רכיבה, ספורט לעשירים בלבד?

ווינגז

New member
רכיבה, ספורט לעשירים בלבד?

מה דעתכם, האם תחום הרכיבה (כספורט תחרותי, בעיקר) הוא ספורט לעשירים, או שאנשים שישקיעו זמן ואנרגיה (וכמובן, צריך גם כישרון) - יצליחו להתקדם בו? קחו בחשבון מעבר לעלויות של השיעורים והתחרויות עצמן, האם אפשר לנצח על סוס בצפר, או שהכסף (סוסים פרטיים
) לא משאיר אפשרות כזו? דיון, כן?

גם וגם ../images/Emo13.gif

הרכיבה הוא ספורט שבהחלט צריך להשקיע המון כסף. ובכלל אחזקת סוס... המוןןןןן
אנשים שאין להם מספיק כסף לא יכולים להרשות לעצמם לבוא שבוע, שבוע לרכב.. הם צריכים להוציא את הכסף על דברים אחרים יותר חשובים. עם זאת גם הרכיבה תלויה בכמה שמשקיעים בה, ומי שישקיע הרבה גם יתקדם יותר אבל בסופו של דבר אין לכולם כישרון טבעי שגם הוא נחוץ
.
אני מנסה להאריך אבל לא מצליחה
ובהחלט אפשר לנצח עם סוס בצפר, אך צריך כישורים גם מצד הרוכב וגם מצד הסוס והרבה שיתוף פעולה, זה לא שונה אם זה סוס פרטי או סוס בצפר כל עוד הוא בעל קישורים ומבנה מתאים. אז אני יסכם... צריך גם כישורים וגם כסף
יואו אני מרגישה כאילו כתבתי חיבור בספרות ולא הלך לי חחח.. תמיד קשה לי למצוא ת'מילים הנכונות

מאוד קשה לנצח עם סוס בית ספר

בגלל שלכל סוס יש את הטעויות שלו ונניח אתה מתקן אותם ואז תלמיד צעיר יותר שעוד לא למד את זה לא יתקן אותו והסוס ילמד מטעויות... כל שיעור אתה צריך להתחיל מאותה נקודה.... אתה צריך סוס שרק אתה או מקסימום מישהו ברמה וביכולת שלך כדי להצליח איתו...

לדעתי..

רכיבה בעיקרון אמורה להיות לא לעשירים, ובכלל שום דבר בחיים לא צריך להיות רק בשביל אנשים שיש להם כסף.. אבל מה לעשות שככה החיים, ולא משנה מה הכל עולה כסף... לדעתי אנשים שיש להם כישרון יכולים להצליח בתחום הרכיבה ובכלל, אבל לדעתי אם יש לך כישרון אבל אין לך כסף זה לא ממש שווה... לכן אם אין כסף צריך מישהו שישקיע בך... וכמובן שאנשים ישקיעו בך רק אם יש לך כישרון.. אני למשל רוכבת רק פעם בשבוע.. ו..אני יכולה רק לחלום על סוס.. לכן יהיה לי קשה להתחרות כי זה אמור להיות ממש יקר במיוחד ברמות הגבוהות כמו אולימפיאדה וכו'.. אבל אני "קפצתי" שתי "רמות" ברכיבה זאת אומרת שהייתי בקבוצה ואז עברתי לקבוצה יותר מתקדמת, ואז שוב פעם עברתי לקבוצה עוד יותר מתקדמת.. ויש אנשים שאומרים שיש לי כישרון... אבל זה ממש לא נכון לדעתי אני רוכבת מגעיל ומכוער.. אבל זה לא העיקר.. אז בקיצור---> כדי ממש להתקדם ברכיבה ובתחום הסוסים חייב להשקיע הרבה מאמצים.. וגם הרבה כסף...! סורי שקצת הצפתי...

ממ...

