רכיבה, ספורט לעשירים בלבד?

ToryMaster

New member
אה.

טוב, אני מסכימה בהכל, אין לי מה להגיד. [נו באמת, עד שאני מוצאת מישהו שיכול להוות פרטנר טוב לדיון אנחנו מסכימים?
]

Saint Marco

New member
חחח *כנסי*

יש מצב לאיזה ילד או סוס ככה?!
אפילו שאני לא מכיר אותך אני מת עליך!!!

Saint Marco

New member
אני חושב גם,

שמן הסתם מתלווה לסוסים התחרויות, שכל אחד שואף לזה. אבל היא נהפכת לשאיפה לא טובה כאשר היא נהיית המרכז ברכיבה שלך... תרכבו בשביל האדרנלין, תרכבו בשביל הכיף, בשביל השבירת שיגרה בתוך הלחץ היום יומי הזה במדינה שלנו... מי שירכב בשביל התחרויות יאבד את ההנאה ברכיבה, כי התחרויות זה לא המרכז!!! זה כיף, שונה, מעניין ומלמד הרבה..... אבל ואני אומר את זה עוד אלף פעם! זה לא המרכז. גם אני חשבתי שזה המרכז ברכיבה בעבר, אבל כשתעשו הפסקה ולא תעלו על סוס במשך הרבה זמן תבינו שזה הכי פחות חשוב..

ווינגז

New member
הבעיה היא

שכשמסתכלים על הענף התחרותי (אני מדברת רק על הקפיצות, כי זה מה שאני רואה, בעיקר), "הולכים לאיבוד". יש כ"כ הרבה סוסים מיובאים עכשיו, שזה הרושם שנוצר.

Saint Marco

New member
אתה חושב שזה שטויות

אני רכבתי במספיק חוות ואולי בעין חרוד זה אחרת ורוכבים בשביל הרכיבה, אבל זה לא ככה באמת במרכז....

ווינגז

New member
../images/Emo18.gifבבקשה לא להכנס לפרטים

בלי להזכיר חוות או שמות, בבקשה, הדיון הזה הוא דיון כללי לחלוטין.

Saint Marco

New member
זה היה בשביל להראות

שזה לא כולם, אבל זה חלק וחלק גדול מידי לטעמי שזה רלוונטי מבחינתם. בכל מקרה, אם הורגשה נימה של זלזול, אז זה בדיוק ההיכך הגמור מהעניין..

אבל זאת בדיוק הנקודה.

יש המון מקומות שזה עובד אחרת. אני מודע לזה שמרכז התופעה של הגישה הזאת עם הכסף יותר נפוצה, אבל צריך לדעת להתעלות מעל זה ולמצוא את המקום שמתאים לך. אם הייתי אוהב את הדרך הזאת, הייתי שם לפני שבוע... אבל זאת בחירה של כל אחד- איך לקחת את הספורט/אומנות/תחביב הזה.

Saint Marco

New member
בדיוק,

יש מקומות שזה עובד אחרת ואני יכול להעיד ולברך את המקומות והאנשים שעומדים מאוחרי המקומות האלה... אני מצאתי את מקומי, אבל זה כואב לראות את החינוך שהרוכבים הצעירים מקבלים... כי כשהם יגדלו, להם לא תהיה ההזדמנות לבחור, אלא הם ישר יכנסו לזה.. ומפה מתחיל האסון.. וזה אסון, ואתה יודע את זה טוב ממני.... אני מכיר את החווה שממנה אתה בא, קשר ישיר אין לי, אבל קשר עקיף שמביע הערכה רבה למקום יש ועוד איך....

Blue Eyessss

New member
אני חייבת לציין...../images/Emo47.gif

ולשבח ... מאז שהסוסה שלי בעין חרוד ואני איתה שם...החיים של שתינו השתפרו בטירוף הצפון זה גישה אחרת לגמרי וצפון שליטה!!

Saint Marco

New member
בדיוק,

אני מכיר את עין חרוד כי אחד המדריכים לשעבר שלח את הסוסה שלו שם להחלמה, ובוא ברגע הבנתי שיש מקומות שזה אחרת...... שזה בא ממקום אחר ולא רק כסף כל הזמן.. כי דוגרי, כסף וסוסים לא הולכים כל כך טוב ביחד...

