רוצה להכין תכנית לידה

debby12

New member
מנהל
אה - ורק לחדד

אני באמת הייתי "חולה" ולא סתם "יולדת על תקן של חולה" יען כי היתה לי רעלת הריון מכובדת.

שָׂרָה

New member
בלידה הראשונה חסכתי לעצמי

וריד פתוח, כשהאחות הסיטה את הווילון לקטע של החדר עם המכשירים כולל אינפוזיות, הראתי להם חד וחלק שמי שיעיז להתקרב אלי עם מחט יקבל ממני מכת קראטה. אמרתי להם שיש לי חגורה חומה בקראטה ומתכוננת ברצינות להרביץ מכות למי שיעיז. אז הם לא רצו לריב איתי ועזבו אותי במנוחה וסגרו את הווילון רק כדי שאפסיק לתת מבט כזה מזרה אימים שיכול להרוג.

g a n i

New member
בלת"נ (נוספות) וודאי שאת יכולה

תסבירי שאת מבינה את המשמעות ושתעשי מה שצריך כדי לצרוך נוזלים בצורה אחרת. ובלי קשר, עד כמה שזה נשמע כרגע לא שווה ערך לחיתוך ה%$#& (ניסוח שאול
) או להזרקת פיטוצין, דווקא לעובדה שאת פרסונל יש משמעות מבחינת ההרגשה החופשית לעמוד על שלך ואולי בתוך כך לעורר אנטגטניזם אצל הצוות המטפל. אישית אני אומרת לך בבטחון שמעניין לי את קצה הצ'ופצ'יק מה חושבת עלי המיילדת מהלידה הקודמת, אבל אם היא הייתה מכירה את ה-XXX שלי אני משוכנעת שהייתי הרבה יותר נחמדה ומסוייגת בתגובותי. לא היה לי נעים שיגידו "הפנאטית הזו מחדר 8? היא האחיינית של זו וזו! לזו וזו יש אחיינית מטורפת על כל הראש!" אח"כ היא תבוא ותגיד שעשיתי לה בושות... (זוכרת את מישמיש25 שהייתה איתנו בסיבוב הקודם בפורום 110? ממש לא נעים)

debby12

New member
מנהל
אכן - זו אני והשטויות שלי

לא כי זה מביך, סתם כי זה נראה לי דרך יותר עליצה ופחות פורמליסטית לתאר את הפרוצדורה. אולי זה יותר עמוק מזה. יש מילים שאני שונאת כי הן נוטלות את המהות האישית של הדברים. כמו לקרוא ליולדת פרימה-פרה ומולטי-פרה כאילו היא רחם מהלך שלא לומר פרה ולא אישה ואישיות אנושית (אני יודעת שהכוונה לא לפרה אבל מה לעשות? ככה זה נשמע אסוציאטיבית לדוברי עברית) - וזו מין שיטת דיבור התנשאותית של רופאים "מעל" האישה. ולכן גם "חיתוך פרינאום" נשמע לי יבש ומדעי כזה כאילו אמרת "גזירת ציפורניים" ובעיני יש בזה יותר מזה. בעיני יש בזה ממש mutilation והטלת מום על איבר בגוף שלא לצורך (אפילו ברמה של FGM, לא עלינו), ועוד על אחד האיברים היותר אישיים שיש לנו. לכן אני לא אוהבת את המונח הזה.

g a n i

New member
../images/Emo25.gifאותי השטויות שלך תמידמצחיקות

אני דווקא אוהבת פרימיפרה, וגאה להיות מולטיפרה
נשמע לי איטלקי ורומנטי ועגול ונשי... אפילו מבכירה לא אכפת היה לי להיות (למרות שזה ממש כבר "גאוות העדר") אבל לוולדנית אני עדיין לא כ"כ מתחברת

debby12

New member
מנהל
מבכירה נשמע לי כמו בכרה ../images/Emo67.gif

במובן של "גורה של גמל" "בת של נאקה" וכיו"ב ולחילופין כמו ביכורים של שבועות (שהם בעצם חפץ סימלי ולא בעלי אישיות משלהם). מצחיק - כל אחת והאסוסיאציות שלה....

למה לא פיטוצין?

לא בהתרסה, אני באמת לא יודעת. הבנתי שהרחם יכול להתכווץ בלבד אבל השאלה שלי היא מה הנזק בפיטוצין?

debby12

New member
מנהל
If it ain't broken - don't fix it..

פשוט - אני לא מאמינה בלקבל תרופה לדם אם אין צורך בה. אם הרחם שלי יכול להתכווץ לבד - אני מעדיפה להימנע מהזרקה של חומר כימי לדם שלי מאשר לקבל אותה כחלק מפרוטוקול עיוור כללי שלא מסתכל על המקרה הפרטי שלי. בחשיבה שלי, אין לדעת מה הנזקים אפשריים של זה. גם אם הם לא הוכחו, זה לא אומר שהם לא קיימים זה רק אומר שהם לא נמצאו (יכול להיות שהם קייימים, יכול להיות שלא - מה שבטוח, שאם לא מזריקים לי את זה אז אני לא צריכה בכלל להסתבך עם השאלה הזו). בקיצור - אם נסתכל על זה הפוך - ברירת המחדל שלי היא לא לקבל תרופות אלא אם נוצר לכך צורך ספציפי שלי אגב, בלידת הבית של גילגי אכן נוצר צורך כזה וקיבלתי פיטוצין כמו גדולה - אבל כאמור בהתאמה לסיטואציה ספציפית ולא כ"פרוטוקול" (שונאת את המילה הזו...)

הילהל

New member
שלי לא יכול ../images/Emo4.gif

ודווקא בגלל ה"היסטוריה" נאמר לי שינסו לתת פיטוצין לאט לאט במינון נמוך, ולראות בעדינות מה קורה (שלא נגמור עם מתז דם ואיבוד הכרה כמו שהיה בסורוקה). סיטואציה מוזרה שבה אני שוכבת שם ומודיעה בקור רוח לבעלי "אני מזהה את מה שקורה לי, השיליה לא תצא". שהמיילדת והרופא מסמנים אחד לשני שאין מצב שמשהו יזוז אצלי. ובכל זאת כולם מתעקשים להשאר רגועים וללכת על זה לאט וזהיר. ותודה להם שככה הצליחו לא להביא אותי לטיפול נמרץ ולטראומה איומה כמו בפעם הראשונה.

אם פי 3

New member
ולכן, אצלך, פיטוצין היה שימושי

ההתנגדות היא לא גורפת לפיטוצין, אלא לפיטוצין גורף... כלומר - כשצריך, שימוש בפיטוצין הוא אפשרות טובה, אבל לא סתם כך, לכל יולדת, בגלל הנוהל.

הילהל

New member
לכן מוזר לי

הסביר לי בבירור שדווקא בגלל האטוניה ברחם והיסטוריית השיליה הנעוצה הם מאוד נזהרים עם הפיטוצין. נתנו כל פעם קצת, לחצו בעדינות ובדקו איך הגוף מגיב. אז מתי בכלל "בוסט" של פיטוצין הוא כן נכון? כי בלידה הראשונה כמעט הרגו אותי ככה.

אם פי 3

New member
במצב של דימום ורחם שלא מתכווץ

אם אני לא טועה, לאחר יציאת השיליה. יש גם דרכים אלטרנטיביות לטיפול, בשימוש מיילדות הבית.

פה גם מיילדות בית אמורות להביא עמן

פיטוצין לכווץ הרחם ותרופות לעצירת הדימום. לא ככה בארץ?

למעלה