רוצה לשתף את הגיגיה של בחורה באמצע שנות ה20 לחייה

nivistory

New member
רוצה לשתף את הגיגיה של בחורה באמצע שנות ה20 לחייה

מדובר כמובן בי.
קודם כל, אני שמחה לראות שיש פורום לאכילת יתר. רק בשנים האחרונות קיימת מודעות הולכת וגוברת לסינדרום זה. אני זוכרת שכשהייתי לפני צבא, הלכתי למכון לטיפול בהפרעות אכילה. נתנו לי למלאות טופס, אך השאלות שהופיעו בו התמקדו באנורקסיה/בולימיה. הבנות שהסתובבו באותו מכון ונכנסו לחדרי טיפולים היו בתת-משקל או משקל רגיל. הרגשתי שמקומי לא שם, ואין מענה לבעיה שלי.
ההפרעת אכילה הלכה וגדלה כשכרגע היא בשיאה, כמו גם המשקל שלי. זה קשה לי מאוד, כי תמיד הייתי בחורה רזה/רגילה, מעולם לא נחשבתי שמנה. עכשיו מבחינה רפואית אני נחשבת בעודף משקל, לפי מדדי הBMI הומלץ לי לרדת 14 קילו כדי להגיע למשקל תקין. אבל המשקל הוא לא האישו פה, זהו תוצר לוואי למשהו גרוע בהרבה יותר - פעם חשבתי שהמשקל זה הדבר הכי חשוב, היום אני מגיעה להכרה שזה לא כך.

אני מתארת לעצמי שבולימיה ואכילת יתר כפייתית די דומים, מלבד עניין ההטהרות. אך יש כאן אספקט חשוב, שכן בגלל ההטהרות הזאת – מזיקה והרסנית ככל שתהיה – מונעת בחלקה או במלואה את ההשלכות החיצוניות של ההפרעת אכילה הכפייתית. ובכך, אכלני יתר כפייתיים חווים תחושות שונות במעט מבולמיים, עקב העובדה שאינם יכולים להסתיר את העלייה במשקל. המבטים מהסביבה, הבושה להראות ולצאת החוצה מהבית, הבגדים שלא עולים יותר והמלתחה שמשתנה הינם חלק משמעותי בסוג מבוכה אחר שחווים אכלני יתר כפייתיים.

אני לא יודעת לגבי חברי הפורום הזה, אבל מבחינתי מדובר בעיקר בנתונים פיזיולוגיים של הגוף. מה הכוונה? אני מאמינה כי יש לי גנים בעלי נטייה להפרעת אכילה. כמו כן אני חסידה גדולה של קתרין הנסן, שטוענת כי הדחפים לאכילת יתר נשלחים מהמוח הפרימיטיבי, שאיתו אי אפשר לדבר ברציונאל. כל זאת תוכלו לקרוא בספר שלה, אציין את שמו אם יש מעוניינים. אל תבינו לא נכון, אני לא אומרת שהרגש לא משחק תפקיד כאן, אך כשאני חושבת אחורה על כל אפיזודות הבולמוסים - אין ממש דפוס חוזר. אני יכולה להיות עצובה, שמחה, משועממת, מתוסכלת, צוחקת. אני יכולה להיות רזה או שמנה. אני לא יכולה לשים את האצבע מה הטריגר לדחפים האלו לעלות, אני רק יודעת שהם עולים ואין תבנית ללמה או מתי הם עולים. זה פשוט קורה, משהו לא נכון מבחינת קשרים נוירוביוכימיים במוח שלי התרחש ועכשיו ההרגל חזק מתמיד.

רציתי לשאול, האם אתם מכירים מטפל שעוסק בפאן הקוגניטיבי של אכילה כפייתית?
 
הי

אני לא מכירה מטפל,
אבל אני מזמינה אותך לפורום לרזות בראש אחר פה בתפוז, הפורום כאן לא ממש פעיל, אבדו עקבותיה של המנהלת,
והפורום לרזות בראש אחר מתייחס לדברים שהעלת בפוסט שלך
 

קשר חדש

New member
מסכימה אך מסייגת

שבפורום לרזות בראש אחר, מקריאת שרשורי ההיכרות, הרוב לא סובלות מאכילת יתר. יש להם מספר קג לרדת, בגלל סיבות כאלה ואחרות.
הפוקוס בעיני באכילת יתר, הוא לא כמות הק"ג ולא ההצהרה שאת רוצה לרזות.
הייתי שייכת לפה, גם בתקופות הרזות יותר. בדומה לאנשים שנגמלו מעישון, והם עדיין לא במצב דומה לאנשים שמעולם לא עישנו.
אכילת יתר היא בעיני משהו נפרד.
 

