רמקולים PARADIGM

oz_kol

New member
Paradigm

שלום. בתור אחד שהיה לו זוג פרדיים מסדרת STUDIO REFERENCE כשנה והתרשומות מסדרת MONITOR אני וחושב ש: 1. פרדיים מעולים בתחום הקולנוע ביתי ואפילו מצויינים בתחום זה. 2. פרדיים מעט עמומים ובעלי באס איטי ועמום - שילוב קצת מוזר אבל נותן תוצעה מעולה בתחום הקולנוע. 3. פרדיים קלים להנעה ואין להם בעיה עם מגברים ורסיברים זולים יחסית. 4. בתחום המוסיקה הם טובים בתחום ה "פסיכודלי". הם מעט כבדים ועמומים ובעלי חוסר דיוק - מאוד מורגש במוסיקה "אירית" - חסר את הסאונד סטייג וגם האיזון לא משהו וחוסר פתיחות ודיוק ושמירה על מיקום הנגנים שכולם מנגנים ביחד. גם בתחום הווקלי הוא קצת עמום במוסיקה (לקולנוע הוא מעולה מנסיון אישי והם מומלצים בחום זה גם ע"י אמיר שלא מחליף אותם בעד שום הון שבעולם
) עד עכשיו מדבר על סידרת סטודיו. בסדרת מוניטור זה ממש לא זה - אני אישית חושב שכדי לך לקחת את סטודיו 40 והוא טוב יותר ממוניטור 9. לסיכום - פרדיים רמקולים חביבים אולם לא במיוחד למוסיקה (אבל יודעים גם לעשות זאת) לאלא לקולנוע. בקשר לגודל הרמקולים - אין קשר, אני יכול להוכיח לך שרמקול קטן מימדים יכול "לקבור" רמקולים גדולים מימדים. קח את הסונוס פאבר אליך הביתה ובדוק שישי שבת את הרמקול בתנאים שלך עם המערכת שלך. בהצלחה ושבת שלום - עוז קול

gofish

New member
צודק בהחלט,פרדיים 9 לא נועדו

לשמיעת מוסיקה,נקודה. בקולנוע ביתי הסיפור שונה. לכן השיקול צריך להיות של הקונה. אני לא ההייתי קונה.

רונן ס

New member
כתבה מעמיקה ומעניינת, מוטי

האם יש באתר כתבות רבות מהסוג הזה?

עוז היו ויש לי רמקולים של פרדיים

ולדעתי אתה נסחף משהו בהפחתת ערך של רמקולים שהיו לך והיית איך לומר בלשון המעטב - די גאה בהם עד לפני תקופה קצרה. לגבי הריפרנס 80 בכל אופן אינני יודע מהיכן אתה לוקח ומביא את המסקנות שאת המעלה יש לי אותם וגם במוסיקה אירית או עם גוון אירי הם נשמעים טוב. אינני יודע מהו בס עמום בכל מקום שנדרש בס במוסיקה הוא שם ולא שיירים מהדהדים עד אין סוף בחדר אלא הוא נשמע באותו רגע כאילו אותו מנגן בתיזמורת היכה על התוף ועצר אותו. בתחום הפסיכודלי שאגב אינני יודע מהו לא ברור לי מה אתה כותב. אני שומע איתם מגוון רחב של מוסיקה קלאסי אירי - FEET OF FLAMES ,קורס ג´אז לסוגיו רוק ואחרים הם פשוט נשמעים חמים מלאים ומעבירים אלי חוויה מלאה של מוסיקה. רק חבל שלאחרונה אני לא מצליח יותר להגיע לזמן פנאי שימלא אותי בחוויות הללו. שבת שלום ושקט על כולנו מוטי

oz_kol

New member
מוטי אין טעם להתווקח.. אם אתה

מרוצה זו זכותך.. כל אחד והטעם שלו. אם אצליח לבוא לסמינר אני מוכן להביא רמקול שקרגע לא אציין חברה ודגם שמחירם כמה אלפים פחות מסטודיו 80 ואני מוכן להוכיח לך לאוזני כולם. אבל מצד שני זו קטינה שאסורה לעשות בפומבי לכן אתה מוזמן אלי לבית ובכלל כולם מוזמנים... אם אצליח לשכנע פה כמה גורמים אצלי,בבית בעזרת השם הסמינר הבא - אצלי. טוב אני הולך לראות הרימו עוגן
נשתמע רק השמחות.
עוז קול.

oz_kol

New member
אחרי שמצאתי זמן לעצמי הנה תגובה.

ש."אתה נסחף משהו בהפחתת ערך של רמקולים שהיו לך והיית איך לומר בלשון המעטב - די גאה בהם עד לפני תקופה קצרה." ת. נכון אני הייתי מרוצה מהם ואפילו היום אני מרוצה מהם בתחום הקולנוע כי את זה הם יודעים לעשות מעולה פלוס! ש."אינני יודע מהו בס עמום בכל מקום שנדרש בס במוסיקה הוא שם ולא שיירים מהדהדים עד אין סוף בחדר אלא הוא נשמע באותו רגע כאילו אותו מנגן בתיזמורת היכה על התוף ועצר אותו" ת. אני מתכוון לא למה הוא משמיע - הוא באמת מדגיש את הבאס אבל קצת כבד מעייף ואיטי. בתחום השירה הזמרת נשמעת לפי דעתי קצת "חנוקה" כאילו שהיא שר מאחורי וילון. קול הזמרת מקוצץ בהיי מיד והרמקול מוסיף לקול הזמרת תחום נמוך מעט (באס) מה שלא צריך להיות לדעתי. ושוב אני מדגיש!!!!!!! ותזכרו את זה טוב ואני אפילו יסמן בטיפה בסמיילים שתראו
ז-ו ד-ע-ת-י ה-א-י-ש-י-ת
וכל אחד מוזמן לחשוב אחרת.

