רמת חיים ואיכות.

האמת.שגם קור מוגזם וגם חום מוגזם

מסוכנים לקשישים, עד כדי מוות (גם אם לא ישירות מהקור או מהחום) - במיוחד לאלה במצב כלכלי פחות טוב ועוד יותר כשהם נמצאים באזור שלא רגיל למצבים כאלה (כי אז הבית לא מוכן אליהם וכו'). ממה שאני קוראת דווקא החורף מביא יותר מקרי מוות (אבל אני לא בטוחה במאה אחוז - זו סתם השוואה של מה שכתוב על חום במקום אחד ועל קור באחר), אבל כנראה יש מקומות אידיאליים יותר לקשישים מהבחינה הזאת גם מטורונטו וגם מאילת או מרדינג, קליפורניה (אני סתם מביאה אותה כדוגמא למקום שהחום בו זכור לי כאיום במיוחד. גם בהודו החום גרוע, אבל שם יש הרבה סיבות אחרות.לא לגור ממילא...). מעניין באמת להשוות את תוחלת החיים בטורונטו לעומת ונקובר.

ועוד שתי הערות - בישראל דווקא

מתייחסים לעניין רעידות האדמה על ידי חיזוק בניינים או בניית בניינים חדשים במקום בניינים שלא בנויים היטב מהבחינה הזאת (תמ"א 38). לא יודעת אם הם יש להם איזה מידע מוקדם על משהו שסביר שיקרה בקרוב, אבל הארץ מלאה בבנייה שכזאת.

וההערה השנייה - מצחיק שאתה אומר שגם ישראל לא תימלט מסופות קרח בגלל שינויי האקלים הגלובליים, כשהקור הוא החסרון הבולט של קנדה. כי בישראל אומרים דברים מאוד דומים על קנדה ומדינות אחרות - שבגלל ההגירה המוסלמית הטרור יגיע ומגיע גם אליהן - כשהמצב הבטחוני והטרור הם החסרון הבולט של ישראל. משעשעת אותי ההקבלה הזאת...

הבנת הנקרא

כתבתי שישראל לא תימלט משינויי האקלים. לא הזכרתי סופות קרח בישראל. שינויי האקלים בישראל מן הסתם יתאפיינו דווקא בטמפרטורות יותר גבוהות, האצת תהליכי המדבור וסביר להניח שגם יותר אירועי מזג אויר קיצוניים כגון שטפונות, סופות חול וכד'.

אה, חשבתי שהתכוונת לסופות קרח - גם זה לאו דווקא מופרך.

אבל תודה שהבהרת את הכוונה שלך
.

(ולא התכוונתי להגיד שמה שאתה אומר לא נכון,

ושלא יכולות להיות סופות קרח בישראל. אלא התכוונתי לומר שכמו שישראלים "שמחים" שהחיסרון שלהם הגיע גם למקומות אחרים, כך אתם "שמחים" שההתחממות הגלובלית מביאה גם ליתר המקומות מזג אוויר מחורבן - וכך אצלכם לא יותר גרוע ממקומות אחרים מבחינת מזג אוויר, ואצלנו לא יותר גרוע ממקומות אחרים מבחינת הטרור, ואפשר להישאר איפה שאנחנו נמצאים, כל אחד במקומו הוא, כי אין מקום טוב יותר...).

את שוב קוראת דברים שלא כתבתי

אף אחד לא שמח. כל מה שניסיתי לומר הוא שנסיונות ההפחדה של ניצן מפני "קור קיצוני" והפסקות חשמל הם בסה"כ די פאטתיים. אני שמח מאד עבור ניצן שהוא מצא את אושרו כשחזר הביתה לישראל, אבל עבורי ועבור רבים בפורום הזה ישראל במידה רבה חדלה להיות בית. זה לא שהיא לא חשובה לנו ויקרה לליבנו- לרובנו יש חברים ומשפחה בישראל ואנחנו דואגים להם וכואבים את מה שקורה שם לעתים קרובות. אבל היא כבר לא הבית ואנחנו מרגישים מידה מסויימת של זרות כשמבקרים (ובטוח שנחוש בזה אם נחליט מתישהו לחזור).