אני חושבת שזה תלוי בהמון גורמים.. זה תלוי בסוג הרכיבה שרוכבים, כלומר אם מתחרים ברור שזה עולה הרבה כסף. חוץ מהתחרויות וההובלה וכל השאר צריך סוס טוב להתחרות איתו. חוץ מזה, לדעתי, שוב , לדעתי- לרוכבים שרוכבים על סוסים פרטיים יש הרבה יותר סיכוי בתחרויות מאשר למי שרוכב על סוסי ביצפר, כי הוא היחיד שרוכב על הסוס, או עוד מישהו במקרה שזה חצי פנסיון, להבדיל מסוסי ביצפר שרוכבים עליהם הרבה אנשים, והסוס מתרגל לכל מיני שיטות, או שיש כאלה שרוכבים פחות טוב וכאלה שרוכבים יותר טוב וזה משגע את הסוס. וזה גם תלוי בכמה רוצים להשקיע, לאן רוצים להגיע, אם זה תחביב או כבר הופך להיות חלק מאד גדול בחיים חוץ מזה שיש הרבה מקרים שבהם אנשים בלי כסף בכלל עובדים בחוות והם כישרוניים ממש, ומצליחים. כי הם משקיעים את החיים בזה.. סורי שחפרתי,, אבל זו דעתי.

LordHorse

New member
יש ויש.

רוב אנשים שבאים ללמוד רכיבה,יש להם כסף והם יכולים להרשות לעצמם. באיזשהו שלב ברכיבה יש חוות שאפשר לעבוד בתמורה לשיעורים,וזה באמת להשקיע המון זמן ואנרגיה. אין בהכרח אנשים עם כישרון.יש אנשים עם פוטנציאל,שצריך לפתח (כמוני
),ואני כן מוכנה להשקיע המון בשביל להתקדם,ואני מתקדמת. וסוסי בצפר זה מונח מאוד כללי,יש סוסים ויש סוסים,אבל בעיקרון,ברור שאפשר,להיות סוס בצפר לא מוריד מערכו של הסוס,ודווקא סוסי בצפר יכולים להיות מאוד טובים,ממושמעים ומפוקסים. אבל שסוס שלך,יש לך סוג של יתרון בתחרויות,כי אתה מכיר אותו הכי טוב,היכרות שמרכיבה פעם בשבוע למשל,אי אפשר לדעת כל כך טוב. אבל סוס פרטי זו השקעה עצומה,אבל אם מוכנים לכזה דבר,ואם מתאפשר כספית,אז סבבה.אני חושבת שלרכב על סוס,ולדעת שהוא שלך,שווה את כל ההשקעה.

2eye

New member
ספורט, שהכסף הוא הבדל ענק

ענף הסוסים הוא לא ענף למעוטי תקציב, אך לא רק לעשירים. נתחיל מהמדרגה הנמוכה יותר, חוג רכיבה פעם בשבוע: אני לא מוצא עוד הרבה חוגים שעולים במחירים כאלה. נעבור לרמה המתקדמת יותר, האחזקה, או ליתר דיוק החצי אחזקה: פה במחירים מתחרקים מכמעט כל חוג אחר, לדוג' מהבית: הצ'קים שכותבים ההורים לפנסיון עולים על החוגים של כל אח, ואולי אפילו של שלושה מהם. מחיר הציוד גם הוא בשמיים, למשל ביום שישי "נקנסתי" ב600 שקל על מכנסיים ושמיכה. זה סביר? הענף התחרותי אפילו עוד יותר, בנוסף להובלה, מחיר המקצה ואולי גם האימון (תלוי אצל איזה מאמן) והציוד השונה שדרוש. הבעיה בענף הזה שהרוכב הוא לא הכל, רוב ענפי הספורט תלויים רק באדם, או בכמה בני אדם, מכאן שרוב ענפי הספורט תמוכים ע"י היכולת, ההשקעה והכישרון. בסוסים לעומת זאת הסוס עושה עבודה גדולה, ככל שהסוס יהיה יותר טוב, יעלה יותר כסף. יש רוכבים מעולים שרק בגלל תקציב נמוך [יחסית לענף, בענף אחר תקציב כזה נחשב תקציב ענק] לא מצליחים, למרות שהם משקיעים, ובעלי פוטנציאל ענק. ומצד שני יש גם רוכבים בלי הרבה פוטנציאל ורצון להשקיע אבל עם ימבה כסף מנצחים בלי בעיה (אני לא מדבר ספציפית, אני מדבר ברמה הכללית). כמובן שרוכב עם פוטנציאל וכוח רצון שמשקיע אך עם תקציב נמוך יכול לנצח את אותו אחד עם תקציב ענק וכוח רצון והשקעה נמוכה. אך בגלל שבענף העבודה לא נובעת רק מהכשרון וההשקעה, אפשר לומר שרכיבה על סוסים זהו ספורט לעשירים, אך לא בלבד חפרתי D:

2eye

New member
*תוספת*

תוספת קטנה: בחו"ל לא כמו בארץ, הספונסרים רצים (פה יש אולי אחד) ויש המון ספונסרים, שמעלים את התקציבים. ככה שבחו"ל לפוטנציאל יש הרבה יותר ערך מאשר פה, כי שם אחד עם הרבה פוטנציאל ימצא ספונסר עשיר ו....הופ! הוא רוכב טוב עם סוס יקר, כשאר התקציב שלו דל.

MusTanG GT

New member
אתה צריך להגיע לרמה ממש גבוהה בשביל

לקבל ספונסר טוב והדרך עד לרמה הזאת עולה הרבה

2eye

New member
אולי לא הבהרתי את עצמי

עד הסוף... יש את הספונסר שהוא חברה ממשית שנותנת את כסף.. אבל בחו"ל עוד משהו מפותח, רוכבים עם פונטיצאל אך ללא שם, הולכים להתאמן, לאמן סוסים, ולעבוד אצל רוכב עם שם, שנותן להם אופציה להגיע לספונסר שיתן כסף... אבל בכל זאת, שם הערך של הפוטנציאל יותר גדול מבארץ.

MusTanG GT

New member
החברה הממשית שתיתן לך כסף...

תיתן לך כסף כשתהיה ברמה מספיק גבוהה בכדי שתוכל לפרסם אותה... אפשר להשיג ספונסר בקלות אם אתה קשור איכשהו לחברה...

kenz

New member
לא רק

ספונסרים מחפשים ספורט שיהיה בו קהל רב, שאליו ניתן להגיע... בארץ, למי שבדק לאחרונה את המצב בתחרויות, אנחנו לא ממלאים אצטדיון קטן באליפות, אז מה שווה לאותו ספונסר לשים בספורט הזה כסף... בחו"ל תחרויות מושכות המונים, ואז הרעיון הפרסומי עובד.

MusTanG GT

New member
בחו"ל בתחרויות הקטנות

אין כל-כך הרבה קהל... ובכל זאת צריך להגיע לרמה גבוהה בשביל לקבל ספונסר

אין ספק שאם לא תוכיח את עצמך

לא ירצו להשקיע בך. אבל בארץ גם אם תוכיח את עצמך הסבירות שישקיעו בך היא הרבההה יותר נמוכה מאשר בחו"ל.

MusTanG GT

New member
מן הסתם...הספורט בארץ הוא מליון...

רמות מתחת. בחו"ל זה שיא הרמה ובגלל זה ספונסרים מגלים עניין בארץ הספורט הוא רק הדרך לשיא ובגלל זה לא ישקיעו בך ספונסרים בזמן שאת רוכבת בארץ. ואי אפשר להוכיח את עצמך בארץ כשאין רמה. במיוחד שהתחרויות לא ברמה. אבל הספורט בארץ הוא בהחלט הדרך לחו"ל וצריך להשקיע בשביל שבעתיד תהיה טוב מספיק בשביל לבתחרות בחו"ל ולקוות להיות טוב. כל השיחה בכלל התחילה שאמרו שבחו"ל יותר קל מבחינה כספית בגלל שיש ספונסרים וזה ממש לא נכון.

למעלה