ספורט, שהכסף הוא הבדל ענק
ענף הסוסים הוא לא ענף למעוטי תקציב, אך לא רק לעשירים. נתחיל מהמדרגה הנמוכה יותר, חוג רכיבה פעם בשבוע: אני לא מוצא עוד הרבה חוגים שעולים במחירים כאלה. נעבור לרמה המתקדמת יותר, האחזקה, או ליתר דיוק החצי אחזקה: פה במחירים מתחרקים מכמעט כל חוג אחר, לדוג' מהבית: הצ'קים שכותבים ההורים לפנסיון עולים על החוגים של כל אח, ואולי אפילו של שלושה מהם. מחיר הציוד גם הוא בשמיים, למשל ביום שישי "נקנסתי" ב600 שקל על מכנסיים ושמיכה. זה סביר? הענף התחרותי אפילו עוד יותר, בנוסף להובלה, מחיר המקצה ואולי גם האימון (תלוי אצל איזה מאמן) והציוד השונה שדרוש. הבעיה בענף הזה שהרוכב הוא לא הכל, רוב ענפי הספורט תלויים רק באדם, או בכמה בני אדם, מכאן שרוב ענפי הספורט תמוכים ע"י היכולת, ההשקעה והכישרון. בסוסים לעומת זאת הסוס עושה עבודה גדולה, ככל שהסוס יהיה יותר טוב, יעלה יותר כסף. יש רוכבים מעולים שרק בגלל תקציב נמוך [יחסית לענף, בענף אחר תקציב כזה נחשב תקציב ענק] לא מצליחים, למרות שהם משקיעים, ובעלי פוטנציאל ענק. ומצד שני יש גם רוכבים בלי הרבה פוטנציאל ורצון להשקיע אבל עם ימבה כסף מנצחים בלי בעיה (אני לא מדבר ספציפית, אני מדבר ברמה הכללית). כמובן שרוכב עם פוטנציאל וכוח רצון שמשקיע אך עם תקציב נמוך יכול לנצח את אותו אחד עם תקציב ענק וכוח רצון והשקעה נמוכה. אך בגלל שבענף העבודה לא נובעת רק מהכשרון וההשקעה, אפשר לומר שרכיבה על סוסים זהו ספורט לעשירים, אך לא בלבד חפרתי D: