רישיון רפואה בארה"ב, GEICO, מוצרי חלב,מזג אוויר וירקות, S&I

xbuffalomen

New member
סתם שתדע ההבדל היחיד , היחיד , בין

חלב אורגני ללא אורגני הוא במחיר ...
 

Fellowship

New member
זה דיון אחר שמתאים למקום אחר


 

naf86

New member
לא נכון!!

מה עם הכיתוב על האריזה?
&nbsp
מה עם התחושת עליונות כשקונים מוצר "בריא" ו"טוב" ו"יוקרתי"?
 

KallaGLP

New member
הייתי מצפה שתחושות ילדותיות של עליונות מדומה

יעלמו אחרי שעוברים את גיל 18, אך אולי זו רק אני.
 

naf86

New member
נו באמת..

כחלק מדור ה-Y אני יכול להעיד שיש המון בני 18 ומעלה עם תחשות עליונות.
 

Fellowship

New member
אם כבר...

אז הדיון היותר חשוב הוא כנראה: "חלב - בריא או מזיק?"
לדעתי שטפו לנו את המוח בישראל עשרות שנים שחלב זה בריא,
וכנראה שחלב, במקרה הטוב, לא מזיק.
&nbsp
אבל אם כבר ציינת את הנושא האורגני, יש לך אסמכתא לנושא?
למיטב ידיעתי, חלב אורגני בארה"ב מופק מבעלי חיים הניזונים ממזון אורגני,
(שזה יכול להוות דיון נפרד על מזון אורגני באופן כללי, כפי שהוסבר מעט למעלה)
מקבל מקום מרעה, יש הגבלות על התרופות שבעל החיים מקבל וללא הורמון גדילה.
 

Boston Guy

New member
לדעתי - גם חובבי ה"אורגני" שטופי מוח על ידי הפירסומאים

פרות חולבות אוכלות חומר צימחי - שאף אחד לא טורח לרסס בין כה וכה, כי לאף אחד לא איכפת איך העשב נראה ואם חרקים כירסמו בו.
כל הסיפור של "הורמון גדילה" נמצא הרבה יותר משמעותית בבקר שמגודל לבשר (ואז זה לרוב פרים, ולא פרות) - והרבה פחות משמעותי בחולבות.
ולגבי "מרעה פתוח" - גם בעניין הזה יש המון קומבינות.
אם אתה לא ראית בעיניים שלך את הפרות שיצרו את החלב שאתה שותה רועות באחו - אין לך מושג מהיכן החלב בא.
בדיוק כמו בגידול "עופות חופש" - מי שחוקר בעניין מגלה שהמושג "חופש" הפך להיות "שבמקום לגדול בסוללות גדלים באסמים ענקיים שבהם מחזיקים אותם בחושך (שלא יזוזו יותר מדי), צפופים עד אימה, וקוצצים להם את קצה המקור כדי שלא ינקרו אחד בשני" -
מגלים שההגדרה של "מרעה פתוח" בחברות התעשייתיות הגדולות זה שהפרה לא כלואה בתא בגודל הגוף שלה, ויוצאת לחצר לפחות פעם בחודש...
אם את החלב שלך אתה קונה בסופרמרקט גדול ששייך לרשת ענקית - רוב הסיכוי הוא שהוא בא מחווה תעשייתית גדולה, ולא מ MOM AND POP FARM בסגנון איש הבפאלו.
 

miado

New member
הבדל נוסף הוא שבארה"ב חלב אורגני לרוב עובר UHT (פסטור על)

התהליך שהופך חלב לעמיד. למעשה אני לא בטוח אם יש סיבה שאינה פסיכולוגית למכור אותו בקירור.

מחלב כזה אי אפשר להכין למשל גבינות ויוגורט. לא יודע אם יש השלכות בריאותיות למעט כמות ויטמינים קטנה יותר, אבל אני מסכים שאולי הוא לא בריא יותר מחלב רגיל.
 

Boston Guy

New member
של איזה BRAND החלב שאתה קונה?

הסתכלתי קצת ברשימת המרכיבים של "חלב אורגני מלא עם אומגה 3" של חברות מסחריות גדולות, ודי הזדעזעתי...
כדי להוסיף את האומגה 3 לחלב הם מוסיפים לחלב שמן דגים (ולא שמן טוב... הם משתמשים בשמן נחות, שמופק מסרדינים), ובנוסף (WTF) הם מוסיפים לחלב ג'לטין שמופק מדגי טילאפייה...
זה חלב בערך כמו שאני רקדנית בלט.
לא עדיף לקחת קפסולה של שמן דגים בנפרד, אם רוצים - במקום לערבב מין שאינו במינו?
 

