רישיון רפואה בארה"ב, GEICO, מוצרי חלב,מזג אוויר וירקות, S&I

Fellowship

New member
רישיון רפואה בארה"ב, GEICO, מוצרי חלב,מזג אוויר וירקות, S&I

ניסיתי לרכז מספר קושיות באשכול אחד ע"מ לא להעיק,
כל קשר בין סעיף אחד למשנהו הינו מקרי בהחלט


1. מסתובבת שמועה שרופאים ישראלים שלא למדו ולא התמחו בארה"ב אלא בישראל,
יכולים להוציא רישיון אמריקאי בקונטיקט, מכיוון ששם מאפשרים זאת ולאחר הוצאת הרישיון, הוא מוכר בכל ארה"ב.
בדקתי את הדרישות בקונטיקט:
http://www.ct.gov/dph/cwp/view.asp?a=3121&q=389506
נראה שאנו לא עוברים אפילו את התנאי הראשון, שהוא לימודים במוסד מוכר ע"י אחד מהשניים:
http://lcme.org/ - משיטוט באתר הבנתי שהם מסמיכים רק מוסדות אמריקאים וקנדים.
http://www.osteopathic.org/Pages/default.aspx - קצת פחות ברור, אבל יש רשימה (אם היא הנכונה) רק של מוסדות אמריקאים.

אם מישהו מכיר את הנושא ואני טועה, יותר מאשמח לדעת.

2. האם ניתן להתמקח עם GEICO על מחיר ביטוח הרכב?
בעקרון, אני מאוד מעריך חברות שלא מתמקחות, מציעות מחיר ו Take it or leave it, חבל שאין חוק עולמי כזה,
אבל כל עוד זה לא המצב באופן גורף, אשמח לדעת האם אכן אין אופציה להתמקח עמם.
ניסיתי לבדוק עמם האם ההיסטוריה שלנו מישראל יכולה לסייע, כולל אישור היעדר תביעות, זה מעניין אותם כקליפת השום.
אמרתי שיהיה לי חבל להעביר את כל הביטוחים לחברה אחרת עם מחירים זולים יותר, לא עזר,
ביקשתי שמפקח יעבור על הפוליסה שלי ויבדוק מה כן אפשר לעשות, לא עזר,
ביקשתי פשוט הנחה לפנים משורת הדין ע"מ להשאר לקוח מרוצה, לא עזר.
הם הסבירו באופן עקבי וברור שהתחום הוא Heavily Regulated ואסור להם להתייחס להיסטוריית נהיגה ממדינה אחרת,
אמרו שמפקח עבר על הפוליסה ואין מקום לשינויים,
ויש אפילו רשימה מפורטת של ההנחות שאני מקבל (שייכות ל NIH, ריבוי ביטוחים ועוד), כל הנחה עד רמת הסנט.

נראה שהם מאוד מסודרים, עקביים ועניניים, האם זה אכן המצב ואין טעם בכלל להתמקח? (אולי רק במועד החידוש)

3. מוצרי חלב שאנו רוכשים בסופרים השונים מגיעים עם תאריכי תפוגה ארוכים משמעותית מאשר אנו מכירים מישראל,
וקריאת מרכיבי כל מוצר לא מעידה על חומרים משמרים חריגים או הסבר לנושא.
האם אני מדמיין?

4. האם יש סיבה שמחירי הירקות, ובפרט פלפלים ומלפפונים, מאוד יקרים?
בין $1 - $3 לפלפל בודד (רגיל/אורגני) וקצת פחות למלפפון.
אני סתם סקרן אם אלו פשוט המחירים או שספציפית זו תקופה עם יבול דל (גידול? ייבוא?) שגרם לעליית מחירים.