אני לא חושב שקנדה היא גן עדן ואין בה בעיות, וגם לא שישראל היא גיהנום. את יכולה לקרוא עשרות דיונים טפשיים קודמים בפורום הזה עם השוואות קנדה-ישראל ולראות מה דעתי. ההשוואות האלו פשוט טפשיות ומיותרות. כל אחד עושה את שיקוליו ונותן משקל אחר לכל אחד מהם. יש כאלו שעבורם מזג האויר הוא שיקול מרכזי ואחרים (כמוני) שמבחינתם זה כמעט לא מהווה שיקול כי הרי אין כמעט מקום על פני כדור הארץ שאין בו משהו- במקום אחד זה חורף קר, במקום אחר חום ויובש, באחרים סופות הוריקן, טורנדו, טייפון, רעידות אדמה, שטפונות, התפרצויות הרי געש וכו'. אז "לאיים" עלינו ב"קור קיצוני" (מה זה בכלל? בטורונטו יש אולי ימים בודדים בשנה שהייתי מחשיב כקור קיצוני)? give us a break

המרכאות לא היו שם סתם. לרגע לא ניסיתי לטעון

שאתה באמת שמח - וגם הישראלים לא באמת שמחים שיש טרור במקומות אחרים.
אני חושבת שלהתייחס לקור בקנדה זה סביר בהחלט, ולא פתטי - בין אם כוללים את הפסקות החשמל ובין אם לא.
והחלק האחרון של מה שכתבת מראה שאתה עושה בדיוק מה שהתכוונתי אליו. אתה מנסה להראות שה-חסרון של קנדה לעומת מקומות אחרים (מזג האוויר) הוא לא באמת חסרון - מקומות אחרים לא פחות גרועים (אתה ממש אומר את זה מילולית "אין כמעט מקום על פני כדור הארץ"). זו נטייה מובנת מאוד, אבל ההקבלה בין המדינות מהבחינה שבשתיהן אנשים עושים את זה (בכל מקום יש טרור - ובמקומות שאין - אוטוטו יהיה בגלל ההגירה המוסלמית. בכל מקום יש מזג אוויר בעייתי - ובמקומות שאין - אוטוטו יהיה בגלל ההתחממות הגלובלית) פשוט שעשעה אותי, זה הכל.

TrigATUSA

New member
הינה עוד אחד התייאש מימך

קבלי עוד כוכב אחד ותוכתרי לטרול

מעניין שדווקא על ההודעה שהביאה נתונים של ממש

לגבי מחירי הדיור בתל אביב לעומת אלה בונקובר, כשלפי הנתונים האלה אתה טועה וונקובר יקרה יותר מתל אביב - על אותה הודעה לא הגבת. הממ...

בתור קנדי לא הייתי מקבל מהגרים שבאים בגלל "איכות החיים" במדי

רצוי להגר לקנדה קודם כל בגלל החיבור לעם, למנטליות ולתרבות שם.
אחרת למה שקנדים יקבלו מהגרים שרק רוצים להרוויח עוד כסף ויסתלקו משם כשקנדה תהיה פחות רווחית.
מי שלא מתחבר אליה יהגר עוד כמה שנים למדינה אחרת כי שם אפשר לקבל עוד כמה ג‘ובות.

כי זה לא עובד ככה

רוב האנשים לאמהגרים בגלל "חיבור לעם, למנטליות ולתרבות". רוב האנשים עוברים כדי לנסות לשפר את איכות החיים (לא עניין של רווחיות) או כי הם בורחים ממשהו בארץ המוצא ועוברים לאן שיש באפשרותם. החיבור נוצר לאחר ההגירה כשלומדים להכיר את הארץ, המנטליות והתרבות וכשבונים מערכת של קשרים חברתיים. עד כמה שידוע לי, רוב המהגרים נשארים בקנדה. מיעוט חוזר לארצות מוצאם.
וחוץ מזה, הרווח לקנדה הוא בכך שמגיעים אנשים שתורמים לחברה ולכלכלה (לא סתם תנאי ההגירה הוקשחו בשנים האחרונות כדי להביא לכך שייקלטו מהגרים שיש להם סיכוי טוב יותר להשתלב במדינה).

למעלה