רכיבה, ספורט לעשירים בלבד?

PinkHorse

New member
מסכימה.

כולנו פה עוד לומדים לרכב יש יותר מצליחים ויש פחות(למרות שיש גם מדריכים) ואין ויכוח שסוס "אוטומאט" יקדם הרבה יותר את הרוכב בהתחלה מאשר נבלה.. אני יודעת על עצמי שלפחות בהתחלה צריך את הדחיפה הזאת של הסוס שמציל..זה נותן המון ביטחון.. ואני מדברת בתור אחת שרכבה שנתיים על סוס שלא העביר לי ביטחון ופחדה לקפוץ מסלולים של 90, ואז יצא לי לרכב חודש(או פחות) על סוס שיודע את העבודה והופ הוא העלה לי את הביטחון.. ידעתי שזאת לא אני שבאמת גורמת לסוס לקפוץ מסלולים של 100 אבל החיוך שסיימתי איתו בכל שיעור היה מדהים... ובסוס שרכבתי עליו פחות מחודש בטחתי יותר מבסוס שרכבתי עליו שנתיים. אחרי שהסוס נמכר התחלתי לרכב על סוס יותר מסובך, וזה ג'וניור שלימד אותי המון ושגרם לי לסיים את רוב השיעורים עם דמעות.. אבל עם הרבה חומר למחשבה. והיום כשסיימתי את השיעור וקיררתי אותו אני לא אגיד שהייתי מרוצה מהשיעור אבל הסתכלתי על הגובה של המכשולים ואמרתי לעצמי "וואו, אני?!" לפני חצי שנה לא הייתי מוכנה להתקרב למכשול כזה בהליכה. וזה הכל תודות לסוס הזה.... שהביא לי ביטחון וגרם לי להתמודד עם סוסים אחרים. וזה שאנשים בארץ אומרים "אני רוצה סוס קשה.." לא באמת עושה אותם יותר טובים... הרעיון הוא להביא סוס טוב עם שאיפה לעבוד ולא נבלה שרק מחפשת לתפוס אותך על הטעיות שלך ולהתקדם ולקדם מפה... ככה מגיעים צמדים מוצלחים..

shirli0811

New member
לקנות סוס אוטומט לדעתי זה בכלל לא

אופציה ולא הפתרון. רוכב שרוצה להתקדם, לא צריך להיות קבוע על סוס אחד ולא לדעת מה זה סוס מפחד, נבהל. אני מכירה רוכבת שרכבה בערך חצי שנה על סוסי ביצפר, אח"כ היא עברה לפנסיון. הרוכבת הזאת לדעתי לא תדע איך להתמודד עם סוס שנבהל כי היא רגילה לסוס "אוטומט". רוכבת כזאת לא תוכל להתקדם, אם אני אתן לה סוס בית ספר שנבהל מעט היא לא תוכל להתקדם כי היא מפחדת לעלות על סוס כזה. לדעתי זה לא הפתרון לתת לתלמיד שמפחד סוס "אוטומט" וככה למנוע ממנו להתמודד עם הפחד, ויותר מזה להצליח להתגבר על הפחד של להיות על סוס שלא הולך מושלם ושלפעמים מפחד ונלחץ. אני ראיתי תלמידים שהתקדמו הרבה בזכות הכסף שלהם, שישר הלכו וקנו סוס, והתקדמו והם עכשיו מצליחים יפה מאוד. אבל אני עדיין לא חושבת שככה זה צריך להיות. זה יפה שהם מצליחים, אבל זה לא הרכיבה האמיתית, רוכבים אמיתיים צריכים לדעת ק=ו=ש=י בשביל להצליח, ובשביל לדעת להתמודד על כל סוס. אם ילדה בחווה בוכה על מקום שני בתחרות כי זה לא ראשון לדעתי זה בושה לחווה, [וזה קרה לא פעם ולא פעמיים] ומעל לזה זה יכול לגרום לתסכול מצד הרוכבים שכן עובדים קשה וכן רוצים להצליח אבל הכסף מהווה להם בעיה והם לא יכולים לקנות סוס "אוטומט". אחת הסיבות שאני חושבת שכדאי להכניס לארץ ולפתח הרבה יותר את מקצה האקווישטיין, הוא בשביל לתת לרוכבים שרוכבים ומתאמצים בשביל להצליח הזדמנות, שרוכב לפחות בתחרות-שתיים בוענה יידע שהוא צריך לשבת יפה, ונכון, שהוא צריך לעשות קצת יותר מלכוון את הסוס לאמצע ולקום איתו. אותו דבר אני חושבת ש-A2 זה לא מקצה שמתאים לרכוב בליגת ביה"ס. רוכבים בתחרויות האלה צריכים לבוא לשם בשביל ללמוד לרכוב ולעבוד. שסוס רץ כמו מטורף והרוכבים רק נשארים עליו בלחץ כד לקחת מקום זה לא רק נראה לי לא מועיל להתקדמות שלהם זה נראה לי גם קצת לא שפוי. כסף..?! מקדם הרבה אבל יכול לפגוע. אם יש לך כסף אתה צריך לדעת לנצל אותו בגבול, שתוכל להנות מהרכיבה ולהצליח בצורה אחראית, לדעת להכיר סוסים שונים ולא לוותר ולהגיד אני מפחד מהסוס הזה אז אין לי טעם לעלות עליו, אני אקנה סוס שיעשה לי את העבודה וככה יהיה טוב.. זה לא פתרון לדעתי.. קיצור חפרתי.. אז פרשתי :\\