5. להבנתי מרילנד היא לא מדינת Stop and identify,
אבל מה קורה במצב שבו שוטר עוצר את הרכב לביקורת (לדוגמא) ומבקש רישיון נהיגה והוא לא עלי?
-- עריכה: מצאתי את התשובה: במצב נהיגה חייבים את התעודה.
(אני לא מוחק את השאלה, לטובת הכלל)

תודה רבה.
 

boneguy

New member
ברוכים הבאים

כמו שאתה ואנחנו רואים, אתה לומד עוד ועוד כל שבוע.

1. אין לי מושג - אני יודע שבתחום רפואת השיניים אין דרך פשוטה להוציא רישיון, ומדובר על שנים של עבודה או לימודים ועשרות אלפי דולרים (אם לא מאות).

2. מול השירות לקוחות חבל על הזמן. אולי עם סוכן אנושי יש לך סיכוי. הכי טוב זה פשוט לקבל עוד הצעות ולהשוות - כולם אותו דבר.

3. לא שמתי לב לזה. ממה שזכור לי כל נושא תאריכי תפוגה דיי פרוץ גם ככה, ואני לא אתפלא אם בארץ מישהו פשוט זורק מספר. הרי ברור שככל שתאריך התפוגה קרוב יותר, יותר מוצרים יושלכו לפח, ויותר מוצרים ירכשו מחדש.

4. זה המחיר, וגם לי זה מפריע. לשלם על פלפל דולר וחצי נראה לי מטורף כל פעם מחדש. אני מניח שזה קשור לעלויות שינוע, אולם גם במדינות חמות יותר המחיר גבוה. יתר על כן, לא נראה שיש מחיר עונתי כמו בארץ, אלא מחיר קבוע כל השנה. מה שכן, מידי פעם יש מבצע של פלפל בפחות מדולר, ואז אני קונה. אותו דבר עם מלפפונים.

הלכתי לסופר...
 

Boston Guy

New member
תתנתק מקוסטקו ותגלה שיש יותר זול.

אני לא מכיר את האזור שלך ברזולוצייה מספיק טובה - אי עובר שם מדי פעם, אבל אף פעם לא גרתי בגיזרה למשך זמן שיאפשר לי ללמוד את ה"פרטים הקטנים" שלומדים לאורך זמן.

העניין לגבי חנויות כמו קוסטקו (או רשתות הסופרמרקטים הגדולות) הוא שה SUPPLY CHAIN שלהן יוצר אצלך את הרושם שאין "עונות גידול" בשנה. אותם סוגים ואותם זנים של ירקות ופירות נמצאים על המדף 362 ימים בשנה - ותמיד במחיר מפולפל.

מה שאני יודע - שהוכח כנכון בכל המקומות בחוף המזרחי שבהם כן גרתי - זה שבכל מקום קיים "הסופרמרקט \ חנות אתנית \ ירקן \ שוק איכרים" המקומי, שבו יש באמת 4 עונות. רמת המחירים והמצאי על המדף משקפים הרבה יותר טוב את מה שבאמת גדל באותו זמן ברדיוס של 100-200 מייל מאיפה שאתה גר.

הפילפלים שאתה מוצא על המדף בקוסטקו מתומחרים בטיפה יותר מדולר ליחידה - והתימחור שלהם כמעט ולא משתנה בציר הזמן (בין קייץ לחורף, למשל).
אבל לאורך השנה, אם תסתכל על האריזה שלהם כל פעם שתבקר שם, תגלה שבכל עונה הם מגיעים מחור אחר בעולם - מהחוף המערבי, מדרום אמריקה, מהערבה בישראל... ופילפל הוא ירק עם חיי מדף קצרים יחסית, מה שאומר שהפילפל הזה לא נסע באונייה אלא טס באווירון בטיסה טרנס-אטלנטית כדי להגיע לסניף הקוסטקו שלך. זה מה שמייקר אותו כל כך.

בחנות הירקות "שכולם קונים בה ואתה פשוט עדיין לא יודע עליה" - זו שאתה צריך לאתר על ידי שיחות עם מקומיים או ותיקים ממך באזור - תמצא שבחורף בכלל אין פילפלים... או שיש אבל במחיר יקר אש.
לעומת זאת, בעונה הזאת של השנה - מיולי ועד אוקטובר - המחירים של הפילפל ירדו בצורה דרסטית, לחצי וגם פחות ממחיר החורף שלהם. זה היבול המקומי שבכלל לא מגיע למדף בקוסטקו.
אתה תגלה גם ששם יש פילפלים מזנים אחרים - ולאו דווקא רק את ה BELL PEPPER הבשרני שקוסטקו והסופרמרקטים הגדולים בחרו להחזיק.

כנ"ל לגבי "ירקות אוהבי שמש וחום" אחרים - מלפפונים, עגבניות, קישואים וכיוצ"ב.

אני, אישית, מגדל את הירקות האלו בגינה שלי בקייץ - כרגע הגב שלי שבור לחתיכות אחרי שביליתי שעות אתמול בתלישת עשבים מהערוגות שלי.
אני נמצא כ 400 מייל צפונית אליך אז עונת הגידול אצלי מאוחרת יותר מאשר אצלך - אבל שיחי העגבניות בגינה שלי כבר מלאים עגבניות ירוקות שיתחילו להבשיל מן הסתם עוד שבועיים (לפחות אלו מהזנים שמבשילים מוקדם כמו EARLY GIRL), על שיחי הפילפלים כבר רואים פילפלונים קטנים שאי"ה יגדלו עד אוגוסט, ושיחי ה"קישואים" כבר פורחים. (קישואים במרכאות יען כי אני מגדל משהו שנקרא "טרומבוסיטו" במקום קישוא רגיל - יש באזור שלנו חרק מעצבן בשם SQUASH VINE BORER שרצח כל שיח קישואים שאי פעם זרעתי, ואני לא משתמש בחמרי הדברה בגינה שלי... הטרומבוסיטו עמיד בפני החרק הזה).
החצילים, מסיבה לא ברורה, נכשלו השנה כישלון חרוץ והם STUNTED - כנראה שאחת ממכות הקור שהיו לנו מאוחר בעונה פגעה בהם בצורה בלתי הפיכה.
 
כן, יקר נו אז?

אני למשל, להבדיל מבן זוגי שכתב למעלה, קונה פלפלים ומלפפונים בכל מחיר, כי הילדים אוכלים אותם, וזה חשוב לי, כך שזה תלוי מי הולך לסופר במקרה שלנו


לגבי מוצרי חלב - אנחנו קונים יחסית לישראל, ממש מעט (כי הם לא טעימים כמו בארץ, והמגוון ... נו אתה כבר בטח יודע) וכן יש להם תאריכי תפוגה ארוכים במיוחד. לי זה דווקא טוב, כי זה אומר לזרוק פחות, כי הסיכוי שזה לא ייגמר עד שהתאריך יפוג הוא מאוד נמוך. מעבר לזה לא הרגשתי צורך להתעמק.

לגבי השאר אין לי מה להוסיף, רק שהוא לא הלך לקוסטקו ..חח קוסטקו רחוק יחסית מאיתנו (25 ד לכל כיוון) ולקניות של אמצע שבוע זה לא משתלם.
 

Fellowship

New member
סקרנות נטו. אנחנו קונים כמעט הכל אורגני, מה שמעלה את השאלה

האם זה באמת אורגני ומפוקח בארה"ב?
גם בארץ היינו קונים אורגני, למרות שלהבנתי היו בערך רק שני פקחים וחצי שאמורים לבקר את הנושא בכל ישראל.

נחמד ששניכם כותבים
 

Boston Guy

New member
מה זה עבורך "אורגני"?

