את קדושת השרשור, ואני נורא גאה בכם, אבל הרגשות של האנשים כאן קצת יותר מקודשים לנו לכן אמור מהיום לשרשר יקירתי לשרשר

2tomi

New member
אמא יקרה לילד יקר עוד יותר

שלום סטאר כל הכבוד לרצון להיות אמא שאלת מליון הדולר שאת חייבת לשאול את עצמך היא:......איך אני מגדלת אותו? האם גם אותו תביאי לחדר שבבית הוריך? איך תכלכלי אותו ומה יש לך לתת לו ברמה של רווחת חיים???????? ואם התשובות שיש לך מספקות אותך אז ממני יש לך את ברכת הדרך. רק דעי לך שילד הוא דבר יקר....(תרתי משמא)

סטאר11

New member
אימהות

כמו שאמרתי אני בת 33 ומאוד חושבת על להיות אם חד הורית. האם יש כאן נשים בגילי שעשו זאת באמצעות תרומת זרע/בנק הזרע. האם זהו תהליך ארוך, מהו בכלל הקושי בזה מבחינת החוק והכול. או שעדיף לאמץ ילד? מה כדאי יותר? תודה על עזרתכן.

betya

New member
לסטאר11 ולכל הקהילה

גם אני חדשה בפורום. גם אני בהתלבטויות, חששות ופחדים לגבי הבאת ילד כאם חד הורית, אני אעקוב בעניין אחר התגובות. לי מבחינת השעון הביולוגי יש פחות זמן להתלבטויות, אבל מה לעשות שהן קיימות. דבר אחד אני יודעת די בביטחון בתוך כל הבלבול הזה, והוא: עוד לא שמעתי על אף אחת שהתחרטה על הבאת ילד, עם כל הקשיים, (אני לא מדברת על משברים רגעיים של קושי, אלא - כעיקרון) בהצלחה בכל אשר תבחרי. אם תרצי אני כאן.

betya

New member
סטאר11

לקח לי זמן לאתר את הכתובת, אבל מצאתי, לשאלות בתחום הטכני או בכלל, תוכלי לפנות ל"משפחה חדשה" n [email protected] טל´ 03-5282798

TWEETY =^.^=

New member
כל מה שרצית לשאול ולא ידעת איך

למעלה בקישורים, יש המון חומר לגבי התהליך, וגם את הפרטים של משפחה חדשה. רק למען ההבהרה - משפחה חדשה לא אמורה לתת מענה להתלבטויות ולתהליך, אלא היא פועלת למען ההכרה הערכית והחוקתית בכל התאים המשפחתיים בישראל, והשוואת זכויותיהן. אני ממליצה בחום, לקרוא את החומר שנמצא בסרגל האפור תחת הכותרת "קישורים", בתקווה שזה אכן יתן מענה לשאולתיכן. לגבי כל שאלה והתלבטות שעליה לא מצאתן תשובה, אשמח אם תידעו אותי על מנת שאוכל לעדכן את הקישורים.

LimorNimrod

New member
אשמח לעזור../images/Emo39.gif

ילדתי את נמרוד בגיל 35 והריתי מתרומת זרע. אין לי פרטים לגבי אימוץ, אבל אם תרצי פרטים נוספים בקשר לתרומת זרע, שלחי לי דואל. לימור

סטאר11

New member
מעונינת בעזרה

היי לימור תודה על תגובתך. כמו שאמרתי בפעם הראשונה שנכנסתי לפורום אני חדשה בתחום זה, לכן אני לא יודעת איך לשלוח אימייל מאחר ואין לי את המייל שלך. מצטערת על הבורות שלי
בכלל אני רוצה לציין לשבח את הפורום הזה, ממש טוב שהוקם פורום כזה שיכול לעזור לנו הרווקות ובכלל הבחורות שרוצות להיות חד הוריות אם מבחירה ואם לא מבחירה. המשיכו כך.
תודה

יובל2

New member
שלום לכולם

גם אני חושבת על להיות חד הורית ומתלבטת, אני אומנם כבר בת 35, אך חרדה לתהליך ולתוצאה. קראתי חלק מהתגובות שדי חיזקו את עמדתי ועכשיו חסר לי הצד של אלו שכבר אמהות. לימור אשמח אם תשתפי את כולנו בסיפורך בלבטים, בקשיים ובסיפוק. לא אמרת בן כמה נמרוד, והאם הוא כבר בגיל ששואל על אביו ואיך הוא מסתדר עם השוני? האם הוא כבר מבין שאתם משפחה מיוחדת? ולא קשה לפרנס לבד? לחנך לבד? להיות לבד? אוי יש לי המון שאלות ואני ממש אשמח אם לפחות חלקן יענו על ידך ועל ידי אמהות אחרות. בנתיים קבעתי לי תור עם בנק הזרע ליעוץ, ואני חושבת ללכת לשיחה אצל בעל מקצוע שיעזור לי בהתלבטות ויכוון אותי במחשבה. אני ממש רוצה לשמוע ממכם, כי זה תהליך מפחיד מרתיע ארוך וכואב או שלא?

שלום יובל וברוכה הבאה

כמו שכבר סיפרתי אני אם חד הורית מבחירה באמצעות תרומת זרע לבת שנתיים ועשרה חודשים. אשמח לשתף אותך בקשיים ובכייפים ולענות על כל שאלה. שלחי לי מייל ואשמח ליצור עמך קשר. רק בקצרה מנקודת המבט האישית שלי... בעיניי הקושי העיקרי - אך לא היחיד כמובן - בגידול ילד לבד הוא כלכלי. לדעתי, חשוב בסיס כלכלי סביר. דירה, עבודה מסודרת, עזרה ממשפחה - כל אלה מסייעים ומקלים מאד. גידול ילד אינו ענין קל - לא לזוג ולא ליחיד, אבל אני מאמינה שכשרוצים ומוכנים - מתמודדים. ועל השאר אני מקווה שעוד נדבר. לילה טוב.

יובל2

New member
אוי תודה חמודה../images/Emo39.gif

ממש תודה על התגובה המהירה. אני כבר כמה זמן עוקבת אחרי הפורום, ולא היה לי אומץ לכתוב. לצערי אין לי איימל - אני פוחדת מוירוסים. כבר אכלתי אותה בעבר ובגדול. חוצמזה אני חושבת שאני לא לבד שמתלבטת ואולי יש עוד סמויות כמוני שמשועות לקצת מידע. אז יהיה אחלה אם נוכל לפתח פה דיון בנושא. אני מבינה ממך שהקושי העיקרי זה כלכלי? היה פה גם איזה דיון על בעיות נוספות שנתקלות חד הוריות, ולמען האמת זה די הפחיד אותי אני לא ממש זוכרת את הפרטים, אבל בגדול אמא אחת סיפרה שהיא עזבה את איזור מגוריה בגלל איזו שהיא סיבה שלא ממש הבנתי. אני כבר בת 35 וחייבת להחליט לפה או לפה, ולא ממש חושבת שיש לי ברירה, אני פוחדת מההשלכות פוחדת מהמצב הכלכלי ופוחדת להזיק לילד בגלל הבחירה שעשיתי. האם יש מצב שאת מתחרטת על הדרך.? שאת חושבת שאולי היה כדאי אחרת? יש לך התלבטויות? והאם היית מוכנה לעשות עוד ילד בדרך זו?

כנ"ל. הקליקי על שמי ליד הכותרת

של ההודעה ותוכלי לשלוח מסר באמצעות "תפוז". אם מתחשק לך לשלוח מספר טלפון - אשמח להתקשר.

למעלה