צר לי, אבל אני לא מסכים
אם אין לך כסף ווואלה ההורים שלך לא ישמחו לעשות לך חצי פנסיון על סוס אז יותר מידי להתקדם אין לך..... יכול להיות שאני חיי בסרט, אבל שמעתי על מספיק מקרים שרוכבים בחו"ל שלא היה לה גרוש עבדו בחווה ולמדו רכיבה והגיעו לרמות בינלאומיות.. בארץ שלנו אין דברים כאלה.. ולמה אין דברים כאלה?! כי מתקשקשים בלי סוף על מה אנחנו לובשים ואיך אנחנו נראים במקום איך אנחנו נראים על הסוס, ואם אין לך מכנס שעלה 400 שקל יסתכלו עליך מוזר, ואם תרכב עם מגפי גומי יסתכלו עליך מוזר.. בארץ אין מוסר של רכיבה נטו, יש כסף בעיניים והדבר היחיד שמעניין פה אנשים זה כסף ואיך להשיג כמה שיותר.. ועם גישה כזו לא מגיעים רחוק.. במקום לקדם רוכבים שיש להם פוטנציאל ואין להם גרוש זורקים אותם ובמקומם כל מיני רוכבים שהם מבוססים מאוד קונים סוסים ועושים פנסיון על סוסים, אבל נראים חרא על הסוס.. שלא נדבר על איך שהסוסים נראים. אני מכיר כמה מקרים יחידים שישנם מדריכים שמפתחים את הרוכבים שלהם. כסף זה לא הכל ברכיבה, אפשר גם להתמודד בלעדיו, אבל אצלנו בארץ זה לא הולך פשוט... ומה לעשות, כסף לא יהפוך אותך לבן אדם עם גישה לרכיבה.. או שיש או שאין... אפשר לפתח טכניקה, כי כולנו (אני מקווה) נמצאים פה בגלל החייה המדהימה הזו. ומצד שני, יש רוכבים שמשקיעים את החיים שלהם ברכיבה וגם זכו בהורים תומכים ויש בהחלט תוצאות.. אבל אין רבים. מה שאני מנסה להעביר, שבארץ שלנו הרכיבה היא עסק מסובך ביותר... וכל פלוץ מכריז על עצמו כמדריך רכיבה ומקלקל את הסוסים והרוכבים. הרף פה להדריכה בעייתי ולטעמי המאוד סובייקטיבי והממורמר לא מספיק גבוה. רב המדריכים שאני למדתי אצלם קיבלו תעודת הכשרה בחו"ל ומה לעשות רואים את ההבדל גם בגישה... אני ממורמר! תסלחו לי........