רישיון רפואה בארה"ב, GEICO, מוצרי חלב,מזג אוויר וירקות, S&I

Fellowship

New member
אני מבין, תודה על ההסבר, אבל אם כך, הביקורת על הנושא

לא רלוונטית באופן ישיר לנושא האורגני וגם לא לאומגה 3,
אלא באופן כללי לכך שעדיף לרכוש חלב לא אולטרה מפוסטר, ובנפרד, אומגה 3 איכותי.
&nbsp
אוסיף לי זאת ל Check List, בשלב זה יש לנו נושאים דחופים יותר לעסוק בהם

ונכון לעכשיו, אם הבחירה שלי היא בין ירקות לא אורגניים לבין ירקות אורגניים,
ובין חלב אולטרה מפוסטר בקרטון, לבין חלב כזה, אבל אורגני עם אומגה 3,
אז למרות הכל, אני אעדיף את הירקות האורגנים ואת החלב האורגני עם אומגה 3,
ואני לוקח בחשבון שיכול להיות שאני משלם יותר אבל לא בהכרח מקבל משהו טוב יותר,
מקווה שאני לא מקבל משהו פחות טוב (ואפשר כמובן לטעון גם זאת).
 

Boston Guy

New member
אם אתה מעדיף לשלם יותר ולקבל מוצר שאינו יותר טוב, זכותך

זה מה שמניע את גלגלי הכלכלה במדינה הזו - פירסומאים ואנשי יח"צ שמצליחים לשכנע אנשים לקנות בקבוק מלא מים מהברז במחיר מפולפל במקום פשוט ללכת לכיור ולמלא כוס...
 

Fellowship

New member
לא אמרתי שהמוצר לא יותר טוב

אמרתי שאני מוכן לקחת את הסיכון שזה המצב, למרות שלדעתי והבנתי הוא כן יותר טוב,
אני מעדיף לאכול ירקות שספגו פחות חומרי הדברה מאשר יותר,
אני מעדיף לשתות חלב שהוסיפו לו מיץ-אומגה-3-מסרדינים-לא-משהו-בכלל מאשר את אותו החלב בלי המיץ

&nbsp
&nbsp
 

KallaGLP

New member
מוצרים אורגניים לא בהכרח ספגו פחות חומרי הדברה.

דיברתי פעם עם טייס של מטוס ריסוס, והוא סיפר שאם אנשים היו יודעים אילו כמויות הוא שופך על האורגני, לא היו קונים אורגני בחיים. בסופו של דבר את המזיקים חייבים להרוג כך או אחרת ובסופו של דבר גם ההדברה האורגנית הורגת אותם בדיוק באותה מידה, ואת המסקנות שכל אחד יסיק לבד.
 

Fellowship

New member
כל הנושא האורגני הוא הרבה יותר מורכב מכך

המסקנה שהגעתי אליה היא שאכן אין לי יכולת לדעת מה קורה בפרקטיקה,
בתאוריה מוצרים אורגניים אמורים לספוג פחות חומרים מזיקים,
יש קומבינות, התחכמויות ולפחות בישראל - גם חוסר פיקוח.
&nbsp
לכן אני קונה אורגני תחת הידיעה שיש סיכון מסויים שאני משלם יותר שלא לצורך,
אם זה נכון - הפסדתי קצת כסף, אם זה לא נכון, אנחנו אוכלים מוצרים עם פחות מזיקים.
 

Boston Guy

New member
זהו עצם העניין... אתה אכן קונה מוצר עם פחות מזיקים.

השאלה היא - איפה המזיקים? למה הם לא באו גם לטעום מהמוצר שאתם אוכלים?

שוב - מה שאני כותב בא ממקום של אדם שמגדל לעצמו את המזון בקייץ, בגינה שהיא 100% אורגנית "על אמת".
את הירקות והפירות שאני מביא הביתה מהגינה אתה מן הסתם לא היית מסכים לקנות בסופרמרקט... הם לא נראים "מדוגמים ומושלמים". יש בהם פגמים, חלק מהם פגועים על ידי חרקים כאלה ואחרים, וזה באלו שאני מגדיר "ראויים למאכל". אני מאבד עשרות אחוזים מהתוצרת כל שנה למזיקים וחייתו יער שמשיגים אותי ואוכלים את הסחורה לפני שאני מספיק להגיע אליה ולקטוף אותה.
אבל כך פרי וירק אורגני אמיתי נראה... ממש לא דומה למה שנמצא על המדף בסופרמרקט.
 