../images/Emo45.gif כל כך

נכון... הבעיות הכי גדולות שלי ברכיבה נובעות מחוסר ניסיון בגלל שלא היה לי סוס "אוטומט". שרוכב רוכב על סוס "אוטומט" והוא לומד איך לבקש דברים מסויימים [אם זה שולדר פור, הארכת צעד לא משנה מה], הוא לומד איך צריכה להיות ההרגשה כשהוא משיג את הבקשה שלו. אחרי שהוא מכיר את ההרגשה ויודע מהי הדרך הנכונה לבקש אותה, הוא יוכל לעשות את זה עם כל סוס שירצה... הוא גם ידע להרגיש המון דברים "פשוטים" ובסיסיים שלרוכבים שלא הייתה הזדמנות לסוס כזה יהיה מאוד קשה ללמוד, כמו שיווי משקל [לא רק של הרוכב אלא גם של הסוס], מה זה סוס ישר ועוד המון דברים. וזה עוד מבלי לדבר על כמות הבטחון שאפשר להשיג מסוס כזה, לקפיצה, לתחרות להכל... אני נהנת מאוד מהאתגר של יבו, אבל אני יכולה להגיד בוודאות שאני צריכה לעבוד פי 10 יותר קשה כדי לפצות על חוסר הניסיון והביטחון שלי. ובוודאי שזה יקח הרבה יותר זמן...

arieledaho

New member
../images/Emo45.gif

גם אני כבעלת סוסה צעירה זה מאתגר מאוד אבל אם לא הייתי רוכבת על הסוסים שרכבתי עליהם קודם והתחרתי עונה שלמה הם ממש לימדו אותי לרכב לא הייתי מצליחה עם טיה...ועכשיו טיה מלמדת אותי מלא!

