רכילות - אבל לא להרע ועוד על מי

אנימו

New member
רכילות - אבל לא להרע ועוד על מי

שזכתה לתואר נכבד - שחקנית הצמרת שלנו בתאטרון. על זה נאמר : ניכר אדם (בין השאר) בכעסו....
רכילות

אנימו

New member
מנורה- צודקת גם לטוביה צפיר היה קטע

כזה שדעתי חיבל בו הרבה ונדמה לי שה"בירור" טרם הסתיים. אני מתפלאה - הם הרי לא טירונים בשטח. יודעים שהם חשופים בצריח ועל זה תהילתם ופרנסתם אומרוים לשמש דוגמא בהתנהגותם, אבל יש לזה מחיר ובכל זאת נופלים למלכודת הכעס והתגובות האגרסיביות....

ע ו מ ר 4

New member
אגרסיביות.....

לטעמי משהוא שטבוע בדרכו של אדם...באופיו. כעס...יכול ליווצר גם אצל הנפש העדינה ביותר....וקיים לעיתים אצל כולנו... יש כעס גדול...ויש כעסון....והכל נתון לשליטתנו.

bimbo.

New member
אני מסכימה עם מנורה, שכעס יכול

להוציא מהבן אדם כל מיני דברים. מאידך, גילה אלמגור ידועה כמי שאוהבת לעשות "יציאות" דרמטיות. זו לא פעם ראשונה שהיא כועסת, מסתלקת. אחת הפעמים היתה שמישהו (נדמה לי שמהטלוויזיה, לא זוכרת מי) אמר משהו על התקרנפות של שחקנים. גילה הקימה מהומה גדולה, וכל העולם ואישתו היו צריכים להתנצל ולרצות אותה. אמנם שחקנית בעלת משקל, אבל היא מגזימה קצת, אינכם חושבים?

בת אל 7

New member
אין יחס למקצועו של אדם והתנהגותו אנ

אני עבדתי עם רופאים וראיתי איך הם מתנהגים בכעסם היתה לנו במרפאה נארולוגית נאורה רופאה ומרצה בחסד עליון וההתנהגות..כפשוטת העם כאשר כעסה גם על החולים צעקותיה נשמעו עד קצה המסדרון לא פעם יצאו חולים ממנה עם דמעות בעינים ושטחו בפני את מעשיה., הן נאמר אדם ניכר בכיסו כוסו וכעסו. שיהיה לכם חיים מלאי יופי ללא כעסים וריבים

deebeebee

New member
התנהגה כ"פשוטת העם"

למה להעליב את פשוטי העם? האם בגלל שהם פשוטי העם הם חסרי דרך ארץ?

p a l o m a

New member
דיבי.. נכון שזה מעצבן? גם אני חושבת

זה שהעולם מושטת (איך מאייתים?..) על האנשים הפשוטים, המקצועות הפשוטים .. (איפה היינו ללא חייט, סנדלר, מטאטאי רחובות, וכו' וכו'...) אבל משום מה תמיד מזלזלים בהם.. איך היה נראה העולם אם לא היו פשוטי עם? ומה זה באמת קשור לנימוסים שלהם ולדרך ארץ? יש בגרמנית בטוי : (זה בחרוזים - אתרגם לעברית) 64 פרופסורים??? או מולדת את אבודה... (מי יעבוד?...) "פיר אונד זעכציק פראפסארן?? - פאטערלאנד דו ביסט פארלארן..." אז כתבתי ביידיש.. כי גרמנית אני עוד לא יודעת לכתוב.................

אנימו

New member
פלומה-אם את מתעקשת אז מוכרחים

לגלות: מושתת מן השורש שתת = שת , שם.

וזה אכן המקור ל"אבן השתיה"

שהיתה בקודש הקודשים בבית המקדש. ולמה נקראת היא כך? משום שבאמונה היהודית, ירושלים היא מרכזו של העולם, ועל אבן השתיה מושתת (מונח כל העולם). נו, בתקופה המוסלמית, אימצו המוסלמים את הסלע הזה כ"מדרגה", ממנה עלה מוחמד לשמיים בלילה במסעו המופלא לירושלים. ויותר איני רוצה להוסיף, על מנת לא לגלוש לפוליטיקה, עם כל ההשלכות. איך כתב חנניה רייכמן יקירי? "אין האדם חייב לכתוב על מה שהוא חושב; אך תמיד הוא חייב לחשוב על מה שהוא כותב..."

deebeebee

New member
מלאכת החייט או הסנדלר

אינן פשוטות כלל וכלל. גם אותן לוקח זמן ללמוד. מה שמקומם עוד יותר- מענין כיצד התחילו מעצבי אופנה מפורסמים? הם לא "חייטים"?

p a l o m a

New member
קוקו שאנל למשל היתה גם היתה תופרת

ולקח לה זמן רב עד שהגיע לחברה הגבוה.. אכלה הרבה קש ותבן עד אז... אגב הראו ב"ארטה" סידרה שלמה על שיטת העבודה הפרפקטציוניסטית - אצל יורשיה של קוקו שאנל.. אם יש הזדמנות תצפו בזה - ממש מרתק באיזו חרדת קודש מעצבים שם ידנית כל בגד ובגד...

מנורה

New member
אצלנו לכל ספר קוראים מעצב שער

ולכל חנות בגדים "בוטיק" בזמנו ללמוד בבתי ספר מקצועי היה תת רמה למה לא היתה בגרות מלאה. וכשאני נשאתי בעלי למד נגרות (איזו בושה) נגר??????? בסיום שנת הלימודים שלו ראש העיר קריניצי ז"ל שבית הספר אורט היה ברמת גן אמר מעל הבמה "כל נגר יכול להיות ראש איש אבל לא כל ראש עיר יכול להיות נגר אוי כמה שהוא צדק. ורק לפני מספר ימים היה ראיון בטלויזיה עם סטף ורטהימר שדבר על החשיבות של לימוד מקצועות. אוי כמה פרופסורים ורופאים אני מכירה שהם גם לא "פשוטי עם" אין שום קשר בין המקצוע והאישיות של האדם הכל ענין של ציפיות וסטיגמות

למעלה