Fellowship

New member
אבל ברור שאומגה 3 יגיע מדגים, וסרדינים הם מקור מצויין, אז לא

כ"כ הבנתי מה הבעיה, תוכל לפרט?
 

miado

New member
אני לא יכול לחשוב על סיבה טובה להוסיף שמן דגים לחלב

במיוחד חלב אורגני. אומגה 3 עדיף לקבל ממקור תזונתי (דגים) או תוספים (כמוסות שמן דגים).

מה גם שלא ברור מה מקור הדגים (ים או חוות גידול), מה הם אכלו, איזה תהליך עבר השמן כדי להיכנס לחלב (למשל זיכוך להסרת הריח, מה שכנראה מוריד את איכות האומגה 3) וכו'.

ובכלל מומלץ לבדוק את רשימת המרכיבים של מוצרים לפני הקנייה, כי יש מוצרים שמיוצרים אחרת בארה"ב ובצורה שלא בהכרח מיטיבה עם הצרכן (ע"ע לובי תעשיית המזון).
 

Boston Guy

New member
זהו, שממש לא ברור שהאומגה 3 יגיע מדגים

כל הסיפור לגבי חלב אורגני שמכיל אומגה 3 התחיל מחקרים שטענו שהחלב של פרות שרועות להן בפסטוראליות באחו ואוכלות עשב ירוק ורענן - ובעיקר מגוון מכל מני זני צמחים - מייצרות חלב שעשיר בצורה טבעית באומגה 3 ממקור צימחי.
ובמחקר יצא שאכן, החלב של פרתה של היידי בת ההרים השוויצרית, שמקפצת לה באחו בין הרי האלפים תוך כדי געיית יודל, עשיר הרבה יותר מחלב רגיל באומגה 3 ושאר דברים טובים.

זו הייתה התאורייה, לפחות. רק שהתברר שרוב החלב שמיוצר ברפתות תעשייתיות אורגניות מכיל בדיוק אותה כמות אומגה 3 כמו חלב רגיל של פרה קונוונציונאלית. וזה כמובן בגלל שהפרות לא באמת אוכלות עשב טרי ומגוון כשהן חיות בסביבה שהיא רפת תעשייתית.

ואז למישהו היה רעיון גאוני - ונולד הקטע המשונה הזה של להכניס מיץ סרדינים לחלב.
והפירסומאים כתבו על המיכל באותיות גדולות "מכיל אומגה 3" - כדי ליצור את האשלייה שהאומגה 3 הוא חלק אינטגרלי מהחלב וקיים בו בצורה טבעית, בגלל איכות החלב.
את העובדה שהאומגה 3 זה בכלל תוסף הם מסתירים בין האותיות הקטנות ברשימת המרכיבים. תקרא היטב את כל האותיות בגדולות - בשום מקום לא כתוב ש OMEGA 3 ADDED, או ENRICHED WITH SQUISHED FISH JUICE. האותיות הגדולות הן מצג שווא.

בנוסף - מה שאתה קונה זה חלב שעבר תהליך פיסטור בחום של 135 מעלות צלסיוס - 35 מעלות מעל נקודת הרתיחה של מיים או חלב.
זה נעשה על ידי חשיפת החלב לקיטור בטמפרטורה של 150 מעלות.
התהליך גורם לכל מני שינויים החלב - חלק מהלקטוז מומר ללקטולוז, הפרוטאין קיאסין משתנה וגורם לשינוי בטעם של החלב, ויטמינים (בעיקר מקבוצה B כמו תיאמין וריבופלאווין) נהרסים ויורדים ב 30% פלוס מינוס, תכולת חומצה פולית יורדת, וכיוצ"ב.

אם אני מבין נכון, הסיבה לכך שאתה קונה חלב אורגני היא שהוא לכאורה "בריא יותר".
מה שאני מנסה להגיד הוא שהרבה יותר בריא לקנות חלב רגיל שאינו אולטרה מפוסטר, ובנוסף לקחת כמוסה של שמן דגים איכותי... לא מסרדינים אלא מדגי עומק של מים קרים.
 

Boston Guy

New member
ככל שהדג (הטורף) יותר גדול - כך יש בו יותר כספית

הדג הגדול אוכל סרדינים. המון סרדינים. בכל סרדין יש קצת כספית - והכספית הזו מצטברת בתוך הדג הגדול.
ולכן - אכן צריך להשתדל לא להגזים באכילת (דגש על אכילת) דגים טורפים גדולים כדוגמת טונה, דג חרב וכיוצ"ב.
העניין הוא שזה לא רלוונטי לשמן דגים שמופק בצורה מודרנית.
בתהליך הפקת שמן הדגים כל היצרנים כיום מזקקים את שמן הדגים על ידי העברתו דרך פילטרים של Supercritical carbon dioxide (sCO
2) - שמסננים מתוכו מתכות כבדות, דיאוקסינים ושאר חולרות, בלי לפגוע בשמן עצמו.
 