כן, יש אירגונים וגופים שעושים פיקוח (ומוכרים "הכשרים") לגבי ה"אורגניות" של מוצרים. ויש להם יותר משניים וחצי פקחים.
ובכל זאת יש הרבה "אחיזת עיניים" בעניין.
בדיוק כמו בכשרות של יהודים - גם בעניין של "מוצרים אורגניים" יש פרשנויות לכל מני כיוונים, יש אירגונים שמחמירים יותר ויש אירונים שמקלים, ויש מקבילות ל "מכון צומת" בישראל שממציאים דרכים "ללכת עם ולהרגיש בלי".

כאדם שמגדל גינה אורגנית (גם INDOOR בעזרת מכשיר AEROGARDEN וגם באדמה) אני יכול להגיד לך שהדרך היחידה לגדל ירק או פרי בצורה מסחרית בלי חמרי הדברה בכלל זה בחממה הידרופונית שנמצאת באזור סטרילי.
זה מה שעשוים חקלאים רבים בקנדה, למשל - חממות בטונדרה הקפואה של אונטאריו או קוויבק, שם האנרגיה בזול (הידרו אלקטרית והידרו טרמית), המים בזול - ויש אין סוף שטח פנוי לבנות חממות. חרקים אין, כי בחוץ זה כמו על הירח - שום חרק לא יכול לחיות בטמפרטורות שיש שם.
אז זה אורגני - אבל אין בזה שום דבר "מהטבע".
זה לא גדל באדמה - אלא באיזשהוא "מרק" כימי. טבעי, בטח טבעי. כל חומר כימי הוא חלק מהטבע...
זה לא ראה שמש אמיתית - הצמח גדל כל חייו בתאורה מלאכותית מנורות גידול.

כשאני רואה פירות או ירקות מהסוג שלא יכל לגדול בחממות על המדף ב WHOLE FOODS MARKET - והם נראים כמו דוגמנים בג'ורנאל - אני יוצא מנקודת הנחה שזה "משחק בכאילו". אין מצב שגידלו אותם בלי חמרי הדברה. הם פשוט מצאו חומר הדברה שאותו "מכון צומת" אישר כ"לכאורה אורגני" - וכנ"ל לגבי הדשן...
 

Fellowship

New member
נכון, אתה צודק, אנו מחפשים משהו בסגנון:

"גדל באדמה ללא חומרי הדברה משום סוג" (לא בטוח בנוגע לביולוגיים),
וכפי ששיערתי, יש טריקים ומשחקים בכאילו.

יש לך המלצה בכ זאת, מה כדאי לחפש כאשר רוכשים פירות וירקות אורגניים, כפי שהגדרתי מעלה?
תו תקן כלשהו? סימן כלשהו? אולי לרכוש במקום ספציפי? (Mom's Organic?)
 

n47

New member
MOMs

קטע. הייתי במקרה בשבוע שעבר ברסטון, וליד המלון היתה חנות של MOMS.
דווקא לא רע בכלל לדעתי. כמו הולפודס בקטן (ויתרו על מחלקות גדולות בשר וגבינות ודגים), ויש גם מסעדה צמודה בשירות עצמי כמו שאני אוהב.
והם לא מוכרים מים בבקבוקים. מוכרים מים מטוהרים למיכל שתביא לבד. יפה!
בסהכ די אהבתי את החנות הזו.
 

n47

New member
מביקורים אחרונים בישראל, ממש אין מה להשוות

את המבחר והאיכות האורגני בארהב לעומת ישראל - מבחר עלוב, איכות נמוכה, יקר אפילו מהול פודס. אולי בגלל שכאן מייבאים מכל מני מקומות ובישראל מירדן, מהרשות הפלסטינית ומטורקיה? אה ודגים מסין. לבריאות.
האם הרושם שלך אחר?
 

