ריקודי זוגות

MosheFromNY

New member
זה רק אצלנו ובני דודינו

זה רק אצלנו ובני דודינו מקובל שהאשה שייכת לבעל (יוצא מהמילה בעלים ) באנגליה כבר מאות שנים מקובל להחליף בני זוג בערבי ריקדים / מסיבות ואם אני לא טועה הם המקור לריקודי סלון כשהמטרה היא להרחיב את חוג החברים אתה נחשב גס רוח וסנוב אם אתה לא מחליף בת זוג או אם אתה נידבק לזוגתך כל הערב ולא משוחח אם אחרים מקובל לשמור את הריקוד הראשון והאחרון לזוגתך

אתה לא שם לב שדעתך כדעתי

הרי זהו המצב כאשר אין הרמוניה בין בני זוג ואילו כשזו שורה במעונם גם ברחבות הריקודים הה כזוג יונים. תחשוב על זה

אני רוצה להוסיף עוד משהו.כאשר

מדברים על הרמוניה,הכוונה גם פיזית.זאת אומרת שאם אחד מבני הזוג הוא רכרוכי ועדין בריקוד, במקרה כמוני אז הוא לא מסוגל לרקוד עם בת זוג חזקה ואגרסיבית,יש לה הרבה התלהבות ותנופה והרבה טמפרמנט.אם האנרגיה שלה חזקה מאד וגופ חזק ולא גמיש אז אחרי ריקוד אחד אני מפורק לגמרי.עצמות הידיים שלי כואבות.אני צריך לרקוד עם בת זוג שגם היא רוקדת בעדינות ובשלווה בלי להשתולל.לעומת זאת לבת הזוג לא תמיד מפריע לה איך אני רוקד והיא טוענת שאני בשבילה בסדר.קרו לי כמה אי נעימויות בגלל הדבר הזה ובחורות שהסברתי להן מה הבעיה למרות שחיבבו אותי לפני שרקדנו,אחרי זה לא רצו עוד לדבר אתי אפילו לא אומרות שלום.ממש ברוגז.אם אני רוקד אתן אז אני מתענה ומשתדל לברוח מהן למרות שחיבבתי אותן.

זוגות נשואים

נתחיל בזה שאם שני בני הזוג אוהבים לרקוד ריקודי עם - זה כבר טוב... במקרה זה - איש הישר בעיניו יעשה. מה שטוב ומתאים לזוג אחד לא בהכרח מתאים למישנהו - שיסתדרו ביניהם. אבל-אני מכירה זוגות שרק אחד מבני הזוג חובב ריקודי עם. ברוב המקרים - חובב הריקוד מגיע בגפו, ולרוב גם אין לו בעייה לרקוד עם מישהי/מישהו אחר. אבל - אני מכירה מישהי שפעם אהבה מאד לרקוד, והיתה רוקדת בקביעות אבל מהרגע שנישאה לבחור שאינו רוקד ריקודי עם - הפסיקה לרקוד. לשאלתי מדוע אינה מגיעה יותר להרקדות, השיבה "בעלי לא מרשה לי ללכת". מה דעתכם על זה?

קורין1

New member
לא סתם יש סטיגמה לרקודי עם.....

היו המון בגידות בגלל קשר שנוצר בין בני זוג שרקדו רקודי עם..... אם אני נשואה ואני רוצה לרקוד, אני ארקוד, ולמרות ההנאה הגדולה שיש לי מרקודי עם, אני אעדיף שלא לרקוד זוגות.

לקורין

קיימות גם בגידות בריקודי עם, זה נכון, אבל מצד שני בגידות קיימות גם בתחומי חיים רבים אחרים - בעבודה, למשל. אז בגלל זה נחזור לתקופה של "כבוד בת מלך פנימה?!" בקיצור, אני בדיעה שמדובר כאן ב-2 אנשים מבוגרים. שיחליטו הם מה נוח להם יותר. ואני גם מודעת היטב לכך שאמנם נכון - קיימת סכנת משיכה והתאהבות אם רוקדים עם בן/בת זוג אחרים. אבל-מצד שני אני יודעת גם על התאהבויות (לא הטרדה מינית) במקום העבודה למשל. אז שאנשים יפסיקו לצאת לעבודה?! בקיצור - כל זוג הם עולם אחר, ולכל אחד מתאים משהו אחר. אחד יקנא יותר לבת זוגו ולשני יהיה חשוב יותר התאמת בת הזוג לסגנון הריקוד שלו ולידיעותיו... אבל-במקרה שבני זוג רוקדים עם אחרים חשוב מאד לפקוח עין ולשים לב לכל נורית אדומה שנדלקת שיכולה להזהיר על גלישת היחסים מעבר לריקוד. כדאי גם להבהיר לבן הזוג למחול כי את נשואה, ונישואייך מאושרים. גם זה יכול למנוע טיפוח אשליות מצידו, ונסיונות חיזור שיכולים לגרום להסתבכויות...