קשר חדש

New member
לגבי מציאת מטפל, כדאי שתוסיפי איזור בארץ

אני מסכימה איתך לגמרי, שמי שסובל מאכילת יתר או מאכילה כפייתית ואין לו את מנגנון ההטהרות המזיק של הבולמים, יש לו השלכות חיצוניות, שמהוות בעיה בפני עצמן.
מצד שני, יש במצב הזה גם משהו קל יותר, שהרי רואים. אי אפשר להסתיר. לא מאיתנו ולא מהסביבה. חלק גדול תמיד בבעיות מכל סוג שהוא, הוא השלב שהן נסתרות מהסביבה ואפילו מאיתנו. לפחות השלב הזה לא קיים.
ולא רק שהוא לא קיים, הוא זה שעוזר לנו לבחון את עצמנו לעומק. יש משהו אובייקטיבי שנותן פידבקים.
לדג' במצב כמו דיכאון, בו יש תחושה לא טובה. לעיתים המצב יותר טוב או פחות טוב, אבל אין ממש מדד אובייקטיבי שאומר עכשיו המצב גרוע (אלא אם סופרים לדג' את השעות ביום שאדם שוכב במיטה ולא מסוגל לתפקד) ומשהו שאומר שהמצב טוב (כי אפשר לצאת לעבודה או אפילו לבילויים אבל להיות כבויה מבפנים). אצלנו (כי אני גם סובלת מאכילת יתר) כאן יש כלי חיצוני (המשקל, הבגדים, המראה) שנותן פידבק. שעוזר. שנותן את הכיוון, אם משהו שאנחנו עושים בנידון טוב, נותן תוצאות או לא.
ולגביך, את מספרת שפעם היית רזה. מה גרם לשינוי? זו עוד אינדיקציה, שיכולה להוביל אותך למציאת הדרך לעשות את השינוי בחזרה.
 

nivistory

New member
זה די מדהים שכתבת את זה...

לגבי העניין שעל אכלני יתר - דווקא בגלל שרואים, יש איזשהו מנגנון בקרה בלתי נמנע שנובע מההסתכלות האובייקטיבית הזאת.
התכוונתי להוסיף את זה, ויתר על כן רציתי להוסיף שאמנם יש יתרון לאכלני יתר מהסיבה הנ"ל שציינת, אך שיש גם חסרון לאכלני יתר מול בולמיים שכן אם הם רוצים לטפל בעצמם והם במצב של עודף משקל, מאוד קשה לא לחשוב על דיאטות ועל שיפור המצב החיצוני לא משנה באיזה מחיר כשבעצם במקום הראשון בסדר העדיפויות יש לטפל בדחפים לבולמוסים קשים, שזה נושא אחר לגמריי מבעיית המשקל ועומד באופן בלתי תלוי בפני עצמו. אצל בולמיים, בגלל ההיטהרות, רובם לא נתקלים בבעיה זו (הצורך להעלים מהר את המשקל שהצטבר) ויכולים להתפנות לטיפול בבעייה.
אז בכל סינדרום יש את הבעיות שנובעות ממנו.
אכן סיפרתי שתמיד הייתי בחורה רזה, בצבא השמנתי אך הורדתי את כל המשקל ואף התחלתי לאכול מסודר ללא דחפים. לאחר סיום הצבא חזרתי הביתה ולמדתי רוב היום בבית לפסיכומטרי (עשיתי שני פסיכומטרי) ככה שאיכשהו לאט לאט עקב השהייה בבית והחזרה להרגלים רעים תפסו את מקומם ואין ספק שעשיתי רגרסיה. אך בשנתיים האחרונות התחלתי תואר ראשון וההפרעת אכילה תפסה תאוצה והחמירה מאוד, אני חושבת במיוחד בגלל שאני כבר לא יכולה עם היו-יו הזה - אכילת יתר במשך חודשים - פיצוי על כך בספורט ודיאטה נוקשה במשך חודש-חודשיים. אז כבר אין את היו-יו אבל במובן הרע - אני פשוט לא מפצה, אין לי כוח לדיאטות יותר. אך הדחפים לאכילת יתר נשארו ואני לא מפסיקה להשמין במיוחד בשלושה חודשים האחרונים. זה לא משנה אם זה בא מלחץ של תקופת מבחנים, מלחמה, פרידה לאחר ארבע שנים מבן זוג. זה לא משנה כי זה תמיד היה שם. ואני באמת לא יודעת מה לעשות, פשוט חסרת אונים. אני מחפשת מטפל/ת באיזור המרכז.
מה איתך? תרצי לשתף את סיפורך?
 