gofish

New member
שכחת לציין שזה מבוסס על דעתך האישית ../images/Emo13.gif

סתאם...אתה יכול לישון בשקט, אף אחד לא כועס עליך.

oz_kol

New member
לכעוס? מדוע? ובאמת מסכן הבחור

ששאל על הרמקולים... הוא יצא מבולבל עוד יותר... לבחור המבולבל: אם תוכל צור קשר בטלפון או במייל. לילה טוב עוז קול.

עוז ידידי אין לי בעיה אם אמירות

כפי שאתה אומר. יש לי בעיה עם קאטו הזקן- סליחה סטן ששולח מילים סתם חסרות פשר. לילה טוב

בס עמום

בס עמום זה צליל בתדר נמוך שדומה לזימזום. הרמקול לא מבדיל בין אוקטבה נמוכה ליותר גבוה אלה משמיע כל הזמן את אותו התדר הנמוך . זה נישמע ברמקולים יותר פשוטים ומגברים זולים זה בערך לפי דעתי .על פי מערכות שאני שומע אצל אנשים תוך כדי ביקורים אצל אנשים שאני מתקין אצלם מערכות לוויין בברכה הטכנאי קרמר

ניסים ב.

New member
מוניטור 9 של Paradigm

לאחרונה חיפשתי עם חבר רמקולים שישמשו הן למוסיקה והן לקולנוע בייתי. כאשר ביקרתי בסטריאו סטאר, הקשבתי לשני רמקולים עיקריים Paradigm Monitor 9 וכן Wharfedale Pi-30. המוניטור 9 נשמעו מצויין יחסית לכל הרמקולים האחרים בחדר אשר אינם היו איכותיים במיוחד אך ה Pi-30 היו מאוזנים יותר ( ל M9 יש יותר מדי טוויטר ) אך בסיכום כללי מאוד מאוד אהבתי אותם ולכן אני ממליץ עליהם. אישית, לא אהבתי את סדרת הסטודיו רפרנס ולא הייתי קונה אותם. מה המחירים שהציעו לך עליהם ? ניסים

הנסיך.

New member
פרדיים :) - הדיעה שלי ....

למי שזוכר הייתה לי תקופה בה חשקתי עד למאוד ב-B&W 604S2 ואצתי רצתי לדרכי לחחפש רמקול שישמש לי אמנת מידה לאיכותם (וגם נורא נהניתי להקשיב לדברים אחרים....) מפה לשם הגעתי לפרדיים, עליהם שמעתי זה מכבר מאנשים שונים ומשונים... בקיצור, פרדיים???? שמעתי בסטריאו סטאר, בתחילה את המוניטור 9 אחר כך את הרפרנס המקביל ושניהם נשמעו לי, איך לומר.... לא אחד ענק. אם למוניטור עוד יש איזהשהוא גוון של מוסיקה הרי שלדעתי הרפרנס הוא...היו שם MAGNAT שנשמעו טוב יותר... . את העניין שלי בפרדיים התחלתי לגלות כששמעתי את המוניטור 11, להם כבר היה יותר נפח, הצליל קיבל חיים ונוכחות, את כל הדגמים שמעתי עם מוסיקה שהבאתי שדורשת הגברה ראויה (התברר לי מאוחר יותר...), בכל מקרה אני חושב שיש רמקולים טובים יותר מהמוניטור 9\11. אני הייתי הולך על אחד מדגמי המישן 78....או אפילו על משהו מסדרת ה-M7 משהו שלהם...אותם שמעתי המון במסגרת מאמצי חיפוש הרמקולים שלי, ולטעמי הם בלטו באיזון, בנקיון ובעושר הצליל שלהם הרבה מעל רמקולים אחרים (B&W 603, והפרדיים מוניטור 11\9 (לרפרנס אני בכלל לא מתייחס מכיוון שאת הצליל שלהם ממש לא אהבתי - אולי זה עניין של טעם...)

oz_kol

New member
תראה.. אני לא יכול להביע את

דעתי בפומבי אבל במילים עדינות - מוניטור 9 זה רמקול שנפסל באוזניי ואני מדגיש "באוזניי" כבר בדקות הראשונות בגלל הבאס המלוכלך והעמום מ-א-ו-ד והגבוהים שחסרו לו שהיו מאוד שטחיים ולא חיים (לפחות במגבר הספק RB-991 של רוטל). רמקול מוסיקלי? לא חושב, הוא מאוד רגיל וסתמי לדעתי סטודיו רפרנס 40V2 טוב ממנו לדעתי. בבחינה מוסיקלית -אפשר למצוא הרבה מתחרים ואף טובים יותר ואפילו בפחות מחיר. אבל זה עניין של טעם ואין מה להתווקח! עוז קול

רונן ס

New member
תודה לכולכם על ההענות!

קיבלתי תגובות רבות ועצות שונות וכעת איך לומר? אני יותר מבולבל ממקודם. בכל מקרה נראה לי שכדאי לחכות לסמינר ואולי אחריו אהיה חכם יותר. זאת בתקווה שגם לחברים חדשים מותר להגיע... שלכם, רונן

למעלה