רוצה לספר משהו שקרה לי היום (הזמנת אוכל)

רוצה לספר משהו שקרה לי היום (הזמנת אוכל)

הזמנתי אוכל ממקום כלשהו הביתה וסך הכל יצא 69 ש"ח.
שילמתי לשליח 70 ש"ח (בדר"כ אני מביאה טיפים לשליח אבל פה במקרה זה קרה ככה)
והשליח התחיל לחפש שקל אחד עודף, אמרתי לו שלא צריך והוא ענה
"לא לא, אני לא לוקח שקל כטיפ, זה עילבון"
ואז נתן שקל והלך.

אני באמת לא מבינה למה טיפים אמורים להיות חובה!!!
המעסיקים משלמים לו והוא מקבל את הכסף עבור העבודה שהוא מבצע! נקודה.
מדוע אני אמורה לשלם לו טיפים ומדוע זה הפך דבר שבשגרה?! למה הוא היה צריך להגיד דבר כזה?! טיפים זה לא משהו חובה!

Hawkgirl

New member
תראי...

ככה זה בארץ. מלצרים/שליחים משתכרים בעיקר מטיפים.
עד כמה שידוע לי, במידה והעובד לא מגיע לשכר המגיע לו בחוזה, על המעביד להשלים את החסר.
וחוץ מזה, אם קיבלת שירות טוב(במקרה הזה לא היו איחורים והאוכל לא הגיע מפוזר בכל השקית) למה לא לתת טיפ הוגן על השירות?

תנסי לדמיין את המצב הזה(שהיו עליו גם מספיק כתבות בטלוויזיה) - השליח נוסע בחורף, בשיא הקור, גשם זלעפות, רוח חזקה, כביש מסוכן, וכל זה בשביל להביא לך את האוכל שאת התעצלת לנסוע ולהביא בעצמך.
מן הראוי שתתני לשליח את הטיפ שמגיע לו על המאמץ שהוא עשה במקומך.

המקום היחידי שיצא לי לשמוע עליו בו טיפ נחשב לעלבון ולכן לא נותנים טיפ הוא יפן.
שם מאמינים שהתגמול הוא שביעות רצון הלקוח. ולא משהו חומרי כמו כסף.

choco2602

New member
אני לא מבינה את זה..

למשל טיפ למלצר או ברמן. נעזוב שניה מלצר בצד. ברמן. את באה עד אליו והוא רק מוזג לכוס.
מבטיחה לך שאצלי בעבודה לפעמים אני צריכה לחטוף צרחות מאנשים, כדי להפוך לקוח לקצת יותר מרוצה ואני עושה את זה לא מעט.
למה אני לא מקבלת טיפ? כי זה לא נהוג?
מעצבן אותי שזה תלוי מקצוע ולא תלוי השקעה ועבודה קשה.

Hawkgirl

New member
לא בדקתי ממש את הנושא..

ובאמת לא יודעת מי החליט איזה תפקידים יהיו דווקא אלו שיקבלו טיפ.
סביר להניח שאפשר למצוא איזה עוד כמה תפקידים של שירות לקוחות שלא מקבלים טיפים.

מישו, איי שם בהיסטוריה, החליט ככה

וזה הושרש בכל העולם(פרט לכמה מקומות לא רבים כל כך כנראה..!)

הוצאת לי את המילים מהפה...

בדיוק באתי לכתוב את זה.
זו הסיבה שאני מסכים עם ההודעה הראשית, למה צריך לתת טיפים למלצר\שליח אוכל, כאשר יש אנשים שעושים עבודה הרבה יותר קשה, והם מקבלים רק צעקות לקחת איתם הביתה.
אני משתדל לא להיות קונפורמי, אז במקרה הספציפי הזה אני לא עושה מה שנהוג.