KallaGLP

New member
גם אני בהתחלה הייתי בהלם ממחירי הפירות והירקות בקליפורניה,

מדינה שבה החקלאות אמורה להיות פורחת. עם הזמן התרגלתי, אך זה עדיין שערורייתי, כמובן.
גם אני גידלתי הרבה דברים בגינה - למשל לימונים ותפוזים היו לי כל השנה והיו גם עצי פרי נוספים, כולל אבוקדו (אבל זה היה בית שכור וכל זה היה באדיבות האיש שבנה את הבית בשנות ה-60). גידלתי גם עגבניות שרי, עשבי תיבול למיניהם, ועוד כל מיני ניסיונות שעשיתי מדי פעם, אך לא כולם צלחו לאורך זמן.
במדינה החדשה שעברתי אליה הספקתי בינתיים להתארגן רק על עשבי תיבול (אני מגדלת בערך את כל עשבי התיבול שאני משתמשת בהם), אך שמתי לב להפתעתי שהמחירים של חלק מהירקות והפירות זולים יותר מאשר בקליפורניה אף על פי שלדעתי לא מגדלים אותם פה יותר מאשר שם. חידה.
 

KallaGLP

New member
וכן, זולים יותר, אך עדיין יקרים.

אני, אגב, לרוב לא קונה אורגני. בכלל, הדעות באשר לעד כמה אורגני יותר בריא חלוקות מאוד, אך זה דיון ארוך שאין לי כוח להיכנס אליו כרגע. הייתה תקופה, עוד בארץ, שניסיתי לקנות אורגני, אבל הילדים בשום פנים ואופן לא הצליחו להתחבר לטעם (ולא, לא סיפרתי להם מתי זה אורגני ומתי לא, הם הרגישו לבד), ובסוף ויתרתי.
 
לגבי 4

חפש חנויות של אסיאתים - הרבה יותר זול והרבה יותר טרי וטוב.
באזור שלך יש רשת בשם Lotte
ואם תצפין קצת (על ה 355 לכיוון Germantown), יש חנות ענקית בשם Great Wall.
ב Costco לא רע גם. בסופרים הרגילים (Giant) מאד יקר.
 

Boston Guy

New member
לגבי תאריכי תפוגה של מוצרי חלב

אכן, לרב מוצרי החלב האמריקאיים יש תאריכי תפוגה ארוכים יותר ממה שאתה רגיל בישראל.
זה הכרח - בגלל שה SUPPLY CHAIN ברוב המקומות הרבה יותר ארוך ממה שקיים בישראל... המערכת בנויה להתמודד עם העובדה שמוצר חלב יגיע למדף בסופרמרקט שלך די הרבה זמן לאחר שיוצר - שבוע, עשרה ימים, במקומות רחוקים אפילו שבועיים.
איך עושים את זה? שילוב של חומרים משמרים ואריזה יותר סטרילית ו"מפוסטרת".
ולפני שתגיד "לא כתוב חומרים משמרים על האריזה" - קח בחשבון ש:

שומן הוא חומר משמר. בגלל זה חמאה לא מתקלקלת אף פעם.

מלח הוא חומר משמר. כבר בימי קדם שימרו בשר ושאר מזונות ע"י כבישה במלח.

סוכר הוא חומר משמר. גם זה ידוע מימי קדם. זה הרי הרעיון של ריבות, סירופים, פירות מסוכרים וכיוצ"ב. דבש, ביחוד, הוא בכלל חומר משמר מעולה, ולעולם לא מתקלקל.

שלא לדבר על דברים כמו CITRIC ACID, או פוטאסיום סורבאט, שמוספים כאן כמעט לכל דבר.

האריזה - והסטריליזצייה של המוצר לפני שהוא נארז - הם פקטור משמעותי בעניין גם כן.
שמת לב שלא תמצא כאן "שקיות חלב" או "שקיות שוקו"?
מוצרי חלב ארוזים במיכלי קרטון עם שקית מתכת פנימית או במיכלי פלסטיק קשיח. האריזה מתבצעת אחרי חיטוי בקיטור ובסביבת מילוי סטרילית.
דברים שאינה אפשריים בכלל כשאורזים משהו בתוך שקית ניילון.

