רוצה להכין תכנית לידה

debby12

New member
מנהל
רחם שמתקשה להתכווץ בלידת בית

זה בדיוק מה שהיה אצלי בלידה של גילגי - בגלל קרישי דם שחסמו את פתח הרחם והפריעו לדם להתנקז - וכך הרחם מתנפח מהדם ומתעייף ומתקשה עוד יותר להתכווץ (מין כדור שלג כזה) הדבר המידי הוא לחץ חיצוני על הרחם (דרך הבטן) - ואם יש קרישים הוצאה שלהם בעזרת "וויש" ידני. בהדרכה לפני לידת הבית הן גם הסבירו שהן רוצות את התינוק עלייך יונק נונ-סטופ, ואם המצב לא משהו - אז את בן הזוג יונק מהשד השני (אני רצינית לגמרי. הן אפילו אמרו שלבני זוג ביישנים הן זורקות שמיכה על הראש שלא ייראו...., ולשאלתי אמרו שצריך אותו ולא משאבה כי "משאבה זה לא אותו דבר"). ואחרי זה יש פיטוצין. נדמה לי שאין הרבה יותר מזה-- לא? (גם בבית חולים בעצם אין - יש רק פיטוצין ולחץ חיצוני - יש מנות דם במידה והמצב חמור).

אם פי 3

New member
לחץ על הבטן זה מאד אגרסיבי

ולמיטב ידיעתי גם מסוכן. בלידה שליוויתי שבה היה דימום חריג (לפני יציאת השיליה), המיילדת נתנה "תרופה" הומאופתית (ולפני שכל הקלאסיות כאן צועקות עלי - זה הותאם ספציפית ליולדת הזו, על ידי ההומאופתית שלה, שצפתה מראש דימומים בלידה) שעזרה במהירות. אחר כך היא נתנה עירוי נוזלים, כי היולדת איבדה הרבה דם והיתה חלשה מאד. אם זה לא היה עוזר, כנראה שהיה צורך לעבור לבי"ח (כי דימום כזה הוא מסוכן, ונדמה לי שלפני יציאת השיליה עוד אי אפשר לתת פיטוצין) - אבל הכל הסתדר.

אםפי מה קרה לך ברור ש

פיטוצין מותר לת לפני שיוצאת השליה - נותנים אותו כדי להוציא אותה ! אולי טעות הקלדה...?

שָׂרָה

New member
בדיוק. רצו לתת לי את זה

אחרי יציאת השיליה, אבל לא נתתי להם בשום אופן. הכרחתי אותם להביא לי את התינוק לינוק במקום הפיטוצין.

אם פי 3

New member
נכון, טעיתי

ובכל זאת זכור לי משהו שבעייתי בזה לפני יציאת השיליה. מוזר. ניצלתי את ההזדמנות לקרוא במדריך לטיפול אפקטיבי בהריון ובלידה, ושם טוענים שיש יתרון דווקא לניהול אקטיבי של הלידה ומתן פיטוצין מניעתי, ולא רק בעת הצורך, בהקטנה משמעותית של הסיכון לדימום לאחר לידה (שהוא מסוכן), ללא השפעות נגד גדולות מדי. בכל זאת, אישית, אני מעדיפה שלא לקבל חומרים כימיים כאלו ללא צורך אישי ברור.

בלינקה

New member
יש שתי אסכולות

אחת נותנת לפני יציאת השליה (חושבים שזה מזרז את יציאתה בגלל זירוז התכווצויות הרחם) והשניה נותנת אחרי יציאת השליהף מכיוון שהפיטוצין גורם גם לסגירת צואר הרחם, למעשה מפריע לשליה לצאת, וגם אח"כ, אם חלילה צריך רוויזיה (והגיוני שזה מעלה את הצורך ברוויזיה) אז יותר קשה לבצע אותה, כי צואר הרחם לא לגמרי פתוח כבר

g a n i

New member
לא,דווקא בד"כ אחרי.אלא אם יש אטוניה

(חוסר התכווצות. באירוניה עלול להיות קשור למתן פיטוצין בשלבים מוקדמים יותר, כי הטונוס הטבעי פשוט יוצא מאיפוס) מרעיש לי איזה IQ בודד לגבי משהו שקשור בשליה שיצאה + רחם לא מתכווץ = כל כלי הדם במיטת השליה פעורים ומדממים בכבדות, אבל במצב הצבירה העגום שלי אני לא מצליחה לחבר את זה לנהלים ותזמון פיטוצין.

