ריכוז שאלות - מכשירים

עמיתR

New member
נ.ב. חבר לקח מכשיר דרך אורנג',

ואני מתחיל להעריך את העבודה של הבחור הישראלי. המכשיר שלו סרבן ROOT, (Z4ROOT לא הועיל) וכל ההתנהגות שלו, החל מהDESKTOP הנחות וכלה במקלדת, פחות טובים

voguemaster

New member
אי אפשר לעשות ROOT למכשירי אורנג' ככה יותר

Z4ROOT כבר לא תעבוד שם גי יש NAND LOCK על ה-PARTITION של ה-SYSTEM (אפילו ב-iAndroid לא ידעו את זה עד שכתבתי על זה שם). הדרך היחידה לקבל ROOT על טלפון עם NAND LOCK זה לצרוב קרנל שבו ה-NAND LOCK לא מופעל ואז לבצע ROOT. מכיוון שמרבית הסבירות היא ששווה לצרוב את HARDCORE SPEEDMOD, תעשה לו צריבת קרנל. בתפריט RECOVERY שלו אפשר לעשות ROOT בנוסף לשאר הדברים המגניבים
. תפעיל לו את ה-TWEAKS המומלצים (נדמה לי שזה הארבעה הראשונים) והחיים שלו ישתפרו פלאים. לא חייבים אפילו LAGFIX (אם כי אני עם הרום של פיילוט כמובן עם ה-TWEAKים האלה ובכל זאת עשיתי, כי אני מאמין ש-EXT4 טובה יותר מ-RFS ואוכלת אותה בלי מלח).

עמיתR

New member
TWEAKS מומלצים? (סליחה על הבורות..)

לא נראה לי שהוא יסכים, אבל, נניח וקשרתי אותו לכסא
איך צורבים קרנל, ואיפה יש קובץ אמין בשבילו?

voguemaster

New member
אם אין לך בעיה קצת לקרוא

(זה לא מסובך, פשוט צריך להכיר את כל המושגים). הנה קישור לעמוד של הבחור שמפיץ את הקרנל הזה. אני ממליץ לך בחום רב לקרוא *הכל* ואם משהו לא מובן לך, לשאול. הצריבה עצמה מאוד קלה, לוקחת רק איזה כמה שניות. אח"כ אפשר להתחיל לשחק
בכל אופן, תקרא על כל הדברים, תקרא את הוראות ההתקנה ואז תחליט. בעיקרון הקרנל הזה מכיל שיפורי ביצועים. חלקם מופנים כלפי מערכת הקבצים שסמסונג (העולמית) פיתחה עבור המכשיר שלנו, ה-RFS. מערכת הקבצים הזו לפחות בגרסא 2.2 היא פשוט זוועה מהלכת. היא לא מותאמת לעבודה עם NAND (זיכרון FLASH צריב) ויש הרבה שיפורים ברמת הקרנל של לינוקס שעוד אפשר היה לעשות (ו-HARDCORE הזה עשה). אני יודע שבגרסא 2.3.3 הרשמית לגלקסי שלנו הם שיפרו את המצב פלאים אבל כל עוד יש לו 2.2.1 אז הוא צריך קרנל כזה. מערכת ה-RFS לא רק איטית מאוד בעבודה אלא גם סובלת מבעיות של שגיאות ו-CORRUPTION לאורך זמן, מה שמוריד לאט לאט את הביצועים של המכשיר. הקרנל של HARDCORE לא רק מציע שיפורים לעבודה עם ה-RFS שמאיץ מאוד את העניינים אלא גם מציע את ה-LAGFIX האמיתי היציב, האמין והיחיד שאפשר לסמוך עליו שיגן על המערכת, וזה LAGFIX שהמשמעות שלו היא פירמוט של חלק או כל ה-PARTITIONS ל-EXT4 (מערכת הקבצים של לינוקס). בעיקרון זה משהו שאפשר להפעיל מתפריט ה-RECOVERY ולא חייבים. למעשה, ברום של פיילוט יש את הקרנל הזה ושם ה-LAGFIX לא מופעל אלא רק ה-TWEAKים וזה עובד יפה מאוד. אם יש לך עוד שאלות...

עמיתR

New member
תודה, אקרא, ועוד שאלה אחד, בשרותך

דבר אחד עדיין מבלבל אותי: האם אין קשר בל יימחה בין קרנל מסויים, וגרסאת אנדרואיד? או שזה כמו הקשר בין BIOS ומערכת ההפעלה בPC? מה כלול בפיילוט? קרנל? שיפורי OS? ואיפה העברית נכנסת לתמונה? תודה על הסבלנות לחפירות שלי

voguemaster

New member
אז ככה

קרנל אכן מתאים לגרסא מסוימת. לכן על כל גרסא הוא כותב לאיזה firmware היא מתאימה. ספציפית כרגע הקרנל שלו מתאים ל-2.2 ו-2.2.1. הוא אמור להוציא גרסא בקרוב לגרסא החדשה שיצאה 2.3.3. לגבי השאלה השניה, גם לחלונות יש קרנל ולכן ההקבלה היא לא bios. פשוט לחלונות יש קרנל אחרת. לגבי פיילוט, הוא גם מכיל את הקרנל הנ"ל, גם מכיל שיפורים אחרים, עיצובים, תוכנות לשליטה בטלפון ועוד כל מיני הפתעות. יש דגש גדול מאוד אצלו על עברית ברום אז עם זה אין בעיה.

BarbiBarush

New member
דבר נוסף

אם אני רוכשת את המכשיר בחנות פרטית ומביאה אותו לסלקום עדיף להשתמש ב"חוק ניתוק זיקה" שלפיו עליהם להחזיר לי את הסכום לפי השווי שלו בסלקום (אבל אז אני מתחייבת לסלקום ל 36 חודשים) או לא?

ronengeles

New member
מחוייבת? על מה?

על המכשיר כבר שילמת, הם לא יכולים לגרום לך לשלם עליו שוב.... את זכאית לקבל החזר על המכשיר למשך 36 חודשים מהרגע שקנית אותו, לא משנה באיזו חברה. את יכולה להיות בסלקום שנה ולקבל החזרים, לעבור לאורנג' ולקבל החזרים לחצי שנה, ללכת לפלאפון לקבל החזרים לשנה, ואז לחזור לסלקום ולקבל החזרים ל 6 חודשים שעוד נותרו לך. הדבר היחידי שאת מחוייבת אליו זה תנאי ההחזר (סכום מינימום בסלקום ואורנג', שימוש של מינימום דקות בפלאפון).

למעלה