ריכוז/שרשור טיולי סוף השבוע

נוף כרמל? קטן עליך בכמה מספרים

כל הטיולים שעשינו היו יותר קשים. בכלל מי מתייחס לקושי? אנחנו בהולנד?
את הפרשנות נתת לביבי מעוז כ"כ טוב שאת רק צריכה לחזור ולקרוא את מה שכתבת לו..
יאללה נמשיך.. תיאור המסלול במיוחד בשבילך ע"י שחר שטייף: מנקודת הכינוס נרכוב מערבה על קו הרכס בסמטאות הצרות של עוספייה, דרך מרכז הכפר ולאורך הטיילת עד לפאתיה המערביים של העיירה. בדרך: תצפיות מרהיבות על עמק זבולון ומפרץ חיפה. נעבור את הכניסה לנחל חיק ונמשיך לאורך הכביש עד הפניה לנחל אלון. נרד בדרך קק'ל מוצלת שמתפתלת על המדרון המערבי של נחל אלון עד עין אלון שאולי עדיין נמצא בו מעט מים. מעין (אין?) אלון נטפס מזרחה לבקעת אלון לאורך נחל אורן ונעפיל להר שוקף לאורך השביל ה"שחור". לפנינו טיפוס תלול, לא קל, אבל מוצל ולא ארוך. הנופים בצידי הדרך שווים את המאמץ. בסיומו של הטיפוס אנחנו מגיעים כמעט לפסגת הר שוקף אבל פונים מזרחה לכוון דלית אל-כרמל. לפנינו התפתלות נוספת בסמטאות צרות, הפעם אלו סמטאותיה של דליית אל כרמל. נמשיך לאורך הכביש הראשי עד הפניה למוחרקה ונעשה הפסקת פיתה-דרוזית-עם-לבנה-וקפה-שחור-על-חשבון-הבית אצל "אבו-לאפה". נמשיך לכוון המוחרקה. מי שלא מוכן לוותר על תצפית מגג המנזר מומלץ שיצטייד בביגוד צנוע. תצפיות לא פחות מוצלחות יש בהמשך הדרך כך שלא מוכרחים לסחוב את המכנסיים הארוכים על הגב. מכאן אנו ממשיכים לאורך דרך נוף כרמל צפונה עד מצפור בר יהודה. ממצפור בר יהודה מצפה לנו העליה האחרונה להיום שמסתיימת במגרש הכדורגל של עוספייה. בדומה לעליות הקודמות היום – גם העליה הזו מוצלת. נדווש מעדנות לכוון החניה ונקנח בשווארמה עסיסית במקום. סה'כ – התחלה במישור, ירידה מוצלת, תלולה ודרדרתית, עליה תלולה ויפהפיה – מוצלת ברובה, עוד עלייה קצרה בתוך דלית אל כרמל, דרך נוף מדהימה, עוד עליה אחרונה ומוצלת ולקינוח – שווארמה!!! ואם את באה.. השווארמה הקולה והכנפה...עלי ..
מה את אומרת? יורם

shl17

New member
נחל אלון

הרכיבה בו היא רק על הסינגל הדרך שלכאורה הגדה המערבית אינה בנחל אלון

איתי נ

New member
סמנטיקה...

יש הסינגל של נחל אלון. יש שביל קק"ל בעצם חוצה אותו בהתחלה ויורד בגדה הימנית שלו. יש עוד שביל שעובר בגדה השמאלית של נחל אלון ומחבר את המזבלה של עוספיה עם תחילת השחור שעולה מנחל אורן לשוקף. עוד כמה אי דיוקים סמנטיים: העליה לשוקף ב"שחור" היא בעצם לא בשחור אלא בשביל קק"ל משמאלו. הירידה בנחל חיק - ממשיכים לרדת בגדה הימנית כששביל ישראל ממשיך שמאלה לאפיק הנחל.

shl17

New member
שביל קקל

על הגדה המערבית רק נוגע בנחל אלון וחותך מערבה

איתי נ

New member
יש הסכמה (ועוד שאלה)

פשוט יש כל כך הרבה אי דיוקים אחרים שגם זה כמעט יכול לעבור. מה אתה מכיר באזור נחל נשר עליון? "סיפרו לי" שהקטע מצומת דמון עד השביל של חניון הרקפות רכיב (באדום). לא ניסיתי. משם האדום רכיב ב100 מטרים ראשונים וזהו, אבל יש כמה סינגלים על הגדה המזרחית (ימנית) שמרחוק נראים מענינים. סינגל אחד מוכר ומתחבר למערכת השבילים באזור בית היערן.

thebijo

New member
אכן רכיב ../images/Emo26.gif

האדום מדמון עד לשביל של גבעת ההגנה רכיב לחלוטין. מדובר בירידה חמודה שמתחילה בשטח פתוח יותר, ובשלב מסוים נכנסת לקטע קצר וחביב בנחל ("לא להוריד רגליים!") עד שמחברת לשביל. אני מקווה לפרסם אותו כחלק ממסלול שכולל כמה סינגלים באיזור בית היערן בקרוב. ביג'ו.

shl17

New member
מסכים לכל מילה

גם אני רכבתי אותו יש מדרגה נחמדה בכניסה לנחל והרכיבה בנחל טובה ואתגרית משהו אני מאוד רוצה לבדוק הסינגלים מזרחית לדרך נוף כרמל(חוץ מהירידה בשביל האדום מהמוחרקה שאני מכיר)

u88

New member
אתה בדואי ???