זכותך בהחלט לסרב, אבל...

כמו בכל טיפול רפואי, מבחינת לשון החוק היבש הם לא יכולים לכפות עלייך שום טיפול. בפועל, מניסיוני, המיילדת לא בדיוק משננת את תוכנית הלידה שלך בע"פ
ויכול להיות שתחבר אותך מבלי לשאול אותך. אני מעבדת את נתוני עבודת הגמר שלי בימים אלה, שבודקת את הקשר בין חוויית הלידה לחוויית ההנקה, ורוב העונות כותבות שהן לא קיבלו פיטוצין לכיווץ הרחם - ולי ברור שרובן טועות. כבר ראיתי יותר מאשה אחת מקבלת פיטוצין בלי להיות מודעת לכך (כולל אחת שביקשה לא לקבל בתוכנית הלידה - הזכרתי לה את זה אבל המיילדת שכנעה אותה לקבל ולדחות את ההנקה
). יש נשים שמצליחות לשכנע לא להשאיר וריד פתוח, או שמגיעות מאוחר מדי לחדר לידה, או שבחדר לידה מבקשות כל פעם להתחבר מאוחר יותר... זה ויכוח שמלחיץ מיילדות בי"ח, כי במקרה חירום הוורידים יכולים "לקרוס" ואז אם צריך איפוזיה דחופה, קשה מאוד למצוא וריד. בכל מקרה, אם את לא מחוברת לעירוי יצטרכו שיתוף פעולה שלך כדי לחבר אותך לפיטוצין.

debby12

New member
מנהל
לא פלא שהן טועות בעניין הפיטוצין

בואי נגיד שאני הדבר הכי רחוק מ"מעופפת" שקיים - אני די מחוברת לקורה סביבי. וזה סתם פוקס ששמתי לב שהזריקו לי פיטוצין ב"ליס". הם מכינים את המזרק בתוך הסופר-טיפות הזה של האינפוזיה בהיכון עוד כשאת בשלב הלחיצות (עם עיניים סגורות ולא ממש מחוברת לעולם...) ואז בדקה אחרי שהתינוק יוצא מישהו מהקהל הרב שנמצא בחדר (והוא אכן היה רב לפחות אצלי) לוחץ בקלילות על הבוכנה ואז מעיף את המזרק לפח. זה לוקח בדיוק שניה (כי הרי מזריקים את זה לאוויר -- לא לתוך הגוף שלך ישירות) אף אחד לא טורח להגיד שהזריקו לך פיטצין, ובטח שלא טורח לשאול את רשותך להזרקת חומר זר לגופך. כל האינפוזיה נמצאת די גבוה מעליך - אז רוב הסיכויים שבכלל לא תשימי לב - ולמה שתשימי בעצם? בעיני זו חוצפה שאין כדוגמתה.

../images/Emo140.gif מאוד יעזרו לי הטיפים פה

מה שנשאר זה למצוא את הזמן לשבת ולכתוב אותה אנחנו במרוץ להספיק מליון דברים במיוחד כי מכרנו את הדירה וצריך לפנות לפני ה1 לנובמבר (תודה לבעלי היקר שסגר את תאריך הפינוי בדיוק בתל"מ) ואנחנו מחפשים שכירות מה שמתברר כמשימה די קשה

תוכנית לידה - הצעה לדוגמה

היי אתי, בזמנו הכנתי ל"לאשה" כתבה על תוכנית לידה, פלוס פורמט להתאמה אישית. איך שאני רואה את זה, תוכנית הלידה היא יותר עבורך ועבור המלווים מאשר עבור הצוות
את יכולה לעיין בה (בקישור) ולהתאים לצרכייך. לדעתי, ניסוח עדין וברור עדיף על פני ניסוח חד ופסקני. המטרה היא ליצור אווירה ידידותית ומשתפת פעולה. שיהיה בשעה טובה!

למעלה