בתור מלצרית לשעבר

שעבדה בכל מיני סוגי מקומות, בחלקם הטיפ הוא עיקר המשכורת, ובחלקם הוא באמת "בונוס" על שירות מעל למצופה - אני תמיד נותנת טיפ, ותמיד הרבה יותר מ10%
אלא אם כן השירות באמת היה מזעזע, ואז זה תלוי סיטואציה. אם השירות הגרוע לא נמבע באמת המלצר/ברמן - אפרגן בטיפ כפול אך ורק בשביל לפצות על הפרצופים והטיפים העלובים של שאר הלקוחות.
אם הרגשתי שהמלצרית לא עשתה את עבודתה כראוי - אני תמיד משאירה בדיוק 10%. מלצר שמקבל בדיוק 10% מבין שאו שמדובר בלקוחות קמצנים או שפשוט לא מגיע לו.

אבל אין מה לעשות, מעסיקים לא משלמים משכורת כמו שצריך, ולאחרונה גם אושר חוק שקובע שמותר למעסיק לשלם משכורת מהטיפים ובנוסף, לדווח על כך למס הכנסה. כך שלא רק שהמלצרים לא מקבלים שכר מהמעסיק, הם גם משלמים מיסים למדינה באופן מלא - על ה"בונוס" הזה.

אז בכל פעם שאני יוצאת לבילוי או מזמינה אוכל אני מחשבת את הטיפ כחלק אינטגרלי מהחשבון, אין שאלה בכלל.

אל תהיו קמצנים. אם אתם לא משאירים 15% אחוז אתם לא פוגעים במעסיק ולא בתרבות הטיפים. אלא רק ילד/ילדה שחוסכים ללימודים/טיול לחו"ל או לפעמים אפילו ממנים לעצמם מגורים, אוכל ועוד בכסף הזה.

זו לא קמצנות...

זה ממש לא קשור לזה.
בתור אחת שהייתה מלצרית לשעבר, אפשר להבין למה כל כך חשוב לך לתת טיפ ואת אפילו נותנת מעל למקובל.
אבל בתור אחד שעבד בשירות לקוחות ולא קיבל בונוסים במסגרת המשרה אבל כן היה צריך להקשיב לאינספור תלונות, צעקות והאשמות, אני יותר מתחבר לדעה שטיפ לחלק מהתפקידים אבל לא לכולם, זה מגוחך ומטופש.
עם כל הכבוד לעבודה של שליח ומלצר, הם לא היחידים שצריכים לסבול בעבודה שלהם. רק בגלל שהחברה אמרה שהם צריכים לקבל טיפ אבל אחרים לא, זה אומר שאני צריך לפעול לפי זה?

רק בגלל שככה העולם החליט - לא

אבל בגלל שזה הבסיס העיקרי של המשכורת שלהם - אז כן
ובגלל שאתה יוצא בנאדם ממש קטן וחראי - אז כן

וסליחה, לא קיבלת שום בונוס בעבודה, הרגשת שאתה לא מתוגמל מספיק - מה מנע ממך להתפטר? למצוא עבודה שמתגמלת יותר?
עולם חופשי, שוק עבודה חופשי, יו נואו.

באמת שאני לא מבינה אתכם אנשים.

choco2602

New member
המעסיק מחויב להשלים לו למינימום

ואז הוא מרוויח בדיוק כמו שאר נותני השירות שחוטפים על הראש והרבה ולא מקבלים טיפים.
מה מונע מלהתפטר? אני אישית אוכלת הרבה חרא בעבודה אבל יודעת שבתור סטודנטית בסוף התואר אף אחד לא רוצה להעסיק אותי. אז אני סותמת את הפה ומקבלת שכר מינימום.
לא טוב להם להיות מלצרים? חולמים על משכורת גבוהה יותר? שילכו לעבוד במסעדות שמשלמים בסיס+טיפים (אני מכירה כאלו) או שילכו לעבוד במכירות. לא צריך להתלונן.

למה את לא הולכת למלצר?

או לעבוד במכירות?

את סתם מתווכחת לטובת הוויכוח.