KallaGLP

New member
שמעתי שהרעל שחלק מהמזיקים משאירים בתוצר שהם טועמים ממנו

לא פחות מסוכן מהרעל של ההדברה....
 

KallaGLP

New member
אגב, אפרופו חיות יער, השכנה שלי

מכנה את צורת הברושים המתקבלת בגינות שלנו בעקבות ביקוריהן הקולינריים של "האיילות בלילות" (דווקא בימים, אבל לא משנה) - "סמל פאלי". יש להן מזל שהדובים המקומיים כנראה מעדיפים טרף קל של שאריות פיצה וכד' שהם מצליחים לצוד מפחי התושבים הפחות זהירים בימי איסוף האשפה. מילא אם היו אוכלים בצורה מסודרת, אך נימוסי השולחן שלהם לא משהו והם מפזרים את השאריות מסביב...
 

Fellowship

New member
ברור שאצלך זה אידיאלי ואורגני אמיתי

אבל זה עולם של פשרות, אני לא אגדל לעצמי את הירקות,
לכן מעדיף לרכוש כאלו שאמורים להיות יותר בריאים, ברור לי שאני לא באמת יודע מה הם עברו.
מזיקים התכוונתי לחומרים מזיקים (ריסוס, הדברה וכו'), לא לבעלי חיים מזיקים.
 

אמיתי ר

New member
למרות ההסבר המעמיק של בוסטון

הוא לא נכון.
ההסבר דווקא הרבה יותר פשוט - בישראל (ובכלל עד כמה שידוע לי באירופה) נהוג לפסטר חלב. בארה"ב (אכן, בגלל שלוקח זמן לשנע) נהוג בחלב תעשייתי לעשות עיקור בטמפטרטורות גבוהות , מה שבפועל הורג את החיידקים (ולא רק מחליש כמו בפסטור).
שמירה על ניקיון, עיקור הכלים והקופסאות עושים גם בישראל (ובכל העולם) ובכל שרשרת מזון, זה לא איזשהי המצאה מגניבה של תעשיית החלב האמריקנית.
&nbsp
החסרון הענק זה שזה מפחית מהערך התזונתי של החלב (וגם, אני *מעריך* שיגרום לשינוי כלשהו בטעם, יתכן וזו הסיבה שישראלים שבאים אומרים "יש טעם שונה לחלב").
&nbsp
אני בטוח שחיפוש באינטרנט ימצא לך תימוכין/מידע מדעי קצת יותר מדויק ממה שכתבתי מעלה. אבל לא - זה לא קשור לשקיות, או ניקוי המפעל - זה פשוט קשור לעיקור מול פסטור.
(אגב, לרוב בFarmers market שיש להם יצרני חלב קטנים כן תמצא חלב מפוסטר, כי זה משהו שקל לעשות, ולעניות דעתי תמצא שהחלב טעים יותר).
&nbsp
 

Kender00

New member
הכל טוב ויפה אבל גם זה לא נכון לפי wikipedia

דבר ראשון באירופה במדינות חמות עיקור חלב יותר נפוץ (למשל בספרד)
https://en.wikipedia.org/wiki/Ultra-high-temperature_processing
&nbsp
https://en.wikipedia.org/wiki/Pasteurization#Milk
והציטוט החשוב הוא:
״Pasteurization methods are usually standardized and controlled by national food safety agencies (such as the USDA in the United States and the Food Standards Agency in the United Kingdom). These agencies require that milk be HTST pasteurized to qualify for the pasteurized label. ״
&nbsp
כלומר עם יש סימון של USDA ויש סימון של Pasteurized אז זה חייב להיות HTSH אחרת זה בניגוד לנהלים וניתן לתבוע את החברות, אז חברות רציניות לא ישחקו בזה...
&nbsp
סיבה נוספת לטעמים שונים בחלב בין מקומות יכולה לנבוע מעוד סיבות, כגון אחוז השומן (בישראל נהוג לשתות חלב של 3% או 1% ואילו פה זה 2% או בסביבות 4-5%) למשל לי קל להבחין בין חלב של 1% ל 3% (כאשר אני שותה את החלב בצורה נקייה)
סיבה נוספת זה האוכל שהפרה אוכלת לסוג האוכל יש השפעה רבה על טעם החלב, אחת מהסיבות למשל לצבע של החמאה (צהובה חזק לאומת צהוב בהיר עד לבן)
 

אמיתי ר

New member
לא הבנתי על מה אתה חולק איתי...