קשר חדש

New member
אצלי

אני בת 43. תמיד היתה לי אכילת יתר או אכילה ריגשית. ככל הנראה משהו בויסות הרגשות לא עבד טוב אף פעם, וכדי להסתדר עם עוצמות הרגש, אני מנשנשת. אז אם בילדות יכולתי לנשנש כרוב, או גבינה עם מלפפון חמוץ, או קרח. אז היום כמו כל מכור יש צורך להגדיל את הגירוי כדי להגיע לאותה תוצאה, והיום זה גלידות, בצקים, עוגות, פיצוחים או הרבה מאד אוכל. פעם ראשונה שממש הבנתי שיש שוני מהותי ביני לבין הילדות האחרות היה בכיתה ג'. הילדות דיברו על זה שהן שוקלות 23 קג ואני שקלתי באותה תקופה 33, שזה כמעט 50% יותר. זה היה שוק. כיכי נראתי שמנמונת חמודה ולא ממש ידעתי שההבדל כזה משמעותי בינם לביני.
 

יסMין

New member
מטפלת בפן הקוגניטיבי של אכילהכפייתית

קוראת סמויה פה ומשתתפת בפורום הרזיה בראש אחר.
ורדה עוסקת בפן הקוגניטיבי של אכילת יתר.
דברי איתה.
 

Ron W

New member
שאלה לכולן, האם יש במשפחותיכן נטיה להשמנה?

אצלי ללא ספק ומצד אבי גם בילדותו למרות שבבחרותו רזה ובהמשך שוב השמין
ההשלכה היא גם על הרגלי חיים משפחתיים ותפיסת מקומו של האוכל בחיינו.
לא הייתי נמהר להסיק על אכילה כפייתית או הפרעות אחרות רק כי הן קיימות..
מזכיר לי בילדותי היו לנו בבית 2 כרכים של אינציקלופדיה על מחלות ובריאות גוף האדם
כמה פעמים חשתי היפוכונדר רק מלקרוא או להביט בתמונות עם הנגעים השונים...
 

מינהר

New member
היה כאן פיבונצי, שהאשים את הפחמימות והאינסולין בהשמנה

ובנטיה לאכול בלי חשבון.
נא לקרא דבריו בימים קודמים, מי שמעונין. גישה מענינת. הוא לא קונה את עניין האכילה הרגשית.
 

Ron W

New member
המנעות מפחמימות גם קשורה לגנטיקה

קודם לנקות את השולחן, מעשיית האכילה הרגשית, היא כלי מניפולטיבי שקוף לשליטה עצמית.
מבוגרים שרוצים שליטה עצמית לטווח ארוך, עדיף לדעתי תפיסה מעמיקה על הפיסיולגיה והנטיה הגנטית.

בבסיס המנעות מפחמימות יש שיקול גנטי שלא הורגלנו לכך באבולוציה, בוודאי שלא לכמות דגנים זמינה כמו היום.
מאידך אנדוקרינולוגים מדווחים שחלק מהאוכלוסיה מסתדרים טוב עם יותר פחמימות במאבק על המשקל
ולחלק עדיף יותר חלבונים. האדם היה ונשאר קרניבור - אוכל כל. איך יודעים מה? בינתיים אין בדיקות התאמה אז מנסים.
לפחמימות יש נגיעה לסרוטונין שחיוני יותר לחלק מאיתנו ולאחרים פחות.

יש הרבה כלי עזר להתמודד עם תחושת רעב

א. חלוקה לארוחות קטנות בזמנים קבועים.
ב. שילוב מזונות מפחיתי רעב חלבונים כמו יוגורט וסיבים. לתפוחי עץ השפעה טובה.
ג. המנעות מסוכרים פשוטים ככל שניתן
ד.הרחקת פיתויים מהישג יד (אפשר להקפיא לחם ומאפים)
ה.שתיית מים
ו.שינה מסודרת כולל מנוחת צהריים
ז. 18+
ח. להקשיב לתחושה להתוודע לרעב ולהתנגד לו
ט. ספורט יומיומי חיזוק שרירים ואירובי.
י. להתיחס לאוכל כמו תקציב כספי - בזבזת- אין יותר אבל גם אין ריבית על המינוס.
קרה וחרגת ממשיכים כרגיל, בלי עונשים של הרעבה.
 