הלוואי שכל החיים תקבלי שירות שמגיע לאחת שלא משאירה טיפים.

choco2602

New member
את מטיפה לאנשים על דיבור..

אבל את לא חביבה במיוחד. אני משאירה כל הזמן טיפ ומעירה למי שלא משאיר אז קודם כל תסתמי ותבדקי לפני שאת פותחת פה גדול מבלי להכיר אותי.
דבר שני זה לא אומר שאני חושבת שטיפים זה דבר שצריך להיות מובן מאליו. בעיני טיפ צריך להיות משהו אקסטרה על שירות טוב מהרגיל. לא על פרצוף של מלצרית על כל בקשה של רוטב כאילו ביקשתי להוריד את הירח.
אני לא הולכת למלצר כי יש לי בעיה ברגליים שמונעת ממני עמידה ממושכת ומכירות זה לא בשבילי כי יעיפו אותי אחרי יומיים (לא אוהבת לדחוף לאנשים דברים בכוח, זה מגעיל בעיני).
את סתם מגנה על התחום כי באת ממנו אבל לא רואה את כל האנשים המנוצלים מסביב. לא רואה ילדים בני 16 שעובדים במקדונלדס תמורת מינימום, לפעמים יותר שעות ממה שמותר להם, בלי הפסקות כמו שצריך כי אין להם ברירה.
את יודעת להן רק על מי שדומה לך. במקום להטיף לאנשים (מבלי להכיר אותם) תטיפי למעסיקים הנצלנים!

קודם כל, סליחה

קראתי שוב את התגובה ובאמת נשמעה יותר נבזית מה שהתכוונתי.

עיניין הטיפים אכן קרוב לליבי
בעיקר כי את החינוך שלי קיבלתי במקום שבו לקוח = כסף
כי ככה המנהלים שלך רוצים שתראי אותם
ככל שתכניסי יותר כסף למסעדה/בר ולטיפים - כך את טובה יותר בעבודתך

לגבי חרא של שירות - אני מסכימה
באמת באסה לתת טיפ למלצרית שעושה לך פרצוף על כל בקשה
או חסרת סבלנות
או עושה טעויות בלי סוף
אני הרבה יותר רגישה לזה , כי באמת הייתי מלצרית טובה ואני יודעת שזה לא קשה

אבל יש כאן הרבה אמירות כנגד תרבות הטיפים
והפתרון הוא לא בלהפסיק להשאיר אותם
כי החוק קובע שלמעסיק מותר לשלם רק טיפים
וכי אם הוא יצטרך לשלם יותר השלמות למינימום - הוא יצמצם בכוח אדם
ואז יהיו לך מלצרים מסכנים שעובדים פי אלף יותר קשה בשביל שכר מינימום

בקיצור, זה לא פתרון.
קיבלת שירות טוב, הכל היה בסדר - תפרגני, תעלי חיוך על שפתיים של מלצרית או שליח, זו קארמה טובה
לא צריך לחכות למלצרית-על שתקרא את מחשבותייך, תמליץ על המנה הכי טובה שתאכלי בחיים ותרוץ אלייך עם מגבון וקיסמים בשניה שסיימת לאכול. מספיק שהיא תחייך ותהיה נחמדה ולא תשכח שום דבר שביקשת וכבר מגיע לה...

choco2602

New member
ועדיין, ולמרות שאני כן משאירה טיפ

גם למלצרית שעשתה טעויות, מחוסר נעימות..
אני חושבת שזה לא צריך להיות ככה. אני חושבת שאם יותר מלצרים יבחרו לעבוד במקום שכן משלמים כמו שצריך (ואני מכירה מקומות כאלה) ומעסיקים יתחילו לשלם, אז דברים יעבדו כמו שצריך.
מעסיק לא צריך להרוויח עובדי חינם ולא לשלם להם משכורת, כמו שבשום מקצוע אחר זה לא קורה..