Fellowship

New member
אומגה 3

הנושא של אומגה 3 הוא רחב מאוד וכנראה פחות מתאים לפורום,
יש סוגיה של אומגה 3 ממקור צמחי לעומת דגים,
יש סוגיה של אילו חברות מייצרות כמוסות טובות של אומגה 3 מדגים,
מי מכיל או לא מכיל מתכות כבדות, מי גורם לפגיעה בחומרים ע"מ להפחית את הריח,
וכמובן המינון של EPA ו DHA, היחס בינהם,
ואי אפשר שלא להזכיר את הטרנד החדש יחסית, שגורס שרק אחד מהם חשוב, ויש גם כמוסות כאלו.
&nbsp
היינו שם, היינו לוקחים כמוסות, הפסקנו, אולי נחזור לזה.
&nbsp
ברור לי שהאומגה 3 בחלב הוא תוסף, אבל החלק היותר מעניין הוא זה:
&nbsp
"בנוסף - מה שאתה קונה זה חלב שעבר תהליך פיסטור בחום של 135 מעלות צלסיוס - 35 מעלות מעל נקודת הרתיחה של מיים או חלב.
זה נעשה על ידי חשיפת החלב לקיטור בטמפרטורה של 150 מעלות.
התהליך גורם לכל מני שינויים החלב - חלק מהלקטוז מומר ללקטולוז, הפרוטאין קיאסין משתנה וגורם לשינוי בטעם של החלב, ויטמינים (בעיקר מקבוצה B כמו תיאמין וריבופלאווין) נהרסים ויורדים ב 30% פלוס מינוס, תכולת חומצה פולית יורדת, וכיוצ"ב"
&nbsp
האם זה קשור לאומגה 3?
לא כ"כ הבנתי מדוע עושים זאת וןאיך להמנע מזה.
האם זה רלוונטי רק לחלב אורגני? חלב עם אומגה 3? חלב אורגני עם אומגה 3? חלב עם תאריכי תפוגה רחוקים?
&nbsp
 

Boston Guy

New member
הפיסטור רלוונטי לכל חלב שמסומן כ UHT או "אולטרא-מפוסטר".

וזה כמעט כל סוג חלב שבא בקרטון.
יש שתי טכנולוגיות פיסטור נפוצות בתעשיית החלב כיום:
אולטרא פיסטור או UHT שעליה דיברנו, שבתאורייה מוציאה מוצר שחיי המדף שלו הם עד 9 חדשים ושלמעשה לא צריך קירור...
ו"פיסטור רגיל" - HTST - שבו החלב מחומם לחום של 72 מעלות צלסיוס למשך 15 שניות. זה נותן חלב עם חיי מדף של שבוע, פלוס מינוס.

תהליך ה UHT יקר יותר , וגם דורש שהמוצר יהיה במיכל יקר יותר. מצד שני, הוא נותן למוצר חיי מדף ארוכים בסדרי גודל מהפיסטור הרגיל, והופך אותו להרבה פחות רגיש לתנאי ההובלה שלו.
זה מה שמאפשר לחברת AURORA ORGANIC DAIRY, שהיא הספק שמייצר את קרטוני החלב שאתה קונה בקוסטקו, לספק חלב לכל סניפי קוסטקו באשר הם - בחוף המזרחי, בחוף המערבי וגם בקוריאה וביפן - כשהחוות שלה והמפעלים שלה נמצאים בכלל בקולוראדו ובטקסס.
החלב שאתה קונה יוצר שבועות רבים לפני ששמת אותו בעגלת הקוסטקו שלך.
הוא נסע בדרכים במשך ימים רבים ואולי שבועות - נסע ברכבת מהמחלבה למרכז הלוגיסטי \ מחסן ההפצה של קוסטקו באזורך (המקרה שלך - במונרובייה, מרילנד), שכב במחסן איזה זמן ואחר כך נסע בסמיטריילר לסניף שבו אתה קונה.
מאותו מפעל יצא גם קרטון החלב שיהיה במקרר של סניף קוסטקו שבו אני קונה בוולת'האם, מסצ'יוסטס.
וגם הקרטון שיהיה בסניף קוסטקו בקיבינימאט, וויסקונסין - ליד הבית של הפוסומים.

זה בחיים לא היה עובד עם מוצר שעבר רק פיסטור רגיל.
 
למעלה