מאיפה אתה יודע כל שביל מאיפה ???

steiff

New member
הבדואי הכי ../images/Emo68.gif יני שאני מכיר

וחוץ מזה איתי מכיר את השבילים בכרמל מקרוב, אבל ממש מקרוב

איתי נ

New member
צריך באמת לנסות את זה על גמל

אבל יש כמה ענפים נמוכים שמאוד יפריעו. מכיר חלק מנסיון אישי (לפעמים כואב) וחלק מנסיון של אחרים.

רֶשֶף

New member
איתי, לפי המרץ שאתה מפגין כאן

אני מבין שאתה גם תקין, גם כשיר, וגם שמיש. יש מצב שתשתף (באופן מעשי) את העם בכמה מהמשובחים בחצר האחורית שלך?

רֶשֶף

New member
יורם

מעניין, על פי הלוגואים המפוארים, הדיונים המעמיקים והשולחן VIP השמור לכם בכל המסעדות השוות בצפון, הייתי משוכנע שאני זה העם.
ובכדי להיות ענייני - בלי שום קשר לתיאוריית מעמדות זו או אחרת, ההעדפה האישית שלי בהקשר להרכב כנופיית רכיבה היא 3-5 רוכבים. 7-8 זו כבר קבוצה מכובדת. 9-10 כבר גובל אצלי ב"פחד קהל". שום דבר אישי. כנראה איזו טראומה מטיולי בי"ס יסודי או ממחנות הצופים. 3 חברים מכובדים וותיקים מה"עם" שלך יעידו שנהניתי מאד לרכב איתם, כאשר זה היה בהרכב מצומצם ואשמח לרכב שוב, עם כל אחד מהם, כל עוד ההרכב ישאר מצומצם. תודה על ההזמנה, אבל קצת גדול עלי כמות כזו של "עם".

איתי נ

New member
Mנטה - אפשר להזכיר לך ?

זה מה שאת כתבת בעצמך לפני חודשיים. שבת הקרובה - זו הפעם הבאה !!! חוץ מזה - הטיול של מאי היה באמת ביום חמסין. תוכנן להתחיל בשעה 9 (מאוחר מידי) ומכל מיני סיבות יצא אחרי 10 בבוקר. בשבת הקרובה - צפוי מזג אוויר נוח יותר וגם המסלול קל יותר. אני מקווה לפגוש שם את כולם.

ophek

New member
מיכל דייייייייייי../images/Emo121.gif

את מסוגלת להכל והוכחת את היכולת שלך והגיע הזמן שתביני שאין שום דבר שאת לא מסוגלת לעשותו.

Mנטה

New member
אווווו לקח לי זמן לזהות אותך

טוב עקיבא האמת שאני מזה סומכת עליך, אבל אני ממש זוכרת לרעה את הטיול ההוא ואז גם לא עליתי את שוקף על האופניים
... אני ברשותכם אתלבט עוד קצת ומשה אני מזמינה אותך לשאוורמה על חשבון יורם
, בלעדיך אין טיול מבחינתי

Mנטה

New member
ורק דבר אחרון בנוגע לזמנים

אז יצאנו בעשר בבוקר והגענו לסוף המסלול בחמש אחה"צ. והשאנטי רוכבים מהר יותר מאיתנו. אז אוקי היתה הפסקה של שעה בע(א)ין אלון אבל עדיין זה מסלול מאוד ארוך. ודרך נוף כרמל לא מוצלת, למיטב זכרוני. (Mנטה בתפקיד הקוטר הקבוצתי הייצוגי, מעמידה פנים שהיא בשם כולם).

RockhopperJudy

New member
לפחות יודעים שהשוקף היה קשה...מנטה,

Mנטה, אחרי הביצועים שלך בשבת האחרונה - לא נראה לי שמשהו יעמוד בדרכך... אני לעומת זאת הכרזתי על "פרישה". וככל שהשבת מתקרבת - אני מתלבטת... במחשבה שניה נראה לי , שכמו בכל שבת גם הפעם אני אתן לזה עוד צ'אנס. אני פשוט לא יכולה לחשוב על זה שאת, Mנטה, תטפסי בקלילות לשוקף, ואני לא אהיה שם למחוא לך כפיים! יורם, במטוטא! לרחם עלינו כמה שיותר! אחרת נהפוך לקבוצת ER (=הקרדיט לג'ון). ודבר נוסף - יש מצב לרכיבה הלילה? (בירקון או בשרון, מ 7 ואילך.) מישהו/י???

moshep10

New member
יהודית

את חייבת להגיע.גם אני מתלבט אבל אין ברירה אנחנו כבר שייכים ל-EZ וחייבים להגיע.אם לא תגיעי אחר כך תראי את התמונות ותצטערי.תחשבי על זה. אל תדעגי אנחנו נהיה חבורה שלמה מאחורה.

למעלה