The Bitter End

New member
לא נראה לי

ותלוי עד כמה? ברמה של להחזיק סוס פרטי בחווה טובה ולהתחרות? כן, צריך להיות דיי מבוססים כלכלית. אבל עם חצי פנסיון, או שיעורי רכיבה, אני חושבת שהרבה יותר אנשים יוכלו לממן לעצמם.

Saint Marco

New member
צר לי, אבל אני לא מסכים

אם אין לך כסף ווואלה ההורים שלך לא ישמחו לעשות לך חצי פנסיון על סוס אז יותר מידי להתקדם אין לך..... יכול להיות שאני חיי בסרט, אבל שמעתי על מספיק מקרים שרוכבים בחו"ל שלא היה לה גרוש עבדו בחווה ולמדו רכיבה והגיעו לרמות בינלאומיות.. בארץ שלנו אין דברים כאלה.. ולמה אין דברים כאלה?! כי מתקשקשים בלי סוף על מה אנחנו לובשים ואיך אנחנו נראים במקום איך אנחנו נראים על הסוס, ואם אין לך מכנס שעלה 400 שקל יסתכלו עליך מוזר, ואם תרכב עם מגפי גומי יסתכלו עליך מוזר.. בארץ אין מוסר של רכיבה נטו, יש כסף בעיניים והדבר היחיד שמעניין פה אנשים זה כסף ואיך להשיג כמה שיותר.. ועם גישה כזו לא מגיעים רחוק.. במקום לקדם רוכבים שיש להם פוטנציאל ואין להם גרוש זורקים אותם ובמקומם כל מיני רוכבים שהם מבוססים מאוד קונים סוסים ועושים פנסיון על סוסים, אבל נראים חרא על הסוס.. שלא נדבר על איך שהסוסים נראים. אני מכיר כמה מקרים יחידים שישנם מדריכים שמפתחים את הרוכבים שלהם. כסף זה לא הכל ברכיבה, אפשר גם להתמודד בלעדיו, אבל אצלנו בארץ זה לא הולך פשוט... ומה לעשות, כסף לא יהפוך אותך לבן אדם עם גישה לרכיבה.. או שיש או שאין... אפשר לפתח טכניקה, כי כולנו (אני מקווה) נמצאים פה בגלל החייה המדהימה הזו. ומצד שני, יש רוכבים שמשקיעים את החיים שלהם ברכיבה וגם זכו בהורים תומכים ויש בהחלט תוצאות.. אבל אין רבים. מה שאני מנסה להעביר, שבארץ שלנו הרכיבה היא עסק מסובך ביותר... וכל פלוץ מכריז על עצמו כמדריך רכיבה ומקלקל את הסוסים והרוכבים. הרף פה להדריכה בעייתי ולטעמי המאוד סובייקטיבי והממורמר לא מספיק גבוה. רב המדריכים שאני למדתי אצלם קיבלו תעודת הכשרה בחו"ל ומה לעשות רואים את ההבדל גם בגישה... אני ממורמר! תסלחו לי........

Blue Eyessss

New member
אתה באמת ממורמר...../images/Emo47.gif

אמרת דברים קשים אבל רואים שזה מהלב... אבל כמו שאמרת אין כסף בענף הזה..ולא לכולם ולא לכל מדריך יש את האמצעים את הזמן ואת הכסף לקדם תלמידים שאין להם וזאת האמת המרה... בכל מקרה מה שכן לפעמים באמת יש תחושה שקצת מתפספסת הנקודה העיקרית של הספורט הזה... שזה הכל התחיל באיזשהו שלב מאוד מוקדם אצל כל רוכב רוכב בתור :"וואוו אמא סוסים!!!!!אני יכולה ללכת לנסות!?" וזה הכל התחיל מאהבה...ובסופו של דבר זה רק אתה והסוס וכל השאר לא חשוב.. וזה אולי קצת התפספס...

למעלה