רכילות - אבל לא להרע ועוד על מי

p a l o m a

New member
אצל סטף ורטהיימר במפעלי "ישקר"

כתוב ליד דלת השרותי " צא מהשרותים לך לייצור"...

deebeebee

New member
כאשר המקצועות נחשבו "נשיים"

הן היו תופרות, טבחיות, ספריות וכו'. כאשר הגברים השתלטו על המקצועות זה הפך ל-שף, מעצב שיער, מעצב אופנה , והמחירים בהתאם.

deebeebee

New member
תלוי למה אתה מתכוון בשדרוג

שיפור באיכות הביצוע לא היה כאן בכל מקרה. החברה נהגה לחשוב שעבודה של גבר שווה יותר כסף למרות שנשים עבדו לא פחות טוב ולא פחות קשה מהגבר.

deebeebee

New member
והחברה נהגה לחשוב כך

משום שמי ששלט בחברה היו הגברים (ובמקרים רבים הם עדיין שולטים בחברה ובמושגיה..)

ופעם היו לנו שיעורי התעמלות

ואילו היום זה: "אמנות התנועה" איך אומרים החבר'ה? "פלצני"

אנימו

New member
דיביבי ופלומה- אולי הביטוי בא ...

שוב מאידיש. שם יש את המילה "פרוסט" במובן הרע. דהיינו: "פשוט" אבל עם קונוטציה שלילית. ובמילון של אבן שושן מופיעה המילה "פשוט" במובן של "גס, המוני, בלתי עדין" ותוסיפו לזה את הנטיה לסווג אנשים - והתוצאה
פשוטי עם = במילון: ההמון, הדיוטות ו"עמך".

deebeebee

New member
הגיע הזמן לשנות זאת

זה לא נכון. פשוט זה פשוט וגס או המוני זה משהו אחר. ההקבלה לא במקום.

אני עם רגל אחת בחוץ, אבל הייתי

חייבת להיכנס, אז לפי הרמב"ם, את המקרא יש לקרוא ב- 2 דרכים, על דרך הפשט ועל דרך הדרש, קויידם כל על דרך הפשט, מהמילה פשוטו של דבר, כמו שהוא, כלומר: כפשוטו את המושג פשוט אפשר להבין בכמה וכמה קונוטציות, ולא כולן שליליות, להיפך, זה יכול להיות: תמים, ראשוני, ברור, מובן, וכו', לפעמים אנחנו אומרים על משהו זה פשוט מאד, עאלק, בקלי קלות. הבנתי שהיום יום ראשון והתחלתי להרים טלפונים, והנה אני רואה שעדיין שאבעס, מרוב חגים ת'בלבלו לי החגים, המשך שבעת נעימה ביייי ונזכרתי בעוד משהו, האנשים הפלאיים שדרכם עברו ניסים, הסיפורים עליהם מראים שהיו אנשים מפשוטי העם, שלא ידעו אפילו קרוא וכתוב והיו מאד תמימים

"פשוטי העם" הכוונה לאנשים פשוטים

וישרים, ישרי דרך, תמימים, וטובים עד כדי צדיקות של ממש

בת אל 7

New member
פשוטי העם הכונה לא למקצועות

הפשוטים כביכול אלא..לאספסוף אנשי העולם התחתון.

p a l o m a

New member
בת אל = "פשוטי העם" יש לי תמיד

אסוציאציה של הסרגניות שישבו סרגו בהתלהבות עם אצבעות אדומות מכפור (זה היה ביולי, לא? איזה קור??. טוב, נו...) בחצאי כפפות, והריעו עם כל נפילת גרזן הגילוטינה (בסרטים על המהפכה הצרפתית..) על ראש אציל אחר... בכל אופן העולם התחתון היום הוא דוקא הרבה מה"חוג הנוצץ" החדש.. הם העולם התחתון ובעלי תעודות מאוניברסיטאות (לטביה?..). בעל-עגלה (בעלהגולה) היה הטופ של הטופ של א פראסטער ייד (יהודי פשוט)...ולא עולם תחתון.

למעלה