במקומות שבהם משלמים כמו שצריך

ועבדתי באחד כזה
לא צריך כלכך הרבה עובדים

מעבר לזה, בסך הכל, מי שטוב במקצוע הזה, הולך לעבוד במקומות שבהם הממוצע לשעה הוא מינימום 50. מי שממש טוב וגם אוהבים אותו - מקבל משמרות טובות והרבה שעות, ויוצא שזה עיסוק ממש רווחי.
מקומות שמשלמים בסיס + טיפים זה בדר"כ מקומות שבהם אין כמעט טיפים, ודדוקא שם הטיפים הולכים לכיס של המלצר.הברמן בנוסף, ולכן בעיני, המשמעות של הטיפ רק גדלה.

כמובן שאני מדברת על מקומות שבהם השירות הוא טוב.
לי יותר חשוב חיוך וידידותיות מאשר כמה מהר קיבלתי את המשקה, אבל כל אחד ומה שעושה לו את זה.

ולעבוד במה?

בעבודה שאתה עזבת?

סך הכל, עולם התעסוקה לא פותח את דלתותיו בפני כל סטודנט / חייל משוחרר שחוסך לטיול.
מלצרות היא עבודה זמנית, לא מחייבת, גמישה, וידועה כמתגמלת.
עוד 10 שקלים בכל פעם שתאכל במסעדה לא יהרגו אותך - ולדעתי, סתם אתה משחק אותה "בעל עקרונות" כדי לפצות על הקמצנות.

ואת סתם נדבקת למלצרות...

כי עסקת בזה, וכמו שאמרו מקודם, את מטיפה לכולם ומתייחסת אליהם כקמצנים בלי להכיר אותם, רק בגלל שהם לא תומכים כמוך.

שמע סיפור

אתמול חבר שלי ואני השארנו מעל 100 שקל טיפ סה"כ על חשבון של 300 בערך. הברמנית ששירתה אותנו, שהיתה מתוקה ומצחיקה וחברמנית, אפילו שחלק מהזמן לא היתה בתוך הבר ותשומת הלב שלה היתה מחולקת בין הלקוחות לבין סגירת הבר, פינוי כלים וניקיון של סוף הלילה.
הסיבה לטיפ הגבוה - קיבלנו שני צ'ייסרים על חשבון הבית, 1/2 ליטר בירה שנשתה בהנאה מרובה נמחק מהחשבון בגלל סדק בכוס, שהראינו לברמנית חצי בצחוק, בלי כל כוונה לקבל פיצוי, היות וחבר שלי כמעט סיים את הבירה עד ששם לב לכך.

אחרי ששילמנו חשבון של 280 ש"ח והשארנו טיפ של 50 לברמן השני, הברמנית שלנו באה להודות לנו ולאחל לנו חג שמח ולילה טוב ושתשמח שנחזור. התודה שלה היתה כנה ואמיתית וזה עשה לנו טב ובכלל אל רצינו ללכת, אז חבר שלי הזמין עוד שליש, הגיש לה שטר של 100 ואמר שתשמור את העודף בתנאי שתעשה איתנו עוד צ'ייסר.

בחישוב מהיר, הטיפ שהשארנו לצוות היה נמוך מהשווי של 4 צ'ייסרים ובירה. ואם אי פעם נגיע לבר הזה שוב - נקבל יחס מלכותי. והדובדבן שבקצפת - נראה שעשינו לברמנית הזאת את הערב :)

אמממ...

בגשם, בקור או תחת מתקפת טילים אז אני מבינה
באמת מגיע לו טיפ על המאמץ וההסכמה לעשות את זה

אבל פה סה"כ (גם ממש לא רחוק מהבית) נסע והביא לנו מעט אוכל..
אז מה?...
לא חושבת שכל אחד צריך לקבל טיפ
ומה זו צורת ההתבטאות הזאת שהוא הגיב בה?
לעשות ייסורי מצפון?

למעלה