רמת חיים ואיכות.

dekelsagi

New member
רמת חיים ואיכות.

איך אתם בכלל משווים את רמת החיים?. אם רוב הקנדים חיים בבתים והישראלים בדירות הכיצד רמת החיים זהה. אם רוב הישראלים נוסעים במכונית קומפקטית והקנדים נוסעים ברכבי יוקרה שבישראל רק עשירים מאד יכולים לרכוש אז גם כאן רמת החיים נמוכה יותר בישראל. ואם זוג צעיר או רווק קנדי יכול בלי בעיות לרכוש בית ללא עזרת הוריו אז גם כאן רמת החיים טובה יותר בקנדה. איכות החיים בקנדה גבוהה הרבה יותר מישראל נקודה. הפשע אינו מורגש כמו בישראל, הטרור, הכפיה הדתית, הגזענות, שנאת האחר, הקרבה לטבע, איכות המים והאוצר,כולם טובים משמעותית מרוב מדינות העולם בכלל ומישראל בפרט. תישארו בישראל אם טוב לכם. לי טוב יותר כאן!.
 
זה לא מדוייק

הקנדים חיים בבתים כי זה הסטנדרט שם למשפחה. יש המון שטח וזה מה שהם התרגלו אליו מה גם שנדיר למצוא דירות ע יותר משני חדרי שינה וזה לא כל-כך מתאים למשפחות. הסתכלתי קצת באתרי נדל"ן ונראה שבאזורים טובים ולא נידחים בתים ממש לא זולים בטח שלא יותר מבישראל ואולי אף יותר. יש עכשיו את פרוייקט מחיר למשתכן שם אתה יכול לקנות דירה חדשה בחצי מיליון שקל אבל באופקים. אתה באמת היית רוצה לגור שם? למיטב הבנתי החשבונות שאתה משלם על בית גדולים יותר מאשר על דירה ומשמעותית גדולים יותר מבישראל, הארנונה למשל. בישראל על דירת ארבעה חדרים ישנה אני משלמת מדי חודשיים 730 ש"ח כמה הייתי משלמת בקנדה?
חשבונות הטלפון והאינטרנט גבוהים מבישראל
גני ילדים עולים יותר מבישראל וגם יש רשימות המתנה. בישראל מגיל 3 יש גנים בחינם צריך לשלם רק על צהרון. בקנדה רק באונטריו יש חינוך חינוף חינם מגיל 4. בשאר הפרובינציות צריך לשלם פרטי עד גיל 6
המכוניות זולות יותר אבל הביטוח יותר יקר
טיפולי שיניים וטיפולים וטרינריים יקרים בהרבה. בישראל טיפולי שיניים משמרים לפחות לילדים כלולים בסל הבריאות. בקנדה לא
בישראל אתה יכול לרוש ביטוח משלים במחיר מצחיק של איזה 50 ש"ח לאדם (כל ילד עולה עוד כמה שקלים) לחודש ולקבל עוד הנחות בתרופות שגם ככה ולות. בקנדה אם אין לך מעסיק שיממן לך ביטוח משלים תצטרך לשלם כמה מאות דולרים על משפחה
השכלה גבוהה עולה פי שלושה בקנדה בערך
לגבי פשע לגעתי בשתי המדינות שיעור הפשע נמוך אבל מה שכן בקנדה פעלו רוצחים סידרתיים בישראל מעולם לא שמעתי על מקרה של רוצח סדרתי וגם לא על חטיפת ילד

אתה כן צודק בזה שבקנדה יש הרבה יותר טבע מבישראל, זה בעיקר נובע מזה שבקנדה כמות המשקעים גבוהה וזאת מדינה קרה לעומת ישראל המדברית (הכל באופן יחסי)
אתה צודק גם בתחושת האלימות הכללית, ערסים, גסות הרוח, גזענות, כוחנות בפוליטיקה ובחברה בכלל, חום ולחות בלתי נגמרים, נוף אורבני מכוער. לדעתי, כל זה נובע מההיסטוריה של המדינה הזו והמיקום שלה באזור גרוע מכאן נובעות כל הבעיות של ישראל אבל כל אלה הן בהחלט סיבות טובות לברוח
 

dekelsagi

New member
מדויק וחצי.

ברוב המקומות אפשר לרכוש בית טוב ונחמד בפחות מ חצי מליון. בשביל זה יש לחסוך 25000 על מנת לקבל משכנתא,. בישראל דירה עולה סכום כזה ויש לחסוך הרבה יותר על מנת לקבל משכנתא. בנוסף המשכורות בישראל נמוכות משמעותית. כל זה עובדתית. להוציא את המקצוע היחיד בו מרוויחים יותר בישראל- הייטק.
 
