הכל תלוי בעומק הכיס שלך
העיסקה היא נחמדה מאוד - אתה מקבל רכב שאמור להיות חביב ונוח לנהיגה (קצת קטן יחסית לאחרים של וולוו, אבל עדיין חביב), עם תחזוקה מלאה ואם הבנתי נכון - כולל ביטוח רכב מקיף!
יש רק דבר אחד שגורם לי להסס - זו שנת דגם ראשונה של הרכב הזה, למיטב ידיעתי. ושנת דגם ראשונה יכולה להיות הימור, גם אצל וולוו.
בשנת 2020, אחרי שיתברר שהדגם הזה טוב - הייתי אומר שזו עיסקה מצויינת
(מצד שני - בשנת 2020 השוק מן הסתם יהיה מוצף במכוניות מדגם הזה משומשות בנות שנתיים שחזרו מליס...).
לגבי העלות:
נגיד, סתם לצורך הדיון, שבעל הרכב גר בכתובת מגגורים שעבורה עלות הביטוח של הרכב הזה היא 1,000$ לשנה.
גם על הדגם הזול ביותר של הוולוו, אתה תשלם 600$ לחודש - או 7,200$ דולר לשנה.
נוריד מזה 1,000$ לביטוח - נשארנו עם עלות ליס של 6,200$ לשנה.
בהתחשב בכך שהאוטו הזה ממוצב כמתחרה לקטגוריה של ה BMW X1 או האאודי Q3 - מכוניות שאפשר להשיג היום ליס שלהן ב 300$ - 400$ לחודש + כ 3,000$ מסביב. כלומר - עלות ליס לשנה של כ 4,600$ לשנה לגרסאות היותר זולות של המכוניות הללו, ונגיד 6,000$ לשנה לגירסאות היקרות שהכניסו להן את כל התוספות והאופציות.
מכיוון שבכל המקרים שאני מדבר עליהם עסקינן במכוניות חדשות - בכל היצרנים הללו המחיר כולל את התחזוקה לפחות ל 3 שנים.
לכן - הייתרון היחיד שיש לעיסקה של וולוו הוא זה שאין DOWNPAYMENT.
תאורטית - העלות הכוללת של העיסקה תהיה דומה לאופציות של האחרים.
מעשית - יש שני דברים שמסמנים שניתן יהיה להגיע לעיסקה יותר טובה כלכלית עם יצרן אחר:
ראשית: בגלל שמדובר ברכב עם הרבה HYPE ושנת דגם ראשונה - הסיכוי להצליח "להתמקח" ולהוריד את מחיר הבסיס לעיסקה הוא קטן, יחסית.
ואחרית: אני בטוח שוולוו "יסננו" נהגים בצורה הרבה יותר אגרסיבית - גם מבחינת רקורד ביטוח (מי שגר בשכונה מסוכנת מבחינה ביטוחית, או שהוא נהג עם רקורד בטוחי גרוע - מן הסתם לא יאושר...)