כתבת בדיוק אותו הדבר, עם השינוי הקל שכתבתי "*עד כמה שידוע לי* באירופה", ואתה אומר שבאירופה דווקא נהוג עיקור. סבבה, למדתי . כל השאר, ובפרט על מה קורה בארה"ב זהה בשתי ההודעות שלנו.
והעיקר (לא העיקור
) שאין שום קשר למיכל שהחלב נמצא בו, זה פשוט תהליך שונה. כנל לגבי הטעם, העלאתי השערה. אני מניח שיש אלפי סיבות להבדלי טעם, כולל מצב הרוח של השותה.
 

Kender00

New member
חלקתי על היכן מפסטרים ואין בעיה לקנות חלב מפוסטר פה


באיזור שאני גר, ניתן להשיג חלב מפוסטר ולא מעוקר גם ב costco גם ב safeway וזה לא בעיה.
&nbsp
וגם באירופה זה תלוי במדינה, מדינות חמות כגון ספרד משתמשות ב UHT (אבל לא כולם למשל יוון משתמשת בפסטור), מדינות קרות יבצעו יותר פסטור
&nbsp
חלב שעבר עיקור מוכר בישראל כחלב עמיד
 

Boston Guy

New member
ואתה צודק - החלב שנמכר בבקבוקי פלסטיק ה"דקים" מפוסטר

גם בקוסטקו, וגם בסופרמרקט שליד ביתך - יותר מחצי מהחלב הניגר שבמקררים הוא מפוסטר ולא "אולטרא-מפוסטר".
ככלל אצבע - אם המיכל הוא מפלסטיק דק זה יהיה חלב מפוסטר ולא "אולטרא-מפוסטר".

ואני משתמש במונח "אולטרא-מפוסטר" ולא במונח מעוקר - מכיוון שכך זה נקרא בשוק המקומי.
 

אמיתי ר

New member
אוקיי - עכשיו אתה מכניס מילים לפה שלי

מעולם לא אמרתי שאין פה חלב מפוסטר. עם כבר, זה בטח הרוב המוחלט. הכותב המקורי שאל על חלב אורגני, ואני טרם ראיתי (זה לא אומר שאין...) חלב אורגני *באיזור שלי* בסופרמרקט שאינו מעוקר. אם אתה כן, אחלה, לא חולק על כך.
גם על אירופה לא אמרתי. נתתי השערה ממה שראיתי בארה"ב (שלא ראיתי אורגני לא מעוקר) לעומת ישראל (שכן ראיתי) לעומת שווקים מקומיים ליד ביתי (שכן ראיתי אורגני *לא* מעוקר).
מה גם, לא נראה לי כזה מעניין לשואל המקורי,ממש נטפלת לשולי. הוא שאל למה יש תאריך תפוגה ארוך, עניתי - עיקור לעומת פסטור. אולי בזה הייתי צריך לסיים.
 

n47

New member
ביטוח וירקות

עשיתי ביטוח בגייקו והם הכירו בוותק ובאישור עבר ללא עבירות מישראל. את וותק הנהיגה הראתי על ידי צילום הרשיון . פלפלים אני קונה בהולפודס יש אורגניים 3 בחבילה ב 5 דולר אדום צהוב כתום בכלל אנחנו קונים כמעט רק בהולפודס וקצת בטריידר. ורק אורגני. לא קונים בשר ולא חלב וביצים כך שאני מאמין שבסך הכל המחירים הגבוהים של הירקות והפירות מתקזזים עם החסכון בגלל הבשר והגבינות. פלפל בשני דולר? מה עם אבטיח ב 9$ ?
 

Fellowship

New member
גייקו - זה היה לאחרונה? זה היה מול סוכן או מול האתר/טלפון?

 
למעלה