אם אתה מדבר על "רוב המקומות" בקנדה צריך לדבר גם

על "רוב המקומות" בישראל. המחיר של דירה במרכז תל-אביב לא זהה לזה של דירה בלוד, בבאר-שבע, או בבית שאן.

וחוץ מזה, כל ההשוואות האלו די מטופשות בעיני. ממוצעים וחציונים הם מדדים של אוכלוסיה- לא של הפרט (צריך לזכור ש 50% מהאנשים נמצאים מעל החציון ו 50% מתחתיו). בסופו של דבר מה שקובע הוא המצב האישי של הכנסות מול הוצאות. אני יכול לחיות הרבה יותר ברווחה בפרוורי טורונטו (אך לא במרכז העיר) ממה שחייתי בפרדס-חנה וקצת יותר מאשר בקיבוץ בחבל הבשור שגרנו בו תקופה. אבל זה לא בגלל שסה"כ ההוצאות השוטפות קטן יותר אלא בגלל שהעבודה שקיבלתי כאן (וכמותה לא הצלחתי לקבל בישראל) העלתה משמעותית את ההכנסות. ובשבילי, לעבור ל"רוב המקומות" שבהם אפשר לרכוש בית טוב ונחמד בפחות מחצי מליון אינה אופציה כי (כאן נכנסים שיקולים של איכות חיים ) העבודה שלי היא בדאון טאון טורונטו וממש לא בא לי לבלות שעות בדרכים (השעה שלוקח לי מדלת הבית עד המשרד היא בערך המקסימום שאני יכול לסבול וגם זה בנסיעה נוחה ברכבת).
 
בגדול, אני מסכימה שאיכות החיים בונקובר

גבוהה יותר מאשר בערי ישראל, פרט למי שהעניין של אור שמש מאוד חשוב לו. לגבי אזורים אחרים, אנשים רבים לא יסכימו מבחינת מזג אוויר, למשל, בגלל העניין של התנאים בחורף (אם כי זה לא משהו שבשליטת המדינה,, כמובן). אם מזג האוויר בקנדה היה טוב יותר, לדעתי היא הייתה מבוקשת יותר מכפי שהיא עכשיו, וגם המחירים היו עולים (עד שבשלב מסוים זה היה מתאזן על נקודה אחרת, גבוהה יותר). לגבי הטבע - תלוי מה חשוב לך. למי שחשוב שיהיה חוף ים עם חול ומים נעימים, ונקובר היא לא המקום. למי שחשוב שיהיו אתרי סקי טובים בקרבת מקום ונוף מסוגים מסוימים - היא כן. לגבי הפשע - לא שמתי לב שבישראל הוא מורגש במיוחד בתל אביב, וזה לא שאין אזורים בונקובר שלא נעים להסתובב בהם. יש מקומות שאולי הוא מורגש בהם יותר בארץ, כמו שהוא מורגש יותר בסורי. לגבי טרור ומצב בטחוני באופן כללי - פה אתה סופר סופר צודק נכון לעכשיו, ואם הייתי משתקעת בקנדה - זו הייתה הסיבה. וגם מבחינת גזענית ושנאת האחר ומבחינת נחמדות כללית - אין ספק שונקובר לוקחת את ישראל, על אף שהאוכלוסייה נחשבת מנוכרת יחסית ולא מסבירת פנים לעומת מקומות אחרים בקנדה, כמו קלגרי למשל.
בשורה התחתונה, יכול החיים בונקובר גבוהה יותר מאשר בישראל, והיא לא סתם נבחרת לעיר מהמובילות בעולם מהבחינות האלה. אבל המחירים בהתאם, וגם בונקובר זוג צעיר לא יכול ״בלי כל בעיות לרכוש בית״ והמשפחות עוברות לערי הלווין כי הן לא יכולות להרשות לעצמן להישאר בונקובר (ואלה שכן, כמו שכתבתי - צריכות להשכיר חלק מהבית למשפחה אחרת כדי לשלם את המשכנתא). רק קונדו קטן משפחה מסוגלת לרכוש לפני שהיא בורחת מפה. מצד שני, תכלס מבחינת צרכי המגורים האמיתיים שלהם הם נמוכים יותר, כי לרוב המשפחות אין יותר משני ילדים, בניגוד למצב בישראל.
 

Empirical

New member
לגבי המטרופולין של ונקובר אין בכלל טעם לנהל את הדיון הזה

מפני שאין פרמטר אחד של החיים במקום הקסום הזה שבו ידה של ישראל תצא על העליונה: טבע, מזג אויר, נקיון, חינוך, דרך ארץ. מותנה כמובן ביכולת של האינדיבידואל לקיים את עצמו במקום הזה.
 