TauraMan

New member
בשביל להצליח צריך להשקיע../images/Emo20.gif../images/Emo23.gif

אחד הדברים שצריכים להשקיע זה כסף. אין מה לעשות, אחזקת סוס זה דבר יקר, אימונים זה דבר יקר, ציוד, תחרויות, קנייה של הסוס- הכל עולה הרבה מאוד כסף. שלא נתפתה לחשוב שזה ככה רק בארץ, בחו"ל זה הרבה יותר יקר- ערך השוק של סוסים בארה"ב למשל הוא הרבה יותר גבוה, ככה למשל סוס צעיר ללא יכולת מיוחדת בארה"ב יעלה בערך כמו סוס מנוסה בגבהים בינונים בארץ. גם עלות הפנסיון בארה"ב היא יותר יקרה אגב, וכמעט כל תחרות היא יומיים ועלות שהות הסוס, המאמן, הרוכב ומשפחתו היא לא זניחה בכלל, מה גם שמחירי הכניסה לכל מקצה יקרים בהרבה. עלתה כאן הנקודה של ההגינות שלהתחרות עם סוס בית ספר נגד סוסים מיובאים. דבר ראשון צריך לזכור שלרכב על סוס מיובא זה לאו דווקא יותר קל מאשר לרכב על סוס מקומי. בתחרות מנצח הצמד הטוב ביותר ביחס לקריטריונים (בקפיצות- זהירות ומהירות, בדראסז'- נקיון תנועה, הרמוניה, דיוק וכו') לא הצמד עם הסוס שעלה הכי הרבה כסף והרוכב לבוש בג'קט חדש ובכובע יקר מאוד. בתור אחת שרוכבת אך ורק על סוסים מקומיים שאולפו בעיקרם על ידי ילדים, אפשר לנצח גם עם סוסים שלא עולים אלפי דולרים. כשעולה הנושא הזה, עולה לי תמיד טאורה לראש. אומנם לא הספקנו להתחרות בגבהים רציניים באמת, אבל הספקנו לנצח לא מעט, גם מול סוסים מיובאים ורוכבים שהכנסת הוריהם היא מעל הממוצע הארצי. ואת טאורה הבעלים שלו קיבל במתנה. חינם. בשורה התחתונה לא הכסף הוא זה שמנצח, אלא כשרון והדינמיקה בין הסוס לרוכב. אבל עדיין, תהיה זו תמימות לחשוב שאין לכסף השפעה בנושא. אין מה לעשות, אנחנו לא שווים לא ביכולתינו ולא באמצעינו הפיננסים. עם מישהו חושב שיש לו כשרון אדיר כרוכב אבל אין לו סוס מספיק טוב, אפשר לעשות משהו בנדון, והתשובה היא לא תמיד להתחתן עם בעלים עשירים של אורווה (כמו במקרה שנטנט רשמה), אלא לעזור לעצמך. יש מספיק סוסים בארץ שהפוטנציאל שלהם מתבזבז, קחו סוס צעיר ותאלפו אותו, ההשקעה ההתחלתית יותר קטנה והתמורה האישית גדולה בהרבה.

אל תקחי סוס ותאלפי אותו כל כך מהר!

יותר מידי אנשים חושבים שיש להם כישרון א-ד-י-ר כרוכבים ולוקחים על עצמם לאמן סוסים. ובדיוק בגלל זה את יכולה למצוא המון סוסים שהפוטנציאל שלהם התבזבז. יש בזה תמורה אישית גדולה אבל אסור לנו להיות אגואיסטיים, צריך לחשוב על טובת הסוס. כשאתה חושב שאתה רוכב מאוד טוב והגיע הזמן לחלק ממתת האל שלך לסוסים צעירים, תבדוק קודם שאתה באמת משהו מיוחד...

TauraMan

New member
פירשת אותי לא נכון../images/Emo20.gif../images/Emo23.gif

או שלא הבהרתי את עצמי. אילוף סוס צעיר מתבצע בליווי צמוד של מאמן או אדם מנוסה מאוד. למרות זאת, המאמן שלי נוהג לומר- 'בשביל "לבנות" סוס אחד טוב, צריך "להרוס" עשרה קודם'. [כמובן שזאת הגזמה מספרית, למי שהולך להתפס לזה במילה במילה] הרעיון הוא שצריך ללמוד איכשהו. ובתור אחת שלא רואה את עצמה כמוכשרת במיוחד מבחינת רכיבה אך לא מוגבלת לחלוטין, כן עבדתי עם שני סוסים צעירים [אחד מגיל ארבע ואחד מההתחלה] והם לא יצאו כל כך רע, בטוח שהם יודעים יותר מאשר מה שהם היו יודעים אם הם היו נשארים במרעה ונמכרים לבשר.

Blue Eyessss

New member
נמכרים לבשר?../images/Emo21.gif../images/Emo47.gif

מיאווווו... לא כיף לחשוב שיש אופציה כזאת בכלל..

למעלה