מינהר

New member
רון, זה יפה מה שכתבת. מה זה 18+?

תפוח אצלי דווקא מעורר תחושת רעב- זה בגלל הסוכר שבו?
מה זה להתנגד לרעב? להתעלם ממנו עד שמגיעה שעת הארוחה הבאה?
 

Ron W

New member
תנחשי


נסי תפוח סמיט או לחצות לחצי ולאכול בהפרש כמה דקות
גם אשכולית נחשבה מתאימה על הבוקר.
למרות שרעב הוא יועץ רע בכל אורח חיים בריא, אין מנוס
מלהתמודד איתו במאזן קלורי שלילי ובהמשך אפשר להסתגל לתחושה ולהתרגל לפרק זמן מוגבל.
זה דומה לאמון ריצה, אחרי כמה דקות מתחשק להפסיק מעייפות
מה שנובע מתהליך פיסיוליגי מובהק ובהמשך יש הקלה ותחושת נמרצות.
 

מינהר

New member
רון, תודה. אשכולית מלאה סוכר. כמו תפוז, רק

לא מרגישים את המתיקות.
תפוח סמית הוא חמוץ. השאלה -האם יש בו סוכר כמו בתפוח רגיל?
 
קצת הסתיגויות

לפני 50 שנה אכלנו פעמיים ביום. כך שהתפיסה שצריך לאכול 6 פעמים ביום כדי לא להיות רעב אינה בדיוק טבעית ומוכחת.
בקרב קהילת הפלאו סיבים נחשבים מזון קלוקל. לדוגמא, יש פלאוליטים שאוכלים אורז. אבל רק אורז לבן ולא אורז מלא. הם לא רוצים את הסיבים.

לגבי שינה אני מסכים איתך. מי שרוצה לרדת במשקל ולהפחית בתחושת הרעב שיישן הרבה. בשינה רמת ההורמונים כמו אינסולין וקורטיזול יורדת. וזה טוב לנו.

ואם לא רוצים להיות רעבים, פשוט לנסות קטוזיס.
אני יודע שלמנהלת הפורום לא היה טוב בתזונה כזאת.
אחת מהשתיים, או שהיא שייכת לסוג אלו שמצהירים שהתזונה הזאת לא טובה להם. אסור להכריח אנשים לאכול מה שהם לא רוצים.
או שהיא עשתה משהו לא נכון. התזונה הזאת מחייבת הדרכה והכוונה. קל מאד לעשות טעויות.
מי שרוצה הדרכה יש בפייסבוק קבוצות שעוסקות בדיוק בתזונה הזאת ושם אפשר לקבל הדרכה
אפשר לפנות אלי לפרטי לקבלת קישורים
 

Ron W

New member
מחקר מענין

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22178258

על חשיבות ארוחת הבוקר ואיזון עם פחמימות בנוסף לחלבונים להקטנת תחושת הרעב שנמדדה.

מתקשה להעלות מכאן קבצים, אך יש באמתחתי דיאגרמה שמוכיחה שרמת הגרלין עולה

4 פעמים ביממה מהן אחת ב 2בלילה היתר בזמני 3 הארוחות להן אנו רגילים

מה קדם למה? לא ברור ..יש הרי את הבדיחה על התולעת שיצאה כשהחסירו מרכיב אחד

מארוחת הבוקר..

וטיפ נוסף 3-4 שקדים עוזרים (לי) בפצוי הרעב בארוחות הביניים.
 

Ron W

New member
אחד מהורמוני הרעב

התגלה ב1999 בעקבות מחקר על הורמון הגדילה
מופרש בקיבה ובמעיים כדי לאותת למח על רעב
במאמר המצורף מוכח כי יש הגיון באכילה כל 3 שעות
הזמן בו רמת ההורמון נותרת נמוכה אחרי ארוחה.
http://www.webmd.com/diet/features/your-hunger-hormones

תוספת הורמון מעלה את רמת הרעב/תאבון
קיצור מעיים ש"מקצר" גם את רמת הגרלין אפקטיבי יותר
אך מנגנון הרעב מורכב בהרבה וכיום מושקעים מיליארדים
עם סימני הצלחה בפיתוח תרופות מווסתות תאבון או השמנה
 
למעלה