חוף ים, הומלסים, אסבסט, שעות שמש בחורף,

מספר ימי הגשם בשנה (אם מעט יותר זה טוב יותר). איכות הרפואה (כן, כן), לגבי חינוך - לא ברור, גם בונקובר החינוך הציבורי לא משהו והאוכלוסייה נוטשת אותו. מבחינה קולינרית - יש היצע גדול לחובבי הקולינריה של מזרח אסיה, אבל לחובבי haut cuisine פחות - אם כי גם בישראל המצב לא מזהיר - בכל מרפקרה, זה תלוי מה אתה מחפש - סושי איכותי בהחלט קל למצוא בונקובר.
אבל בשורה התחתונה, אני מסכימה שונקובר איכות החיים גבוהה יותר מאשר בישראל, ולא סתם היא נחשבת לעיר עם איכות חיים מהגבוהות בעולם. רק שזה לא אומר שהיא טובה יותר בה-כל.
 

Empirical

New member
אף פעם לא הבנתי מה הבעיה עם הגשם בונקובר

מבחינתי זה היה פינוק אמיתי, ואם יש משהו שבאמת חסר לתל אביב זה מספר גדול של ימי גשם בשנה, שינקו את הטינופת של הפיקוסים הדוחים מהרחובות ומהמכוניות.

בנוגע לחינוך, כאן בדיוק מתבטא ההבדל התפיסתי בין קנדה לישראל לגבי חינוך מהו: בזמן שבמשרד החינוך בישראלי מנסים בכפייתיות לשפר עמדות באיזה מבחן מפוברק לשם הזקפה הלאומית, בונקובר מוציאים מבתי הספר אנשים ראויים לשמם.
 
לא הבנתי את המשפט האחרון - אתה

יכול אולי לנסות לנסח אותו בצורה אחרת, בבקשה?
לגבי הגשם בונקובר - יש מי שזה מפריע לו. אם כי לדעתי העובדה שכמעט אין בכלל ברקים ורעמים בונקובר (ובמקבילותיו בארה״ב כמו סיאטל) היא יתרון אדיר של מזג האוויר שם.
ולגבי עצים - פריחת הדובדבן היא יפהפייה - חבל רק שבשביל שבועיים של פריחה צריך לסבול את הגועל של איך שהעצים האלה נראים בחלק גדול משאר הזמן... אבל גם בסתיו יפה מאוד בונקובר עם העלים בצבעים המתחלפים... שמע, אין ספק שיש נקודות חוזק ונקודות חולשה בכל מקום, וזה לא שיש עיר שטובה בכל הפרמטרים מכל יתר המקומות בעולם.
 

Empirical

New member
המשפט האחרון

בישראל בתי הספר עוסקים בכפייתיות בציונים (ובשנים האחרונות זו אובססיית המיצ"ב ובלימת ההתדרדרות בדירוג העולמי) בזמן שהתלמידים מתנהגים מתחת לכל ביקורת. המורים נטולי כוח לחלוטין מול המערכת (שלא מגבה אותם) וההורים האלימים, וממילא הם מרוויחים משכורת רעב.

בתי הספר הציבוריים בקנדה אולי לא הישגיים ותחרותיים כמו אלה של עמק הסיליקון, אבל מעולם לא נאלצתי לעבור לצד השני של הכביש מתוך חשש שאחד הנערים בחבורה שהולכת מולי יחליט לזרוק איזו הערה שטותית ואמצא את עצמי בדילמה של לענות או להתעלם. אני חושב ששמים שם דגש על דרך ארץ וכישורי חיים.

נקודה נוספת למחשבה: זוג מורים בישראל = חיים מתחת לקו העוני. זוג מורים בקנדה = חיי רווחה יחסית.
 
הממ... אני לא יודעת אם לא עדיף תלמידים

קצת פחות מנומסים, אבל שגדלים להיות אזרחים שתורמים יותר לעולם (ממציאים, רופאים טובים, וכו׳). אין ספק שבונקובר האוכלוסיה מנומסת ואדיבה יותר (אם כי, שוב, גם נחשבת למנוכרת יחסית), וסביר שגם הילדים כאלה - אבל לא ברור שזה קשור בכלל למערכת החינוך ולא לתרבות בבית. כשאומרים שמערכת חינוך טובה יותר אני מבינה את זה בתור - יוצאים ממנה אנשים משכילים יותר. מערכת החינוך בישראל די גרועה מהבחינה הזאת - אבל לא ברור לי שמערכת החינוך בונקובר לא גרועה אף יותר, ולכן ההורים מוציאים את ילדיהם ממנה. השכר של מורים לא רלבנטי אם המורים עדיין גרועים / לא מצליחים להביא את הילדים למצב שהם משכילים.
 