קורין10 היקרה

למרות שאת תומכת בדעתי, הרי את לא בדיוק מבינה מה אני מנסה להסביר ולצערי גם רוב האחרים שעדין נטועים בגישתה של התקשורת הטוענת שריקודי עם הם מקור לבגידת. אני לא מדבר על זה! אני מנסה להסביר לכם שריקודי העם אינם הסיבה הם התוצאה של מה שקורה בבית. אם לכל אחד מתאים חוג בסגנון שונה, סחטין. אם לשניהם מתאים אותו חוג באותו מקום עם אותו מדריך ואותו רפרטואר ובכ"ז לכל אחד בן זוג אחר קבוע! זו התוצאה של הזוגיות שלהם ולא הסיבה לה. ותראו לי זוג כזה שאחרי 3 שנים הם עדין נשואים (אולי אפשר לספור כאלה על 3 אצבעותיה של זו שכתבה על הריקודים של מאיר שם טוב) ואילו האחרים... אלה כנראה כבר רוקדים קבוע עם בן זוגם לחיים החדש (זה איתו רקדו 3 שנים או כמה, כאשר בן זוגם בחיים רקד עם אחר/ת). וכל השאר זה רק אשליות.

לירון

כנראה שהצדק אתך. אומנם זכותם של בני זוג להחליט מה נוח ומתאים להם - לרקוד יחד או לחוד, אבל כנראה שבאמת באיזה שהוא מקום זה משקף את מערכת היחסים הקיימת ביניהם מחוץ לרחבת הריקודים.

עוז 2002

New member
אני מכיר...

ירון, אני מכיר מספר זוגות כאלה.... וגם זוג שהתחתן מחדש...

אם יש לה אופי

סביר להניח שהנישואין לא יעריכו ימים או שהאיסור יהפך להיתר לכל אחד לעשות את הדברים האהובים עליו.

ריקודי זוגות../images/Emo39.gif

מתוך נסיון כדאי לרקוד כל אחד לחוד וגם בחוגים אחרים. אני ושבת שיש רק יתרונות לענין מכיון שכל אחד חוזר עם חויות אחרות ולרקוד כל אחד לחוד בחוג אחר נותן "מרחב מחיה" לשני בני הזוגץ אפשר לחייך ולצחוק ולשלוח מבטים לבן או בת הזוג מבלי שהבעל או האישה ישלחו מבט כועס או מקנא. הריקודים הם כמו טרפיה ובאים לרקוד כדי להתפרק ולא כדי להתעצבן. לא תמיד שוררת בין בני זוג נשואים אוירה נחמדה. לפעמים גם כועסים ואז המצב רוח בריקודים משתנה. חוץ מזה האם היית לוקח סנדויץ למסעדה.

unikorn

New member
דעתי בנוגע לריקודי הזוגות היא...

שכל אחד וטעמו. אם זוג מעונין לרקוד ביחד בריקודי העם-סבבה. גם אם לא-סבבה. לא צריך לשים את כל הזוגות על אותה נקודה- כולם שונים זה מזה ואין אף אחד דומה. לדעתי גם זה יכול להועיל לזוגיות או להרע אותה. שוב, הכל תלוי בזוג. לרקדני- תרקוד עם מי שבא לך בריקודי הזוגות. עם אישתך היא קנאית, וגם אתה או רק אתה, עדיף שתרקדו ביחד. עם אף אחד מכם לא קנאי, תרקוד עם מי שמתאימה לך מבחינת ריקוד. ריקודי עם אינם מקור לבגידות- הרי בכל מקום שבן זוג אחד נמצא הוא/היא עלול/ה להתאהב במשהו חדש. עם דבר כזה קורה, סימן שבני הזוג בכל מקרה לא מתאימים, וכדאי שיתגרשו. גם אם בני הזוג אינם בוטחים זה בזה, וחושבים שעליהם להשגיח אחד על השני 24 שעות ביממה, כדאי שיתגרשו- כי נישואין זה 2 דברים עיקריים- אהבה וביטחון אחד בשני. עם שני התנאים האלה- או אחד מהם- אינם/אינו מתקיים/ים, כדאי שיתגרשו וזהו. unikorn

למעלה