במאמר מוסגר - זו גם הסיבה שכל נסיון להחדיר לשוק האמריקאי מוצרי חלב ב"סגנון ישראלי" (והיו כמה כאלה ב 20 השנים האחרונות) - נכשל.
המוצרים הללו פשוט לא שרדו את ה SUPPLY CHAIN האמריקאי.
 

dixie chick

New member
OMS סוף סוף הבנתי!!!!

גם לי לקח מלא זמן להבין איך החלב שונה בטעם, ואיך הוא בעצם עמיד, ולמה הוא בכלל בקירור, ולמצוא BRAND של חלב שיש לו טעם נורמלי....
&nbsp
(Horizon מSafeway אבל לא מעניין אותי המועשר לדעתי זה סתם עוד כסף על כלום)
 

הנסיך.

New member
החיים הקשים של DC מטרו

1. אין לי מושג, אני לא רופא (אבל לא אכפת לי להעיף מבט)
2. כן אפשר,אם דפקו אותך מדיי וואן, כנראה שיבואו לקראתך, אם זו הפוליסה הראשונה שלך אצלם חכה עם המיקוח (בדיוק הוזלתי את הביטוח הזול ממילא שהיה אצלם בעקבות הצעה מסוכן אחר)
3. האמריקאים מתים על מוצרי אולטרא-פסטורייז, 99 אחוז ממוצרי החלב שתקנה עם תאריך תפוגה אחרי יום מותך כנראה יהיו כאלה, הם גם יטעמו כאלה וערכם התזונתי יהיה בהתאם. יש גם מוצרי חלב "נורמלים" והם מתקלקלים באופן דומה לאלה שבארץ - צריך לחפש אותם.
עוד הערה היא שגם מוצרי חלב רגילים עלולים לשאת תאריך תפוגה אופטימי מאוד - לדוגמא - אצלינו החלב מעולם לא מחזיק אפילו קרוב לתאריך התפוגה שלו, גם לא הקוטג' (של מונה) או הגרוייר \ ברי \ צדר

4. כי אתה חי באיזור יקר, ואתה בטח קונה בסופר בו הירקות האלה זמינים כל הזמן, אם קוסטקו אם ג'יאנט או הולפודס או סייפווי או איך שלא קוראים לסופרים במרילנד - ירקות פה יקרים בהגדרה, מי שיש לו כסף אוכל בריא, מי שאין לו אוכל במקדונלדס.
יש דרכים להקל במעט את העלויות בכל מיני סופרים נידחים, אבל אול אין אול - זה יקר, צריך להשלים עם זה. (אני עדיין נזכר בכאב בסלט באבאגנוש שעלה לי 30 דולר כי הכיל 5 חצילים)

5. לא רק למרילנד, אלא באופן כללי - אני חושב שאם לא מתווכחים, אם מתנהגים כמו בניאדם ולא מתלהמים, שוטרים פה באיזור בדרך כלל יהיו אדיבים וסובלניים כלפי אנשים שונים (לפחות כל עוד אתה בצבע הנכון), אבל בלי קשר - לעולם שווה לך להיות עם תעודה מזהה עליך (נגיד רשיון) זה עוזר בכל כך הרבה מצבים מעבר לשוטר שזה פשוט חבל להסתובב בלי.
 

Fellowship

New member
1. אשמח אם תוכל לבדוק ולחוות דיעה

2. 155 דולר לחודש לכיסויים טובים (נראה לי שזה כפול מהפרמיה שהייתי אמור לקבל אם היו מכירים בוותק)
&nbsp
3. אנחנו קונים Organic Whole Milk עם אומגה 3, הטעם דווקא מעולה,
התאריך רחוק יחסית, אבל Boston Guy הייטיב להסביר את הנושא.
&nbsp
4. אכן, Costco, Giant, TraderJjoe's וכו', טרם חוויתי קנית אוכל ב Target לדוגמא, נשמע לי פחות מומלץ

&nbsp
5. צודק, תודה.
 
למעלה