Empirical

New member
חינוך ציבורי לא מייצר מדענים או רופאים

לא בישראל ולא בקנדה.
חינוך ציבורי, בהגדרתו, מכוון למכנה משותף רחב. מדי פעם יוצא ממנו במקרה מדען או רופא שנולד עם כישרון יוצא דופן או קיבל דחיפה חזקה מהבית. מאחד השרשורים כאן התברר שמה שמעלה את הדירוג של בתי הספר הציבוריים הוא לא איכות המורים אלא ריכוז גבוה של אוכלוסיה אמביציוזית בסביבה.

המעט שכן אפשר לצפות לו הוא סביבה נעימה ולא אלימה ומורים שלא יפריעו לאותם מתי מעט שכן נולדו עם gift.
 
לא נכון. בארץ הוא כן מייצר.

אולי יש צורך גם בנתונים התחלתיים, של הסביבה הביתית (בין אם בגלל גנטיקה או בגלל השפעות סביבתיות אחרות), אבל יש בהחלט תכניות של החינוך הציבורי שיכולות לטפח כישרון ולהפוך ילד למדען. בישראל יש תכניות לטיפוח מחוננים בערים רבות (כמו כיתות מחוננים) שבונקובר אין. בונקובר מי שרוצה חינוך טוב, פשוט חייב לפנות לחינוך פרטי. בישראל זה לא המצב. ליתר דיוק, פעם זה לא היה המצב. אני לא יודעת מה המצב של תכניות המחוננים בארץ היום, כי השמועות הן שילדים מבוססים מקבלים הכנה לבחינות, וכך זוכים לחינוך טוב על חשבון המדינה ועל חשבון אותם ילדים מחוננים באמת שלא יכולים ללכת חינוך פרטי או חצי פרטי. פעם לפחות זה לא היה המצב, ותכניות המחוננים עזרו לאנשים מוכשרים, גם אם לא עשירים, לממש את הפוטנציאל שלהם ולתרום למדינה ולעולם.
לא יודעת מה המצב של החינוך הציבורי בשאר קנדה, אבל התוצר הסופי, מבחינת רופאים, למשל (שאני מניחה שחלקם לפחות בוגרי החינוך הפרטי) הוא פשוט לא משהו יחסית למצב בישראל. אולי זה כי בישראל יש יותר רפואה פרטית (גם כהכנסה צדדית לעוסקים ברפואה ציבורית) ולכן אנשים מוכשרים יותר בוחרים להיכנס למקצוע. לא יודעת.
 
אגב, גם בונקובר למערכת החינוך

אין כלים להתמודד עם ילדים שבאו מתרבויות אחרות והבית לא חינך אותם להיות מנומסים ואדיבים - וכשהילדים אלימים המערכת עומדת מהצד ומחכה שהמצב יסתדר לבד. בכלל, כמו כל מערכת ציבורית שמחויבת לקבל את כולם - הכל תלוי ברצון הטוב של התלמידים - אם ילד רוצה לעשות משהו אחר ממה שהמערכת רוצה שהוא יעשה - הוא פשוט עושה את זה והמערכת לא יכולה לעשות כלום נגד זה.
 
הייתי בסיטואציה הזאת

היתה תקופה שגם אני וגם אשתי עבדנו כמורים. אילו היינו חיים בעיר במרכז הארץ ולא בקיבוץ באזור עדיפות לאומית על גבול מצריים/עזה סביר להניח שלא היינו מצליחים לשלם גם שכר דירה וגם חשבונות. בקיבוץ חיינו ברווחה ובאיכות חיים גבוהה. אבל זה היה לפני הרפורמות של "אופק חדש" וכד'.
 

dekelsagi

New member
שימי לב- איכות ורמת החיים בקנדה

לא בונקווור. וזהו. אין מה להתווכח. אני כתבתי וזה טוב כמו חוק מדינה. את לא חייבת להמשיך לכתוב שטויות.
 
סליחה, לא הייתי מודעת לחוקים פה.

מין פער תרבויות שכזה. אה?
 

shuttles3

New member
משווים בשנתיים הראשונות בקנדה, בדיוק לפי הקריטריונים שהבאת

אחרי זה מפסיקים להשוות, כי מבינים כמה זה טיפשי.
 
למעלה