רכיבה, ספורט לעשירים בלבד?

2eye

New member
מנסיון אני מכיר את החוק:

לסוס אסור להיכנס פעמיים אם זה אותו מקצה, כאשר המקצה שונה לפני זה מותר לו. זה קורה הרבה, עם רוכבים שעושים חצי פנסיון/מישהו מקצועי יותר מהם רוכב להם על הסוס.

2eye

New member
לאט מסכים.

זה לא תמיד נוסע מחוסר יכול לרכב, לפעמים זה נובע מתוצאה של חוסר צבירת נקודות. אשמתנו שקנינו/ שאנחנו עושים חצי פנסיון על סוס טוב של 1.30 ואנחנו רוכבים לא מנוסים שרוכבים במטר? אני לא מבין את הנקודה שלך, איזה סיבה יש לי להתחרות מחוץ לתחרות אם אני ברמה של המקצה שאותו אני מתחרה?

אי אפשר להפריח ואי אפשר להתכחש

לכך שכסף ותקציב תופס מקום מאוד גדול ברכיבה. גם הרוכב עם הרמה הכי גבוהה בעולם צריך כסף. אפילו לא בשביל לגדל סוס צריך. קודם כל, הכי בסיסי, שיעורי הרכיבה שישנם כאלה שעולים יותר ממאה שקל לשיעור אחד!!! אני אמשיך לכתוב בנוגע לווסטרן, כי אני לא מתמצת בנושא הזה באינגליש
. ואחר כך, עולים ברמה ומתחרים טרייל. -תשלום על החברות בהתאחדות -תשלום על המקצה (ואולי יש עוד) עולים רמה לריינינג- צריך סוס בחצי פנסיון (או פנסיון מלא) -פנסיון/חצי פנסיון -לשלם על הסוס -לשלם על הציוד (נראלי שלא תמיד) כל זה כבר כמה עשרות אלפי שקלים, וזה לא מחיר קטן בכלל. מנסיון, אם החווה לא נותנת לעבוד בשביל שיעורים, ואין לך מספיק כסף, לא משנה באיזו רמה תהיה, אתה לא תוכל להתחרות ולא לדבר על זה שלא תוכל לקחת סוס לחצי פנסיון. מובן שאפשר לעבוד, אבל בכל זאת.
בשביל להתקדם ברכיבה צריך כסף, ואי אפשר לומר שלא

את צודקת...

ויש עוד משהו בעיניין הכסף...זה לא כל כך פייר שיש ילדים מחוות שפנסיון שם עולה כמו משכורת חודשית..כמו פעמון או עדנים..(סתם דוגמאות) שיש להם מלא מלא מלא כסף והם מתחרים על סוסים שעולים עשרות אלפיי דולרים לעומת ילדים שאין להם כל כך הרבה כסף ומה לעשות הם צריך להתחרות על סוס בצפר או על איזה סוס שהם קנו שהוא לא הכי טוב..ולהתחרות נגד ילדים שהם עם סוסים בכלל לא ברמה שלך ושל הסוס שלך..וכן סוסים זה ספורט מאוד יקר זה יכול להתחיל בסביבות 400 שקל בחודש ויכול להגיע ל3500 שקל בחודש רק פנסיום שיעורים ואימון בלי (חס וחלילה)וטרינר\בית חולים..ויש עוד כמו שאמרת תחרויות,רישומים,חיסונים ציוד לתחרויות,ל מיני תכשירים,חולצות תצוגה ועוד' וזה באמת יכול רק לעלות ולעלות עוד ועוד..וצריך לחשוב טוב לפני שניכנסים לספורט הזה כי כמה שחושבים שהוא יקר רק כשניכנסים לתוכו מבינים עד כמה..

דוגמה מהחיים

אני זיו ב13.5 לומד לרכב שנה וחצי בעל כישורים טובים ברכיבה (הרבה אומרים)
אני לא כאן בשביל להשביץ אבל אני לא בא ממשפחה עשירה כלכך אבל הם משתדלים לתת את הטוב ביותר
מי גיל קטן חינכו אותי לחסוך את כספי ותתפלאו זה עזר (מאוד) ההורים שלי משלמים לי על הרכיבה והתחרויות ואני בעוד מספר שנים יחזיק סוס גזעי לחלוטין (הכסף שלי) אני בא להראות לכם שאדם חכם יכול לשנות לך האת החיים (תודה רבה לאבא)

shirli0811

New member
הוא לא רק לעשירים אבל..

הרבה יותר קל להתקדם ולהצליח עם יש לרוכב מספיק כסף בשביל להשקיע ברכיבה.. כישרון ברכיבה קיים לדעתי אצל כל רוכב. כל רוכב יש לו את השאיפות להצליח, אבל את הכישרון שקיים אצל אותם רוכבים באותו גיל וכו', אפשר לפתח הרבה יותר עם עושים 2,3 שיעורים בשבוע לעומת רוכב שעושה שיעור אחד בשבוע.... סוס ביצפר זה לא דבר רע, אפשר תמיד לנצח איתם.... הבעייתיות לרוכבים שעל סוס ביצפר זה שבד"כ הסוסים האלה עובדים הרבה אבל הרבה יותר קשה יחסית לסוסים אחרים בתחרויות. ברגע שסוס עובד כ"כ קשה בשבוע ברור שיהיה לו יותר קשה לקפוץ ולהצליח בתחרות מול סוס שעובד שעה ביום, וקופץ הרבה פחות. כסף זה לא דבר שמונע רכיבה, אבל הוא מקדם הרבה יותר את ההצלחה בה.... חפרתי..=D

ש נ י ס

New member
לא מסכימה איתך, כישרון ממש לא קיים

אצל כל רוכב, מעטים האנשים באמת יש להם כישרון לרכיבה. לרוב זה עניין של קריעת תחת והרבה שעות אוכף. ויש הרבה אנשים בלי כשרון בכלל, שקנו סוס שצריך לדעת לרכב אותו, ולא הצליחו איתו, ואז הם נשברו. קנו סוס יותר "קל" / "אוטומת" (או איך שלא תרצו לקרוא לזה) ואיתו הם מצליחים.. אז כישרון זה לא, כסף זה כן! וראינו כבר הרבה מקרים בארץ שהתלמידים האלו מדרדרים, ביחד עם הסוסים המוכשרים האלו. וחבל. אל תיקנה סוס אם אתה לא יודע לרכב!!

אני חולק על דעתך...חחחח..

אני דווקה חושב שיש כישרון אצל כולם יש כאלה שיש להם פחות ויש כאלה שיש להם יותר..וזה נכון שצריך לקרוע את התחת בספורט אבל זה בכל ספורט לא רק ברכיבה...אני מסכים איתך בעניין של הסוס שיש כאלה שסתם קונים סוסים תותחים במלאאאא כסף ובסוף או שהם לא מצליחים איתו או שהם לא רוכבים עליו כי יש מאמן שירכב עליו והם סתם הורסים אותו..אני מכיר אישית מישהו שקנה סוס במלא ואני מתקוון מלא כסף ובסוף הוא רוכב עליו רק פעם או פעמים בשבוע ובהתחלה הוא לא כל כך הצליח איתו..אבל עוד פעם יש לו כסף והוא יכול לקנות סוס טוב מאוד באמת כמו שאת אומרת "אוטומתי"שהוא עושה הכל לבד וזה הימור אם יהיה חיבור עם הסוס או לא וגם יש הרבה שמיבאים סוס מחו''ל בלי שהם רכבו עליו לפני שגם זה הימור לא קטן... סליחה מראש על החפירה ויכול להיות שלא הכל קשור לנושא אז תסלחו לי..תודה..

2eye

New member
כ"כ מסכים.

זה בדיוק מה שאני חושב...שלקנות סוס שיותר אוטומטי מהאוטו של אמא שלך (במקרה שהוא אוטומטי באמת) זה לא הפתרון הנכון, במידה שאתה לא יודע לרכב... ובכלל, ההזדרזות הזו לעלות במקצים, שטות.

MusTanG GT

New member
לקנות סוס "אוטומט" לרוכב שלא יודע..

לרכב זאת העזרה הכי גדולה שיכולה להיות. הרוכב לומד שיווי משקל, מקבל בטחון, וצובר נסיון. נכון שרוב האנשים אומרים שזה לא נכון, לא בסדר, לא צודק...אבל בטכלס זה מה שצריך. לא צריך לרכב על נבלות וללמוד לרכב בדרך הזאתי כי לרוב זה פשוט לא עובד. וכל מי שאומר שזה לא נכון פשוט גם היה רוצה שיהיה לו את הסוס שיקח אותו למכשול, יכוון את הצעד, יעזור, יציל וכל המושגים האפשריים. נכון שלא לכולם יש את הסוס הזה וצריך לרכב על מה שיש.

ווינגז

New member
אבל

יש הבדל בין לרכב על סוסים שנותנים לך ביטחון לבין להביא סוס שנותן לך אשליה של התקדמות... אם ישימו את הרוכב הזה שוב על סוס שלא עושה לו חיים קלים, הוא ידע מה לעשות, או יהיה חסר אונים מול מצבים שהוא לא מכיר?

מסכימה!!!!

לרכב על סוס אוטומט זה נקרא לא ללמוד לרכב אלא בדיוק ההפך... אני לפחות לומדת מהטעויות שהסוס שלי ואני עושים ולומדים לתקן את הבעיות וזה הכי חשוב כי לדעת מה לא טוב זה בסדר גמור וטוב בתור התחלה אבל לדעת לתקן את זה זה הכי טוב בעיניי... כשרוכבים על סוס אוטומט לא לומדים לרכב אלא לומדים לשבת על סוס.... מקווה שהצלחתי להסביר כי יכולת הניסוח שלי פשוט "מדהימה" חחח חפרתי...

2eye

New member
לא שלם עם מה שאמרת:

לרכב על סוס אוטומט בשביל לעבוד על הטכניקה של הרוכב - זה ללמוד לרכב. לרכב על סוס אוטומט בשביל לתפוס ביטחון בעצמך - זה לרכב לרכב על סוס אוטמט כשאתה יודע שהסוס עושה את הרוב - זה עדיין לרכב. לרכב על סוס אוטומט כשאתה חושב שאתה עושה הכל, כשאתה מתרברב בגבהים שאתה עושה - זה רק ללמוד לשבת על הסוס.

אני דיברתי על שלב יותר מתקדם...

לרכב על סוס אוטמט כשאתה יודע שהסוס עושה את הרוב - זה עדיין לרכב. כן, אבל לא יצא לך מיזה כלום....

2eye

New member
אחרי שיש ביטחון וטכניקה?

אז זה באמת לא חוכמה

H a R a Z y

New member
אחרי זה כבר הרבה יותר קל ללמוד

להתמודד עם סוסים שלא עושים חיים קלים.. קודם כל תתמודד עם סוסים קלים וכשתרכב כמו שצריך עליהם הגיע הזמן להתחיל להשתפשף עם סוסים יותר ויותר קשים..

H a R a Z y

New member
ואני מוסיף.. אני בתור אחד שלמד רק

על נבלות.. וכן הצליח להתקדם מודה שעכשיו כשאני עולה על סוס טוב או "קל" אני מתחיל לגמגם.. ותאמיני לי שניסיתי.. זה לא שלא הצלחתי אבל פשוט היה לי קשה לתת לסוס לעשות את מה שהוא יודע בלי להתערב.. וכן גם את זה צריך לדעת..

ווינגז

New member
כבר אמרו - צריך להיות איזון

(אני מתייחסת לרמה התחרותית, לא לעבודה בבית)

H a R a Z y

New member
בגדול בלי הסוסים האלו.. הספורט בארץ

לא יתקדם לשום מקום.. וזה לכולם לא רק לך אני פשוט מוסיף שהקטע שהסוס האוטומט כביכול יכפר על טעויות זה נכון וזה חלק מהעניין אבל בשביל זה יש מדריך או מאמן שיעיר גם אם התוצאה הייתה טובה..

למעלה